Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-29@07:29:46 GMT

چرا نمی‌توان به آمریکا اعتماد کرد؟

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۰۸۰۳۷

چرا نمی‌توان به آمریکا اعتماد کرد؟

به تازگی دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب اسلامی، نماهنگی از بیانات منتشرنشده حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با عنوان «عبرت آیندگان» درباره تجربه زیان بار جمهوری اسلامی در اعتماد به آمریکا را منتشر کرده است. همین مسئله سبب شد در یادداشتی به این موضوع بپردازیم که چرا نمی توان به غرب و به‌ویژه آمریکا اعتماد کرد؟

می گویند «گذشته چراغ راه آینده است».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جمله معروف دیگری وجود دارد که می‌گوید «ملتی که تاریخ خود را نخواند و از آن عبرت نگیرد، مجبور به تکرار آن خواهد بود». این جملات گواهی می‌دهد استفاده از تجربیات گذشته می‌تواند عاملی گرانسنگ در ادامه مسیر ما و انتخاب راه درست تلقی شود. ما اگر به روابط ایران و آمریکا و در حالت کلی رابطه با غرب در دهه‌های اخیر نگاهی بیندازیم، شواهد گواه آن است که نمی‌توان به غرب اعتماد کرد. حتی در زمان پهلوی دوم که روابط دو کشور بسیار گرم بود، باز هم کاخ سفید از سوء استفاده در جهت قربانی کردن منافع ملی کشورمان ابایی نداشت. به عنوان نمونه آن‌ها گهگاهی مدعی اهدای تجهیزات نظامی به متحد خود در خاورمیانه بودند، اما وقتی به اظهارات و خاطرات مقامات رژیم سابق نگاه می‌کنیم، می‌بینیم آن تجهیزات را با قیمت‌های گزاف به محمدرضاشاه فروخته‌اند. این نکته در خاطرات اسدالله علم به‌خوبی مشهود است. وی در یکی از یادداشت‌های خود که مربوط به سال ۵۴ است، از این ماجرا گلایه می‌‎کند که چرا آمریکایی‌ها هواپیمایی را به سه برابر قیمت روز آن به ایران فروخته‌اند. تازه این در شرایطی بوده که تهران و واشنگتن دوستان گرمابه و گلستان یکدیگر بودند.

 پس از انقلاب نیز تجربیات بسیاری وجود دارد که ثابت می‌کند بی‌اعتمادی به آمریکا ریشه‌دار است. با این وجود مقامات آمریکا در مواقعی از سر ناچاری و البته با هدف ضربه زدن به ما دشمنی خود را پنهان کرده و با چاشنی لبخند در صدد نزدیکی به تهران برآمدند. به‌طور نمونه در هنگامه جنگ تحمیلی و در ماجرایی که به مک فارلین شهره است، به بهانه فروش سلاح از در دوستی با جمهوری اسلامی برآمدند. در ادامه مشخص شد سلاح‌های ادعایی دارای نقص و اشکال بوده است. همچنین این سلاح‌ها را می‌خواستند از مبدأ اسرائیل به ایران منتقل کنند که می‌توانست تبعات بسیاری برای جمهوری نوپای اسلامی داشته باشد. یعنی در یک اقدامی که با هدف دوستی جلو آمدند هم باز از دسیسه‌چینی دست برنداشتند.

در تعاملات دیگر هم این‌گونه بود. در ماجرای آزادی گروگان‌های لانه جاسوسی هم آمریکایی‌ها طبق آنچه به قرارداد الجزایر معروف شد، تعهد کردند از دخالت در امور داخلی ایران خودداری کنند، ولی به این وعده هم عمل نکردند. در مقطع کنونی هم اوج رذالت و بدعهدی غرب را می‌توانیم در ماجرای توافق‌نامه هسته‌ای ببینیم. یعنی پس از طی شدن یک پروسه طولانی و انجام توافقی که رئیس‌جمهور و وزیر خارجه آن‌ها پایش را امضا زدند ولی در نهایت دیدیم که جلو چشم همه دنیا از آن خارج شدند و امروز هم طلبکار هستند. همه این مسائل واقعیت‌هایی است که اثبات می‌کند ما نباید به‌راحتی به آمریکا و طرف غربی اعتماد کنیم.

