Web Analytics Made Easy - Statcounter

آذر منصوری در خصوص آسیب‌شناسی فعالیت اصلاح‌طلبان در یک دهه اخیر، اظهار کرد: در صورت تداوم رویکرد سلبی نهادهای ناظر به انتخابات به ویژه شورای نگهبان که اثر مستقیم خود را بر کارآمدی و اثربخشی نهادهای انتخابی گذاشته، اصلاح‌طلبان باید در سیاست‌ورزی انتخابات محور خود با تکیه بر حداقل‌هایی که شورای نگهبان پیش روی آنها قرار می‌دهد، تجدیدنظر جدی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اثربخشی نهادهای انتخابی با تکیه بر حداقل‌ها عملا بعد از اعتراضات دی ماه ۹۶ و آبان ۹۸ به نقطه پایان خود رسیده است و دیگر اصلاح‌طلبان هم اگر همه توان خود را بسیج کنند، نمی‌توانند نسبتی بین مطالبات و خواست بدنه اجتماعی خود و صندوق‌های رأی برقرار کنند. هر چند ممکن است همچنان بعد از انتخابات ۹۸ و ۱۴۰۰ عده‌ای استدلال کنند که باید به همین حداقل‌ها اکتفا کرد، اما مسأله این است که این حداقل‌ها باید بر نوع سیاستگذاری‌های کلان کشور اثرگذار باشد که متاسفانه نیست.

وی به سیاستگذاری‌های کلانی که بر همه ابعاد زندگی و رفاه مردم ایران اثر گذاشته است، اشاره کرد و افزود: آن شهروندی که می‌خواهد رأی بدهد و ما او را دعوت به مشارکت در انتخابات می‌کنیم، از ما سوال می‌کند که رأی دادن و یا رأی ندادن من چه تأثیری بر سرنوشت امروز و آینده من و فرزندانم دارد؟ چه تاثیری بر آینده امروز و فردای ایران دارد و ما باید بتوانیم او را متقاعد کنیم. به نظرم این یعنی شکل گرفتن معنا و مفهوم انتخابات. 

اصلاح‌طلبان نباید نسبت به انتخابات بی‌تفاوت باشند و باید بر انتخابات عادلانه و رقابتی اصرار داشته باشند​

سخنگوی جبهه اصلاحات ایران بیان کرد: با این رویه‌ای که شورای نگهبان در پیش گرفته، عملاً هم انتخابات دیگر معنا و مفهوم خود را از دست داده و هم بیش از این از دست اصلاح طلبان با رویکرد انتخابات محور برای تاثیر گذاری بر مناسبات قدرت و سیاستگذاری‌ها کاری بر نمی‌آید. مسأله این رویکرد و نوع سیاست‌ورزی است که چه در قالب جبهه یا نهاد اجماع‌ساز باشد و چه احزاب عضو آن، راه به جایی نخواهد برد و اصلاح‌طلبان باید طرحی نو در اندازند.

وی در خصوص راهکار برون‌رفت از شرایط فعلی گفت: اصلاح‌طلبان نباید نسبت به انتخابات و صندوق رأی بی‌تفاوت باشند و یک‌صدا این شیوه را به چالش بکشند و بر انتخابات عادلانه و رقابتی اصرار داشته باشند. 

قائم مقام حزب اتحاد ملت ادامه داد: اینکه عده‌ای از اصلاح‌طلبان تحت هر شرایطی و به هر قیمتی می‌خواهند در این نوع انتخابات کاندیدا داشته باشند، راه به جایی نخواهد برد. شورای نگهبان در هر مرحله دایره انتخاب مردم را تنگ‌تر می‌کند و به جای اصلاح‌طلبان کاندیدا تعیین می‌کند. نتیجه اصرار بر این رویه یعنی همان تهی شدن انتخابات از معنا و مفهوم. متاسفانه رویکرد «شرکت در انتخابات به هر قیمتی» باعث شد اصلاح‌طلبان پایگاه اجتماعی خود را هم از دست بدهند و دیگر با ایجاد دوقطبی سازی‌های کاذب در انتخابات و با سوت اصلاح‌طلبان، راضی به مشارکت در انتخابات نخواهند شد. 

