Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-06@03:11:42 GMT

آنچه شورایاران تقدیم شهر کردند

تاریخ انتشار: ۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۱۸۸۷۴

آنچه شورایاران تقدیم شهر کردند

 شورایاری‌ها از زمانی که روی کارآمدند، به‌عنوان بازوهای اجرایی شهرداری، سعی کردند باری از مشکلات بردارند؛ ‌گاه با جلب مشارکت مردم در فرهنگسازی برای طرح‌هایی آزمایشی، مانند کاپ وگاه با یاری رساندن به اجرای پروژه‌های کوچک‌مقیاس یا حتی کمک به تأمین روشنایی معابر و بوستان‌های محله‌ای برای کاهش آسیب‌های شهری و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. و. در هر حال این نهاد مردمی طی پنج دوره فعالیت، تلاش کرده تا در حد توانش در کنار مردم و شهرداری قرار بگیرد تا شهروندان در همه محله‌ها شاهد عمران و بهسازی و بهبود مسائل شهری باشند. در این گزارش مروری داریم بر انواع خدماتی که شورایاری‌ها به شهر و محله‌ها ارائه کرده‌اند.  

طرح ۴۸ ساله تعریض خیابان شوش ملغی شد

علی‌اصغر فراهانی /شورایار محله راه‌آهن

محله راه‌آهن یکی از محله‌های قدیمی شهر تهران است که طی سال‌های گذشته توانست در سایه فعالیت شورایاری محله شاهد اتفاقات خوبی باشد؛ از تعیین تکلیف طرح‌های قدیمی گرفته تا ساماندهی طرح‌های جدید. یکی از طرح‌های بزرگ و مهم این محله که در دوره فعالیت شورایاری به سرانجام رسید طرح تعریض خیابان شوش بود. این طرح که ۴۸ سال مردم محله را سردرگم کرده بود و مسیر زندگی خیلی از اهالی را به واسطه تأثیرات منفی و بلاتکیفی تغییر داده بود، سرانجام به دنبال پیگیری‌های شورایاری محله و رسانه‌ای کردن این موضوع در شورای‌شهر تهران ملغی شد تا بعد از گذشت سالیان متمادی مردم محله روی خوش ببینند.

در طول سال‌هایی که این طرح بلاتکلیف مانده بود جمعیت زیادی از محله مهاجرت کردند و کسب و کارهای فراوانی در محله خاموش شد؛ از گاراژهای قدیمی گرفته تا واحدهای صنفی‌ریز و درشت. این طرح در طول ۴۸ سال گذشته فقط بر تن محله زخم نشاند و موجب شکل‌گیری نقاط بی‌دفاع شهری زیادی در حاشیه خیابان شوش شد. شورایاری به‌عنوان نماینده و صدای مردم محله بر تعیین تکلیف این طرح تأکید کرد تا جایی که گلایه‌های مردم به گوش شورای‌شهر تهران رسید و پس از بازدید نمایندگان، تعیین تکلیف این طرح به تصویب اعضا رسید.  ملغی شدن طرح ۴۸ ساله تعریض خیابان شوش تنها طرحی نبود که شورایاری محله راه‌آهن آن را به سرانجام رساند، بلکه پاکسازی بزرگ‌ترین بوستان محلی راه‌آهن از شر آسیب‌های اجتماعی هم حسابی در این سال‌ها سر و صدا به پا کرد.

صحبت از بوستان امیریه است. مجموعه‌ای که در گذشته خوابگاه بی‌خانمان‌ها و محل مصرف موادمخدر معتادان متجاهر بود و احدی از اهالی محله جرأت ورود به آن را نداشتند، اما امروز به یکی از ظرفیت‌های محلی تبدیل شده است. حصارکشی بوستان امیریه، استقرار نگهبان در محل ورودی بوستان و ممانعت از پرسه آسیب‌دیدگان اجتماعی در آن در کنار ساماندهی زمین بازی باعث شده تا این بوستان به محل امنی برای اهالی محله تبدیل شود.

بعد از بوستان امیریه، نوبت بوستان خواجه‌دهی در همسایگی پایانه اتوبوسرانی بود. این بوستان هم به واسطه قرار گرفتن در انتهای کوچه خواجه‌دهی به هتل بی‌ستاره معتادان و مهاجران بی‌خانمان تبدیل شده بود. ترس و وحشت هنگام عبور از این محدوده تنها ارمغان این بوستان برای اهالی بود. ساماندهی بوستان یادشده هم سال‌های زیادی بود که در برنامه شهرداری قرار داشت، اما به نتیجه نرسیده بود. با پیگیری‌های مجدانه شورایاری محله، این بوستان بعد از انتقال مرکز DIC از انتهای کوچه پاکسازی شد و طرح ایجاد گلخانه محلی به جای آن اجرایی شد تا ضمن کارآفرینی در محله شاهد کاهش آسیب‌های اجتماعی در این محدوده باشیم.  

