Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد آنلاین – سیده زهرا محمودی؛  خبر سیمان ۷۰، ۸۰ و پس از آن هم ۱۱۰هزار تومانی، از اخباری است که در این روزها واکنش‌های بسیار زیادی را در فضای مجازی به دنبال داشته و در پی آن نیز نگرانی‌هایی در مورد افزایش قیمت مسکن و... در پی التهابات بازار سیمان به وجود آمد؛ البته این نخستین بار نیست که بازار سیمان چنین التهابی را تجربه می‌کند؛ التهابات بازار سیمان از تابستان آغاز و در زمستان سال گذشته، به اوج خود رسید و اکنون نیز برای باری دیگر شدت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زمستان سال گذشته، سیمان هنوز مشمول قیمت‌گذاری دستوری بود؛ در حالیکه قیمت مصوب ۱۶هزار تومان اعلام شده بود، سیمان با قیمتی بیش از ۴۰هزار تومان به فروش می‌رسید و با قیمت مصوب فاصله بیش از دو برابری داشت؛ در آن زمان، از مهم‌ترین مطالبات فعالان این صنعت، افزایش قیمت مصوب و حذف قیمت‌گذاری دستوری بود. چرا که قیمت مصوب هزینه تمام‌شده تولید را پوشش نمی‌داد و مصرف‌کنندگان نیز آن را با قیمت ارزان دریافت نمی‌کردند و در این میان تنها واسطه‌ها برنده بازی بودند.

بالاخره در روزهای پایانی فروردین، قیمت مصوب سیمان افزایش داشت و از ۱۶هزار تومان به حدود ۲۲هزار تومان رسید؛ اما همچنان قیمت‌گذاری دستوری ادامه داشت و در نتیجه مصرف‌کنندگان نهایی هم سیمان را با قیمتی بالاتر دریافت می‌کردند؛ حدود دو ماه پس از افزایش رسمی قیمت مصوب سیمان، سیمان بالاخره به بورس کالا راه یافت و قیمت‌گذاری دستوری حذف شد؛ در بورس کالا سیمان بین ۲۴ تا ۲۵هزار تومان قیمت‌ خورد.

چرا قیمت سیمان سر به فلک کشید؟

حال در این روزها قیمت سیمان برای بار دیگر به طور عجیبی سر به فلک کشیده و هنوز افراد در شوک سیمان ۸۰هزار تومانی بودند که سیمان ۱۱۰هزار تومانی وارد شد؛ اما علت این افزایش قیمت ناگهانی چیست و چرا التهابات بازار سیمان هر چند وقت یکبار خبرساز می‌شود؟

پاسخ این سوال از سمت فعالان مختلف این صنعت متفاوت است؛ به اذعان بسیاری قطعی‌های برق عامل این افزایش قیمت محسوب می‌شود؛ چراکه قطعی برق اجازه نمی‌دهد سیمانی تولید شود و بسیاری از تولیدکنندگان می‌گویند به دلیل قطعی‌ها تولید سیمان به صورت کامل متوقف شده است؛ توقف تولید نیز معنایی جز قیمت‌های نجومی ندارد.

از نظر این فعالان، برق سیمان نباید قطع شود و سیمان محصولی است که به صورت ۲۴ساعته به برق نیاز دارد؛ در غیر این صورت تولید با اخلال مواجه خواهد شد و راهکارهایی چون تولید سیمان در شب و... نمی‌تواند راهگشای بازار سیمان و مشکلاتش باشد.

از سمتی دیگر برخی فعالان، بورس کالا را عامل افزایش قیمت سیمان عنوان کرده و اذعان دارند، سیمان از وقتی وارد بورس کالا شد، شاهد افزایش قیمت‌های نجومی بودیم و حتی اگر قطعی برق نبود، باز هم چنین موضوعاتی در بازار سیمان اتفاق می‌افتاد.

البته در خصوص گفته‌های دسته دوم که بورس کالا را عامل افزایش قیمت می‌دانند، انتقادات بسیار زیادی وجود دارد؛ چرا که زمانیکه بورس کالا نبود هم این التهابات قیمتی در بازار سیمان اتفاق افتاد و در آن زمان (زمستان۹۹) که خبری از بورس کالا نبود، قطعی گاز علت افزایش قیمت سیمان عنوان می‌شد. در واقع نمی‌توان نقش قطعی برق و گاز را در افزایش قیمت و کاهش تولید انکار کرد و این قطعی‌ها به تمام صنایع خسارت‌های غیرقابل جبرانی وارد کردند که صنعت سیمان نیز از این قاعده مستثنا نیست.

همچنین فعالانی که قطعی برق را علت افزایش قیمت سیمان می‌دانند، برای اثبات گفته‌های خود می‌گویند که در صورت ثبات وضعیت برق کارخانه‌جات دوباره قیمت سیمان به همان رقمی که بود بازخواهد گشت.

