Web Analytics Made Easy - Statcounter

زندگی با همسر انتقادگر، همسر خودشیفته که نیازها و خواسته‌های شریک زندگی‌ خود را تمسخرآمیز می‌داند، او‌‌ را تحقیر می‌کند یا کلاً نادیده‌اش می‌گیرد، به مرور زمان فرد را خسته، سردرگم و مضطرب می‌سازد. فردی که مدام از سوی همسرش مورد سرزنش قرار می‌گیرد ... - اخبار اجتماعی -

گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ "میزان احساس خود - ارزشمندی و عزت نفس متأثر از عوامل گوناگونی است که از میان آنها می‌توان به کیفیت ازتباط با شریک زندگی اشاره کرد؛ هنگامی که زندگی مشترک سرشار از عشق، ‌محبت، احترام، حمایت‌گری و صمیمیت باشد، هر یک از همسران می‌توانند به خود - شکوفایی و رشد شخصی بیشتر دست یابند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال سؤالاتی مطرح می‌شود؛ آیا ممکن است زندگی مشترک عزت نفس فرد را خدشه‌دار کند؟ آیا ممکن است فرد رفتارهای مخرب همسر خود را نشانه‌ای از بی‌ارزشی خودش تلقی کند؟

زندگی با همسر انتقادگر، همسر خودشیفته که نیازها و خواسته‌های شریک زندگی‌ خود را تمسخرآمیز می‌داند، او‌‌ را تحقیر می‌کند، و یا کلاً نادیده‌اش می‌گیرد، به مرور زمان فرد را خسته، سردرگم و مضطرب می‌سازد. فردی که مدام از سوی همسرش مورد سرزنش قرار می‌گیرد، محبت و توجهی از سوی او دریافت نمی‌کند و همسرش از تلاش‌هایی که او در جهت ارتقای زندگی مشترکشان انجام می‌دهد، حمایت و قدردانی نمی‌کند، به اشتباه به این باور می‌رسد که ارزشمند نیست و لیاقت توجه و محبت همسرش را ندارد و با خود می‌گوید؛‌ من انسان ارزشمندی نیستم، من لایق مهر و محبت نیستم و اینکه من آدم بدی هستم (مثال: من مردی هستم که هوش اقتصادی ندارم یا من زن جذابی نیستم).

اگر این فرد مدام به تعریف خودساخته‌اش (من آدم بی‌ارزشی هستم) بچسبد و معنای زندگی و ارزش‌های خود را فراموش کند، شادکامی و احساس رضایتمندی‌اش کاهش می‌یابد و سلامت روانی‌اش خدشه‌دار می‌شود. ا‌و ممکن است با مرور خاطرات گذشته خودش را درگیر علت‌یابی و چراهای بی‌اساس کند (چرا من دوست داشتنی نیستم؟ چرا زود خسته می‌شوم و در کارهایم تمرکز ندارم؟ چرا هرگز همسرم در تصمیم‌گیری‌هایش با من مشورت نکرده است؟ و …) و یا ممکن است به دلیل اجتناب از تجربه ترس از وقوع بحث و درگیری، ترس از تکرار وقایع گذشته، ترس از طردشدگی و هر نوع فکر و احساس منفی، از بیان احساسات و خواسته‌هایش سر باز زند و سکوت کند و به رفتارهای ناکارآمد مانند رفتارهای مخرب و پرخطر (اقدام به خودکشی، مصرف مواد مخدر، رانندگی پرخطر و …) دست بزند و گاهی نیز خودش را سرگرم فعالیت‌هایی کند که هیچ لذتی برایش ندارد!

حواستان باشد فریب درونیات و افکار منفی خود را نخورید! قطعاً ایجاد تغییر در زندگی و بیرون کشیدن خود از عادات و رفتارهایی که ناآگاهانه درگیر آنها هستید، آسان نیست اما شادکامی در گرو تعهد به تغییر است. اگر انسان دردهای زندگی خود را نپذیرد و از مواجهه با آنها فرار کند، رنج‌های غیرقابل تحمل او را به درماندگی می‌رساند.

یک سؤال؛ آیا صرفاً رفتارهای مخرب همسر به احساس بی‌ارزشی در فرد می‌انجامد؟ آیا برای آن راه‌حلی هست؟

تجربیات زندگی فرد، ویژگی‌های شخصیتی او، زندگی مشترک فعلی‌اش و ... بر میزان احساس خود - ارزشمندی و عزت نفس فرد تأثیرگذار است و چقدر خوب است که فرد در هر سن و سالی که قرار دارد، به محض اینکه احساس بی‌ارزشی به او دست داد، جویای اقدام کارآمدی برای رفع آن‌ باشد. برای این امر، مهارت جرأت‌مندی، مهارت احقاق حقوق از دست رفته در زندگی مشترک، فنون مذاکره و حل مسئله را می‌توان آموخت.

درست است که انجام فعالیت‌های لذت‌بخش، داشتن روابط اجتماعی و داشتن دستاوردهای مادی نیز بر حال خوب افراد بسیار مؤثر است اما این مهارت آموزی‌ها و فعالیت‌ها کافی نیست؛ بلکه باید از خود پرسید: معنای زندگی من چیست؟ آیا این خود من نیستم که باید حد و مرزهای خود را با همسر و دیگران تعیین کنم و برای حرکت در مسیر اهداف و ارزش‌هایم و ارضای نیازها و خواسته‌های خود تلاش کنم؟ آیا اگر 10 سال بعد به گذشته‌ام بنگرم، از اینکه هیچ کاری برای احساس رضایتمندی خود نکرده‌ام، پشیمان نخواهم شد؟ آیا در زمینه‌های فردی (سلامت جسم و روان، یادگیری، هنر و خلاقیت و ...)، خانوادگی (والدین، خواهر و برادر، فرزند و همسر)، شغلی، اجتماعی (خویشاوندان، همسایگان و دوستان) و بشریت و نوع‌دوستی، اقدامات ارزشمندی انجام‌ داده‌ام؟

در کتاب "درمان مبتنی بر رویکرد پذیرش و ‌پایبندی برای زوج‌ها" آمده است که زوجین تعارضات و مشکلات خود را در ده حوزه ارتباط، رابطه جنسی، پول، فرزندپروری، محبت، کار و شغل، تعارض، تصمیم‌گیری و مذاکره، دوستی و خانواده همسر و فعالیت‌‌های مشترک مشخص و اولویت‌بندی کنند و سپس رفتارهای مبتنی بر ارزش را برای هر حوزه بنویسند. هر یک از زوجین اهداف و ارزش‌های خود را مشخص کنند تا ارزش‌هایی‌که برای هر دو نفرشان مهم است، خودش را نشان دهد و همچنین می‌توانند درباره ارزش‌هایی که بین آنها مشترک نیست و یا حتی متناقض با هم است، مذاکره کنند تا به توافق برسند.

اگر افراد می‌خواهند عزت نفس خود را بالا ببرند، بهتر است زندگی مبتنی بر ارزش را انتخاب و امتحان کنند و ارزش‌ها عبارتند از: مسئولیت‌پذیری، احترام به دیگران، نظم و ترتیب در زندگی، شادمانی، خلاقیت، انصاف، صداقت، صمیمیت، کنجکاوی و اکتشاف، عشق، قدردان بودن، انعطاف‌پذیری، انصاف، عزت نفس، خانواده، نوع‌دوستی، پیشرفت، موفقیت، شهرت، گشودگی، عقلانیت، شوخ‌طبعی، استقلال، تفریح ‌و‌ اوقات فراغت، مفید بودن، جذابیت، حفظ سلامت جسم و روان، تغییر و تحول، خودارزشمندی، علاقه اجتماعی، قابل اعتماد بودن و ... که جهان‌شمول هستند و از گذشته تا به امروز و آینده فضیلت انسانی محسوب شده و می‌شوند."

زهره حبیبی؛ روان‌شناس

تعداد زنان معتاد در کشور چقدر است؟/ نگرانی از افزایش سرعت رشد اعتیاد در زنان"اعتیاد" منشاء 65 درصد همسرآزاری‌ها

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سبک زندگی ایرانی اسلامی خانواده ازدواج سبک زندگی ایرانی اسلامی خانواده ازدواج رفتارهای مخرب زندگی مشترک ارزش ها بی ارزشی بی ارزش عزت نفس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۷۷۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای جنجالی ایران‌اینترنشنال؛ سردار علیرضا عسگری کیست و کجا زندگی می‌کند؟

انصاف نیوز نوشت: ساعاتی قبل یک رسانه‌ی فارسی زبان خارج کشور با انتشار گزارشی مدعی شد علیرضا عسگری با هویتی جدید در آمریکا زندگی می‌کند. 

بر اساس ادعای ایران اینترنشنال سردار عسگری اطلاعات نظامی مهمی را در اختیار آمریکا قرار داده است و هویت شهید محسن فخری‌زاده، معاون وزیر دفاع در دولت روحانی که ترور شده و به شهادت رسید را برای آمریکا آشکار کرد.

در سال ۹۹ قوه قضاییه از اعدام فردی به نام رضا عسگری خبر داده بود.

سخنگوی وقت قوه قضاییه درباره‌ی جزییات پرونده‌ی رضا عسگری گفته بود: حکم مشابهی درباره کارمند بازنسشته هوافضای وزارت دفاع را اجرا کردیم. او در سال ۹۵ بازنشسته شد و بعد از آن به سیا وصل شد و اطلاعاتی که در تولید موشک هایمان داشت بخشی از اطلاعات را به سیا فروخت و از آن پول گرفت. بازداشت شد و محاکمه شد و محکوم به اعدام شد و هفته قبل هم اعدام شد. او رضا عسکری بود. بدانند که اشراف اطلاعاتی است. عسکری تحت رصد قرار گرفت و مستندات جمع شد و در نهایت حکمش اجرا شد.

برخی رسانه‌ها در آن مقطع زمانی مدعی شده بودند که فرد اعدام‌شده همان علیرضا عسگری است که در آن زمان با واکنش همسر آقای عسگری همراه شد.

اظهارات همسر علیرضا عسگری

زیبا احمدی، همسر علیرضا عسگری، در تیر ۹۹ در گفت‌وگویی با خبرگزاری فارس گفته بود: همسر من علیرضا عسگری و معاون اسبق وزیر دفاع در زمان وزارت آقای شمخانی بوده و یک سرباز فداکار برای نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده و خواهد بود. اتهام جاسوسی یک توهین به همسرم است.

همسر من اصلا جاسوس نبوده و نیست و در سال ٨٥ بازنشسته و در کشور ترکیه توسط اسرائیل ربوده شده است و تنها خبری که داریم این است که هم اکنون در شهر الرمله و در زندان آیالون در بند اسرائیل غاصب است.

همچنان از دستگاه‌های مربوطه پیگیر وضعیت همسرم هستم و حزب الله لبنان تایید کرده است که همسرم در زندان رژیم غاصب اسرائیل است.

tags # سپاه سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • نشانه‌های آمادگی برای ازدواج در دختران
  • روایت یک دلداگی به همسر؛ مرد ایرانی ۲۵ سال در دریا سرگردان بود! +تصویر
  • ادعای جنجالی ایران‌اینترنشنال؛ سردار علیرضا عسگری کیست و کجا زندگی می‌کند؟
  • عروس امام خمینی درگذشت | جزئیاتی از زندگی همسر سیدمصطفی خمینی؛ معصومه حائری که بود؟
  • مجنون گیلانی که ده‌ها سال آواره‌ی دریا بود/ عشق لیلا با «کاجامه‌ خوس» چه کرد؟
  • تکرار قصه ناتمام زن‌کشی/ زیبا؛ زن ارومیه‌ای که تاوان طلاقش را با مرگ داد
  • همسر تیاگو سیلوا و واکنش کنایه‌آمیز پس از تحقیر چلسی به دست آرسنال! / عکس
  • اخاذی با مهریه سنگین!
  • ۱۴ سال پرستاری از جانبازی که بی‌نام و نشان بود
  • ۷ موقعیتی که هنگام مواجهه با آنها باید «نه» بگوییم