Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرهنگ حسینی کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس و گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در رابطه با دامنه نوسان گفت: دامنه نوسان یک تیغ دو لبه محسوب می‌شود و زمانی که دامنه نوسان بالا باشد، احتمال این که نوسان زیادی در طول روز معاملاتی رخ دهد وجود دارد و در این شرایط تعداد زیادی از افراد ضرر می‌کنند، در آن طرف نیز دامنه نوسان کم باعث صف نشینی و رفتار توده ای می‌شود، که در این شرایط افراد کمی سود می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: در نتیجه باز بودن دامنه نوسان در کنار عمق بازار و بازارگردان می‌تواند راهکار بهینه باشد، در کشور ما دامنه نوسان طی دو دهه اخیر رشد کرده است که حاصل این رشد حدود ۲ درصد در دهه ۸۰ و ۵ درصد در حال حاضر است.

بیشتر بخوانید

 حداکثر نقدینگی مورد نیاز برای خرید عرضه اولیه «وهامون» در فرابورس چقدر است؟

این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: در ایران موضوعی به اسم حجم مبنا داریم که یک ضربه گیر و ترمز برای دامنه نوسان است، حجم مبنا درهیچ جای دنیا وجود ندارد، اما در سال ۸۲ در بازار سرمایه ما مطرح شد و همچنان باقی ماند.

حسینی تشریح کرد: نکته مهم دیگر بررسی نسبت بازده به نوسانات است که از این موضوع انتظار می‌رود در بازار‌هایی که دامنه نوسان زیادی دارند این نسبت متفاوت باشد و در یک بازه ثابت قیمت‌ها نوسان زیادی داشته باشند.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: آنچه در کشور‌های مختلف بررسی شده نشان می‌دهد، که فارغ از هر مقدار دامنه نوسان، بازده حدودا یک عدد و در یک سطح نزدیک به هم است که این امر بیانگر این است چه دامنه نوسان داشته باشند چه نداشته باشند هیچ تاثیری در بازدهی کلی ندارد و این یک تحقیق تجربی در دنیاست.

دامنه نوسان باید به صورت جزئی افزایش پیدا کند

وی در پاسخ به این پرسش که برای اصلاح دامنه نوسان باید چه روندی را طی کنیم؟ عنوان کرد: باید برنامه ای بچینیم که طی کنیم دامنه نوسان بیشتر شود تا کارایی بازار نیز افزایش پیدا کند، به این صورت که در مقاطع مشخصی دامنه نوسان به صورت جزئی که باعث تغییر در روند بازار نشود، افزایش پیدا کند و حجم مبنا هم باید اندکی کاهش داشته باشد، جمع این عوامل می‌تواند ما را به هدفمان نزدیک کند.

این کارشناس بازار سرمایه در رابطه با حذف کامل دامنه نوسان گفت: می‌توان برای نماد‌های بزرگ با بازار گردان قوی که معمولا حجم معاملات بالایی را شامل می‌شوند، دامنه نوسان را حذف کرد و اگر این آزمایش نتیجه خوبی بدهد می‌توان آن را به بقیه نماد‌ها نیز تعمیم دهند.

وی افزود: هدف اصلی و درست در حال حاضر حذف دامنه نوسان نیست بلکه افزایش مقطعی و جزئی آن است و باید دامنه نوسان پویا شود، به این صورت که زمانی که دامنه نوسان محدود است و سهم‌ها با صف خرید مواجه می‌شوند، سهامداران بتوانند در یک پله و در دامنه بالاتر معاملاتشان را انجام دهند. در حقیقت دامنه نوسان یک دوره حراج را طی کند و بعد معاملات پیوسته خودش را داشته باشد.

دامنه نوسان در اکثر کشور‌ها  ۱۰ درصد است

حسینی در رابطه با دامنه نوسان در کشور‌های مختلف گفت: دامنه نوسان در سایر کشور‌ها در سطوح مختلفی قرار دارد و عمده کشور‌ها در بازارهایشان دامنه نوسان بالای ۱۰ درصد دارند، هر چند مکانیزم‌هایی نیز برای توقف بازار یا نماد وجود دارد.

این کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد: نوسانات شدید در قیمت سهام عاملی است که بازار برای یک دوره متوقف می‌شود تا افرادی که تمایل برای خرید و فروش دارند اطلاعاتشان را تکمیل و درست تصمیم بگیرند.

وی در پایان بیان کرد: در بخشی از نماد‌های کوچک که دارای شناوری و نقدشوندگی پایین هستند، اگر بخواهیم دامنه نوسان را نامحدود کنیم باید توجه ویژه‌ای به آن‌ها داشته باشیم تا دستکاری در آن‌ها حداقل شود. راهکار‌هایی مثل محدود کردن خرید یا الزام سرمایه گذاران به سرمایه گذاری  به روش غیر مستقیم، در صورتی که اطلاع کافی ندارند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دامنه نوسان بازار سرمایه کارشناس بازار سرمایه افزایش پیدا دامنه نوسان داشته باشند کشور ها نماد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۷۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس

علی ملک لی تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: شاخص کل بورس تهران در هفته گذشته با عدد دو میلیون و ۲۰۸ هزار واحد شروع به کار کرد و در پایان هفته و رشد خوب بیش از ۴.۵ درصدی، به عدد دو میلیون و ۳۰۴ هزار واحد رسید تا هفته‌ای سراسر سبز در بورس تهران رقم بخورد.

او افزود: شاخص کل با رشد خوب هفته گذشته، توانست محدوده ۲.۳۰۰.۰۰۰ واحد را به سمت بالا شکسته و در این منطقه تثبیت شود. با توجه به شرایط، انتظار داریم به روند صعودی خود در میان مدت ادامه دهد. حمایت شاخص کل محدوده ۲.۲۶۰.۰۰۰ واحد است‌.

 

این تحلیلگر بازار سرمایه در ادامه اظهار کرد: شاخص کل هم وزن که نماگر بهتری از وضعیت بورس تهران است، اما رشد بیشتری نسبت به شاخص کل داشت. این شاخص در روز اول کاری هفته گذشته با عدد ۷۲۳ هزار واحد شروع به کار کرد و پس از رشد بیش از ۵.۵ درصدی، در پایان هفته به تراز ۷۶۳ هزار واحد رسید.

او می‌گوید: حمایت معتبر این شاخص نیز محدوده ۷۵۰.۰۰۰ واحد است و در صورتی‌که بتواند محدوده ۷۸۰ هزار واحد را با قدرت به سمت بالا بشکند، روند صعودی جدید آغاز می‌شود.

شایان ذکر است دیدگاه‌های فوق صرفا تکنیکال بوده و عوامل و اخبار زیادی مانند مناسبات سیاسی و تصمیمات اقتصادی، می‌تواند بر روند این شاخص‌ها تاثیر بگذارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • گزارش بورس امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه | افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل
  • بورس در سکوت
  • افزایش ۶۵۲ واحدی شاخص کل بورس
  • شاخص بورس هزار واحد رشد کرد
  • گزارش روزانه بورس ۸ اردیبهشت/ بورس در سکوت
  • نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت ۱۱:۰۰
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت