Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-02@03:39:26 GMT

تاثیر شیر و خرما در جلوگیری از کم خونی

تاریخ انتشار: ۳۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۹۴۷۱۶

تاثیر شیر و خرما در جلوگیری از کم خونی

به گزارش پایگاه خبری «boldsky»، برخی ترکیبات غذایی که جزو رژیم‌های غذایی محبوب در میان مردم هستند، فواید شگفت آوری برای بدن انسان دارند. از میان این ترکیبات غذایی، فواید خوردن خرما با شیر و یا به طور خاص، خوردن خرمای مخلوط شده در شیر است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران،  خرما از میوه‌های خشکی است که منبع خوبی برای آنتی اکسیدان‌های حیاتی، به خصوص فنولیک‌ها و کاروتنوئید‌ها محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مواد به همراه مواد مغذی فراوانی مانند آهن، پتاسیم، سلنیوم، منیزیم، مس، ویتامین ب کمپلکس، ویتامین C، فیبر غذایی، پروتئین و نیز انرژی فراوان و قند‌های طبیعی میوه مانند فروکتوز و گلوکز در خرما وجود دارد.

از سوی دیگر، شیر سرشار از کلسیم، ریبوفلاوین، آهن، ویتامین ب ۱۲، روی، فسفر، پتاسیم، ویتامین A، منیزیم و ویتامین D است. بر اساس یک پژوهش انجام شده، حدود ۴۴ ماده مغذی در شیر وجود دارد که شامل ۱۸ اسید آمینه، ۹ ماده معدنی، ۱۰ ویتامین، چربی‌های سالم، پروتئین و کربوهیدرات‌ها می‌شود.

پایگاه بولد اسکای برخی از مزایای موثرخرمای مخلوط شده با شیر را بیان کرد:

۱- بهبود شمار هموگلوبین

آهن یک ترکیب حیاتی در خرماست که برای تولید هموگلوبین ( پروتئینی در گلبول‌های قرمز) ضروری است. بر اساس یک پژوهش صورت گرفته،

افراد سالم بالای ۱۸ و زیر ۵۵ سال اگر هر روز صبح با معده خالی جوشانده شیر و خرما را مصرف کنند، سطح هموگلوبین خون این افراد در دوره‌ای ۱۰ روزه افزایش می‌یابد.  این مخلوط به درمان برخی مشکلات مانند کم خونی کمک می‌کند.

۲- مفید برای زنان باردار

بر اساس یک پژوهش، خرمای مخلوط شده در شیر گاو می‌تواند به عنوان یک تقویت کننده برای زنان باردار عمل کرده و برای آن‌ها و جنین شان فواید فراوانی را به همراه آورد. این پژوهش بیان می‌کند که مصرف مرتب خرما و شیر می‌تواند به تولید استخوان و خون در جنین کمک کند.

تمام کاری که شما باید انجام دهید این است که ۵ تا ۶ عدد خرما را در یک شیر تازه گاو خیس کرده و صبح روز بعد این مخلوط را با کمی پودر هل به همراه یک قاشق چای خوری عسل مخلوط و میل کنید.

۳- از چین و چروک خلاص شوید

شیر و خرما دارای مقادیر فراوانی ترکیبات آنتی اکسیدانی هستند که برای از بین بردن علائم پیری به مانند چین و چروک‌ها مفید هستند؛ به خصوص خرما دارای خاصیت ضد پیری تسکین دهنده و خواص بازسازی کننده است که برای پوست عالی به شمار می‌رود.

شما می‌توانید چند عدد خرما را در شیر در طول شب خیس کرده و صبح روز بعد به آن عسل بیافزایید؛ با این کار، یک خمیر نسبتا غلیظ درست کرده و آن را به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه روی پوست (به منظور رفع چین و چروک) صورت قرار دهید. این کار را هفته‌ای یکبار انجام دهید.

۴- تقویت بنیه بدن

۱۰۰ گرم خرما حدود ۱۵ درصد انرژی کلی روزانه مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند، این در حالی است که شیر در حدود ۹.۱ درصد از انرژی توصیه شده برای بدن را تأمین می‌کند. مخلوط خرما و شیر می‌تواند به عنوان یک ماده غذایی غنی عمل کرده و سطح انرژی بدن را افزایش داده و بنیه فرد را تقویت کند.

۵- تقویت قدرت باروری در زنان و مردان

خرمای مخلوط شده در شیر می‌تواند قدرت باروری در زنان و مردان را به دلیل وجود برخی ترکیبات شیمیایی گیاهی بهبود ببخشد. این مواد شیمیایی گیاهی مشکلات باروری نظیر افزایش تولید اسپرم، حفاظت از عملکرد بیضه‌ها و کمک به تشکیل تخمک‌های بالغ را بهبود می‌بخشد.

برخی مزایای اثبات نشده شیر و خرما

شیر ممکن است بتواند به رفع بلغم و درمان سرفه‌های طولانی کمک کند؛ بنابراین خرما را در شیر مخلوط کرده و آن را جوشانده و سپس مصرف کنید.

این ترکیب همچنین ممکن است به درمان بی خوابی کمک کند؛ بنابراین چند عدد خرما را با شیر گرم مصرف کنید. برای کاهش فشار خون نیز می‌توانید خرما را به مدت ۳۰ دقیقه در شیر خیسانده و و پیش از وعده غذایی تان مصرف کنید.

پربیننده ترین آخرین آمار کرونا در ایران (۱۴۰۰/۴/۳۰) تکذیب شایعه عجیب پیرامون واکسن روسی آبله میمون چه ویروسی است؟ + عکس به زودی واکسیناسیون افراد زیر ۵۰ سال آغاز می شود سرعت انتقال ویروس دلتا ۹۷درصد است

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: کم خونی شیر و خرما مخلوط شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۹۴۷۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف تکنیکی جدید برای تغییر گروه خونی اهدایی

پژوهشگران ترکیبی از آنزیم‌های تولیدشده توسط گونه‌ای باکتری‌های موجود در روده انسان را شناسایی کردند که در مطالعات آزمایشگاهی می‌توانند سلول‌های قرمز خون را با بازده بالا به نوع O تبدیل کنند.

به گزارش زومیت، سلول‌های قرمز خون مانند تقریبا تمام سلول‌های بدن انسان با ساختارهای قندی منحصربه‌فردی پوشیده شده‌اند. این ساختارها از فردی به فرد دیگر متفاوت هستند و برخی دارای ساختارهای نوع A هستند و برخی ساختارهای نوع B را دارند. برخی هر دو ساختار نوع A و B را دارند و برخی هیچ‌یک از این ساختارها را ندارند و در گروه O قرار می‌گیرند.

سیستم ایمنی که هرگز با انواع A یا B برخورد نکرده باشد، در صورت مواجهه با آن‌ها به این سلول‌ها حمله می‌کند و آن‌ها را از بین می‌برد، درحالی‌که گروه خونی O را بیشتر دریافت‌کنندگان بدون مشکل می‌پذیرند.

به دلیل این تطبیق‌پذیری، ذخایر خون نوع O اغلب مصرف می‌شود، خصوصا در شرایط اضطراری که پزشکان باید بدون دانستن گروه خونی بیمار سریع عمل کرده و جان او را نجات دهند.

تبدیل سلول‌های قرمز خون به نوع عمومی O ایده جدیدی نیست. در سال ۱۹۸۲ دانشمندان آنزیمی را در دانه‌های قهوه شناسایی کردند که می‌توانست قندهای سطحی سلول‌های نوع B را حذف کند. اما آن واکنش آنزیمی بسیار ناکارآمد بود و استفاده از آن در مقیاس بزرگ ممکن نبود.

 همچنین برخلاف وعده‌های اولیه نگرانی‌هایی درمورد ایمنی آن مطرح شد. به دلایل ناشناخته، با اینکه تقریبا کل آنتی‌ژن‌های سلول‌های خون اهداکننده حذف می‌شد، گاهی اوقات خون اهدایی با گیرندگان همچنان ناسازگار بود. بنابراین، دانشمندان به نقطه شروع برگشتند و آنزیم‌های دیگری را در مجموعه باکتری‌های روده شناسایی کردند.

مشکلی که وجود دارد این است که تا سال ۲۰۲۲ بیش از ۴۰ سیستم گروه خونی به غیر از سیستم ABO و فاکتور RH شناسایی شده است. حتی در گروه‌های خونی A و B، ساختارهای قندی با طول‌ها و چگالی‌های متفاوت روی غشای سلول‌های قرمز خون وجود دارد.