این فعال سیاسی اصلاح طلب تأکید کرد: بنابراین اصلاح‌طلبان اگر می‌خواهند هم بدنه اجتماعی خود را همراه سازند و هم بر سیاستگذاری‌ها و مناسبات قدرت اثرگذار باشند، باید یک صدا بر انتخابات عادلانه اصرار کنند و ناقد نظارت‌هایی باشند که در مقابل حق انتخاب آزاد مردم مقاومت می‌کند و گردش نخبگان که از ضرورت‌های حکم‌روایی خوب است را از دستور کار انتخابات خارج کرده است. متاسفانه برخی فرصت‌طلبی‌ها و البته اختلاف تحلیل‌ها مانع از شکل‌گیری این توافق در تشکیلات جمعی و احزاب اصلاح‌طلب است.

وی افزود: گفتمان اصلاحات باید به گونه‌ای بازسازی شود که اکثریت جامعه باور کنند که اصلاحات و اصلاح‌طلبان نماینده شایسته‌ای برای پیگیری مطالبات آنها هستند. در شرایطی که نزدیک به ۵۸ درصد مردم به نوعی به گزینه‌های موجود در انتخابات نه گفتند، یعنی ایران امروز از انواع شکاف‌ها و گسست‌های فرهنگی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی رنج می‌برد و انتخابات با وضع موجود نمی‌تواند نسبتی با این شکاف‌ها برقرار کند. البته بسیار برای آینده ایران ادامه این وضعیت خطرناک است و هر روز ممکن است در گوشه‌ای از ایران شهروندان معترض نسبت به وضع موجود اعتراض کنند، اصلاح‌طلبان دقیقاً باید نسبت خود را با این گسست‌ها روشن کنند و برای حل آن با همراه شدن با مردم، به حاکمیت پیشنهاد بدهند. در این صورت می‌توان امیدوار بود که کانون قدرت اصلاح‌طلبان که مردم هستند با آنها همراه شده و در بزنگاه‌های انتخابات برای شکل‌گیری معنا و مفهوم انتخابات اثربخشی بیشتری داشته باشند.

منصوری تصریح کرد: در غیر اینصورت اینکه دست روی دست بگذارند و تصور کنند که در بزنگاه انتخابات می‌توانند مردم را با خود همراه کنند، یک تصور باطل است. به عنوان مثال در شرایطی که مردم خورستان با بحران کم‌آبی مواجهند دقیقا اصلاح‌طلبان باید موضع خود را با این اعتراضات روشن کنند. موضوع اول اعتراض است و موضوع دوم مسأله و دلیل اعتراض است و سومین موضوع، راه‌حل‌ها یا چه باید کرد، است.

این عضو حزب اتحاد ملت خاطرنشان کرد: این فقط یک نمونه از اعتراضاتی است که با توجه به بحران‌ها و  گسست‌های امروز ایران پس از انتخابات ۱۴۰۰ شاهد آن هستیم و همان طور که پس از آبان ۹۸ گفتیم در صورت ادامه گسست‌ها احتمال وقوع آن در هر نقطه‌ای از ایران امروز ممکن است، وجود داشته باشد.

27215

کد خبر 1539026

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: اصلاح طلبان شورای نگهبان اصلاح طلبان سیاستگذاری ها شورای نگهبان معنا و مفهوم داشته باشند حداقل ها گسست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۳۸۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غزه عامل تعیین کننده بر انتخابات محلی انگلیس

به گزارش­ سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن؛ درپی برگزاری انتخابات محلی در روز پنج شنبه این هفته، کایر استارمر، رهبر حزب کارگر اعتراف کرد جنگ اسرائیل – فلسطین، عامل مهمی در از دست رفتن اکثریت این حزب در شورای شهر اولدهام بوده است.
مسلمانان و مخالفان صهیونیسم در انگلیس، در تظاهرات گسترده در این کشور بار‌ها اعلام کرده اند کایر استارمر، رهبر حزب کارگر، در جریان حملات ۷ ماه اخیر اسرائیل به غزه، از هواداران جنایات جنگی اسرائیل بوده است. رهبر حزب کارگر، با حمایت از اقدام صهیونیست‌ها در قطع آب، برق، دارو و مواد غذایی به غزه، این اقدامات را که از نظر بسیاری از کارشناسان حقوق بین الملل، جنایات جنگی است، حق اسرائیل معرفی کرده است.

