Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-29@00:48:10 GMT

از سیر تا پیاز واکسن ایرانی رازی کوو پارس

تاریخ انتشار: ۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۰۲۳۴۱

از سیر تا پیاز واکسن ایرانی رازی کوو پارس

رازی کوو پارس"، دومین واکسن ایرانی کرونا است که با سعی و تلاش محققان ایرانی وارد کارآزمایی بالینی شده تا ضمن حفظ سلامتی هموطنان از نگرانی‌های آنان در این زمینه بکاهد. به گزارش پول نیوز، مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با حدود یکصد سال سابقه در تولید واکسن، از اواخر اسفند ۹۸ پای به عرصه ساخت واکسن کرونا نهاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این مؤسسه که از سال ۱۳۰۳ وارد عرصه تولید واکسن اعم از انسانی و دامی شده، با بهره گیری از این تجربیات و اندوخته‌های علمی محققان خود، در تلاش است گامی ارزشمند برای حفظ سلامتی و تندرستی هموطنان خود بردارد.

واکسن رازی کووپارس نخستین واکسن تزریقی - استنشاقی پروتئین نوترکیب کرونا است که مطابق با دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت و سخت‌ترین پروتکل‌های داخلی درحال ساخت است. این موسسه از روش پروتئینی نوترکیب که از ایمن‌ترین واکسن‌ها است، برای تولید آن استفاده کرده است.

این موسسه در فاصله زمانی اسفند ۹۸ تا اوایل فروردین ۹۹، کار طراحی این واکسن را به پایان رساند، فروردین ماه دوزسنجی و فرمولاسیون انجام و آزمایش این واکسن روی ۵۰۰ حیوان آغار شد. در خرداد ماه تزریق در میمون و ارزیابی ایمنی زایی و بی خطری در این حیوان انجام گرفت و اواخر مرداد ماه پرونده به سازمان غذا و دارو ارسال شد.

کارآزمایی بالینی واکسن رازی کوو پارس با تزریق به ۲ داوطلب مرد با حضور کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی، جلیل کوهپایه زاده رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران و جمعی از مسوولان و محققان دهم اسفند ماه ۹۹ در بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) تهران آغاز شد.

علاوه بر این مجموعه در حوزه تولید واکسن، ستاد اجرایی فرمان امام، انستیتو پاستور، وزارت دفاع، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله و یک شرکت خصوصی، مطالعه و تحقیقات خود را در این زمینه آغاز کرده اند.

ستاد اجرایی فرمان امام و انستیتو پاستور فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن خود را تقریبا به اتمام رساندند و مجوز استفاده اضطرار را دریافت کرده اند که واکسن کوو ایران برکت مدتی است در قالب واکسیناسیون عمومی به هموطنان عرضه می‌شود.

دکتر محمدحسن فلاح مهرآبادی، معاون تحقیقات و فناوری مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی روز جمعه در این باره به خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا گفت: طرح مطالعاتی تولید واکسن ایرانی کرونا از اواخر اسفند ۹۸ با انجام مرحله حیوانی آغاز شد و تا کنون مراحل حیوانی و فاز اول انسانی را با موفقیت پشت سر گذاشته ایم.

آغاز فاز سوم، احتمالا از اواخر مرداد ۱۴۰۰
معاون تحقیقات و فناوری مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، پیش بینی کرد که از اواخر مرداد ماه امسال این طرح مطالعاتی وارد فاز سوم تست انسانی خود شود.

وی، فاز سوم را اصلی‌ترین مرحله کارآزمایی بالینی این طرح مطالعاتی اعلام کرد و گفت: معمولا در فاز سوم، جمعیتی بین ۱۰ تا ۳۰ هزار داوطلب در قالب ۲ گروه وارد این طرح مطالعاتی می‌شوند.

مرحله دوم کارآزمایی بالینی واکسن رازی کوو بارس با قوت در حال انجام است
وی با اشاره به اینکه مرحله دوم کارآزمایی بالینی واکسن رازی کوو بارس با قوت در حال انجام است، گفت: ششم خرداد ماه اولین تزریق مرحله دوم تست انسانی این واکسن آغاز شده و تاکنون بیش از ۴۱۰ داوطلب دوز اول و بیش ار ۲۵۰ داوطلب هم دوز دوم را دریافت کرده اند.

فلاح، تعداد داوطلبان این مرحله را ۵۰۰ نفر اعلام کرد کرد و افزود: این داوطلبان در دو گروه ۲۵۰ نفری تقسیم شدند که یک گروه واکسن و گروه دیگر واکسن نما دریافت می‌کنند.