پژوهشگران برپایه پژوهش‌های گذشته چندین آنزیم کاندیدای ساخته‌شده توسط باکتری آکرمانسیا موسینیفیلا (Akkermansia muciniphila) را انتخاب کردند و سلول‌های قرمز خون از چندین اهداکننده و زیرگروه‌های مختلف A و B را درمعرض آن‌ها قرار دادند.

آنزیم‌ها با غلظت‌های بالای سلول‌های قرمز خون و در دمای محیط و فقط به مدت ۳۰ دقیقه انکوبه شدند و این امر موجب بهبود فرآوری طولانی‌تر و شرایط کمتر کارآمد کاندیداهای قبلی شد. این شرایط ملایم بدون استفاده از افزودنی‌ها (برای مثال دکستران) به همراه کارآیی بالای آنزیم، از پارامترهای مهم امکان‌سنجی در کاربردهای بالینی هستند.

حذف ساختارهای قندی بلند علاوه بر آنتی‌ژن‌های کوتاه‌تر و متعارف گروه‌های خونی A و B، ناسازگاری سلول‌های نوع B تیمارشده با نمونه‌های پلاسما را به کمتر از ۹ درصد رساند و از شدت واکنش‌ها کاست.

آنزیم‌های انتخابی علاوه بر آنتی‌ژن‌های کوتاه‌تر و متعارف A و B، تمام چهار ساختار قندی شناخته‌شده A و B را حذف کردند. حذف ساختارهای قندی طولانی ناسازگاری سلول‌های نوع B تیمارشده با نمونه‌های پلاسما را به کمتر از ۹ درصد رساند و از شدت واکنش‌ها کاست.

برای درک این موضوع که چرا بخش کوچکی از سلول‌های قرمز خون ظاهرا بدون قند همچنان با پلاسمای گروه خونی O واکنش متقابل دارند و برای بهبود روند تبدیل سلول‌های گروه خونی A به پژوهش‌های بیشتری نیاز است.

با‌این‌حال، پژوهشگران می‌گویند مطالعه جدید آن‌ها با شناسایی آنزیم‌هایی که انواع بیشتری از آنتی‌ژن‌های A و B را حذف می‌کنند، به تولید خونی که با همه گروه‌های خونی سازگار باشد، کمک می‌کند.

گروهی از پژوهشگران در سال ۲۰۲۲ در شرایط آزمایشگاهی از استراتژی مشابهی (با آنزیم‌های متفاوت) برای تبدیل ریه‌های اهدایی از گروه خونی A به گروه خونی O استفاده کردند. پژوهش جدید ممکن است این تلاش‌ها را به‌قدر کافی بهبود دهد که استانداردهای ایمنی موردنیاز برای کارآزمایی‌های پیوند عضو در انسان را برآورده سازد.

سلول‌های قرمز خون رشدیافته در آزمایشگاه نیز در کارآزمایی‌های بالینی تحت آزمایش قرار دارند تا مشخص شود که آیا ماندگاری آن‌ها بیشتر از خون اهدایی است یا خیر. اگر این‌طور باشد، این دستاورد می‌تواند تقاضا برای ذخایر خون را کاهش دهد و همچنین به بیمارانی که به تزریق مکرر خون نیاز دارند، کمک کند دچار عوارض نشوند.

یافته‌های مطالعه در مجله‌ی Nature Microbiology منتشر شده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • به چه نانی نان کامل می‌گویند؟/ تاثیر نان‌های کامل در لاغری
  • با این ویتامین از پوکی استخوان در امان بمانید
  • کشف تکنیکی جدید برای تغییر گروه خونی اهدایی
  • این مواد غذایی سرشار از ویتامین C هستند
  • «تمساح خونی» با حضور جواد عزتی در مشهد اکران می‌شود
  • (ویدیو) آموزش تصویری غذای مورد علاقه بچه در مهمونی
  • چه کار کنیم نعناع روی دوغ نماند؟ | ترفند مخلوط شدن سبزی خشک در دوغ با کمک آب جوش
  • ۵ محصول زنجیره ارزش راهبردی استان کرمان در نمایشگاه تهران
  • این دو ویتامین برای سلامت قلب مهم هستند
  • ۵ ویتامین ضروری و مکمل مفید برای سلامت مردان