Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-09@12:31:36 GMT

آتش‌ در کمین مسجد جامع ساری

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۱۱۳۷۹

آتش‌ در کمین مسجد جامع ساری

اشکان جهان‌آرای-همشهری آنلاین:

مسجد جامع ساری که یکی از بناهای تاریخی و ارزشمند مازندران محسوب می‌شود و تابستان ۱۳۹۷ به‌دلیل آتش‌سوزی بخش قابل‌توجهی از آن تخریب شده بود، با وجود بازسازی همچنان در معرض خطر آتش‌سوزی قرار دارد. این مسجد هم در حوزه معماری و هم ازنظر قدمت یکی از بناهای شاخص مازندران محسوب می‌شود در دهه‌های اخیر نیز همواره مهم‌ترین کانون‌ تجمع مردم ساری بوده‌است؛ بنایی که ۲۱تیر ماه۱۳۹۷ به‌دلیل اتصال سیم کولر و با توجه به چوبی بودن سقف و بخش مهمی از آن، دچار آتش‌سوزی گسترده‌ای شد و حدود ۷۰درصد بنا از بین رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 پس از آتش‌سوزی، معاون میراث فرهنگی کشور با توجه به اهمیت موضوع، به ساری سفر کرد و مقرر شد شهرداری ساری زیرنظر اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران کار بازسازی را با جذب پیمانکاران مورد تأیید میراث‌فرهنگی آغاز کند. بلافاصله نیز کار آواربرداری و بازسازی آغاز شد و اوایل شهریورماه۱۳۹۸ درحالی‌که هنوز زمزمه‌هایی مبنی بر پایان نیافتن کار بازسازی مسجد وجود داشت، وزیر راه و شهرسازی و معاون او که پیش‌تر شهردار ساری بود، در مراسمی که بدون هماهنگی با اداره‌ کل‌ میراث فرهنگی و استانداری مازندران برگزار شد، درهای مسجد را به روی مردم باز کردند و مسجد تاریخی ساری عملا بازگشایی شد.  اما حالا با گذشت حدود ۲سال از بازگشایی مسجد، به‌گفته معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران، این مسجد به‌دلیل اجرا نشدن سامانه اطفای حریق کماکان درمعرض خطر است و حتی درصورت تکرار آتش‌سوزی، احتمال اینکه این‌بار بیشتر از حادثه قبلی دچار خسارت شود نیز وجود دارد.

احتمال تکرار آتش‌سوزی

معاون اداره‌کل میراث فرهنگی مازندران دراین‌باره به همشهری می‌گوید: مسجد جامع ساری با گذشت ۲سال از بازگشایی آن، به‌دلیل اجرا نشدن سامانه اطفای حریق، همچنان درخطر آتش‌سوزی قرار دارد و درصورتی‌که حادثه ۲۱تیرماه ۱۳۹۷ برای این بنای باارزش تکرار شود، بازهم شاهد تخریب آن خواهیم بود.

«مهدی ایزدی» می‌افزاید: ازنظر ما پروژه بازسازی مسجد جامع ساری به‌دلیل اجرا نشدن سامانه اطفای حریق آن هنوز پایان نیافته است، اما بهره‌برداری شتاب‌زده و بدون هماهنگی با اداره‌کل میراث فرهنگی از این بنا ازسوی برخی مسئولان درسال۱۳۹۸، سبب شد بسیاری از مردم گمان کنند کار بازسازی در مسجد به پایان رسیده‌است.

وی اظهار می‌کند: یکی از مهم‌ترین اولویت‌ها در پروژه بازسازی مسجد جامع ساری، اجرای سیستم اطفای حریق بود که به‌دلیل واگذار نشدن زمین مورد نیاز ازسوی اداره اوقاف به‌منظور ساخت موتورخانه، این سامانه هنوز اجرا نشده‌است.

دلیل تأخیر در اجرای سامانه اطفای حریق

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران ادامه می‌دهد: براساس هماهنگی‌های انجام شده، قرار بود اداره‌کل اوقاف و امورخیریه استان قطعه زمینی را در ضلع شرقی این مسجد در اختیار بگذارد تا موتورخانه و تاسیسات سامانه اطفای حریق در آن اجرا شود، اما به این تعهد عمل نشد و به‌همین دلیل این سامانه هنوز اجرا نشده‌است.

