Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران فنلاندی، فناوری جدیدی برای شارژ بی‌سیم ابداع کرده‌اند که می‌تواند چند دستگاه را به صورت همزمان شارژ کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از نیوزوایز، تلفن‌های همراه و تبلت‌ها به ما امکان داده‌اند ارتباط خود را بدون توجه به موقعیت مکانی حفظ کنیم. با وجود این، چنین ابزارهایی هنوز به برق، پریزها و پدهای شارژر متکی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشگران "دانشگاه آلتو"(Aalto University) فنلاند، فناوری جدیدی ارائه داده‌اند که می‌تواند کلید شارژ بی‌سیم برای این گونه ابزار و سایر تجهیزات الکترونیکی در سال‌های پیش رو باشد.

اگرچه پژوهشگران در سراسر جهان روی ایده شارژ بی‌سیم کار می‌کنند که به جایگاه شارژ نیازی ندارد اما رایج‌ترین عملکردها، کنترل پیچیده و عملکردهای تشخیصی را شامل می‌شود. یک فرستنده به صورت سنتی، ابتدا باید موقعیت دستگاه را تشخیص دهد تا بتواند انرژی را به سوی آن بفرستد. این کار معمولا با کمک دوربین یا حسگر انجام می‌شود و علاوه بر سنگین‌تر کردن ابزار، هزینه را نیز افزایش می‌دهد.

این فرستنده جدید با ایجاد کانال‌های انتقال نیرو در همه جهات و تنظیم خودکار کانال‌ها، این مشکلات را برطرف می‌کند. ابزارهایی مانند تلفن‌های همراه، لپ‌تاپ‌ها و سایر ابزارهای مجهز به یک گیرنده جدید می‌توانند بدون تماس فیزیکی، انرژی را به صورت همزمان برای شارژ کردن باتری دریافت کنند و یا مستقیما به تامین انرژی آنها بپردازند.

"پراساد جایاثورثنج"(Prasad Jayathurathnage)، از پژوهشگران این پروژه گفت: آنچه این فرستنده را متمایز می‌کند، قابلیت تنظیم خودکار آن است؛ به این معنا که برای اتصال به گیرنده‌های تعبیه شده در ابزار، به تجهیزات الکترونیکی پیچیده نیازی نیست. از آنجا که این فرستنده به صورت خودکار تنظیم می‌شود، می‌توان ابزار را آزادانه و در یک محدوده گسترده‌ شارژ حرکت داد.

این فرستنده در حال حاضر در فاصله ۲۰ سانتی‌متر، تا ۹۰ درصد کارآیی دارد اما در فواصل بیشتر، با کارآیی کمتری به انتقال انرژی ادامه می‌دهد. با اصلاح این فناوری امکان دارد که دامنه کارآیی آن نیز گسترش یابد.

جایاثورثنج ادامه داد: دامنه اوج کارآیی در حال حاضر به اندازه فرستنده و گیرنده بستگی دارد. شاید ما با مهندسی مناسب بتوانیم آنها را کوچک کنیم.

اگرچه این گروه پژوهشی، شواهدی را در مورد کار خود ارائه داده‌اند اما برای تایید مضر نبودن میدان الکترومغناطیسی تولید شده توسط فرستنده، هنوز به آزمایش‌های ایمنی نیاز است. با وجود این، واضح است که میدان الکتریکی که علت اصلی آثار مضر شناخته می‌شود، با تکیه این فناوری به میادین مغناطیسی، به حداقل می‌رسد.

جایاثورثنج اضافه کرد: شارژ بی‌سیم واقعی، به معنای داشتن آزادی شخصی بیشتر است. بدین ترتیب دیگر نگران نیستید که تلفن خود را کجا قرار داده‌اید یا نیازی نیست که به یاد داشته باشید آن را به برق متصل کنید.

این پژوهش، در مجله "IEEE Transactions on Industrial Electronics" به چاپ رسید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شارژ بی سیم تلفن همراه لپ تاپ فرستنده گیرنده فناوري شارژ بی سیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۵۳۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی

پژوهشگران فناوری جدیدی را توسعه داده‌اند که با آن می‌توانند محتویات چربی یا همان لیپیدهای موجود در سلول‌های سرطانی را مشاهده و مطالعه کنند.

به گزارش مشرق، دانشمندان فناوری تصویربرداری جدیدی را ابداع کرده‌اند که به آنها اجازه می‌دهد تا درون یک سلول سرطانی را به صورت زنده ببینند و نحوه تعامل آن با محیط اطراف خود را مشاهده کنند.

به نقل از آی‌ای، این تیم به رهبری دانشگاه ساری(Surrey) در انگلیس به دنبال مشاهده و مطالعه محتوای چربی‌های(لیپیدها) موجود در سلول‌های سرطانی بود.

لیپیدها اجزای کلیدی سلول‌ها هستند و به سلول‌های سرطانی اجازه رشد، تکثیر و متاستاز را می‌دهند.

این تکنیک با همکاری کالج دانشگاهی لندن توسعه یافته است و شرکت داروسازی GSK و شرکت‌های یوکوگاوا(Yokogawa) و سایکس(Sciex) نیز در آن مشارکت داشته‌اند.

نظارت بر محتوای چربی سلول‌ها

با استفاده از سیستم شرکت یوکوگاوا به نام SS۲۰۰۰، سلول‌های سرطانی منفرد از یک ظرف کشت شیشه‌ای نمونه‌برداری شد. این سیستم نوآورانه سلول‌های زنده منفرد را با استفاده از لوله‌های کوچک استخراج می‌کند و امکان تجزیه و تحلیل دقیق را فراهم می‌کند. عرض این لوله‌ها به سختی ۱۰ میکرومتر، یعنی نصف قطر نازک‌ترین موی انسان است.

در مرحله بعد، این سلول‌ها با رنگ فلورسنت رنگ‌آمیزی شدند. این کار به پژوهشگران امکان داد تا قطرات لیپید را در طول آزمایش بررسی کنند.

سپس این تیم با محققان شرکت Sciex برای ایجاد یک رویکرد جدید طیف‌سنجی جرمی همکاری کرد. این روش به آنها اجازه می‌داد لیپیدها را بشکنند و ساختار واقعی سلول را تعیین کنند.

سرانجام کل این فرآیند به مشاهده چگونگی تکامل سلول‌های سرطانی در پاسخ به تغییرات محیط اطراف منجر شد.

یوهانا فون گریشتن از دانشکده شیمی و مهندسی شیمی دانشگاه ساری گفت که مشکل سلول‌های سرطانی این است که هیچ دو سلولی شبیه به هم نیستند.

وی افزود: این امر طراحی یک درمان خوب را سخت‌تر می‌کند، زیرا برخی سلول‌ها همیشه بیش از سایرین در برابر درمان مقاومت می‌کنند. با این حال، همیشه ثابت شده است که مطالعه سلول‌های زنده پس از حذف آنها از محیط طبیعی، با جزئیات کافی برای درک واقعی آرایش آنها دشوار است. به همین دلیل بسیار هیجان انگیز است که بتوانیم سلول‌های زنده را زیر میکروسکوپ نمونه‌برداری کنیم و محتوای چربی آنها را یک به یک بررسی کنیم.

به گفته پژوهشگران این یافته‌ها می‌توانند بینشی در مورد چگونگی واکنش سلول‌ها به تشعشع ارائه دهند.

پژوهشگران همچنین از این رویکرد تازه کشف شده برای تجزیه و تحلیل مولکول‌های چرب لیپیدی در چندین سلول سرطانی استفاده کردند. جالب توجه است که آنها تفاوت‌هایی را در نمایه لیپیدی سلول‌های مختلف شناسایی کردند.

کارلا نیومن معاون مدیر بخش تصویربرداری سلولی و دینامیک در GSK در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: روش جدید ما راه را برای مطالعه سلول‌های سرطانی با جزئیاتی که قبلاً ندیده‌ایم، هموار می‌کند. یک روز نیز ممکن است بتوانیم ببینیم که چگونه سلول‌های سرطانی با همسایگان خود ارتباط برقرار می‌کنند. این می‌تواند درمان‌های جدید و هدفمندتری را فراهم کند.

این تکنیک می‌تواند بینش‌های ارزشمندی در مورد چگونگی پاسخ انواع سرطان به درمان‌ها ارائه دهد. همچنین می‌تواند به پزشکان در درک تأثیر تابش و تشعشع بر سلول‌ها کمک کند، به ویژه اینکه چگونه برخی از سلول‌های سرطانی در برابر پرتودرمانی مقاومت می‌کنند. این مقاومت ممکن است به عود سرطان منجر شود.

درک عمیق‌تر از بیولوژی سرطان می‌تواند به توسعه درمان‌های مؤثرتری در آینده منجر شود.

علاوه بر این، پژوهشگران بیان می‌کنند که مطالعه لیپیدها داخل سلول‌های منفرد ممکن است به بخش‌های مختلف سلامت از جمله ایمنی و بیماری‌های عفونی نیز کمک کند.

این یافته‌ها در مجله Analytical Chemistry منتشر شده است.

دیگر خبرها

  • ساخت تراشه‌ای با قابلیت اندازه‌گیری ویتامین C و D
  • فناوری هشدار دهنده بلعیده شدن باتری ابداع شد
  • فناوری جدیدی برای دیدن درون سلول‌های سرطانی
  • آموزش: ۸ ترفند ساده برای شارژ سریع‌تر گوشی
  • کشف بیش از ۲ هزار قوطی نوشیدنی انرژی‌زا قاچاق در هشترود
  • ابداع جوراب‌هایی الکترونیکی برای رهایی‌بخشی بیماران دیابتی از زخم پا
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد
  • پایش مزارع خرمشهر پژوهشگران
  • افتتاح همزمان ۷ نیروگاه خورشیدی مدارس در ۶ استان
  • میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است