دیلی میل نوشت رای دهندگان مسلمان، با رویگردانی از رای دهندگان با نامزد‌های حزب کارگر، مخالفت خود را سیاست‌های این حزب در حمایت از اسرائیل، نشان می‌دهند. به نوشته دیلی میل، حزب کارگر که اکثریت کرسی‌های شورای شهر اولدهام را در دست داشت، در انتخابات این هفته، این اکثریت را از دست داد. این روزنامه نوشت مسلمانان حوزه اولدهام می‌گویند با آرای خود، این حزب را تنبیه کردند و رهبر حزب کارگر، بسیار دیر به فکر آتش بس در غزه افتاده است.
به نوشته دیلی میل، حزب کارگر انگلیس، در شورای شهر منچستر، شماری از اعضایش را از دست داد و نامزد‌های این حزب می‌گویند سیاست حمایت از اسرائیل موجب شده است مردم از این حزب رویگردان شوند و به نامزد‌های مستقل رای دهند. کایر استارمر امروز در مصاحبه با بی بی سی گفت غزه، موضوع مهمی در شکست حزب کارگر در اولدهام بود و افزود در شمار دیگری از حوزه ها، غزه عامل مهمی است. دیلی میل نوشت پت مک فادن (Pat McFadden)، هماهنگ کننده سراسر حزب کارگر نیز در پاسخ به نتیجه ضعیف حزبش در اولدهام می‌گوید بحران غزه، "موضوعی" در انتخابات محلی بود. این روزنامه نوشت پروفسور جان کرتیس (John Curtice)، کارشناس انتخابات در انگلیس می‌گوید در همه حوزه‌هایی که مسلمانان انگلیسی ساکنند، حزب کارگر آرای خود را از دست می‌دهد.
بی بی سی گزارش داد یکی از اعضای حزب کارگر که در انتخابات پنج شنبه این هفته در اولدهام، شکست خورد می‌گوید علت اصلی ناکامی وی این است که حزب کارگر، بسیار دیر به فکر افتاد آتش بس در غزه را بخواهد. در شورای شهر اولدهام، نامزد‌های مستقل ۱۶ کرسی، حزب لیبرال دموکرات‌ها ۹ کرسی، حزب محافظه کار ۸ کرسی به دست آوردند. با این که حزب کارگر ۲۷ کرسی را هنوز در دست دارد، اکثریت کرسی‌های شورای این شهر را که ۱۳ سال در دست داشت، از دست داد. به نوشته دیلی میل، نیلا ابراهیم (Nyla Ibrahim) و اختر شواب (Akhtar Shoab) که قبلا عضو حزب کارگر بودند، در پی حمایت این حزب از اسرائیل، از حزب کناره گرفتند و به عنوان نامزد مستقل، در انتخابات شرکت کردند که نیلا ابراهیم روز پنج شنبه رای آورد.

دیگر خبرها

  • دلایل ردصلاحیت روحانی علنی می‌شود/ سخنگوی حزب اعتدال و توسعه: رئیس دولت دوازدهم برای حفظ شأن شورای نگهبان این کار را می‌کند
  • انتقاد عضو حزب اعتدال و توسعه از شورای نگهبان
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • غزه عامل تعیین کننده بر انتخابات محلی انگلیس
  • شوک به شانا در دومین روز تبلیغات انتخابات /۱۱ کاندیدای مشترک شورای وحدت و امنا/ توافق سه گانه بر روی دو کاندیدا
  • نامه سوم روحانی به شورای نگهبان درباره ارائه مستندات ردصلاحیتش
  • مهدی نصیری; زیر تیغ اصلاح‌طلبان و اصولگرایان/ توهم یا شوخی یا پروژه هدفمند؟! +جدول
  • دور دوم انتخابات بسیار تعیین‌کننده است/ لزوم اصلاح ساختار بودجه
  • توهین جنجالی مجری تندرو صداوسیما به اصلاح طلبان و اصولگرایان /حسام الدین آشنا: بی ادب نباشید؛ چه برای سیدخندان و چه برای پاورقی