مرحله اول تست انسانی رازی کوو پارس با موفقیت به اتمام رسید
وی با اشاره به اینکه مرحله اول تست انسانی رازی کوو پارس با موفقیت به اتمام رسیده است، گفت: این فاز دهم اسفند ماه ۹۹ با حضور ۱۳۳ داوطلب آغاز شد. از این تعداد ۱۳ داوطلب به عنوان پیشقراول و ۱۲۰ داوطلب دیگر هم در چهار گروه ۳۰ نفره قرار داشتند.

فلاح افزود: گزارش اولیه و نهایی این مرحله به سازمان غذا و دارو تحویل شد و درحال نگارش مقاله فاز‌های حیوانی اول تست انسانی هستیم. امید است تا قبل از اواخر مرداد ماه که فاز سوم تست انسانی این واکسن آغاز می‌شود، این مقاله را تهیه و منتشر کنیم.

معاون تحقیقات و فناوری مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی درباره استقبال مناسب داوطلبان از این طرح مطالعاتی، اظهار داشت: افرادی که شرایط لازم را داشته اند به صورت داوطلبانه در طرح مطالعاتی حضور پیدا کردند.

وی با اشاره به اینکه هر واکسن چهار مرحله کازآزمایی دارد، گفت: مرحله اول طرح مطالعات فاز حیوانی یا همان پیش یالینی یا فاز صفر نامیده می‌شود. تولید، توسعه و بررسی هر واکسنی نیاز به مطالعه روی حیوانات آزمایشگاهی دارد.

فلاح خاطرنشان کرد: بعد از مطالعه و بررسی روی حیوانات و انجام فرمولاسیون، دوم فروردین ماه ۹۹ اولین تزریق روی حیوانات انجام شد. فاز حیوانی این طرح روی حدود ۵۰۰ حیوان از چهار گونه خرگوش، همستر، خوکچه هندی و موش به عنوان میزبان انجام شد.

وی ادامه داد: اواخر مرداد ماه سال گذشته مستندات این تحقیق را برای ورود به فاز اول انسانی به سازمان غذا و دارو ارایه کردیم که بعد از موافقت این سازمان وارد مرحله اول انسانی شدیم.

رازی کوو پارس بی خطر است
وی ادامه داد: هدف اصلی مرحله اول کارآزامایی بالینی واکسن رازی کوو پارس مشخص کردن کم عارضه بودن یا بی خطر بودن واکسن است که این موضوع در این مرحله به اثبات رسیده است.

فلاح بیان داشت: بی خطر بودن، کم عارضه بودن و بی ضرر بودن اولین موضوعی است که در ساخت هر واکسن مورد بررسی قرار می‌گیرد، بعد از آن ایمنی زایی و در نهایت موثر بودن مورد تایید قرار می‌گیرد.

وی تعیین دوز موثر را کار دیگر مرحله اول تست انسانی اعلام کرد و گفت: در فاز حیوانی چند دوز انتخاب می‌شود و در فاز اول ضمن اثبات بی خطری واکسن، انتخاب دوزی که بتواند در عین حال کمترین عارضه را داشته و ایمنی بهتری ایجاد کند، انتخاب می‌شود.

واکسن رازی کوو پارس از اوایل مهر در واکسیناسیون عمومی قرار می‌گیرد
وی پیش بینی کرد که واکسن رازی کوو پارس از اواخر شهریور ماه و اوایل مهر ماه امسال با پشت سر گذاشتن موفقیت آمیز تمام مراحل کارآزمایی بالینی در واکسیناسیون عمومی قرار گیرد.

فلاح اظهار داشت: هم زمان با انجام کارآزمایی بالینی از سال گذشته، تولید انبوه واکسن در دستور کار این مجموعه قرار گرفته و بخشی از این کار هم محقق شده است.

معاون تحقیقات و فناوری مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: همکاران ما در هفته جاری به دنبال تولید صنعتی اولین سری واکسن رازی کوو پارس هستند.

وی، پیش بینی کرد که از شهریور ماه امسال حداقل ماهی یک میلیون دوز واکسن تولید شود و از آذر ماه امسال این ظرفیت به ۳ میلیون دوز برسد.

فلاح به مردم قول داد که تا پایان سال ظرفیت تولید به ۱۵ تا ۲۰ میلیون دوز در ماه می‌رسد تا بخشی از واکسن مورد نیاز جامعه تامین شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا تا پایان سال می‌توان امیدوار بود کرونا به حداقل ممکن برسید و به عبارتی آن را کنترل کرد، گفت: پیش بینی می‌شود از شهریور ماه ۱۴۰۰، تولید صنعتی در مجموعه‌های داخلی مانند ستاد اجرایی فرمان امام، انستیو پاستور و مؤسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی به حد قابل قبولی برسد و در ۶ ماه دوم سال بخش عمده نیاز کشور به کمک تولیدات داخل تامین شود.

