Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، مردمی مدیرطرح مقابله با فرسایش بادی و گرد و غبار حاشیه دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی در محل اجرای طرح مقابله با فرسایش خاک حاشیه دریاچه ارومیه  با بیان اینکه از سال ۱۳۹۳ تاکنون سه هزار و ۸۰۰ هکتار از اراضی حاشیه این با هدف تثبیت کانون‌های گرد و غبار نمکی و غیرنمکی دریاچه، نهال کاری و بوته کاری شد اظهار کرد: از این مقدار در مدت یاد شده ۸۰۰ هکتار با درخت «گَز» نهال کاری و سه هزار هکتار توسط گونه‌های قره داغ، هالکنمون و آتریپلکس بوته کاری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او  افزود: برای تثبیت ریزگرد‌ها ۱۰ کیلومتر نیز بادشکن زنده با کاشت گونه‌های آتریپلکس و هالکنمون، ایجاد و ۴۱ کیلومتر دیگر نیز بادشکن غیرزنده توسط سرشاخه‌ها اجرا شده است.

مردمی یادآور شد: در سال ۱۳۹۳ با توجه به اینکه موضوع احیای دریاچه ارومیه به صورت جدی مطرح شد، ابتدا منجر به تشکیل کارگروه نجات دریاچه ارومیه و سپس ستاد احیای این پهنه آبی با مشارکت سازمان جنگل ها، محیط زیست، منابع طبیعی، وزارت جهاد کشاورزی و دانشگاه‌های مختلف شد.

او افزود: بر این اساس سازمان جنگل‌ها و مراتع نیز عهده دار تثبیت کانون‌های بحرانی و فرسایشی پیرامون دریاچه ارومیه شد که در مطالعات اولیه حدود ۱۵ هزار هکتار کانون فعال در سه شهرستان عجب شیر، آذرشهر و بناب شناسایی شد که این کانون‌ها محل برداشت و حمل رسوبات و گرد و غبار نمکی و غیرنمکی از دریاچه ارومیه است.

او ادامه داد: در ۱۲ شهرستان حوضه آبخیز دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی نیز که از شهرستان سراب در شمال شرق استان، آغاز و به شهرستان ملکان در جنوب آن ختم می‌شود، ۳۵۰ هزار هکتار برای چرای دام سامان دهی شد و در شهرستان‌های ساحلی بناب، عجب شیر، آذرشهر، اسکو و شبستر نیز این موضوع سامان یافت.

او اضافه کرد: بر این اساس در ادامه طرح‌های تثبیت خاک پیرامون دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی ۳۱ هزار و ۷۲۵ هکتار نیز به حالت سیستم چرایی و قرق ساماندهی شد تا سه هزار و ۸۰۰ هکتار بوته کاری و نهال کاری پوشش داده شده و حفاظت شود.

مردمی خاطر نشان کرد: حدود یکهزار و ۵۰۰ تن جو علوفه‌ای نیز تولید و در منطقه توزیع شد، چون جوامع محلی دام هایشان را به عرصه طرح وارد نمی‌کردند.

مدیر طرح مقابله با فرسایش بادی و گرد و غبار حاشیه دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی یادآوری کرد: در این مدت ذخیره گاه‌های بنه و گز نیز در حاشیه دریاچه به طول ۱۰ کیلومتر حصارکشی و سه ایستگاه سنجش گرد و غبار نیز در آذربایجان شرقی راه اندازی شده است.

او اظهار کرد: داده‌های ایستگاه سنجش گرد و غبار شهرستان عجب شیر در سال ۱۳۹۳ در هر هکتار ۳۷ تن گرد و غبار برخاسته را نشان می‌داد و با سنتز داده‌ها در اواخر سال ۱۳۹۹ مشخص شد که این مقدار به ۱.۷ تن به ازای هر هکتار کاهش یافته است که اثربخشی افزایش پوشش خاک را نشان می‌دهد.

انتهای پیام/ک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: احیای دریاچه ارومیه بوته کاری دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی حاشیه دریاچه ارومیه گرد و غبار بوته کاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۴۱۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) لحظه اتصال ۵ رود به دریاچه ارومیه

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • افتتاح سد قیز قلعه‌سی با حضور رؤسای جمهور ایران و آذربایجان
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی
  • جوابیه آب منطقه‌ای آذربایجان غربی در خصوص برداشت غیرمجاز از حق آبه دریاچه ارومیه
  • حضور استاندار آذربایجان غربی در برنامه صف اول شبکه خبر
  • تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی
  • سمپاشی ۱۸۱۶ هکتار از مزارع ارومیه بر علیه آفت سن غلات
  • روزهای بهاری دریاچه ارومیه
  • اتصال ۵ رود به دریاچه ارومیه
  • (ویدئو) لحظه اتصال ۵ رود به دریاچه ارومیه
  • برداشت غیرمجاز از حق آبه دریاچه ارومیه/آب منطقه‌ای آذربایجان غربی جوابیه داد