Web Analytics Made Easy - Statcounter

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، بیانیه مشترک ستاد هماهنگی روسیه و سوریه برای بازگرداندن آوارگان که روز دوشنبه منتشر شد، تحریم‌های مداوم علیه دمشق و حضور نامشروع نیروهای خارجی در خاک سوریه از موانع اصلی مسیر بازسازی سوریه برشمرده شد.

به نوشته  خبرگزاری «تاس» در سند منتشر شده روز دوشنبه ستاد هماهنگی روسیه و سوریه آمده است که در نتیجه اقدامات منفی کشورهای غربی برای بازگشت پناهندگان به سوریه و تلاش آنها برای متقاعد کردن جامعه جهانی مبنی بر این که شرایطی بازگشت پناهندگان در سوریه مهیا نیست، پناهجویان از بازگشت به کشور خود سرباز می‌زنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در جلسه مشترک ستاد هماهنگی روسیه و سوریه، موانع اساسی در بازگشت مردم سوریه به زندگی عادی مورد بحث قرار گرفت و به یکی از مهمترین‌ها موانع که سیاست کشورهای غربی برای تحریم دمشق است، اشاره شد.

بر اساس این بیانیه، مشکل دیگر حضور نامشروع نیروهای خارجی در خاک سوریه است که مانع تثبیت اوضاع در مناطق اشغالی می‌شود.

سیاسی شدن کمک‌های بشردوستانه و امتناع از کمک به بازگرداندن زیرساخت‌های اجتماعی و تسهیل بازگشت پناهندگان است که نقض معیارهای حقوق بشر و اصول حاکم بر قطعنامه ۴۶/۱۸۲ مجمع عمومی سازمان ملل است.

در بخش دیگر این بیانه آمده است: «این مشکلات مانعی برای بازگشت شهروندان سوری به سرزمین مادری خود و احیای زندگی عادی در این کشور است. ما متقاعد شده‌ایم که امنیت و ثبات پایدار در سوریه و در کل منطقه خاورمیانه تنها بر اساس حفظ حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه امکان پذیر است.»

«فیصل مقداد» وزیر خارجه سوریه  نیز روز دوشنبه گفت که فشار کشورهای غربی در مسیر بازگشت پناهندگان سوری به کشورشان ایجاد مانع کرده است.  وزیر خارجه سوریه گفت که اهداف سیاسی در پشت صحنه این اقدام کشورهای غربی قرار دارد و در ادامه آن را بر خلاف اهداف و اساسنامه سازمان ملل دانست.

فیصل مقداد افزود: «برخی سازمان‌های بین‌المللی در تشویق سوری‌ها برای عدم بازگشت به کشور و تصویرسازی گمراه کننده از سوریه سهیم هستند، در حالیکه دولت سوریه تلاش گسترده‌ای برای بازگشت پناهندگان و آماده‌سازی شرایط با کمک کشورهای دوست و سازمان ملل انجام داده است.»

طبق آمار غیر رسمی حدود ۶ میلیون پناهجوی سوری در خارج از این کشور به سر می‌برند که عمدتا در ترکیه، اردن، لبنان و عراق ساکنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: روسیه مسکو تحریم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۳۷۲۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور ایران در بریکس تاکنون مثمرثمر بوده است

شهریار حیدری ؛ نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با پارس نیوز، اظهار داشت: پیمان بریکس، پیمان فرامنطقه‌ای است و جمع کشورهای عضو در این گروه صاحب قدرت‌های ژئوپلیتیک و اقتصادی هستند. آمریکا برای همه کشورهای قدرتمند در قاره‌های مختلف، در مواقعی از تهدیدات به عنوان یک ابزار برای تحریم، تنش و برخورد علیه کشورهای مختلف استفاده می‌کند.

وی با بیان اینکه کشورهای قدرتمند برای مقابله با تهدیدات آمریکا به سمت تشکیل پیمان‌های جدید می‌روند، ادامه داد: چندین پیمان از قبیل شانگهای، بریکس و .. شکل گرفته و در آینده نیز احتمال شکل گرفتن پیمان‌های کوچکتر نیز وجود دارد که هدف از تشکیل این پیمان‌ها ، جلوگیری از شکنندگی در مقابل تهدیدات آمریکا و غرب است.

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس افزود: با توجه به قرار داشتن کشور در شرایط تحریم، عضویت جمهوری اسلامی ایران در پیمان بریکس که با رایزنی دولت و وزارت خارجه انجام شد، دستاوردهایی از قبیل تولید قدرت جدید در منطقه، تقویت روابط اقتصادی، دور زدن تحریم‌ها و کمرنگ شدن  و جلوگیری از اثرات تحریم‌ها را به دنبال خواهد داشت.

حیدری در خصوص اثرگذاری تعاملات پارلمانی پیمان بریکس بر روابط دولت‌ها نیز بیان کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره بر تقویت روابط اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی با کشورهای مختلفی که حاضر به ارتباط دیپلماسی با کشورمان هستند، تأکید دارد. البته هرگونه پیوستن به پیمان‌های بین‌المللی، منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای و همچنین توافق با کشورهای دیگر نیز نیازمند تأیید مجلس است.

دیگر خبرها

  • وزیر دفاع روسیه: مسکو هرگز ناتو را تهدید نکرده است
  • ایروانی: تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است
  • ایروانی:تن‌ها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است
  • ایروانی:تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است
  • تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده اسرائیل است
  • ایروانی: تحریم های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود
  • ایروانی: تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه باید لغو شود
  • بازدید معاون مدیر منطقه ای برنامه جهانی غذا از یزد
  • حضور ایران در بریکس تاکنون مثمرثمر بوده است
  • روسیه:مخالف استفاده از تحریم جهت مداخله در کشورهای آفریقایی هستیم