Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم‌گذار استان تهران با بیان اینکه برنامه‌های اشتباه وزارت جهاد، بازار تخم مرغ را به هم ریخته است، گفت: دولت باید به جای دخالت در امر تولید، همانند دیگر کشور‌ها نظارت کند. قیمت تخم مرغ در بازار نسبت به ماه‌های گذشته افزایش یافته و در این میان برخی اعلام می‌کردند که جوجه در بازار نیست و تولید این محصول در چندماه آینده با خطر جدی مواجه خواهد شد، این در حالی است که ایران بیش از یک میلیون تن تخم مرغ تولید می‌کند و در برخی مقاطع، صادرات هم داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این زمینه با ناصر نبی پور رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران گفت‌وگویی انجام دادیم.

وی گفت: برنامه‌های غلط وزارت جهاد کشاورزی مشکلاتی را برای تولیدکنندگان ایجاد کرده است، مثلا در آذر ۹۹ هر کیلو تخم مرغ را برای فروش درب مرغداری ۱۴ هزار تومان تصویب کردند. علی‌رغم اینکه این قیمت مورد قبول تولیدکنندگان نبود، اما آن‌ها مازاد تولیدکنندگان را از بازار جمع‌آوری نکردند و در نهایت قیمت تخم مرغ در اسفند ماه به کیلویی ۹ هزار تومان رسید. نتیجه این شد که مرغداران مرغ‌ها را به کشتارگاه فرستادند تا از شر ضرر و زیانی که هر روز اضافه می‌شد، نجات پیدا کنند.

رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران افزود: در همان زمان که قیمت به کیلویی ۹ هزار تومان رسیده بود، تولیدکننده‌ای که روزانه یک‌تن تولید داشت، ۵ میلیون تومان ضرر می‌کرد.

به گفته این مسئول، سالن‌های پرورش تخم مرغ خالی شد، به طوری که اخیراً اتحادیه‌های استان خراسان اعلام کردند که ۶۰ درصد مرغداری‌ها خالی است.

نبی‌پور به برنامه اشتباه دوم وزارت جهاد کشاورزی هم اشاره کرد و گفت: در حالی که مرغداری‌های تخم‌گذار کشور ماهانه ۴ تا ۴.۵ میلیون جوجه نیاز دارند، اما به دلیل عدم برنامه‌ریزی برای واردات به موقع و یا تولید داخل مرغ اجداد، تعداد جوجه‌ها به ۳ میلیون رسیده بود و مرغداران در هر ماه یک تا یک‌و نیم میلیون قطعه جوجه‌ریزی کمتری داشتند، یعنی مرغداران از دی‌ماه گذشته تا تیر که هشت ماه است، ماهانه یک میلیون قطعه جوجه‌ریزی کمتری داشتند که اثرات آن اکنون ظاهر شده و با کاهش عرضه، قیمت‌ها تا حدودی بالاتر رفته است، اما باید این واقعیت را قبول کرد که قیمت تخم‌مرغ نسبت به همه کالا‌های دیگر ارزان‌تر است.

نبی‌پور با اشاره به اینکه وزیر جهاد کشاورزی به توصیه‌های تشکل‌های تولید اهمیت نداد، گفت: همان زمانی که قیمت تخم‌مرغ به شدت کاهش یافته بود، به وزیر جهاد کشاورزی پیشنهاد دادم که خود تولیدکنندگان ۱۲ میلیون تن مرغ تخم‌مرغ بازار را جمع‌آوری کنند تا قیمت در بازار متعادل شود، وگرنه اثرات این کاهش قیمت در ماه‌های آینده ظاهر خواهد شد، اما ایشان توجهی نکردند.

بازار تخم مرغ متعادل می‌شود
نبی‌پور در پاسخ به اینکه وضعیت آینده تخم مرغ در کشور چگونه خواهد شد، گفت: خوشبختانه اخیراً بخش‌های خصوصی واردات گسترده مرغ اجداد از کشور‌های آلمان، هلند و آمریکا انجام دادند و این‌ها به زودی به سالن‌های پرورش مرغ می‌آیند و تولید تخم‌مرغ در بازار افزایش خواهد یافت. پیش‌بینی ما این است که از دی‌ماه تولید فراوان تخم‌مرغ را شاهد خواهیم بود.

وی ادامه داد: متأسفانه در سایه عدم نظارت دولت، اشکالی هم در این واردات وجود دارد که فاصله‌ای بین محموله‌های وارداتی مرغ اجداد نبوده، در حالی باید حداقل دو دوره بین آن‌ها فاصله می‌افتاد و نتیجه این خواهد شد که به یکباره شاهد عرضه فراوان در بازار خواهیم شد و این نگرانی وجود دارد باز هم با افزایش شدید عرضه، قیمت در بازار افت شدید کند و تولیدکنندگان متضرر شوند.

رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغ تخم گذار استان تهران در پایان این را هم گفت که در همه کشور‌ها تشکل‌های تولید در انتخاب وزیر کشاورزی نقش دارند و نظرات آن‌ها را می‌گیرند و اگر جناب آقای رئیسی می‌خواهد وزیر جهاد کشاورزی را خودش انتخاب کند، حداقل در انتخاب معاونان آن‌ها معاونانشان به نظرات تشکل‌های تولیدی اهمیت بدهد، چرا که بسیاری از معاونان فعلی وزارتخانه، الفبای تولید را نمی‌دانند و مطمئنم که بسیاری از آنان تخم‌مرغ را تنها در یخچال خانه‌شان دیده‌اند.

/ فارس برچسب ها: برنامه اشتباه ، تخم مرغ ، بازار به هم ریخته لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000OnP

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: برنامه اشتباه تخم مرغ بازار به هم ریخته جهاد کشاورزی قیمت تخم مرغ وزارت جهاد تخم مرغ تخم مرغ خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۷۹۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت مرغ زنده چقدر شد؟

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: در حال حاضر قیمت تمام شده مرغ زنده برای مرغداران بالای ۶۵ هزارتومان است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، علی ابراهیمی گفت: مرغداران کشور در راستای سیاست وزارت جهاد، جوجه ریزی را افزایش دادند که در نتیجه افزایش تولید موجب شد تا ماه‌های پرمصرف را بدون تنش پشت سر بگذرانیم.

به گفته او، علی رغم سرمایه گذاری بالا، مرغداران هیچ نفعی نبردند و همچنان در حال زیان هستند که با استمرار این روند تولید دچار مشکل خواهد شد.

ابراهیمی ادامه داد: با توجه به آنکه جریان تولید با هدف نمی‌توان عوض کرد، لذا برنامه ریزی باید به سمت صادرات باشد. کمااینکه اکنون مجوز صادرات ۵ هزارتن مرغ گرفته شده است که امیدواریم روند صادرات تسریع شود تا بازار به تعادل برسد.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی با بیان اینکه امکان جمع آوری کل مرغ مازاد توسط پشتیبانی وجود ندارد، افزود: با وجود آنکه مرغ‌های جمع آوری شده از سوی پشتیبانی امور دام در مقطعی باید به بازار عرضه شود، از این رو صادرات مستمر موثرترین راهکار برای پایداری تولید مرغ محسوب می‌شود و از طرفی گام برداشتن به سمت کشور‌های منطقه و خارج از منطقه علاوه بر فعال کردن ظرفیت تولید، ارزآوری هم در بردارد.

او با بیان اینکه پتانسیل صادرات ماهانه ۱۵ تا ۲۰ هزارتن مرغ وجود دارد، افزود: بنابر سیاست وزارت جهاد سالانه حداقل ۲۰۰ هزارتن مرغ می‌توان به بازار‌های هدف صادر کرد.

ابراهیمی درباره آخرین وضعیت جوجه ریزی‌ها گفت: بنابر آمار در فروردین ماه حدود ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفت و تا ۱۰ اردیبهشت هم که تخم مرغ‌ها خوابانده می‌شود، نمی‌توان پیش بینی دقیقی داشت.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: در حال حاضر قیمت تمام شده مرغ زنده برای مرغداران بالای ۶۵ هزارتومان است که براین اساس تولیدکنندگان بیش از ۱۰ هزارتومان در فروش متضرر هستند، درحالیکه قیمت مرغ آماده به طبخ کاهش چندانی نداشته است که در این میان سودی هم عاید مصرف کننده نمی‌شود.

دیگر خبرها

  • خرید تضمینی دانه‌های روغنی به بیش از ۶۰ هزارتن رسید
  • قیمت گوشت دوباره نجومی می‌شود؟
  • مرغ؛ از «تولید و تامین بازار داخل» تا «ارزآوری و صادرات»
  • حواله خودروی جانبازان هم‌قیمت خانه در نیاوران
  • قیمت گذاری دستوری، باعث افزایش قیمت لاستیک می‌شود
  • بررسی آخرین وضعیت سیب ذخیره شده در سرد خانه های آذربایجان غربی
  • ‌بازار دائمی صادرات ۱۵ میلیون قطعه‌ای مرغ
  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • قیمت مرغ زنده چقدر شد؟
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