Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-26@15:29:02 GMT

استفاده مداوم از ماسک برای پوست مضر است؟

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۱۴۶۹۳

یک پزشک عمومی معتقد است با رعایت نکات بهداشتی هنگام استفاده از ماسک، می‌توان از بروز مشکلات پوستی جلوگیری کرد.

خبرگزاری میزان - باشگاه خبرنگاران نوشت: محمدعلی سهرابی اظهار کرد: ماسک به خودی خود، عامل بیماری زایی نیست و فقط عدم رعایت اصول بهداشتی عامل ایجاد بیماری‌های پوستی می‌شود البته برخی از عوامل در جلوگیری از عوارض پوستی ناشی از ماسک هم موثر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پزشک عمومی افزود: ماسک‌های پارچه‌ای یا نایلونی که دماغ گیر سفت یا کش‌های نامرغوب دارند، باعث بروز مشکلات پوستی برای افراد می‌شوند.

او ادامه داد: حتماً باید قبل از استفاده از ماسک دست‌ها را بشویید، زیرا دست‌ها کانون باکتری و عفونت هستند و تماس با ماسک منجر به بروز بیماری می‌شود. نکته مهم بعدی شستشوی صورت قبل و بعد از استفاده از ماسک است، برای مثال خانم‌هایی که از لوازم آرایشی استفاده می‌کنند، حتماً باید پوست خود را پاکسازی کنند و سپس از ماسک استفاده کنند، زیرا استفاده از ماسک همراه با لوازم آرایشی منجر به جمع شدن عفونت و بسته شدن منافذ پوست می‌شود همچنین آقایان نیز مرتب ریش‌های خود را اصلاح کنند، زیرا با توجه به گرمی هوا ریش هایشان منبعی از باکتری و عفونت خواهد شد.

این پزشک عمومی گفت: افرادی که پوست خشک دارند باید با استفاده از مرطوب کننده، پوست خود را مرطوب نگه دارند، همچنین باید توجه داشت که حین استفاده از ماسک به صورت مداوم ماسک‌هایشان را دست کاری نکنند. هر چند ساعت یکبار وقتی در فضایی دور از افراد دیگر هستید و در فضای باز قرار دارید، بهتر است ماسک خود را بردارید و چند دقیقه‌ای به پوستتان استراحت دهید.

او افزود: بعد از استفاده از ماسک، پوستتان را با شوینده‌های فاقد اسید، بشویید. در منزل از ماسک‌های گیاهی و مرطوب کننده استفاده کنید تا عوارض احتمالی ناشی از استفاده مداوم از ماسک را به حداقل برسانید.

سهرابی ادامه داد: افرادی که پوست خیلی خشک دارند از مرطوب کننده‌های حاوی آلوئه‌ورا استفاده کنند، البته استفاده از بخور‌های سرد نیز بسیار تأثیرگذار است.

این پزشک عمومی بیان کرد: افرادی که از قبل سابقه بیماری‌های پوستی مثل اگزما داشته‌اند، می‌توانند دارو‌هایی را با مشورت پزشک مصرف کنند تا مانع التهابات پوستی ناشی از ماسک بشوند.

او یادآوری کرد: به طور کلی با رعایت نکات بهداشتی و استفاده صحیح از ماسک، هیچ عارضه‌ای حتی در صورت استفاده طولانی مدت از ماسک برای پوست ایجاد نخواهد شد. برای مثال کادر درمان که ۱۸ ماه است از ماسک‌های N ۹۵ استفاده می‌کنند و مداوم با شیلد‌های مخصوص نیز سر و کار دارند، دچار آسیب‌های سطحی پوست می‌شوند که به راحتی قابل درمان و جبران است، اما آسیب‌های ناشی از عدم استفاده از ماسک، چندبرابر مواجهه با بیماری کروناست و به راحتی قابل جبران نیست.

بیشتر بخوانید: کنترل بازار در روز‌های سخت

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: اخبارسلامت ویروس کرونا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ویروس کرونا استفاده از ماسک پزشک عمومی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۱۴۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف یک راه جدید برای از بین بردن بوی زیر بغل

پژوهشگران «دانشگاه متروپولیتن اوزاکا» در پژوهش جدیدی نشان داده‌اند که می‌توان باکتری‌های ایجادکننده بوی زیر بغل را با استفاده از لیزین به‌دست‌آمده از باکتریوفاژ هدف قرار داد.

