Web Analytics Made Easy - Statcounter

رضا نیک‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در سنندج اظهار داشت: با توجه به عدم امکان ذخیره‌سازی سیمان برای بیش از یک هفته و انرژی‌بر بودن صنعت سیمان، هر زمان گاز یا برق صنعت سیمان قطع می‌شود، در فاصله کمتر از 10 روز بازار سیمان متاثر از کمبود سیمان خواهد شد و البته برخی از سودجویان نیز از این فرصت استفاده کرده و بر افزایش قیمت سیمان دامن می‌زنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: صنعت سیمان همواره در راستای سیاست‌های دولت تلاش می‌کند دغدغه مردم را کاهش داده و با حداکثر توان نسبت به عرضه سیمان در بازار نقش‌آفرینی کند.

مدیرعامل سیمان کردستان افزود: نکته حائز اهمیت برای صنعت سیمان شفافیت اطلاع‌رسانی به مردم است، علی‌رغم اینکه تمامی صنایع در کشور دارای سوبسید انرژی هستند، سیمان ارزان‌ترین کالا در کشور است، چرا که سیمان با نرخ کیلویی 6 هزار ریال از هر کالایی ارزان‌تر به دست مردم می‌رسد.

به گفته وی، آب آشامیدنی از سیمان گران‌تر است و این در حالیست که ارزان‌ترین و کم‌حجم‌ترین کارخانه سیمان نیاز به سرمایه‌گذاری بالغ بر سه هزار میلیارد تومان دارد و جزو صنایع سنگین و مادر در هر کشور به حساب می‌آید.

نیک‌پور اذعان داشت: وقتی یک لیتر آب معدنی بدون نیاز به هیچ فرآوری لیتری 80 هزار ریال به فروش می‌رود انتظار فروش سیمان با فرآوری بسیار پیچیده و انرژی‌بر، برای هر کیلو 6 هزار ریال به نظر منطقی نیست.

وی افزوند: شرکت سیمان کردستان تا امروز چهارشنبه سیمان را با نرخ‌های مصوب قبل به خریداران عرضه می‌کند و امروز به میزان 30 هزار تن در بورس کالا عرضه خواهد کرد.

نیک‌پور یادآوری کرد: در یک ماه گذشته به عاملین و مصرف‌کنندگان کمک کرده تا کد بورسی دریافت نمایند و انتظار دارد خریداران به دور از هرگونه هیجانی و با همان قیمتی که در تابلو عرضه می‌شود نسبت به خریداری سیمان اقدام نمایند.

مدیرعامل سیمان کردستان ضمن قدردانی از مسوولین استان و شهرستان و مدیرعامل برق منطقه‌ای به خاطر وصل مجدد برق و تداوم تولید، اعلام کرد شرکت سیمان کردستان در راستای جبران کسری بازار امروز چهارشنبه نسبت به عرضه 3 برابری اقدام خواهد کرد.

وی عنوان کرد: با حفظ برق مصرفی، این تولید و عرضه هفتگی به صورت مستمر خواهد بود و هیچگونه نگرانی بابت آینده وجود نخواهد داشت، لذا انتظار می‌رود تمامی مصرف‌کنندگان سیمان، تولیدکنندگان بتن و ... با ارائه قیمت منطقی و اطمینان از استمرار عرضه نسبت به خریداری سیمان اقدام نمایند. 

نیک‌پور اذعان کرد: انتظار می‌رود تمامی شرکت‌های سیمان کشور در کمترین زمان ممکن نسبت به عرضه محصولات خود در بازار بورس اقدام نمایند. چرا که ورود به بورس کالا باعث جلوگیری از واریز سود به جیب دلالان و بالارفتن شفافیت قیمت کالا در بازار و ایجاد رقابتی آزاد و منصفانه خواهد شد و با توجه به لزوم داشتن حساب صیاد توسط خریداران، جلوی هرگونه فرار مالیاتی توسط دلالان و سودجویان گرفته خواهد شد.

به گفته وی، با ورود تمامی شرکت‌های سیمانی به بورس کالا، تعادل صحیحی در عرضه و تقاضا صورت خواهد گرفت و هیجان‌های ناشی از کمبود سیمان و جلوگیری از افزایش قیمت بی‌رویه اتفاق خواهد افتاد.

انتهای پیام/2330/70

منبع: فارس

کلیدواژه: سیمان بازار کردستان انرژی سیمان کردستان صنعت سیمان خواهد شد نیک پور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۴۷۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند

آفتاب‌‌نیوز :

خبرگزاری فارس نوشت: پس از انتشار این نامه و حواشی آن، عده‌ای از کارشناسان می‌گویند تهیه این نامه و انتشار آن مغرضانه و جهت فشار به دولت جهت تغییر سیاست‌های ارزی بود و از آن منظر که جمع‌کردن امضا‌های این نامه از سوی مدیرعامل بورس کالا دنبال شده است، شاید بتوان گفت موضوع به بروز برخی اختلافات در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی وزارت اقتصاد و بانک مرکزی مربوط است و مدیرعامل بورس کالا مأمور شده است از این طریق انتقاد از سیاست‌های ارزی را پررنگ‌تر کند.