مشارکت در طرح ملی تولید ماسک آرام مرادی /مسئول ستاد راهبری مدیریت محلی و امور شورایاری منطقه ۷


شورایاری‌ها رابط مدیریت شهری و مردم هستند. این افراد با توجه به ظرفیت محله‌ها و شناختی که از منطقه دارند، کارهای مدنی و عام‌المنفعه انجام می‌دهند، چراکه به این وسیله می‌توانند کمک‌حال مردم منطقه باشند و روشن است که کارآفرینی هم یکی از عرصه‌هایی است که شورایاران می‌توانند در آن نقش ایفا کنند. شورایارانی که ظرفیت و امکانش را در محله داشته‌اند، از کمک‌های شهرداری استفاده و فضاهایی برای کارآفرینی ایجاد کرده‌اند. این شورایاران به‌عنوان تسهیلگر وارد عمل شده‌اند و به‌عنوان مثال، برای خانم‌هایی که سرپرستی خانواده را به عهده داشته‌اند با استفاده از امکانات شهرداری از قبیل‌سراهای محله شغل ایجاد کرده‌اند.

این کارها در بخش‌های مشاغل خانگی مثل خیاطی، آشپزی یا تعمیرات و فروش لباس انجام شده است. اما مهم‌ترین کارهای این نهاد مردمی‌ به نظر من در زمان کرونا انجام شده است. در این دوران شورایارها اعلام کردند با توجه به وخامت اوضاع و کمبود ماسک برای تولید ماسک و گان و وسایل بهداشتی برای بیمارستان‌ها نیاز به فضا دارند. این محیط در اختیارشان قرار داده شد و آنها از افراد محلی، از زن و مرد، دعوت کردند به تولید این لوازم مشغول شوند تا هم‌کاری برای خودشان ایجاد شده باشد و هم به بهبود وضعیت جامعه کمک شود.  از سوی دیگر، شورایاری‌ها برای افراد بی‌بضاعت محله‌ها از اهالی کمک جمع‌آوری می‌کنند و به دست این افراد می‌رسانند. ‌

گاه این کمک‌های مالی دستمایه ایجاد کار برای جوانان این خانواده‌ها می‌شود. شاید در یک نگاه بتوانیم این روند را کارآفرینی اجتماعی هم تعریف کنیم؛ چراکه هم برای فرد کار ایجاد می‌کنیم و هم از لحاظ اجتماعی فرد را نجات می‌دهیم تا بتواند دوباره وارد بازار کار شود. در سرای محله‌هایی مثل نظام‌آباد، شاهد و گرگان که مناطق کم‌برخوردار این منطقه هستند، به شکل بسیار خوبی کارآفرینی انجام شده و شورایاران نقش مهمی ‌در آن داشته‌اند. با کمک مراکز مهارت‌آموزی و فنی و حرفه‌ای افراد محله را توانمند کرده‌اند و مهارتی را به آنها آموخته‌اند تا بتوانند برای خودشان شغل داشته باشند. حال که مسئله انحلال شورایاری‌ها مطرح شده است، باید گفت شورایاری‌ها سازمان‌های مردم‌نهاد محسوب می‌شوند. در کل مدنیت و بوروکراسی در تضاد و تقابل با هم قرار می‌گیرند. به دلیل اینکه کار مدنی‌کاری است که به شکل مردمی ‌و اختیاری انجام می‌شود و نمی‌تواند در قالب یک کار بوروکراتیک مطرح شود. برعکس این، اگر مسائل اداری را به شکل مدنی مطرح کنیم، از انضباط‌کاری خارج می‌شود.

نهاد شورایاری هم اصلاً یک مقوله قانونمند نبوده است. یک مجموعه مردمی ‌بوده و شکل بوروکراتیک نداشته که حالا با یک فرمان دولتی یا قضایی آن را منحل یا تضعیف کنیم. به بیان دیگر، نهاد شورایاری بر اساس یک دستور قانونی و دولتی شکل نگرفته که با یک دستور دولتی ملغی شود. پس باید ریشه‌ای به آن نگاه کنیم. مگر می‌توانیم به مردمی‌که بدون دستمزد برای مردم کار انجام می‌دهند، به مردمی‌که خیلی دلی مشکلات مردم را حل می‌کنند، ‌بگوییم از فردا دیگر این کار را انجام ندهید؟ آنها در نهایت جایشان را تغییر می‌دهند و دوباره کارشان را ادامه می‌دهند.  

تعیین تکلیف سندهای اعیانی حسن کریمی /دبیر شورایاری محله هفت‌چنار 

شیوع بیماری «کووید ‌ـ ۱۹» و اجبار به استفاده از فضای مجازی برای حفظ سلامتی و قطع زنجیره این بیماری فرصت خوبی برای نهادینه شدن فرهنگ زندگی مجازی و استفاده از این فضا برای آموزش‌های شهروندی شد؛ فرصتی که به واسطه روحیه مشارکت‌جویی برای مدیریت محله‌محور و سهیم شدن در حفظ و آبادانی هر محله میان شهروندان زنده شد.

البته در محله هفت‌چنار پیش‌تر از اینها این اتفاق افتاده بود و برنامه‌های آموزشی زیادی برای ارتقای کیفیت زندگی در کانال‌های واتس‌اپی و تلگرامی محله هفت‌چنار اجرا می‌شد. یکی از فعالیت‌های مهم در محله هفت‌چنار ایجاد اعتماد برای جلب مشارکت‌های مردمی بود. این حس اعتماد، با اجرای برنامه‌های آموزشی به افزایش حس مسئولیت‌پذیری اهالی کمک فراوانی کرد و به نحوی آنها هم پیگیر بودند تا مشکلات و مسائلشان را با شورایاری در میان بگذارند. یکی از این مشکلات مربوط به سندهای اعیانی اهالی کوچه شهید قمی‌نژاد، رسیدگی به نحوه وضعیت جمع‌آوری به‌موقع زباله‌ها از کوچه و خیابان‌ها بود. بخش دیگر فعالیت‌ها اجرای برنامه‌های فرهنگی در کانون‌های دانش‌آموزی و پایگاه‌های مساجد محله بود تا به نحوی خانواده‌ها خودشان برای برنامه‌های مشارکتی مانند کمک به نیازمندان برای تهیه بسته‌های حمایتی، تفکیک زباله از مبدأ و حفظ نظافت شهری پای کار باشند و از ظرفیت‌های موجود برای‌ آبادانی محله استفاده شود.  
 

کد خبر 616363 برچسب‌ها فرهنگ همشهری محله منطقه ۷ كرونا در ايران شورای شهر شورا یاری شهر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: فرهنگ همشهری محله منطقه ۷ كرونا در ايران شورای شهر شورا یاری شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۱۸۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش سطح آب رودخانه دز/ بوستان‌های ساحلی دزفول تخلیه شدند

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، علیرضا خردمند درخصوص آخرین وضعیت آبگرفتگی معابر دزفول، گفت: در دو روز اخیر ۱۷۵.۱ میلیمتر بارندگی در سطح این شهرستان ثبت شد که این میزان بارندگی کم سابقه بود.

وی افزود: برخی از معابر شهری و منازل درگیر آبگرفتگی شدند که با تلاش تمامی دستگاه‌های امدادرسان، نیرو‌های مسلح، سپاه و ارتش آبگرفتگی خیابان‌ها برطرف شد.

خردمند ادامه داد: بخشی از راه‌های روستایی به علت بارندگی و آسیب وارد شده به زیرساخت‌ها، مسدود شدند که تجهیزات کمکی برای رفع انسداد راه‌ها به مناطق درگیر اعزام شدند و خوشبختانه برخی از مسیر‌ها بازگشایی شدند و تلاش برای رفع مشکل انسداد راه‌ها در دیگر روستا‌ها ادامه دارد.

فرماندار ویژه دزفول می‌گوید: با توجه به هشدار‌های صادر شده، تخلیه بوستان‌های ساحلی به منظور افزایش دبی رودخانه در حال انجام است و از مردم درخواست داریم با حفظ آرامش به هشدار‌ها توجه و همکاری لازم را به عمل آورند.

وی با بیان اینکه شبکه توزیع برق دزفول در طول بارندگی‌ها پایدار ماند، اضافه کرد: خدا را شاکریم با توجه به شدت بارش‌ها شاهد مشکل و خسارتی در سطح شهرستان نبودیم و جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد، اما همچنان از مردم تقاضا داریم تا پایداری شرایط جوی از حضور در مناطقی همچون شهیون و سردشت جدا خودداری کنند.

خردمند ضمن قدردانی از حضور مردم در صحنه و امدادرسانی به شهروندان، گفت با حضور دستگاه‌های امدادرسان، گروه‌های جهادی و مردم تاکنون مشکل خاصی از آبگرفتگی معابر گزارش نشده است و تا ساعاتی دیگر آبگرفتگی به طور کامل برطرف خواهد شد.

دیگر خبرها

  • از حصار کشی در پارک لاله تا وعده چمران مبنی بر عدم قطع درختان
  • رئیسی: آنچه دولت را در دل مردم جای می‌دهد، صداقت است
  • بلایی که سر امامزاده ابراهیم(ع) افتاد ؛ هر خانه کمتر از ۱۰ دقیقه دچار حریق شد
  • لزوم تجهیز امامزاده ابراهیم(ع) به سیستم اطفای حریق شبکه ای
  • افزایش سطح آب رودخانه دز/ بوستان‌های ساحلی دزفول تخلیه شدند
  • امام جمعه اهواز: طرح «نور» محله به محله اجرا شود
  • آغاز طرح بازآفرینی شهری محله جامی اصفهان
  • امام جمعه اهواز : طرح حجاب «نور» محله به محله اجرا شود
  • بررسي مسائل و مشکلات محله تخت استاد يزد
  • آخرین خبر درباره جابجایی مهمانشهر رفسنجان