Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@09:26:44 GMT

رسانه ها نقش تاثیرگذاری در امر مبارزه با فساد دارند

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۱۶۹۲۶

رسانه ها نقش تاثیرگذاری در امر مبارزه با فساد دارند

رسانه  همیشه  ابزاری مناسبی  برای روشنگری افکار عمومی بوده است و  رسانه‌های جمعی بـه دلیـل تخصـص و ابزارهـایی کـه دراختیـار دارند، می توانند نقش مهمی در شفاف سازی اخبار و کنترل فساد داشته باشند. در همین ارتباط "حمید ضیایی پرور"  روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگار گروه پژوهش ایرنا اظهار داشت: رسانه ها در تمام دنیا پس از ارکان سه گانه احزاب، قانون اساسی و نظام پارلمانی به عنوان رکن چهارم دموکراسی شناخته می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: نقش رسانه در نظام های دموکراتیک، نظارت بر قدرت است که این امر به معنای تمامی دستگاه های حاکمیتی اعم از قوای مجریه، قضاییه و مقننه است؛ بر همین اساس نیز رسانه ها را در نظام های دموکراتیک به عنوان ناظر برقدرت تعریف کرده اند.

نقش رسانه ها در مبارزه با  مفسدین

این استاد علوم ارتباطات با تاکید بر نقش موثر رسانه ها در راستای مبارزه با اختلاسگران و مفسدین افزود: رسانه ها می توانند با نظارت و تذکر کمک ارزشمندی برای افشای کج کاری ها،  ضعف، سوء استفاده، انحراف، کج رفتاری های اجتماعی، اقتصادی، مالی و بانکی و راهبردی مدیران و مسوولان داشته باشند.

وی با اشاره به نقش افشاگری رسانه ها برای مردم و  افکار عمومی ادامه داد: در تمام نظام های دموکراتیک رسانه ها سمت مردم هستند و در واقع سخنگو ، زبان ، چشم و گوش مردم بشمار می روند و بر اساس همین ویژگی های تعریف شده  وقتی یک روزنامه، خبرگزاری ، شبکه رادیویی ، تلویزیونی و اینترنتی در کشورهای پیشرفته خطاب به رییس جمهوری از مشکلات و مفاسد وزیر دولتش خبر دهد؛ فرد در اسرع وقت استعفا می دهد چرا که  می داند وقتی رسانه ای افشاگری می کند یعنی تمامی افکار عمومی را تحت تاثیر قرار داده است.

معاون سابق مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: رسانه ها در اصل ناظر قدرت و زبان مردم بوده و در مقابل اشتباهات بالاترین مقامات کشور نیز ایستادگی می کنند که نمونه بارز اخیرش عملکرد شبکه های اجتماعی همچون توئیتر و فیسبوک و اینستاگرام است که اکانت (کاربری) ترامپ رییس جمهوری وقت آمریکا را مسدود کردند؛ چرا که منافع ملی برای آنها مهمتر از شخص رییس جمهوری آن کشور است.

وی با بیان اینکه منافع ملی برای این شبکه های اجتماعی مهمتر از شخص رییس جمهوری بود؛ تصریح کرد: رسانه ها، مطبوعات و شبکه های اجتماعی در آمریکا مسایلی را مد نظر قرار می دهند که بسیار فراتر از منافع هیات حاکمه آن کشور است.

نویسنده کتاب‌ روزنامه نگاری سایبری با تاکید بر اینکه رسانه های آمریکایی مسوولان کشورشان را مساوی و یا برابر با نظام سیاسی کشورشان نمی پندارند؛  خاطرنشان کرد: آنان حافظ نظام سیاسی شان هستند و اگر انحرافی در بالاترین مقام سیاسی را ببینند؛ مستقیما و بدون واهمه تذکر می دهند.

وی اظهار داشت: این روند همان مولفه ای است که در نظام های پیشرفته و دموکراتیک دنیا تعریف شده است؛  اما در کشورهایی که پیشرفته نیستند یا درجاتی از دموکراسی در آنجا اجرا می شود؛ ضعف مطبوعات به همات ترتیب بیشتر است.

نظارت قدرت بر رسانه ها

ضیایی پرور افزود: در ایران قدرت است که رسانه ها را نظارت می کند به گونه ای که اساسا نظام مجوز دهی به پایگاه های خبری، سایت ها، روزنامه ها بر عهده دولت است و اخیرا هم طرحی با عنوان صیانت مطرح شده  که می خواهنداین روند را به کل فضای مجازی تسری دهند.

