Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ واحد زیست‌فناوری ایزوتوپی مجتمع هسته‌ای خنداب (اراک) ‌با ‌حضور رئیس سازمان انرژی اتمی و مدیران ارشد صنعت هسته‌ای آغاز به‌کار کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خنداب، مجموعه آزمایشگاه‌های تحقیقاتی‌-‌تولیدی فناوری‌های ایزوتوپی تحت‌عنوان پروژه کیمیا با حضور رئیس سازمان انرژی اتمی در مجتمع هسته‌ای خنداب آغاز به‌کار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی در آئین افتتاح این پروژه پژوهشی ـ تولیدی که محل تجمع نخبگان علمی کشور است، با اشاره به اختصاص بودجه این پروژه از محل درآمد مجتمع هسته‌ای آب‌سنگین خنداب، ابراز امیدواری کرد در سه تا چهار سال آینده دیگر محصولات مهم این حوزه به تولید انبوه برسد.

علی‌اکبر صالحی ضمن تقدیر از مسئولان و متخصصان و کارکنان دلسوز، خالص و گمنام مجتمع هسته‌ای خنداب (اراک)، این سایت را نمونه، اقتدار‌آفرین و ارزش‌آفرین خواند و گفت: این پروژه عظیم فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی و تولیدی حوزه تکنولوژی خانواده سازمان انرژی اتمی ایران و حوزه سلامت که با فناوری هسته‌ای ممزوج می‌شود را در بر می‌گیرد. 

وی با اشاره به چند ابرپروژه سازمان انرژی اتمی از جمله مرکز ملی یون‌درمانی و تولید رادیودارو گفت: مراکز علمی که در کشور ایجاد می‌شود، باید الگو باشد. 

‌‌صالحی در ادامه با تقدیر از همکاری و همراهی مسئولان استانی و شهرستانی و تاکید بر تاریخ عمیق و اهمیت استان مرکزی تصریح کرد: این پروژه صدها نخبه را به خود جذب می‌کند و اینجا تبدیل به مرکز نوآوری و ابتکار خواهد شد؛ آن‌ها در این منطقه می‌مانند و در رونق آن اثرگذار خواهند بود.

"مرکز ملی یون‌درمانی ایران" با ارزش تجهیزات 7 هزار میلیارد تومانی برای درمان قطعی سرطان ساخته می‌شودرئیس سازمان انرژی اتمی: بیمارستان یون‌درمانی ایر‌ان مدرن‌ترین روش‌ها‌ را برای درمان سرطان ‌اجرا می‌کنددستاورد دیگر در شرایط سخت تحریمی/ سرطان‌های اطفال در بیمارستان یون‌درمانی کرج درمان می‌شودرئیس سازمان انرژی اتمی: امید به درمان سرطان ‌افزایش یافت‌/ درمان قطعی سرطان در مرکز ملی یون‌درمانی ایران

در مجموعه واحد زیست فناوری ایزوتوپی مجتمع هسته‌ای خنداب(اراک) که با هدف جلوگیری از خام‌فروشی آب سنگین و تامین نیازهای حوزه پزشکی و تشخیص پزشکی راه‌اندازی شده است، با کشت جلبک و مهندسی محیط کشت آن، دیواره سلولی جلبک‌ها را باز کرده و آن‌ها را وادار می‌کنند همچون یک کارخانه کوچک سلولی محصولات مورد نظر را بسازند که محصولاتی نشاندار هستند.

از جمله ترکیبات تولید شده در این روش پیشتاز می‌توان به، تولید انواع کیت‌های غربالگری برای تشخیص بیماری نوزادان (با گرفتن خون از کف پای نوزادان سه روزه حدود 50 بیماری تشخیص زودهنگام داده می‌شود)، کیت تشخیص بیماری‌های مادران باردار و امراض بالقوه معتادان، استفاده در استانداردهای پزشکی، ترکیبات پیشتاز ویتامین و مکمل‌های غذایی پزشکی از جمله برای ویتامین K و A (از محیط رشد جلبک استخراج می‌شود)، تولید قندهای ایزوتوپی نشان‌دار برای استفاده در آنالیز Pet Scan یا گلوکزی که به عنوان استاندارد در تعیین قند و کنترل بیماری‌های متابولیکی استفاده می‌شود، تولید ترکیب DMI (تصویربرداری متابولیک بر مبنای دوتریوم) که پیشتاز تکنولوژی‌های جدید می‌باشد و در تشخیص پیش هنگام سرطان به‌کار می‌رود، نام برد. 

