Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-04@03:30:03 GMT

جلوگیری از بیماری قلبی در گرو اصلاح سبک زندگی است

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۸۹۷۶۵

جلوگیری از بیماری قلبی در گرو اصلاح سبک زندگی است

به گزارش خبرگزاری فارس از یزد، مهمترین عوامل بوجود آورنده بیماری های قلبی عروقی عبارتند از: فشار خون بالا، افزایش چربی های خون، بیماری دیابت، اضافه وزن، چاقی، استعمال دخانیات و کم تحرکی، در این میان نقش تغذیه مناسب و داشتن تحرک بدنی در پیشگیری وکنترل این بیماری ها بسیار مهم است.

افزایش این نوع از بیماری‌ها ناشی از تغییرات در رژیم غذایی، فعالیت بدنی و مصرف دخانیات بوده که به دلیل تغییر در شیوه زندگی ناشی از شهر نشینی صنعتی شدن پدید آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه مردم نسبت به گذشته بیشتر غذاهای پرکالری مصرف می‌کنند و رژیم غذایی پر انرژی دارند، از طرفی تحرک و فعالیت بدنی آنان نیز کمتر شده است، بنابر این یکی از مهم ترین فاکتورها برای جلوگیری از بروز بیماری های قلبی عروقی تغییر رژیم غذایی و اصلاح سبک زندگی ناسالم است.

دکتر آزاده نجارزاده در گفت‌وگو با خبرنگار فارس، اظهار کرد: در مورد بیماری‌های قلبی و عروقی فاکتورهای خطری وجود دارد، عواملی که شانس ابتلا به بیماری قلبی عروقی بیشتر می‌کند.

وی با اشاره به این‌که عواملی مانند افزایش سن، نژاد، سابقه بیماری قلبی در خانواده هم در ابتلا به بیماری قلبی و عروقی نقش دارد که قابل تغییر نیستند  تصریح کرد: در مقابل آن یک سری عوامل خطر وجود دارد که می تواند تغییر کند.

این متخصص تغذیه، رژیم غذایی، سطح کلسترل خون، دیابت و چاقی را عوامل قابل تغییر دانست و افزود: با یک رژیم غذایی مناسب و کنترل دیابت، اضافه‌وزن، چربی‌خون و فشار‌خون می توان تا حد زیادی از ابتلا به بیماری قلبی جلو‌گیری کرد.

دکتر نجارزاده یکی از تاثیرگذارترین عوامل ابتلا به بیماری قلبی و عروقی را چربی‌ها عنوان کرد و گفت: چربی های اشباع و چربی های ترانس خیلی خطر‌ناک هستنند و می توانند کلسترول "ال دی ال" یا کلسترول بد را بالا ببرند با رسوب در رگ‌ها  بروز بیماری در فرد شود.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه ما هرچقدر بتوانیم کلسترول ال دی ال رو کاهش بدهیم کمتر دچار بیماری قلبی و عروقی می شویم خاطر نشان کرد: چربی اشباع یا ترانس که در روغن‌های جامد و سرخ کردنی، روغن حیوانی، لبنیات پرچرب باعث  افزایش کلسترول ای دی ال در خون می‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با بیان این‌که اگر کسی همه رژیم غذایی را رعایت می‌کند، مصرف لبنیات پرچرب مشکلی برای وی بوجود نمی آورد یادآور شد: اگر شخصی دارای کلسترول خون بالا می‌می باشد، بهتر است برای کنترل آن از لبنیات کم چرب استفاده کند و مصرف چربی‌های اشباع رو به حداقل برساند.

دکتر آزاده نجارزاده تصریح کرد: چربی‌های ترانس در روغن‌هایی هستند که به صورت مصنوعی هیدروژنه شده‌اند مثل روغن جامد، روغن سرخ کردنی و روغن شیرینی پزی که دارای اسیدهای چرب ترانس است و باعث افزایش کلسترول"ال دی ال" را بالا می برد و کلسترول خوب را کاهش می دهد و بهتر است مصرف آن را به حداقل رساند.  

وی مصرف زیاد نمک را از دیگر عوامل بروز بیماری‌های قلبی و عروقی دانست و افزود: نکته مهمی که درباره مصرف نمک باید به آن توجه داشتاین است که همه نمکی که در یافت می‌کنیم، نمکی نیست که خودمان به غذا اضافه می‌کنیم، بخش عمده آن در غذاهایی فرآوری شده وجود دارد.

این متخصص تغذیه، با بیان این‌که باید مصرف نمک را به حداقل رساند گفت: با جایگزین کردن چاشنی و ادویه‌های مختلف، می‌توان تا حد زیادی مصرف نمک را کاهش داد و ریسک بیماری قلبی و عروقی را کمتر کرد.

دکتر آزاده نجارزاده درپایان با اشاره به این‌که رژیم غذایی متناسب با ویژگی‌های فردی اعم از سن، جنس، وزن، برای هر فرد متفاوت است خاطرنشان کرد: تنوع رژیم غذایی بیمار قلبی باید از گروه‌های غذایی مختلف شامل لبنیات کم چرب، غلات، حبوبات، سبزیجات، میوه و پروتئین در وعده های غذایی مختلف است، هر وعده غذایی باید حداقل شامل سه گروه از مواد غذایی گفته شده باشد و یک گروه از سبزیجات به همراه هر وعده غذایی حتما مصرف شود.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: متخصص تغذیه بیماری های قلبی عروقی خبرنگار ابتلا به بیماری قلبی بیماری قلبی و عروقی بیماری های قلبی رژیم غذایی بیماری ها چربی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۸۹۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهم‌ترین قدمی که می‌توان برای سلامتی کبد برداشت

آفتاب‌‌نیوز :

علاوه بر این وضعیت سلامتی کبد بیش از آنچه فکر کنید زندگی افراد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بنابر اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، بیش از ۴.۵ میلیون بزرگسال ۱۸ ساله و بالاتر در این کشور به بیماری‌های کبدی مبتلا می‌شوند.