ایزدی با انتقاد از اقدام انجام شده درسال۱۳۹۸ برای بازگشایی مسجد بدون هماهنگی با اداره‌کل میراث فرهنگی می‌گوید: درهای مسجد نباید تا پیش از اجرای کامل پروژه، درآن روز به‌صورت رسمی و به‌عنوان بازگشایی، به روی مردم باز می‌شد. برگزاری آن مراسم افتتاحیه سبب شد خیلی‌ها گمان کنند کار بازسازی به پایان رسیده‌است. درحالی‌که ازنظر ما مهم‌ترین بخش کار هنوز باقی مانده و باید اجرا شود.

وی عنوان می‌کند: تجهیزات و امکانات موردنیاز برای اجرای سامانه اطفای حریق مسجد جامع خریداری شده و پیمانکار نیز آماده انجام کار است، اما به دلیل واگذار نشدن زمین به مسجد، این بخش مهم از کار هنوز اجرا نشده‌است.

ایزدی با تأکید بر اینکه کار بازسازی مسجدجامع‌ساری ازنظر ما هنوز پایان نیافته‌است، می‌افزاید: حفاظت از این بنای با ارزش تاریخی برای همه ما یک اولویت محسوب می‌شود. مسجد جامع ساری یک‌بار به‌دلیل نداشتن سامانه اطفای حریق دچار حادثه و آسیب جدی شد و حالا پس از بازسازی بازهم همان شرایط را دارد؛ درحالی‌که در طرح مرمت تأکید شده باید سامانه اطفای حریق اجرا شود. الان هم اگر اداره اوقاف زمین را در اختیار بگذارد، نهایتا طی ۲ماه می‌توان کار را تکمیل کرد.

احتمال افزایش خسارت

معاون میراث‌فرهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران تصریح می‌کند: نکته مهم اینجاست که اگر مسجدجامع یک‌بار دیگر دچار آتش‌سوزی شود، این‌بار با شدت بیشتری آتش درآن شعله‌ور می‌شود، چراکه تمام سقف چوبی و درها و پنجره‌های جدید آن روغن‌کاری شده‌است. درست است که برای سیم‌کشی‌های مسجد این بار کانال‌کشی انجام شد، اما آتش‌سوزی به هردلیلی ممکن است رخ دهد.

وی اضافه می‌کند: کل مساحت زمینی که برای اجرای موتورخانه و نصب تاسیسات سامانه اطفای حریق مسجد جامع نیاز داریم، نهایتا ۱۵۰مترمربع است، اما اداره اوقاف از تحویل این زمین به پروژه خودداری کرده و مسجدجامع ساری همچنان درمعرض خطر آتش‌سوزی قرار دارد. بارها دراین زمینه نامه‌نگاری و پیگیری کرده‌ایم، اما پس از ۲سال هنوز این پیگیری‌ها به نتیجه‌ای نرسیده‌است.

کد خبر 618569 برچسب‌ها استان مازندران اسلام - مسجد فرهنگ - میراث فرهنگی حوادث - آتش سوزی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان مازندران اسلام مسجد فرهنگ میراث فرهنگی حوادث آتش سوزی گردشگری و صنایع دستی مازندران اداره کل میراث فرهنگی معاون میراث فرهنگی سامانه اطفای حریق مسجد جامع ساری بازسازی مسجد کار بازسازی آتش سوزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۱۱۳۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف رمز از جنگ زرگری | چرا طلا فروشان، کرکره‌ شان را پایین کشیده‌ اند؟

به گزارش همشهری آنلاین، از سال گذشته طلا فروشان موظف شده اند علاوه بر ثبت اطلاعاتشان در سامانه مودیان و پرداخت مالیات، طبق تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون جامع تجارت در سامانه جامع تجارت نیز ثبت نام کنند. طبق این تبصره طلا فروشان باید کل موجودی طلای خود را در این سامانه ثبت و اظهار کنند. یعنی اینکه طلا فروشان باید در این سامانه به صورت مستند اعلام کنند که چه میزان طلا دارند و جمع کل موجودی طلای خود را اعلام کنند.

سامانه جامع تجارت که متعلق به وزارت صنعت است قرار بود دی ماه سال قبل راه اندازی شود اما پس از اعتراض طلا فروشان قرار شد برای آشنایی بیشتر طلا فروشان با این سامانه و حل مشکلات موجود یک دوره تنفس سه ماهه در در نظر گرفته شود.ابتدای امسال این دوره سه ماهه به پایان رسید و وزارت صنعت ۷ فروردین ماه اعلام کرد ثبت نام در سامانه جامع تجارت برای طلا فروشان اجباری است.آغاز این فرآیند بار دیگر مانند زمستان پارسال زمینه ساز چالش های جدید و اعتراض طلا فروشان شد.

طلا فروشان چه می‌گویند؟

اعتراض اصلی طلا فروشان در خود اظهاری میزان دارایی آنها در سامانه جامع تجارت براساس تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون جامع تجارت است. به زعم آنها این بند، مشمول کالاهای مصرفی می‌شود و ارتباطی با ثبت کالاهای سرمایه‌ای مانند طلا ندارد.

همچنین به زعم برخی طلا فروشان، اعلام دارایی طلا فروشان در سامانه جامع تجارت می تواند مقدمه ای بر دریافت مالیات بر عایدی سرمایه باشد. ضمن اینکه به زعم طلا فروشان اعلام میزان دارایی آنها در سامانه جامع تجارت کنکاش در زندگی آنها است.

بیشتر بخوانید

خرید و فروش طلا مشمول مالیات می‌شود؟

یک فعال بازار طلا در این باره می گوید: چرا باید صنوف طلا و جواهر تمام موجودی خود را در سامانه ثبت کنند و این حتما به معنای آن است که قرار است در آینده از کل موجودی طلافروشان مالیات دریافت شود.

یک طلا فروش نیز در این باره توضیح می دهد: طلا کالای مصرفی نیست بلکه یک کالای سرمایه‌گذاری است. به ما گفته‌اند که میزان دارایی خود را در سامانه ثبت کنید. این اتفاق کنکاش در زندگی مردم است، معنی نداردکه ازمیزان موجودی ما خبر داشته باشند.

یوسف تقی‌زادگان رئیس اتحادیه طلافروشان مشهد ها نیز درباره اعتراض طلافروشی های مشهد که اخیرا برخی از آنها پلمب شده‌اند، می گوید: بند تبصره ۴ ماده ۱۸ قانون جامع تجارت مورد اعتراض صنف طلافروشان است و می گویند که این بند مربوط به کالاهای مصرفی است و به کالاهای سرمایه ای ربطی ندارد. طلای بنده سرمایه ریالی بنده است و نقد است و ما اصلا انبارگردانی نداریم. به چه کسی چه ربطی دارد چه میزان سرمایه شخصی دارم. به کسی ربط ندارد چه میزان طلا گرفته ام و در مغازه ام دارم. بنده نمی خواهم کسی بداند چه کسی سرمایه اش را در اختیار بنده قرار داده است، این یک قرارداد محرمانه بین بنده و طرف مقابل است.

توضیحات رئیس اتحادیه

نادر بذرافشان رئیس اتحادیه فروشندگان و سازندگان طلا و جواهر تهران درباره اعتراض های شکل گرفته در این صنف به همشهری گفت: دی ماه سال گذشته و به دنبال اجرایی شدن سامانه جامع تجارت اعتراض هایی در زمینه ابهامات موجود در این سامانه شکل گرفت. همکاران من در همان زمان پرسش ها و سوالاتی درباره نحوه کاکرد این سامانه داشتند و خواستار برخی اصلاحات در این سامانه بودند.

او با بیان اینکه دی ماه پارسال قرار شد که پس از یک دوره سه ماهه چالش های موجود برطرف و به ابهامات پاسخ داده شود افزود: درآن دوره نشست های مختلفی با مسولان ذیربط برگزار و طی و نامه نگاری های زیادی که انجام شد، مسایلی از قبیل ثبت سرمایه و ثبت آنی معاملات و شرایط خاصی که صنعت طلا و جواهر با سایر صنایع دارد مطرح شد اما با وجود ابهامات و پرسش هایی که در زمینه کارکرد این سامانه وجود داشت پاسخ مناسبی دریافت نشد.