به گزارش ایسنا، ساطع شدن بوی بد از زیر بغل، یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد را آزار می‌دهد.

به نقل از ساینمگ، بوی بد زیر بغل ناشی از متابولیزه شدن عرق توسط باکتری‌های تولیدشده توسط غدد «آپوکرین»(Apocrine) است. این باکتری‌ها بومی پوست ما هستند اما بوی تولیدشده در بدن افراد گوناگون، متفاوت است. به طور کلی، مردم از دئودورانت‌ها برای زیر بغل خود استفاده می‌کنند اما شاید راهی برای خلاص شدن از شر باکتری‌ها وجود داشته باشد.

برای کشف این راه حل، یک گروه پژوهشی به سرپرستی پروفسور «ساتوشی اوماتسو»(Satoshi Uematsu) استاد «دانشگاه متروپولیتن اوزاکا»(OMU) و «کوسوکه فوجیموتو»(Kosuke Fujimoto) دانشیار دانشکده پزشکی این دانشگاه، نمونه‌های مایع بدن را از زیر بغل ۲۰ مرد سالم جمع‌آوری کردند.

یک پنل بویایی ذهنی، بوها را به دو نوع طبقه‌بندی کرد که ۱۱ نوع بوی قابل توجه را در بر داشت. پژوهشگران، مواد تولیدشده از متابولیسم باکتری‌ها و DNA میکروفلور پوست را تحلیل کردند و افزایش حضور پیش‌سازهای ایجادکننده بو را در آن ۱۱ نمونه دیدند که با تکثیر باکتری «استافیلوکوکوس هومینیس»(Staphylococcus Hominis) همراه بود.

پژوهشگران، آمینواسید «لیزین»(Lysine) را از یک باکتریوفاژ تولید کردند که باکتری استافیلوکوکوس هومینیس را آلوده می‌کند. طی بررسی‌های آزمایشگاهی مشخص شد که لیزین فقط باکتری استافیلوکوکوس هومینیس را هدف قرار می‌دهد، نه باکتری‌های دیگر که معمولا روی پوست وجود دارند.

«میهو اوماتسو»(Miho Uematsu) دانشیار گروه ایمنی‌شناسی و ژنومیک دانشگاه متروپولیتن اوزاکا گفت: ما با استفاده از ابررایانه «SHIROKANE» در «دانشگاه توکیو»(UTokyo)، یک تحلیل متاژنومیک را در مقیاس بزرگ روی میکروفلور پوست انجام دادیم و دریافتیم که باکتری استافیلوکوکوس هومینیس در ایجاد بو مهم است. شناسایی کردن لیزین که به باکتری استافیلوکوکوس هومینیس حمله می‌کند نیز نتیجه تحلیل جامع ژنوم بود.

دکتر «میکی واتانابه»(Miki Watanabe) از اعضای گروه ایمنی‌شناسی و ژنومیک و گروه پوست دانشگاه متروپولیتن اوزاکا گفت: بوی زیر بغل یکی از معدود اختلالات پوستی است که باکتری‌ها عامل اصلی آن هستند. اگرچه بسیاری از بیماران از بوی زیر بغل رنج می‌برند اما گزینه‌های درمانی کمی وجود دارند. ما معتقدیم که این پژوهش به ارائه یک درمان جدید می‌انجامد.

این پژوهش در «Journal of Investigative Dermatology» به چاپ رسید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند
  • خواص جکوزی برای پوست
  • درد قفسه سینه نشانه چه بیماری است؟
  • موثرترین و بهترین روتین پوستی روز و شب کدام اند؟
  • دستان قاچاقچی گردو در پوست گردو
  • رشد انفجاری موها با مصرف این ماده غذایی
  • اتصال بیرجند و طبس به طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع
  • پلمب مطب غیر مجاز مداخله گر در زمینه پوست، مو و زیبایی در قم
  • بررسی نقش روتین پوستی در سلامت پوست
  • کشف یک راه جدید برای از بین بردن بوی زیر بغل