‌چندی پیش بود که بانک مرکزی از ممنوعیت صدور گواهی سپرده طلا توسط بانک‌ها خبر داد؛ بورس کالا نیز در واکنش به این اقدام، ضمن مخالفت، تاکید کرد بازاری را غیر از بورس کالا برای مبادله گواهی سپرده قبول ندارد.

دوماه بعد از این بخشنامه بانک مرکزی، بورس کالا نیز با افتتاح نخستین خزانه غیربانکی طلا در بازار سرمایه، حجم موجودی طلا در خزانه‌های بورس کالا را به ۶ تن افزایش داد.

همچنین موضوع عرضه سکه و شمش طلا در مرکز مبادله ایران، موجب گلایه بورس کالا شد در حالی که بانک مرکزی معتقد است اگر قرار باشد به عنوان هاد متولی پاسخگوی بازار ارز، سکه و طلا باشم، قطعا مدیریت این بازار باید در مرکزی با نظارت بانک مرکزی انجام شود.

به هر حال نامه مذکور به دلیل تایید و تکذیب‌های مکرر سر و صدای زیادی ایجاد و به ذهنیت اختلافات وزارت اقتصاد با بانک مرکزی دامن زد.

پس از انتشار این نامه، احمد مهدوی، دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی در مصاحبه‌ای گفت که نامه‌ای که در خصوص سیاست‌های ارزی و نحوه بازگشت ارز به نیما خطاب به رهبری نوشته شده وجهه قانونی ندارد، چون اولا اصلا خطاب به رهبر انقلاب نوشته نشده بود و با این عنوان از ما امضا نگرفتند، دوما قرار بود نامه تحویل برخی از مسئولان مربوطه مثل ئیس‌کل بانک مرکزی و معاون اول رئیس‌جمهور شود، سوما قرار بود اصلا این نامه منتشر نشود.

به گفته وی، این نامه از سوی آقای جهرمی مدیرعامل بورس کالا به ما ارسال شد تا آن را امضا کنیم؛ آقای جهرمی بورس کالا به من زنگ زد، گفت نامه علیه سیاست‌های بانک مرکزی را امضا کن، چیز بدی نیست.

وی افزود: این در حالی است که خود ما در انجمن پتروشیمی که بزرگ‌ترین صادرکننده کشور هستیم و بیشترین ارز را وارد کشور می‌کنیم نزد رئیس‌کل بانک مرکزی رفتیم و مسائل خود را مطرح کردیم و با نتیجه از جلسه خارج شدیم، هیچ مشکلی هم با سیاست ارزی بانک مرکزی نداریم و در هماهنگی کامل هستیم.

هوشنگ گودرزی، رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران درباره موضوعات مطرح‌شده درخصوص نامه مذکور گفت: اصلا قرار نبود این نامه رسانه‌ای شود، بورس کالا پیگیر امضای این نامه بود، طبق آنچه به ما گفته بودند این نامه خطاب به مسئولان رده بالای کشور نوشته شده بود و نامی به عنوان گیرنده نامه به ما گفته نشد‌.

رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران ادامه داد: تولیدکنندگان صنعت آلومینیوم مواد اولیه خود را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند. یعنی نزدیک به ارز بازار غیررسمی، اما فروش محصولات و تبدیل ارز آن با قیمت نرخ نیمایی انجام می‌شود که با این قیمت‌ها نمی‌توان کار کرد. برای اینکه مردم وارد تولید شوند باید این سیاست اصلاح شود.

گودرزی در پاسخ به این سوال که چرا این مشکلات با مسئولان دولت مطرح نشد و روش نامه‌نگاری انتخاب شد؟ گفت: در بیشتر مواقع مسئولان با صادرکنندگان و اتاق‌های بازرگانی مشورت نمی‌کنند و بعد از بروز مشکل تازه به یاد ما می‌افتند که بخش عمده‌ای از کار خراب شده است، ولی باید با مسئولان در این زمینه صحبت می‌شد.

فارس در پایان نوشت: نکته جالب ماجرای نامه مذکور به امضای این نامه توسط انجمن‌هایی مانند کفش و نساجی باز می‌گردد که صادرات آن‌ها بسیار ناچیز است و ارزی به سامانه نیما وارد نمی‌کنند. قطعا اختلاف در مدیریت‌ها اجتناب‌ناپذیر است، اما ضرورت دارد با همسویی بیشتر، اختلاف‌نظر‌های جزئی نیز در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی دولت مدیریت شده و به یک صدای واحد بینجامد.‌کاهش سرمایه‌گذاری در کشور، اتخاذ تصمیم‌های عجولانه در موضوعات اقتصادی، ایجاد نوسانات ارزی، کاهش هم‌صدایی در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی و به دنبال آن کوچک شدن سفره مردم، تنها بخشی کوچک از این اختلافات اقتصادی است که امیدواریم با ورود معاون اول رئیس‌جمهور و مدیریت اختلافات در تصمیم‌گیری، این مشکل نیز رفع شود.

دیگر خبرها

  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت/ افت ۵ هزار واحدی شاخص
  • افت بیش از ۵ هزار واحدی شاخص بورس +نقشه
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • بورس امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • وضعیت تجارت سیمان در ایران و جهان
  • ضرورت توسعه صاردات سیمان
  • آینده بورس در چند پرده
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند