Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@03:44:28 GMT

حق مردم

تاریخ انتشار: ۵ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۴۰۷۶۸

حق مردم

روزنامه همشهری پنجم مرداد یادداشتی را به قلم محمد کرباسی دبیر گروه دانش و فناوری منتشر کرد و نوشت: زندگی همه مردم با اینترنت گره خورده است. این را می‌شود از لابه‌لای صدای لرزان و کلمات مضطرب تماس‌ها با تحریریه روزنامه و حرف‌های مردم در کوچه‌ها و خیابان‌ها طی هفته‌های اخیر به‌خاطر طرح مجلس موسوم به صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی به‌خوبی فهمید؛ آنهایی که نگران از دست رفتن کسب‌وکار یا ابزارهای کمک دست‌شان به وسیله گروهی از نمایندگان مجلس هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شاید به همین‌خاطر وقتی روز گذشته حتی به‌طور موقت بررسی این طرح جنجالی براساس اصل۸۵ قانون اساسی از دستور کار مجلس خارج شد، موجی از خوشحالی فضای مجازی را پر کرد.
علاوه بر مردم، کسب‌وکارهای اینترنتی و تشکل‌های آنها هم برای نخستین‌بار در حرکتی کم‌سابقه با هم در مقابل این طرح متحد شدند؛ از بیانیه گرفته تا نامه و حتی کد برای قرار گرفتن در سایت برای جلب نظر مردم کارهایی بود که به‌صورت خودجوش در مقابل این طرح صورت گرفت و همه را برای یک حق یعنی دسترسی آزاد به اینترنت متحد کرد. حتی با همه محافظه‌کاری‌ مرسوم، مقام‌های دولتی هم وارد کارزار شدند و برای نخستین‌بار در هفته‌های اخیر مخالفت خود را با این طرح که می‌تواند به‌صورت بالقوه باعث فیلترینگ گسترده در کشور شود، اعلام کردند.

همه اینها و این اتحاد در مقابل تهدید اینترنت نشان‌دهنده آن است که اینترنت دیگر این روزها به مسئله‌ای مثل آب و برق برای زندگی مردم تبدیل شده است. برخلاف تصور گروهی از نمایندگان مجلس، اینترنت در دنیای امروز وسیله‌ای نیست که همه دنبال فسق و فجور در آن باشند. اینترنت تحصیل، ورزش، مسافرت، کار، سلامت و صبح، ظهر و شب آدم‌هاست. نمی‌شود پشت درهای بسته کمیسیون نشست و با کارشناسانی که همه از یک طیف دستچین شده‌اند برای زندگی و کار ۹۴میلیون کاربر اینترنت کشور تصمیم‌گیری کرد و بر تبدیل کردن آن به قانون، پشت درهای بسته کمیسیون پافشاری داشت.

پافشاری نمایندگان برای بردن این طرح ذیل اصل۸۵ و تصویب و اجرای آزمایشی چندساله آن در کمیسیون‌ به جای صحن علنی هم شاهدی براین ماجراست که آنها خودشان هم از مخالفت بخش عاقله مجلس با این طرح عجیب و کم‌سابقه در مقابل حق مردم خبر دارند. هر چند تدوین‌کنندگان این طرح پشت ژست حمایت از پلتفرم‌های بومی پنهان شده‌اند، اما مخالفت گسترده استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های فناور ایرانی و همچنین نهادهای صنفی این صنعت نشان می‌دهد که هیچ‌کس در این صنعت هم به فضای بدون رقابت و همراه با فیلترینگ گسترده و نظام مجوزدهی عجیب اعتقادی ندارد. در شرایطی که مردم با هزاران مشکل اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند حتی طرح این پیش‌نویس هم از سوی نمایندگان طی این هفته‌ها نه به مصالح نظام و نه مردم بوده است.

چندین هفته است که طرح کردن این موضوع و آمدن و رفتن آن به صحن علنی تن و بدن مردم و کسب‌وکارها را لرزانده است. نمی‌شود و نباید با طرحی که در تعارض با روندهای جهانی، نوآوری و آزادی است مشکل و نگرانی دیگر به زندگی مردم اضافه کرد. مثل روندهای جهانی دیگر تا چند سال آینده در ایران هم نباید کسی دیگر به‌دنبال پول نفت باشد. جهان ما دارد به دنیای نوآوری و اکوسیستم فناوری تبدیل می‌شود. رده اول شرکت‌های جهان را مدت‌هاست که فقط شرکت‌های فناوری جهان در اختیار دارند. شاید وقتش باشد نمایندگان مجلس دیگر به فکر حل مشکلات مردم به‌جای تلاش برای محدودکردن حقوق طبیعی آنها باشند.

منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها اینترنت واتساپ وضعیت معیشت قانون اساسی اینستاگرام

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اینترنت واتساپ وضعیت معیشت اینترنت واتساپ وضعیت معیشت قانون اساسی اینستاگرام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۴۰۷۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید رئیسی بر حضورگسترده‌تر مردم در دور دوم انتخابات مجلس

رئیس جمهور انتخابات را جلوه روشن مردم‌سالاری دانست و بر ضرورت فراهم کردن زمینه حضور گسترده مردم در مرحله دوم انتخابات و تمهید تمامی امکانات برای تکمیل حماسه‌آفرینی آنان در انتخابات ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ تاکید کرد. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور صبح امروز چهارشنبه در جلسه هیئت دولت با اشاره به نزدیک شدن زمان برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در برخی حوزه‌های انتخاباتی، بر ضرورت فراهم کردن زمینه حضور گسترده مردم در این مرحله از انتخابات و تمهید تمامی امکانات برای تکمیل حماسه‌آفرینی آنان در انتخابات 11 اسفند 1402 تاکید کرد.

رئیس جمهور انتخابات را جلوه روشن مردم‌سالاری دینی دانست که آحاد جامعه در راستای عمل به تکلیف اجتماعی و شرعی در آن مشارکت کرده و معتمدین خود را برای قانونگذاری و بهبود روند امور انتخاب می‌کنند.

وی در ادامه به موضوع ضرورت مشارکت مردم برای تحقق هدف جهش تولید اشاره کرد و افزود: تمهید مقدمات تحقق مشارکت مردم نیازمند اهتمام جدی همه بخش‌های دولت است؛ هر دستگاهی باید زمینه‌ها و راهکارهای جذب مشارکت مردم در بخش خود را به شکل دقیق و با زمان‌بندی مشخص تدوین و اعلام کرده و اجرای آن را به شکل مستمر و گام به گام پایش کند.

رئیس جمهور در جلسه امروز هیئت دولت همچنین ضمن تبریک فرارسیدن روز کارگر و روز معلم، نقش کارگران و معلمان در پیشرفت و آبادانی کشور را اساسی و مهم توصیف و تصریح کرد: مبنای خلقت عالم بر تعلیم و تربیت استوار است و لذا همه ما در هر زمان و با لحاظ برخورداری از هر سطحی از دانش، همچنان نیازمند دانش‌افزایی و علم‌آموزی بیشتر هستیم.

در جلسه امروز هیئت دولت وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه هفته گذشته، هفته درخشش ورزشکاران کشورمان در میادین بین‌المللی بود، قهرمانی تیم ملی فوتسال در رقابت‌های جام ملت‌های آسیا، قهرمانی تیم ملی وشوو در رقابت‌های انتخابی جام جهانی، قهرمانی تیم ملی دختران کمتر از 18 سال در تورنمنت کافا در تاجیکستان، قهرمانی تیم والیبال دانش‌آموزی ایران در رقابت‌های مدارس جهان، قهرمانی، شکستن رکورد و کسب مدال طلای خانم عیدیان در ماده 400 متر دو با مانع قهرمانی آسیا، نائب قهرمانی تیم ملی تپانچه بادی کشورمان در مسابقات جام جهانی کره جنوبی و نائب قهرمانی تیم شطرنج امید کشورمان در مسابقات شهرهای آسیا را از جمله این موفقیت‌ها برشمرد که باعث شادی و شعف عمومی در کشور شد.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری نیز با اعلام خبر دستیابی به فرمولاسیون، فرآیند و فناوری استحصال کود «تریپل سوپر فسفات» به عنوان یکی از کودهای مهم و بسیار پرکاربرد در کشاورزی گفت: سالانه نیاز به واردات 250 هزار تن از این نوع کود داشتیم که خوشبختانه تولید آن در کشور بومی‌سازی و خط تولیدی با ظرفیت 100 هزار تن راه‌اندازی شده که تا 200 هزار تن قابل افزایش است و می‌تواند سالانه تا 37 میلیون دلار صرفه‌جویی ایجاد کند.

وی ابراز امیدواری کرد با حمایت از تولیدات داخل، زمینه رونق تولید داخلی این محصول فراهم شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تبلیغات مرحله دوم انتخابات مجلس از پنجشنبه آغاز می‌شود
  • اظهارات رئیسی درباره انتخابات مرحله دوم مجلس
  • تاکید رئیسی بر حضورگسترده‌تر مردم در دور دوم انتخابات مجلس
  • افشای کینه شاه از قم
  • آخرین نطق رشیدی کوچی در مجلس
  • مالیات بر سوداگری و سفته بازی مشمول مردم نمی شود
  • چند دانش‌آموز سیل زده از کنکور سراسری جا ماندند؟
  • انتقاد از اختصاص ردیف اعتباری خاص برای سفر رئیس جمهور
  • رئیس‌جمهور با یک خط می‌تواند فیلتر را بردارد
  • حضور نماینده خانم از تهران در مجلس اهمیت زیادی دارد