بذر افشان ادامه داد: پس از پایان تعطیلات نوروز وزارت صنعت نامه ای به تمام اتحادیه ها در تمام استان ها ارسال کرد و از پایان مهلت سه ماهه و الزامی شدن ثبت سرمایه و معاملات در این سامانه خبر داد. اما نکته اینجاست که در سه ماه گذشته همکاران من در صنف طلا وجواهر هیچ واکنشی برای پاسخ به ابهامات و اطلاع رسانی در این باره دریافت نکردند و همین موضوع بار دیگر منجر به اعتراض همکاران من در تهران و برخی شهر های دیگر شد.

او افزود: البته ما تعطیل شدن واحد های صنفی را تایید نمی کنیم و از همکاران خود می خواهم نسبت به بازگشایی واحد هایشان اقدام کنند و در کمال آرامش حقوق صنفی خود پی گیری کنند.

رئیس اتحادیه فروشندگان وسازندگان طلا و جواهر تهران تاکید کرد: اما مسولان هم باید در نظر داشته باشند که ابهام های موجود در سامانه جامع تجارت برطرف نشده و به همین دلیل باید یک تغییر رویکرد در نحوه اطلاع رسانی آنها انجام شود. ضمن اینکه ما آمادگی داریم با مدارک وادله های قانونی در نشست های مشترک شرکت کنیم.

به گفته او متاسفانه در زمان اجرای سامانه، به جای اینکه بسترهای لازم برای کاهش مشکلات مردم و صنف طلا فروشان فراهم شود تصمیم ها عجولانه ای گرفته شد.

بذرافشان در ادامه به انتشار اخبار و اطلاعات غلط درباره اعتراض طلا فروشان اعتراض کرد و گفت: برخی مدعی اند چون قیمت طلا کاهش یافته طلا فروشان نمی خواهند طلاهایشان را بفروشند یا برخی دیگر می گویند طلافروشان مالیات پرداخت نمی کنند و میانگین مالیات پرداختی آنها ۹.۶ میلیون تومان است که هیچ کدام از این اطلاعات صحت ندارد و این ارقام مربوط به مالیات ابرازی است.

به گفته او میزان مالیات پرداختی صنف طلا فروشان به طور میانگین رقمی از۱۵ میلیون تومان تا چندین میلیارد تومان را برای هر طلا فروش شامل می شود.

سازمان امور مالیاتی چه می‌گویند؟

با وجود این اتفاقات سازمان امور مالیاتی پیش از این علت دریافت چنین اطلاعاتی را ایجاد شفافیت اقتصادی اعلام کرد و گفت: سازمان امور مالیاتی مکلف است فقط از اجرت و سود طلا، مالیات دریافت کند و اصل طلا معاف است و برای اجرای دقیق این قانون نیاز به شفافیت و اطلاعات دقیق داریم.

کد خبر 850217 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها ارز - بازار داخلی قیمت طلا و فلزات گرانبها - ایران سکه - قیمت دلار آمريكا

دیگر خبرها

  • ۱۳ قطعه سفال‌ تاریخی در عملیات مرمت بانک ملی بازار اصفهان کشف شد
  • ۳۵۰ هنرمند یزدی بیمه می‌شوند
  • تسهیلات جدید مالیاتی برای طلافروشان
  • بخشنامه جدید وزارت صمت برای طلافروشان
  • تسهیلات جدید مالیاتی برای طلافروشان + سند
  • طلافروشان، معترضان همیشگی شفافیت
  • کشف رمز از جنگ زرگری | چرا طلا فروشان، کرکره‌ شان را پایین کشیده‌ اند؟
  • مسجد یوردشاهی ارومیه مرمت و ساماندهی می شود
  • آغاز مرمت و بازسازی مسجد تاریخی یوردشاهی ارومیه
  • ۱۷۴ هنرمند صنایع‌دستی مازندران بیمه شدند