Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-03@22:42:00 GMT

بیانیه خبرنگاران بازمانده از واژگونی اتوبوس

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۰۸۰۳۵

بیانیه خبرنگاران بازمانده از واژگونی اتوبوس

۱۹ خبرنگار محیط زیست بازمانده از سانحه اتوبوس در ارومیه با انتشار بیانیه‌ای خواستار رسیدگی قضایی این پرونده شدند.

به گزارش مشرق، ۱۹ خبرنگار بازمانده از سانحه اتوبوس در ارومیه با انتشار بیانیه‌ای خواستار رسیدگی قضایی این پرونده شدند.

بیشتر بخوانید: عمر مفید یک اتوبوس چقدر است؟

در این ببانیه آمده است: ۴۰ روز از آن چهارشنبه شوم می‌گذرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چهارشنبه دوم تیر ۱۴۰۰. عصر تلخ و تیره‌ای که اتوبوس خبرنگاران محیط زیست ایران در مسیر فرعی پیرانشهر به نقده در استان آذربایجان غربی، واژگون و جامعه ایران داغدار شد. داغدار خبرنگاران؛ «مهشاد کریمی» و «ریحانه یاسینی» که جان عزیزشان را در این سانحه هولناک از دست دادند.

بیشتر بخوانید: اتوبوس خبرنگاران ۷ سال به نمایندگی مراجعه نکرده بود

پس از گذشت ۴۰ روز از آن فاجعه، هیچ‌یک از برگزارکنندگان و دعوت‌کنندگان تور مطبوعاتی ارومیه، مسئولیت ناکارآمدی خود را نپذیرفتند بلکه سعی کردند با سکوت کامل از زیر بار آن شانه خالی کنند. درحالیکه بنا به نظر «پلیس راه آذربایجان غربی»، مسئولان ستادی و استانی سفر نیز در آن سانحه نقش دارند. از این رو باید اعلام کنیم؛ ریاست سازمان حفاظت محیط زیست، مدیریت برنامه‌ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه، مدیریت روابط عمومی سازمان محیط زیست، و همچنین مسئولان استانی به‌ویژه مدیریت محیط زیست آذربایجان غربی و مدیریت ستاد احیای دریاچه ارومیه در این استان، که از مسبببان اصلی واژگونی اتوبوس خبرنگاران و مرگ دو خبرنگار هستند، تاکنون حاضر به عذرخواهی و استعفا نشدند و حتی از احوالپرسی و عرض تسلیت به خانواده جانباختگان و خبرنگاران هم دریغ کردند.

ما خبرنگارانی که از سانحه شوم واژگونی اتوبوس جان سالم به در بردیم، اعلام می‌کنیم؛ برای جلوگیری از پایمال شدن خون همکارانمان مهشاد و ریحانه و همچنین برای احقاق حقوق خود از مسببین آن سانحه شکایت کرده و با جدیت پیگیر روند قضایی هستیم. امید داریم که این موضوع توسط قوه قضاییه با نهایت دقت و فوریت مورد رسیدگی قرار گیرد تا تک تک مقصران پس از شناسایی به فراخور جزای خود مجازات شوند.

ما خبرنگاران معتقدیم این فاجعه نباید برای هیچ گروهی تکرار شود تا مبادا دیگر خبرنگاری، دانشجویی، دانش‌آموزی، سربازی، کارمندی و… جان خود را بر اثر اهمال مسئولان و فرسودگی و نقص فنی خودروها، از دست دهد. این امر تنها در صورتی محقق می‌شود که فاجعه «اتوبوس خبرنگاران» با حساسیت ویژه از سوی نهاد قضایی دنبال و ثابت شود که جان شهروندان در این کشور واجد ارزش است و مقصران حتی اگر جزو مقامات و مسئولان باشند، به سزای عملشان می‌رسند.