پروتکل‌های سخت گیرانه تری در کشور برای تولید واکسن کرونا وضع شد
وی تاکید کرد: در کشور ما پروتکل‌های سخت گیرانه تری برای تولید واکسن کرونا وضع شده تا سلامت شهروندان ایرانی با استفاده از آن‌ها به خطر نیفتد.

فلاح یادآور شد: اولین مجوز کارآزمایی برای واکسن کوو ایران برکت و دومین مجوز هم برای موسسه رازی صادر شده و سپس مجموعه‌های دیگر مانند انستیتو پاستور ایران و وزارت دفاع وارد این عرصه شدند.

وی گفت: برخی از این مجموعه‌ها با ارایه مستندات علمی توانستند مراحل سه گانه را با موفقیت طی کنند و بقیه هم در مراحل اول و دوم کارآزمایی بالینی خود هستند.

فلاح درباره دانش فنی تولید واکسن در کشور اظهار داشت: دانش تولید واکسن در کشور ما بیش از ۱۰۰ سال بومی شده و مجموعه‌هایی مانند رازی و پاستور چندین سال است واکسن‌های کشور را تامین می‌کنند. موسسه رازی از سال ۱۳۰۳ و پاستور از سال ۱۳۰۰ تولید واکسن را آغاز کرده اند.

فلاح افزود: سالانه بین ۵۰ تا ۶۰ میلیون واکسن در حوزه پزشکی شامل فلج اطفال، سرخک، سرخچه و اوریون، دیفتری و کزاز در موسسه رازی و سل و هپاتیت بی در پاستور تولید و در اختیار مردم قرار می‌گیرد. کشور با استفاده از این واکسن‌ها در این زمینه خودکفا شده و با استفاده از این محصولات بیماری‌های مختلفی را کنترل کرده است.  
منبع: خبر آنلاین  

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: ویروس کرونا در ایران ویروس کرونا در جهان ویروس کرونا کرونا ویروس پول نیوز کارآزمایی بالینی واکسن بالینی واکسن رازی کوو واکسن رازی کوو پارس طرح مطالعاتی اواخر مرداد ماه اول تست انسانی قرار می گیرد تولید واکسن مجموعه ها مرحله اول ماه امسال پیش بینی فاز سوم آغاز شد بی خطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۰۲۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است

محمد صادق مهرجو کارشناس انرژی در گفت و گو با خبر نگار مهر با اشاره به اینکه میزان تولید گاز در کشور ما به اندازه توانایی و سرمایه گذاری که تا کنون انجام شده است، گفت: بین سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰ تنها در پارس جنوبی بالغ بر ۳۵ میلیارد دلار بالغ بر سرمایه گذاری انجام شده است و باید در نظر داشت که همه کشورها همه منابع را در اختیار ندارند و مسأله‌ای که وجود دارد منابع انرژی تجدید ناپذیر سقفی برای برداشت دارند.

وی ادامه داد: زمانی که بهره برداری از منابع آغاز می‌شود در دوره ابتدایی توسعه قرار می‌گیریم و پس از آن با تولید از میادین مختلف به دوره حداکثر تولید می‌رسیم، دوره حداکثر تولید را می‌توان با تمهیداتی برای مدت زمان مشخصی نگه داشت و پس از آن دوران روع افت تولید آغاز می‌شود که ما در این دوران هستیم.

این کارشناس انرژی توضیح داد: بر اساس پیش بینی‌های شرکت توتال فرانسه در سال ۲۰۰۷ که م در ابتدای تولید فازهای مختلف پارس جنوبی قرار داشتیم و به حداکثر تولید نرسیده بودیم توتال بر روند تولید هر فاز تحقیقاتی کرد و بر اساس پیش بینی آنها از سال ۲۰۲۴ دوران شروع افت تولید است که کمکم نشانه‌های افت تولید نمایان می‌شود فاز ۱۱ به عنوان آخرین فازی که توسعه داده می‌شود و امکان توسعه در پارس جنوبی وجود ندارد

مهرجو خاطر نشان کرد: پارس جنوبی از این جهت حائز اهمیت است که ۷۰ درصد گاز کشور مربوط به این میدان است و مابقی میادین ۳۰ درصد تولید گاز را تشکیل می‌دهند و می‌توان گفت که به حداکثر تولید در پارس جنوبی رسیده‌ایم و از این به بعد دوران شروع افت تولید است که نشانه‌های آن ظاهر شده است و علی الرغم اینکه فاز ۱۱ پارس جنوبی را توسعه دادیم و تولید قابل توجهی به تولید گاز اضافه شد، اما متأسفانه شاهد آن هستیم که سال گذشته با وجود توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی و به رقم تولید ۱۵ میلیون متر مکعب در روز رسید تفاوت آن‌چنانی در تولید این میدان احساس نشد و تقریباً به اندازه سال گذشته بود که نشان دهنده آن است که افت تولید در سایر فازها آغاز شده است.