افرادی که از عدم کشف قیمت سود می‌برند

هرچند سیمان وارد بورس کالا شده، اما همچنان بخشی از سیمان به روش سنتی خرید و فروش می‌شود و به بورس کالا راه نیافته است؛ فعالان موافق بورس کالا در این خصوص معتقدند که افرادی از روش پیشین خرید و فروش بهره می‌برند و اجازه نمی‌دهند که سیمان به صورت کامل وارد بورس کالا شود.

بسیاری می‌گویند که سیمان تا کنون تنها در دست ۱۵نفر بوده و یک سلطان ندارد؛ بلکه سلاطینی بر این بازار چمبره زده و اجازه نمی‌دهند تا کشف قیمت در این بازار صورت بگیرد. البته در روزهای اخیر گفته شده که سیمان به زودی به صورت کامل وارد بورس کالا شده و روش سنتی خرید و فروش به طور کامل منسوخ خواهد شد.

مشکلات بازار سیمان حل می‌شود؟

باتوجه به اینکه غالب فعالان صنعت، مشکل بازار سیمان را در قطعی برق می‌دانند، در روزهای اخیر وعده داده شد که برق در صنعت سیمان قطع نخواهد شد؛ همچنین باتوجه به اینکه فعالان این صنعت نیز وعده دادند که در صورت عدم قطعی برق، قیمت سیمان به روال سابق بازخواهد گشت، حال باید دید که آیا وعده عدم قطعی برق، عملی خواهد شد و در صورت عملی‌شدن، قیمت سیمان به روال قبل بازخواهد گشت یا خیر.

پربیننده ترین ۷۰درصد سیمان کشور را ۱۵نفر خریدند عقب نشینی طلا و نقره در آخرین روز معاملاتی هفته / نمودار فلزات گرانبها نزولی شد بهره‌ برداری از اولین خط تولید پنل (نمایشگر) تلویزیون در ایران فردا با فشار دلالان به وزارت صمت، مصوبه خروج سیمان از بورس صادر می‌ شود! آغاز ترخیص روزانه ۶۰هزار تن کالای اساسی از بندر امام خمینی / خروج ۹۰درصدی سایر اقلام بدون ارائه کد رهگیری

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سیمان قیمت گذاری دستوری وارد بورس کالا بورس کالا افزایش قیمت بازار سیمان قیمت سیمان قیمت مصوب قطعی برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۲۹۰۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص بورس پایان هفته را در سطح دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد ماند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ شاخص هم وزن نیز با ۴ هزار و ۶۵۰ واحد افزایش معادل ۶۱ صدم درصد در محدوده ۷۶۳ هزار و ۶۵۵ واحد قرار گرفت.
نماد‌های فملی، شبندر، فایرا، جم، سدشت، کویر و خزامیا از نماد‌های تاثیر گذار مثبت بر شاخص کل بورس بودند. اما نماد‌های پارسان، فولاد، کگل، شپدیس و بوعلی با تاثیر منفی از افزایش بیشتر شاخص کل ممانعت کرد.
نماد‌های ذوب، خزامیا، فولاد، کاما، کساپا، خودرو و فاذر هم از نماد‌های پرتراکنش بر بازار سهام بودند.
شاخص کل فرابورس نیز امروز با ۱۱۶ واحد افزایش به عدد ۲۵ هزار و ۶۰۵ واحد رسید.
نماد‌های فجهان، شگویا، وسپهر، مادیرا، سپیدار و فغدیر از نماد‌های با تاثیر مثبت و نماد‌های آریا، آریان، ساروج، بپاس و بمپنا از نماد‌های با تاثیر منفی بر بازار فرابورس امروز بودند.
بازار امروز سهام شاهد ۴۳۴ نماد مثبت برابر ۳۷۳ نماد منفی بود. ۹۶ صف خرید مقابل ۲۸ صف فروش تشکیل شد. خالص ورود و خرج پول حقیقی هم امروز به مثبت ۱۶۱ میلیارد تومان رسید.
معامله گران امروز ۹ میلیارد و ۲۹۰ میلیون سهام را به ارزش ۴ هزار و هشت میلیارد تومان دست به دست کردند.
ارزش دلاری امروز بازار سرمایه نیز ۲۳۶ میلیارد دلار بود.

دیگر خبرها

  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • هرگونه افزایش قیمت در حوزه کالا‌های اساسی گرانفروشی است
  • توزیع کالا درآذربایجان غربی نیازمند مدیریت است
  • فاصله نرخ ارز بازار با نرخ نیمایی را کم کنید؛ وگرنه با خروج سنگین سرمایه روبرو می شوید
  • شاخص بورس پایان هفته را در سطح دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد ماند
  • توصیه ارزی همتی به دولت با عنوان خیرخواهانه
  • رشد بورس با افزایش تولید خودرو و صادرات محصولات پتروشیمی
  • صعود بورس ادامه خواهد یافت؟ | روزهای سرنوشت‌ساز برای شاخص کل
  • توصیه همتی به دولت: فاصله نرخ ارز بازار با نرخ نیمایی را کم کنید
  • افزایش کیفیت و حذف واسطه‌ها با عرضه زعفران در بورس کالا