لازم است تاکید کنیم؛ رسانه‌هایی که خبرنگارانشان در سانحه واژگونی اتوبوس حضور داشتند، می‌توانند از مسببان آن سانحه یعنی سازمان محیط زیست و ستاد احیای دریاچه ارومیه از باب «ترک فعل» و «بی‌مبالاتی» به دادستانی کل و سازمان بازرسی کشور شکایت کنند و مستقل از دادخواهی خبرنگاران و خانواده جانباختگان، پیگیر روند قضایی باشند. بی‌شک انتظار می‌رود؛ خبرگزاری‌های ایسنا و ایرنا که خبرنگاران ارزشمند خود را در این سانحه از دست دادند، برای طرح شکوائیه از مسببان سانحه واژگونی اتوبوس، پیشرو و الگوی دیگر رسانه‌ها باشند.

از سوی دیگر از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و به‌ویژه معاونت مطبوعاتی انتظار داریم برای تدوین دستورالعمل و استانداردی به‌منظور برگزاری سفرها و تورهای مطبوعاتی از سوی سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی، اقدام کند. ما خبرنگاران حاضر در سانحه واژگونی اتوبوس، جهت همکاری با وزارتخانه مذکور، به‌منظور تهیه این دستورالعمل ملی، آمادگی خود را اعلام می‌کنیم.

باید اشاره کنیم که هنوز تعدادی از خبرنگاران بازمانده از سانحه در بستر بیماری به سر می‌برند و همه خبرنگاران دچار آسیب‌های شدید روحی هستند. اتفاق کوچکی نبود که ما ۲۱ نفره رفتیم اما ۱۹ نفر برگشتیم و چه کسی می‌داند که این اتفاق چه زخم عمیق و غیر قابل جبرانی را روی قلب ما خبرنگاران بازمانده، به جا گذاشته است؟ زخم و جراحتی که گذشت ۴۰ روز و شب هم مرهمی برای آن نشد. ۴۰ روز و شب را با اشک و حسرت به هم دوختیم اما افسوس که مرور هزارباره آن لحظات دردناک، مهشاد و ریحانه دو همکار عزیزمان را به ما برنگرداند. هزاران بار آرزو کردیم که ای کاش زمان به عقب برمی‌گشت و اصلاً راهی سفر ارومیه نمی‌شدیم. البته بی دعوت که نرفته بودیم. همه می‌دانید؛ ما خبرنگاران و عکاسان به دعوت ستاد احیای دریاچه ارومیه و سازمان حفاظت محیط زیست جهت تهیه گزارش از آخرین وضعیت دریاچه ارومیه، برای اینکه بار دیگر صدای محیط زیست ایران باشیم، این سفر ناتمام را شروع کردیم.

در پایان ضمن تسلیت مجدد به خانواده جانباختگان «مهشاد کریمی» و «ریحانه یاسینی»، از کلیه هم‌وطنان و اهالی رسانه که در این مدت، شریک غم و جویای احوال ما بودند، سپاسگزاریم و بار دیگر از همه رسانه‌ها خواهشمندیم؛ به‌منظور احقاق حق همکاران و هم‌صنفان خود و برای محاکمه مقصران سانحه «واژگونی اتوبوس خبرنگاران» در کنار ما باشند.

امضاکنندگان:


آسیه اسحاقی
نگار اکبری
فاطمه باباخانی
مریم جعفری
سمیرا خباز
زینب رحیمی
زهرا رفیعی
آیسان زرفام
علی شریف‌زاده
مرتضی صادقی
حسن ظهوری
کیمیا عبدالله‌پور
سهیل فرجی
فروغ فکری
زهرا کشوری
مهدی گوهری
صدرا محقق
ابراهیم نژادرفیعی
فاطمه هنرور

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان المپیک توکیو خبرنگاران مهشاد کریمی ریحانه یاسینی دریاچه ارومیه ترک فعل سازمان محیط زیست اخبار حوادث ستاد احیای دریاچه ارومیه اتوبوس خبرنگاران واژگونی اتوبوس ما خبرنگاران محیط زیست ۴۰ روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۰۸۰۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست

به گزارش حوزه جامعه خبرگزاری تقریب، در جلسه شورای‌عالی حفاظت محیط زیست که عصر پنجشنبه به ریاست سید ابراهیم رئیسی تشکیل شد، 6 دستور کار این جلسه، شامل رفع تعارضات محیط زیستی دستگاه‌های مختلف در استان‌های فارس، زنجان، خراسان شمالی، مازندران و اصفهان، ارتقای 5 عرصه حفاظت شده، اصلاح، بازنگری و انتزاع در حدود و شمولیت 5 منطقه حفاظت شده، تعدیل بهای مطالبه ضرر و زیان تلف شدن جانوران وحشی و تعیین تعرفه‌های آزمایشگاه‌های معتمد به تصویب رسید.

در این جلسه رئیس جمهور در سخنانی، مردمی کردن حفاظت از محیط زیست از طریق ایجاد حس مسئولیت و دغدغه‌مندی در عموم مردم نسبت به حفاظت از محیط زندگی خود را از مهمترین ماموریت‌های سازمان و شورای‌عالی حفاظت محیط زیست دانست و تصریح کرد: تحقق این هدف نیازمند تهیه و تدوین طرحی جامع شامل تعریف دقیق ملاحظات زیست محیطی همراه با زمانبندی مشخص است.

رئیسی تلاش برای تحقق عدالت محیط زیستی و بهره‌گیری از روش‌ها و دستاوردهای دانش‌بنیان در راستای ارتقای سیاست‌ها و راهکارهای حفاظتی از محیط زیست را از دیگر مسئولیت‌ها و مأموریت‌های مهم سازمان و شورای حفاظت محیط زیست برشمرد و سازمان محیط زیست را موظف کرد علاوه بر به کارگیری فناوری‌های روز، با تعریف دقیق شاخص‌های زیست محیطی برای بهره‌برداران صنعتی، کشاورزی و عمرانی از عرصه‌های طبیعی و همچنین کمک گرفتن از ظرفیت‌ دستگاه‌های مختلف مثل ظرفیت نیروهای نظامی و انتظامی که اشراف کاملی بر همه مناطق کشور دارند، ظرفیت و اثرگذاری اقدامات حفاظتی از محیط زیست کشور را ارتقا دهد.

رئیسی از همه کارشناسان ادارات محیط زیست خواست که در تعیین سیاست‌ها، بررسی درخواست‌های بهره‌برداران صنعتی، معدنی و کشاورزی و اقدامات حفاظتی از محیط زیست بر مبنای شاخص‌ها و مبانی قابل دفاع و اقناع‌کننده و نه صرفا سوابق آن مناطق اعمال نظر کنند و اجازه ندهند بهره‌برداری و استفاده از ثروت‌های ملی و عمومی با دلایل غیرقابل دفاع متوقف شده یا با مشکل مواجه شود.

رئیس جمهور با اشاره به برخورداری کشور از بدنه کارشناسی ارزشمند، بر بهره‌گیری شایسته از نظرات کارشناسی و تخصصی در زمینه پاسخگویی به درخواست‌های بهره‌برداری از عرصه‌های طبیعی تاکید کرد و اظهار داشت: پس از اعمال دقیق قوانین و مقررات در ارائه مجوزها با رویکرد حل مسئله، قدم بعدی نظارت و پایش دقیق اجرای سیاست‌ها و چارچوب‌های حفاظتی از سوی بهره‌برداران و اعمال قاطع و جدی قانون علیه خاطیان و متخلفان است.

دیگر خبرها

  • یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به‌کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • حفاظت از محیط‌ زیست مردمی شود/ لزوم برخورد با بهره‌برداران خاطی
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: 50 درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد
  • طالبان حق‌آبه هیرمند را رهاسازی کرد | ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شد
  • سلاجقه: تاکنون ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • سلاجقه: حدود ۶۰میلیون مترمکعب از حقابه هیرمند رهاسازی شد
  • سلاجقه: حدود ۶۰ میلیون متر مکعب از حقابه هیرمند رهاسازی شد