لازم به توضیح است، بذر این جلبک‌ها در محیطی کاملاً آزمایشگاهی تحت استانداردهای کنترل GMP، با فیلتراسیون هوا و استریل با اتوکلاو و اشعه یو وی کشت شده و با محیط آب سنگین سازگار می‌شوند؛ در نهایت پس از کنترل های میکروبی وارد راکتورهای کاملا بسته جلبک رفته و محصول نهایی جلبک تولید خواهد شد و این تولید برای مراحل سنتز می‌رود.

انتهای پیام/ش‌

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رئیس سازمان انرژی اتمی مجتمع هسته ای خنداب یون درمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۸۷۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هوشمندسازی به خوبی در شهر تهران پیش نرفت/ آینده جهان به سمت تکنولوژی و فناوری است

به گزارش «نماینده»، سوده نجفی، عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در نشست تخصصی دوقلوهای دیجیتال در متاورس شهری بررسی تطبیقی شهر تهران اظهار داشت: متاورس یک دنیای مجازی است که با ترکیب مفاهیم واقعیت مجازی (VR) و واقعیت افزوده (AR)، به دنبال این است تا به کاربران خود این فرصت را بدهد تا هر آنچه را که در دنیای واقعی انجام می‌دهند بدون نیاز به حضور فیزیکی در متاورس انجام دهند. در واقع می‌توان متاورس را یک جهان برتر معرفی کرد که در آن محدودیت‌های دنیای فیزیکی از بین خواهد رفت و شاید انسان‌ها بتوانند در دنیای آرمانی خود زندگی کنند.

وی ادامه داد: متاورس دارای ویژگی های مختلف و کاربردهای متفاوت است که در حوزه آموزش، سلامت و درمان، بازاریابی، سرگرمی و گردشگری از آن استفاده می شود.

نجفی افزود: توسعه تکنولوژی و گسترش فناوری یکی از راه های افزایش رفاه و آسایش شهروندان است که در سال های اخیر پیشرفت های خوبی صورت گرفته که در انجام امورات روزمره شهروندان و کاهش آلودگی هوا و ترافیک موثر واقع شده است.

عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران گفت: شورای شهر ششم با توجه به اهمیت این موضوع از ابتدای فعالیت بر مسئله هوشمند سازی تاکید داشته و دارد. در برنامه چهارم تحول و پیشرفت تهران نیز احکامی در خصوص هوشمند سازی مدنظر قرار گرفته است اما متاسفانه موضوع هوشمندسازی به خوبی پیش نرفت و ما امروز با گذشت ۳ سال وقتی از بسیاری از بخش های شهرداری تهران بازدید داریم خود سازمان‌ها، شرکت‌ها و مناطق شهرداری نسبت به عملکرد سازمان فاوا شهرداری تهران انتقاد دارد و معتقدند که بسیاری از برنامه‌ها و پروژه‌های ما توسط این سازمان قفل شده و یا به کندی پیش می‌رود.

وی در پایان گفت: آینده جهان به سمت تکنولوژی و فناوری در حال حرکت است و تعدادی از شهرهای جهان امروز با استفاده از همین تکنولوژی و فناوری مدیریت بهتر و سهل تر و رفاه و آسایش بیشتر توسط شهروندان را تجربه می کنند و هر شهر و مجموعه ای که نتواند از تکنولوژی های روز استفاده کند قطعا در مرور زمان دچار چالش خواهد شد. امیدواریم در شهر تهران نیز شاهد هوشمند سازی باشیم که انتظار می‌رود که سازمان فاوای شهرداری در این زمینه فعال باشد.

دیگر خبرها

  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • کاهش هزینه‌های غربالگری سرطان پستان با دستگاه ایران‌ساخت
  • تولید ۶۳ میلیارد کیلووات ساعت برق هسته‌ ای طی یک دهه در نیروگاه اتمی بوشهر
  • هوشمندسازی به خوبی در شهر تهران پیش نرفت/ آینده جهان به سمت تکنولوژی و فناوری است
  • واکنش آمریکا به گزارش اخیر گروسی درباره ایران
  • دست یاری صنعت هسته‌ای به صنعت نفت
  • آمریکا: برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم
  • تلاش آمریکا برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای
  • بهینه‌سازی مصرف انرژی، از مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳
  • بهینه‌سازی مصرف انرژی، مهم‌ترین راهبرد صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