به گفته وی به دوران تولید حداکثری در پارس جنوبی که تولید ۷۰ درصد گاز کشور را بر عهده دارد رسیده‌ایم و از این به بعد با بحران افت تولید مواجه خواهیم بود، که علت فشار افزایی همین است و برای مدیریت دوران افت تولید این اقدام را انجام می‌دهیم.

این کارشناس انرژی با اشاره به اینکه گاز یک ثروت یک بار مصرف و تجدید ناپذیر است توضیح داد: با اتمام این انرژی امکان جایگزینی وجود ندارد به همین علت تبدیل به ثروت می‌شود و هزینه توسعه زیر ساخت‌ها می‌شود مانند برق، صنعت، کشاورزی و… که منجر به ایجاد ارزش افزوده اقتصادی باشد

وی ادامه داد: ما اندازه‌ای که می‌توانیم و مخازن استعداد دارند تولید وجود دارد البته ممکن است سرعت توسعه با کشورهای ترغیب کند تر باشد ولی این مساله اکنون هم وجود دارد به طوری که ما در پارس جنوبی از قطر تولید بیشتری داریم چرا زیرا مصرف بیشتری داریم

مهرجو با اشاره به مصرف بی رویه و بالا بودن شاخص شدت انرژی کشور نسبت به تمام دنیا و سایر کشورهای خاورمیانه، خاطر نشان کرد: در تمام کشورها شاخص شدت انرژی رو به کاهش است و یا ثابت است در حالی که در کشور ما رو به افزایش است که علت آن پایین بودن قیمت تمام شده انرژی در کشور ما نسبت به سایر کشورها است به همین دلیل کسی اهمیتی به بهینه سازی مصرف انرژی به خصوص در بخش‌های صنعتی نمی‌دهد

وی با بیان اینکه ما باید یک مدیریت متمرکز انرژی داشته باشیم تا بتوانیم سیاست گذاری متمرکز و تنظیم‌گری متمرکز در بخش‌های مختلف داشته باشیم توضیح داد: این مدیریت می‌تواند منجر به هماهنگی و بهینه سازی متمرکز می‌شود به عنوان مثال وزارت نفت که متولی امر تولید است نمی‌تواند در زمینه بهینه سازی سایر بخش‌های صنعتی و کشاورزی دخالتی داشته باشد به همین علت به نهادی فرا دست نیاز داریم که امکان کنترل و هماهنگی همه این نهادها را داشته باشد

این کارشناس انرژی اضافه کرد: متأسفانه شورای عالی انرژی کارکرد خود را از دست داده است زیرا مخصوص سیاست گذاری است و دخالتی در هماهنگی، تنظیم‌گری و بهینه سازی ندارد و ما نیاز داریم که دائماً رصد کنیم که چه میزان انرژی تولید می‌شود و به کدام بخش چه مقدار می‌دهیم و هر بخش چه مقدار بهینه سازی کردند و چه میزان هدر رفت انرژی وجود داشته است.

مهرجو با اشاره به اینکه علاوه بر مصرف بالای انرژی در کشور هدر رفت فراوانی وجود دارد، اضافه کرد: گازهای فلز مصرف گزافی داشته‌اند، نیروگاه‌های حرارتی راندمان بالایی نداریم و در بخش خانگی که ۴۵ درصد گاز کشور مصرف می‌شود بخاری‌های گازی راندمان بالایی ندارد اگر بتوانیم از بخاری‌ها با راندمان بالا استفاده کنیم تا حدی این مشکل مرتفع می‌شود که آن هم باید دولت سرمایه گذاری کند و به صورت اقساط ماهانه بر روی قبوض گاز هزینه آن را از مردم دریافت کند، به همین دلیل نیازمند یک نهاد فرا دستگاهی برای مدیریت بخش‌های مختلف هستیم.

کد خبر 6088962 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • برگزاری همزمان مرحله دوم و سوم لیگ آب‌های آرام و مرحله پایانی لیگ کانوپولو
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی
  • پس از ۳ ماه حاشیه؛ پای پژو پارس به شورای رقابت کشیده شد
  • پای پژو پارس به شورای رقابت کشیده شد
  • آزمایش واکسن سرطان پوست وارد فاز نهایی شد
  • پشت پرده اسلام آوردن سرمربی پرتغالی سپاهان | پای ازدواج با بازیگر ایرانی در میان است | رازی که پیراهن خانم بازیگر فاش کرد (عکس)
  • شاخص شدت انرژی در کشور رو به افزایش است
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز مشخص شد / پیاز در مزرعه چه قیمتی دارد؟