چرا سلامتی کبد بسیار مهم است؟

دکتر «سودا کودالی»، متخصص کبد، می‌گوید: کبد عضو مهم بدن است که چندین عملکرد حیاتی انجام می‌دهد، اما با اینکه تعداد زیادی به بیماری‌های آن مبتلا می‌شوند، کمتر تشخیص داده می‌شود و افراد، معمولا تا وقتی به بیماری‌های کبدی بسیار پیشرفته دچار نشده‌اند به متخصص مراجعه نمی‌کنند؛ یعنی زمانی که گزینه‌های درمانی بسیار محدود شده‌اند.

به گفته دکتر کودالی، برای چندین بیماری که سلامتی کبد را تحت تاثیر قرار می‌دهند، گزینه‌های درمانی وجود دارند و به همین دلیل تشخیص زودهنگام بیماری کلید اصلی است.

برخی عوارض کبد ناسالم

عوامل متعددی می‌توانند باعث بیماری کبد شوند از جمله عفونت، چربی و مشکلات ایمنی. به گفته دکتر کودالی، پیامد بیماری‌های کبدی طولانی‌مدت فارغ از اینکه چه عاملی موجب آسیب کبدی شده است، شرایطی به نام سیروز کبدی یا آسیب‌دیدگی شدید کبد را به وجود می‌آورد که در صورت ابتلا، بافت سالم کبد تخریب و بافت‌های نسجی نامنظم و زخمی جایگزین آن می‌شوند.

سیروز کبدی خطر ابتلا به سرطان کبد را نیز افزایش می‌دهد و سایر عوارض آن که ناتوانی کبد در انجام دادن چندین عملکرد مهم را در پی دارد، می‌تواند کار فرد را به بستری شدن در بیمارستان بکشاند، بر کیفیت زندگی تاثیر بگذارد و در اغلب موارد به پیوند کبد منتهی می‌شود.

مهم‌ترین قدمی که می‌توان برای سلامتی کبد برداشت

به گزارش ایندیپندنت، مهم‌ترین کاری که می‌توان برای سلامتی کبد انجام داد، رعایت یک رژیم غذایی متعادل و غنی از آنتی‌اکسیدان، ویتامین و مواد معدنی ضروری است و به گفته دکتر کودالی، رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌تواند نمونه بسیار خوبی باشد.

رژیم غذایی مدیترانه‌ای حاوی انواع سبزیجات، فیبر و آنتی‌اکسیدان است و بر مصرف ماهی‌های دارای اسید‌های چرب امگا، مغز‌ها و سایر مواد معدنی و ویتامین‌ها، پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌ها در حد تعادل تاکید می‌کند.

روش‌های دیگر تغذیه برای تقویت سلامت کبد

دکتر کودالی می‌گوید: به جای مصرف بی‌رویه ویتامین‌ها و مکمل‌ها، رعایت یک رژیم غذایی متعادل باید در مرکز توجه قرار گیرد، با این حال آشکار شده که ویتامین E در رفع چربی و التهاب کبد مفید است.

به گفته او، برخی پژوهش‌ها نیز نشان می‌دهد ممکن است در بیماران مبتلا به کبد چرب، سطح پایین ویتامین D دیده شود، اما برای تایید اینکه آیا مکمل ویتامین D واقعا در پیشگیری از بیماری کبد چرب مفید است یا این روند را معکوس می‌کند، به تحقیقات و مطالعات بیشتری نیاز است.

برخی روش‌های دیگر برای بهبود سلامت کبد

طبق توضیحات دکتر کودالی، کبد چرب یکی از دلایل اصلی بیماری‌های کبدی است که عامل ثانویه فاکتور‌های خطر مانند فشار خون بالا، دیابت، کلسترول و تری‌گلیسیرید بالا به شمار می‌رود که همگی باید کاملا تحت کنترل باشند.

او خاطر نشان می‌کند که عدم مصرف الکل، پیشگیری از چاقی و کاهش وزن با اصلاح رژیم غذایی و ورزش منظم از راهکار‌های پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های کبدی است. همچنین توصیه می‌کند از مصرف گیاهان دارویی و مکمل‌های غیرضروری که به کبد صدمه می‌زنند، پرهیز کنید. ترک سیگار هم می‌تواند سلامتی کبد را تقویت کند و خواب کافی نیز تاثیر مثبتی بر کبد می‌گذارد. مراجعه منظم به پزشک نیز به عنوان یک اقدام پیشگیرانه مهم است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • سروصدای ترافیک برای سلامتی خطرناک است
  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان
  • مهم‌ترین قدمی که می‌توان برای سلامتی کبد برداشت
  • چطور باید حواسمان به بیماری‌های کبد باشد؟
  • فشارخون عامل اصلی بیماری های قلبی و عروقی
  • چرا سلامتی کبد بسیار مهم است؟
  • معمای عجیب: این ۵۰۰ نفر از بیمار‌ی‌ قلبی و دیابت در امانند
  • کلسترول خوب برای این افراد مفید نیست
  • وجود کلسترول خوب در بدن برای این افراد مفید نیست
  • اگر می خواهید راحت تر نفس بکشید این مواد غذایی را مصرف کنید