وی با اشاره بر اینکه دولت بر رسانه ها،  شبکه های اجتماعی، مطبوعات، خبرگزاری ها،  رادیو  و تلویزیون نظارت کرده و به آنان مجوز می دهد، یادآور شد: دولت صلاحیت نیروهای خبری را تعیین کند که چه کسانی مجاز به روزنامه نگاری و چه افرادی نیستند و این امر کاملا برعکس آن چیزی است که در نظام های پیشرفته دنیا اجرا می شود.

 مدیرکل اسبق مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی رسانه‌ها ادامه داد: به عبارت دیگر به جای اینکه رسانه ها ناظر بر قدرت باشد، دولت ناظر بر رسانه ها شده است و همین که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از ابتدا تا کنون ۱۲ هزار مجوز برای انتشار رسانه ها اعم از روزنامه، هفته نامه، سالنامه، خبرگزاری و غیره صادر کرده نشان دهنده همین امر است.

نویسنده کتاب جنگ نرم گفت: همچنین در ایران سوای قوانین مطبوعات قانون های متفرقه نیز داریم که به طور مثال بحث تشویش اذهان عمومی و توهین به مقامات در قانون مجازات اسلامی است و این در حالی است که در بسیاری از کشورهای توسعه یافته شاهد چنین موارد قانونی نیستیم.

وی افزود: صداوسیما  انتقاد دیگری است که در مورد رسانه های کشور بدان پرداخته می شود چرا که از  چند کشور معدود در جهان هستیم که رادیو و تلویزیون های موجود شان فقط در اختیار دولت است ؛ حتی در کشورهای روسیه، چین، ترکیه، افغانستان، عراق و غیره نیز بخش خصوصی رادیو و تلویزیون دارد.

چرا مردم به رصد رسانه های خارجی تمایل دارند؟

ضیایی پرور با بیان اینکه مسیر فعالیت رسانه ای و ژورنالیسمی را در ایران برعکس رفته ایم، اظهار داشت: رسانه های کشور خالی از مولفه های انتقادی و بعد نظارتی بر قدرت و حاکمیت شده اند و به همین دلیل مرجعیت رسانه ای به خارج از کشور رفته است و انبوهی از شبکه های رادیو و تلویزیونی و خبرگزاری های معاند توانسته اند بر اساس آمارهای ارایه شده حدود ۶۰ درصد ایرانیان را هدف قرار دهند.

نویسنده کتاب شبکه‌های اجتماعی مجازی فرصت‌ها و تهدیدها گفت: خبرگزاری های عربی و آمریکایی و غیره با راه اندازی نسخه های فارسی توانسته اند مخاطبان زیادی را جذب کنند چرا که رسانه های داخلی منفعل بوده و دولت دایره فعالیت آنان را بسیار محدود کرده است.

وی افزود: متاسفانه این محدودیت ها سبب شده تا مردم برای کسب  اخبار و وقایعی که در کشور روی میدهد، سراغ رسانه های داخلی نروند چرا که به سبب کنترل  و نظارت تمامی محتوای آنان یا در مورد کرونا است و یا اضمحلال غرب و هیچ خبری از اعتراض های به حق مردم خوزستان و یا مشکلات شهروندان و کسب و کارهایشان دیده نمی شود.

استاد دانشگاه و پژوهشگر رسانه و فضای مجازی خاطرنشان کرد: وظیفه ها و ماموریت اصلی رسانه ها، نظارت بر قدرت است، ولی متاسفانه در اغلب رسانه های کشور چنین چیزی به سلبب محافظه کاری مشاهده نمی شود و و دایره خط قرمز فرضی آنان آنچنان  کوچک استد که حتی جرات انتقاد و افشاگری به مقامات رده پنجم کشور را هم ندارند.

ضیایی پرور با تاکید بر اینکه چنین فضای رسانه ای قطعا به نفع کشور نبوده و سبب رسیدن رسانه های معاند نظام به اهدافشان می شود، گفت: کاکرد رسانه های ایران برخلاف جهتی است که در دنیا وجود دارد و اصلی ترین مساله آن نیز خالی بودن آنان از نقد است.

برچسب‌ها فساد رسانه اختصاصی ایرنا فضای مجازی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فساد رسانه اختصاصی ایرنا فساد رسانه اختصاصی ایرنا فضای مجازی شبکه های اجتماعی رییس جمهوری رسانه ها رسانه ها ضیایی پرور رسانه ای بر قدرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۱۶۹۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات مردم تا پایان برنامه هفتم توسعه کشور مرتفع خواهد شد

ایسنا/یزد معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد گفت: اجرای کامل برنامه هفتم توسعه و به ویژه استقرار نظام درآمد-هزینه استانی می‌تواند جهش تولید با مشارکت مردم را تسریع کند.