نکته مهم دیگر این است که اگر ما مبنای کار خود را در اعتماد به غرب بگذاریم، ناخودآگاه نگاه‌ها برای حل مشکلات به سمت آن‌ها کشیده می‌شود. این خود به‌خود سبب می‌شود توجهات از توان داخلی و بهره‌گیری از استعدادهای خودمان منحرف شود که این رویه ضرری جبران‌ناپذیر خواهد داشت. خوشبختانه آقای رئیسی به‌صراحت اعلام کرده دولتش حل مسائل کشور را به رابطه با غرب و برجام گره نخواهد زد. پس می‌توان امیدوار بود با این چرخش، بار دیگر توجهات به سمت‌وسوی بهره‌برداری از منابع و استعدادهای داخلی سوق پیدا کند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: آمریکا اعتماد کردن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۰۸۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استفاده از توان فنی و خدماتی شرکت‌های دانش‌بنیان در توسعه ناوگان هوایی

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت راه و شهرسازی، مهرداد بذرپاش در جلسه هیئت مدیره شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) اظهار داشت: توسعه ناوگان هوایی با هدف ارائه مطلوب به مردم ایران در صدر اولویت‌های هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران قرار گیرد.

وی افزود: هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران به عنوان حامل پرچم کشورمان و با در اختیار داشتن تجربه بسیار گرانقدر و ارزشمند در خدمتگزاری به مردم در صنعت هوانوردی، یک افتخار ملی است.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه این نشست با تاکید بر قرار گرفتن برنامه اصلاح و ارتقای سطح خدمات به مسافران در صدر اولویت‌های هما بیان‌داشت: مردم باید از هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران همواره خاطره خوش در ذهن داشته باشند.

وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر اینکه توسعه ناوگان هوایی باید در صدر اولویت‌های هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (هما) باشد،‌ گفت: هما با برخورداری از ظرفیت نیروی انسانی متخصص و متعهد در بخش فنی و پشتیبانی می‌تواند میزبان تعداد کثیری از هواپیماها برای ارائه خدمات به مردم باشد.

وی با تاکید بر اینکه بخش‌های تهیه بلیت، خدمات پذیرایی، کاهش تاخیر پرواز‌ها و خدمات فرودگاهی بر میزان رضایتمندی مسافران بسیار تاثیرگذار است، گفت: ایمنی اصلی‌ترین اولویت ما در صنعت هوانوردی است و ذره‌ای قصور در این زمینه پذیرفته نیست.

بذرپاش یادآور شد: رسیدگی به معیشت کارکنان خدوم و شریف هما شامل خلبانان، نیروی فنی و پشتیبانی در صف و ستاد با نگاه متفاوت دنبال شود و از هیچ اقدامی کوتاهی نشود.

وی افزود: مولدسازی دارایی‌ها و بهینه کردن منابع جزو لاینفک اقدامات هما است و ارتقای خدمات از مسیر بهره‌ور شدن منابع اتفاق می‌افتد. همچنین از روش‌های مدیریت مشارکتی و استفاده از همه ظرفیت‌های هما برای اداره هرچه بهتر هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران به کار گرفته شود.

وزیر راه و شهرسازی در ادامه تاکید کرد: با توجه به حضور نیرو‌های متخصص و متعهد باید سیستمی به‌منظور به‌کارگیری توانایی و مشارکت آنها در مدیریت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران طراحی شود.

وی بر استفاده از توان فنی و خدماتی شرکت‌های دانش بنیان تاکید کرد و گفت: با کمک این شرکت‌ها می‌توان راهکار‌های سریع و کاربردی برای برطرف کردن مشکلات  موجود در صنعت حمل و نقل هوایی پیدا کرد.

وی با اشاره به ایجاد ۲ واحد نیروگاهی در سمنان، خاطرنشان کرد: در همین راستا ۲ اقدام صرفه جویانه حداکثری بهره وری و احداث نیروگاه‌های خودتامین در بخش خصوص را دنبال می‌کنیم تا ظرفیت بیشتری ایجاد شود، ضمن اینکه دولت نیز در حوزه تامین انرژی اقداماتی انجام می‌دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جلب اعتماد نیروی کار منجر به رشد بهره‌وری می‌شود
  • استفاده از توان فنی و خدماتی شرکت‌های دانش‌بنیان در توسعه ناوگان هوایی
  • تداوم جنگ پس از ۲۰۰ روز نشان دهنده توان مقاومت است
  • نیروهای مسلح استان بوشهر با تمام توان در حال خدمت هستند
  • راه‌حل نظریه‌پرداز توسعه دانشگاه جان هاپکینز برای تورم ایران
  • اکثر آمریکایی‌ها به نتانیاهو اعتماد ندارند
  • رژیم صهیونیستی توان دفاع از خود را هم ندارد
  • شروین بزرگ: کم بازی کردم اما جواب اعتماد حسینی را دادم
  • اعتماد بارسا به ستاره‌اش: دستمزد ۱۲ میلیونی در راه است
  • راه‌های تقویت اعتماد به نفس با افزایش سن