Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-05@20:38:48 GMT

تغییر مدیریت‌ها پایان مسئولیت‌ها نیست

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۱۰۷۳۹

تغییر مدیریت‌ها پایان مسئولیت‌ها نیست

ایران اکونومیست-وزیر علوم، گفت: تغییر مدیریت‌ها، پایان مسئولیت‌ها نیست. حتی با تحویل مدیریت، مسئولیت داریم همواره پاسخگوی مدیران بعدی باشیم.

 آخرین نشست مشترک معاونان و مدیران ستادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با حضور دکتر غلامی وزیر علوم در سالن شهدای جهاد علمی این وزارتخانه برگزار شد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این نشست گفت: در طول سالیان متمادی که توفیق خدمتگزاری در عرصه‌های مختلف دانشگاهی داشتم، همواره نگاهم به مسئولیت به عنوان یک تکلیف قانونی بوده و در خدمتگزاری ویژگی تلاش صادقانه، پررنگ بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در این مدت سعی کردم تمرکززدایی در مدیریت و احترام به مسئولیت‌ها همواره جریان داشته باشد. موفقیت‌ها و توفیقات ارزشمندی که به دست آمده حاصل اعتماد به مدیریت و زحمات و تلاش‌های یکایک مدیران توانمندی است که دلسوزانه برای سرآمدی نظام آموزش عالی کوشیدند.

غلامی با اشاره به لزوم تبیین و اطلاع‌رسانی دقیق از آنچه که اتفاق افتاده، تصریح کرد: عملکرد مطلوب وزارت علوم در این مدت نشان‌دهنده زحماتی است که شبانه‌روز برای آن تلاش شده است و قطعاً باید گزارش‌ها دقیق و با جزئیات باشد.

وی خاطرنشان کرد: البته که در این میان ممکن است شاهد اظهارنظرهای بی‌اساس به دلیل ناآگاهی نیز باشیم که این موضوع همواره برای یک سیستم آفت محسوب می‌شود و عموماً زمان تغییر دولت‌ها اتفاق می‌افتد. اما باید صرفاً به نقد منصفانه و عالمانه توجه کرد تا به نفع سیستم باشد.

غلامی با بیان اینکه در این مدت تلاش شد به تکالیف اصلی نظام آموزش عالی توجه شود اظهار داشت: نکته کلیدی همه موفقیت‌های بدست آمده این است که دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری به عنوان مجریان برنامه‌های وزارت عامل اصلی این توفیقات هستند و ستاد وزارت علوم صرفاً نقش سیاستگذاری، پشتیبانی و نظارت و ارزیابی داشته است.

وزیرعلوم ادامه داد: در این راستا تکمیل فرآیندها، رفع نواقص و توجه به برنامه‌ها و شاخص‌های ارزیابی همواره مورد توجه بوده است که امیدواریم در آینده نیز این اتفاق بیفتد.

غلامی، بازنگری در آئین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها، به کارگیری روش‌های جدید، تشکیل کارگروه اخلاق در پژوهش در دانشگاه‌ها و برخورد قاطع با تخلفات علمی و پاکسازی و پالایش ساحت علم از تقلب که صدمات جبران‌ناپذیری به حیثیت علمی کشور وارد می‌کرد، راه‌اندازی سامانه الکترونیکی استعلام مدرک تحصیلی و الکترونیکی شدن بسیاری از خدمات برای دانشجویان و اساتید را از جمله موفقیت‌هایی اعلام کرد که در این مدت حاصل شده است.

وزیر علوم دولت دوازدهم در ادامه با بیان اینکه اسناد بالادستی نقشه راه آموزش عالی بوده است، تاکید کرد: همه ما مسئولیت اخلاقی و شرعی داریم که برای جامعیت در تصمیم‌گیری و هدایت درست سیستم توسط مدیران آینده، هر آنچه که حاصل شده را با ذکر جزئیات در نقاط قوت و ضعف به درستی و شفاف انتقال دهیم. تغییر مدیریت‌ها، پایان مسئولیت‌ها نیست. حتی با تحویل مدیریت، مسئولیت داریم همواره پاسخگوی مدیران بعدی باشیم.

غلامی همچنین اظهار داشت: آموزش عالی مجموعه‌ای پویا و با اهداف و برنامه‌های آرمانی است که باید همواره این پویایی خود را در سیستم حفظ کند. پس همه ما مسئولیت داریم طوری رفتار کنیم که موجب دلگرمی و پویایی باشیم.

این استاد دانشگاه در پایان سخنانش با اشاره به اینکه ایران جامعه‌ای است که دارای مردمی فرهیخته، فرهنگی غنی و قدمت تاریخی ارزشمند است، تاکید کرد: ناامیدی خطر بزرگی برای هر جامعه محسوب می‌شود. حواسمان باشد که با عملکرد خود بذر نا امیدی در جامعه نپراکنیم و با عملکرد تخصصی و فراجناحی در خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی از هیچ تلاشی فروگذار نباشیم.

مهر

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: مسئولیت ها آموزش عالی وزیر علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۱۰۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چهل و ششمین دوره مسابقات ریاضی دانشجویی کشور در دانشگاه تبریز به کار خود پایان داد

ایسنا/آذربایجان شرقی آیین اختتامیه‌ی چهل و ششمین دوره‌ی مسابقات ریاضی دانشجویی کشور در دانشگاه تبریز برگزار و نفرات و تیم‌های برتر این دوره از مسابقات معرفی شدند.

غلامرضا حجتی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تبریز روز جمعه ۱۴ اردیبهشت طی سخنانی در آیین اختتامیه‌ی این مسابقات اظهار کرد: دانشگاه تبریز به‌عنوان دومین دانشگاه قدیمی کشور و مشهدالشهدای دانشگاه‌‍‌های ایران اسلامی بر خود می‌بالد که همواره جزو رتبه‌های برتر علمی در سطح ملی و بین‌المللی بوده است و اکنون با دارا بودن بیش از ۲۱ دانشکده و پژوهشکده و تحصیل بیش از ۲۱ هزار دانشجوی ایرانی و بین‌المللی یکی از قطب‌های علمی کشور محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: دانشکده‌ی ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر یکی از دانشکده‌های قدیمی و فعال در برگزاری مسابقات دانشجویی، کنفرانس‌ها و سمینارهای علمی در کشور است و بنده نیز به‌عنوان عضوی از این دانشکده افتخار می‌کنم که تقریباً هر دو سال یک بار وگاهی هر سال شاهد برگزاری این قبیل مراسمات در دانشکده‌ی ریاضی هستیم.

حجتی ضمن تقدیر از حامیان مالی این مسابقه، حمایت‌های صورت گرفته از برنامه‌های علمی را نشان‌دهنده‌ی خرد بالا و علاقه‌ی شدید این حامیان به علم عنوان کرد و افزود: مطالبه‌ی اصلی ما این است که باید برای بهبود وضعیت فعلی علوم پایه و مخصوصاً ریاضی چاره‌اندیشی شود؛ چراکه اکنون حال علوم پایه در کشور چندان خوب نیست و مسئولان مربوطه همانطورکه برای جلوگیری از پیری جمعیت، قانون حمایت از خانواده و جمعیت را تصویب کردند، می‌بایست قانونی نیز برای بهبود وضعیت علوم پایه در نظر بگیرند که حتی مورد تأکید رهبرمعظم انقلاب نیز می‌باشد.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه تبریز در خاتمه ضرورت شناسایی، تربیت، شکوفایی و تکریم استعدادهای تحصیلی به ویژه در علوم پایه و ریاضیات را خواستار شد.

مسابقات ریاضی دانشجویی کشور یک فرصت و بستری برای تشویق و ترغیب دانشجویان ریاضی است

رئیس دانشکده‌ی ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر دانشگاه تبریز نیز طی سخنانی گفت: دانشگاه تبریز و دانشکده‌ی ریاضی برای دومین بار میزبانی مسابقات ریاضی دانشجویی کشور را برعهده گرفت و این افتخار بزرگی برای ما است که میزبان یکی از معتبرترین مسابقات ریاضی دانشجویی در سطح جهان بودیم و انجمن ریاضی ایران با افتخار از سال ۱۳۵۲ تاکنون این مسابقات را در بالاترین سطح کیفی و استاندارد برگزار می‌نماید.

سیدحمید رضا مراثی ادامه داد: برندگان مسابقات ریاضی دانشجویی کشور همواره جزو سرآمدان و افتخارات این علم در دنیا بودند که از جمله‌ی این افراد می‌توان به مرحومه دکتر میرزاخانی اشاره کرد که یکی از مدال آوران این مسابقات بود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، با بیان اینکه در حال حاضر علوم پایه و ریاضیات حال و روز خوبی ندارد، افزود: ریاضیات علم مادر و زیرساخت بسیاری از علوم و فناوری است و علی‌رغم اینکه در اسناد بالادستی بر تقویت علوم پایه تأکید شده است، اکنون در بخش آموزش دستاورد خاصی وجود ندارد و تنها جنبه‌ی پژوهشی مورد توجه قرار گرفته است که ما باید علاوه بر تقویت حوزه‌ی آموزشی، بخش پژوهش را نیز هدفمند و در راستای حل مسائل و مشکلات جامعه انجام دهیم.

رئیس دانشکده‌ی ریاضی، آمار و علوم کامپیوتر دانشگاه تبریز همچنین تربیت نیروی انسانی کارآمد را یکی از ابزارهای تحول آموزشی و پژوهشی علوم پایه عنوان و تاکید کرد: مسابقات ریاضی دانشجویی کشور یک فرصت و بستری برای تشویق و ترغیب دانشجویان ریاضی است و ما ضمن تقدیر از حامیان مالی این مسابقه، امیدواریم این حمایت‌ها تداوم داشته و انجمن ریاضی و حتی وزارت علوم این قدم را از باب انتفاعی بودن دنبال کنند.

ضرورت حفظ مسابقات ریاضی دانشجویی کشور به‌عنوان یک برند مهم و معتبر

مدیرکل دفتر الگوسازی و تکریم نخبگان بنیاد ملی نخبگان کشور نیز گفت: مسابقات ریاضی دانشجویی کشور یک برند معتبر و مهم محسوب می‌شود که ما باید در حفظ و تقویت این برند تلاش کنیم.

محسن شاهرضایی ادامه داد: بنیاد ملی نخبگان کشور در راستای حمایت از مدال‌آوران و نفرات برتر این مسابقات امتیازات ویژه‌ای را در نظر گرفته است و ما باید برنامه‌هایی را برای خروج علوم پایه و ریاضیات از وضعیت فعلی در نظر بگیریم؛ چراکه اکنون ریاضیات از وضعیت سنتی قبل خارج و به یک علم میان رشته‌ای تبدیل شده است و اهمیتی زیادی دارد.

اختصاص بن خرید کتاب برای ۱۰ نفر اول مسابقه ریاضی دانشجویی کشور از سوی مجله معتبر اشپرینگر

محمد صال مصلحیان، رئیس انجمن ریاضی ایران نیز ضمن تقدیر از تمامی عوامل اجرایی، کمیته‌های علمی و حامیان مالی این مسابقات، از اختصاص بن خرید کتاب برای ۱۰ نفر اول این مسابقه از سوی مجله‌ی معتبر اشپرینگر خبر داد.

به گزارش ایسنا، در پایان چهل و ششمین دوره‌ی مسابقه‌ی ریاضی دانشجویی به میزبانی دانشگاه تبریز، دانشگاه‌های صنعتی شریف، تهران، فردوسی مشهد، صنعتی امیرکبیر و صنعتی خواجه نصیر، عنوان اول تا پنجم بخش تیمی را به خود اختصاص دادند. همچنین دانشگاه صنعتی خواجه نصیر جایزه‌ی دانشگاهی که در سه سال اخیر پیشرفت محسوسی داشته است، دریافت کرد.

در بخش‌ انفرادی نیز جوایز در چهار بخش مدال طلا، مدال نقره، مدال برنز و دیپلم افتخار بین دانشجویان شرکت کننده در این مسابقه توزیع شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به دو جشنواره ملی کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال
  • آغاز مذاکرات: معاوضه رقیب سردار با ستاره ناپولی
  • تکذیب شد: توخل هم حاضر نیست در بایرن بماند
  • کار نکونام سخت‌تر از قبل شد
  • پروژه های مهم عمرانی شهرستان تا پایان دولت تکمیل شود
  • کار نکونام سخت‌تر از قبل شد/ شرط موفقیت استقلال در ۵ هفته آخر لیگ
  • چهل و ششمین دوره مسابقات ریاضی دانشجویی کشور در دانشگاه تبریز به کار خود پایان داد
  • تمام محورهای مواصلاتی استان یزد باز است/ تغییر الگوهای بارشی در استان یزد
  • حجازی سرپرست تیم استقلال شد
  • چهارده تغییر مدیریتی استقلال در یک دهه