«جعفر رحمانی» در نشست تبیین مبانی و احکام برنامه هفتم توسعه کشور که با حضور معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور و جمعی از معاونان برنامه و بودجه(طرح و برنامه) دستگاه‌های اجرایی در محل سالن اندیشه سازمان مدیریت یزد برگزار شد، ‌با بیان اینکه تنها فقط ۳۰ درصد برنامه ششم توسعه کشور محقق شده است، افزود: اگر برنامه‌ای را به نحو احسن تدوین اما درست اجرا نکنیم، نتیجه آن کاهش سرمایه‌های اجتماعی و عدم اعتماد مردم نسبت به برنامه‌ریزی میان مدت و بلند مدت در کشور خواهد شد.

رحمانی ناترازی‌های انرژی و مالی در کشور را جدی خواند و گفت: برنامه هفتم توسعه با تغییر نگرش و به صورت مساله محور و با تاکید بر رشد فراگیر تدوین شده  و دو اصل اولویت‌بندی درست و سازوکار انگیزشی کارا و اثربخش در آن دیده شده است.

وی با تاکید بر اینکه همه مدیران استانی و مقامات کشوری در مقابل نسل آینده کشور مسئولیت دارند تا در پنج سال آینده ایرانی آبادتر بسازند، گفت: برنامه هفتم توسعه کشور متفاوت‌تر از سایر برنامه‌های توسعه‌ای قبلی در کشور است، چرا که ضمن ایجاد انگیزه در افراد می‌تواند تحول در نظام اداری ایجاد کند و به تبع آن بسیاری از مشکلات و گرفتاری‌های مردم در پایان اجرای این برنامه مرتفع خواهد شد.

معاون آمار و برنامه‌ریزی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد با اشاره به شعار سال و تحقق آن، جهش تولید با مشارکت مردم را تنها از مسیر پایبندی به اصول برنامه هفتم توسعه کشور امکان پذیر دانست و بیان کرد: نیاز داریم برای نقش دادن به مردم در رسیدن به رشد اقتصاد و جهش تولید، بار دیگر اعتماد را به آنان بگردانیم که این امر مستلزم تلاش جدی همگان است و استقرار جدی نظام درآمد- هزینه استانی می‌تواند نقش موثرتری به استان‌ها در ۵ سال آینده بدهد.

رحمانی با بیان اینکه رشد اقتصادی در کشور کیک اقتصاد را بزرگتر کرده و موجب آن می‌شود که مردم بیشتری از آن منفعت ببرند، اظهار کرد: خوشبختانه دولت سیزدهم در ابتدا با نگاه ویژه به برنامه محوری در صدد اداره کشور به صورت عقلانی است و پیشران‌ها، مسائل بحران‌ساز و بسترها در برنامه هفتم توسعه به درستی دیده شده است.

وی با یادآوری اینکه استان یزد در برنامه محوری در کشور پیشرو بوده و تاکنون برنامه‌های تحولی زیادی همچون یزدِنوین، یزدِ بهره‌ور و یزدِ نوآور را تدوین و به مرحله اجرا گذاشته است، تاکید کرد: راهی جزء اینکه طبق برنامه اصولی و عقلانی در کشور و به تبع آن در استان شروع کنیم و به اصلاح ساختارها و رفع ناترازی‌های موجود بپردازیم وجود ندارد.

«افشین کسالائی» معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور در ادامه به تجزیه و تحلیل نظام برنامه‌ریزی کشور و تبیین نقشه‌راه برنامه هفتم توسعه پرداخت و با بیان اینکه برای تحقق اهداف در استان‌ها باید به سمت برنامه‌محوری حرکت کرد، افزود: برنامه‌های عملیاتی ستون فقرات نظام برنامه‌ریزی است.

به گفته معاون امور برنامه‌های توسعه امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور، اجرایی شدن برنامه هفتم توسعه تنها بر منابع عمومی متکی نیست و خلق و تجهیز منابع جدید، باید توسط مدیران در نظر گرفته شود.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت یزد، کسالائی با اشاره به اینکه برنامه هفتم توسعه علاوه بر ترسیم وضع موجود، آینده اقتصاد و توسعه کشور در سطوح متعدد را مورد توجه قرار داده است، بیان کرد: برنامه هفتم توسعه ناگزیر به برنامه محور بودن است و برای اولین بار این برنامه با پارادایم رشد فراگیر و مبتنی بر سه سطح اصلی‌ترین پیشران‌ها و رد مهمترین بحران‌ها و خلق مهمترین بسترهای پیشرفت کشور ترسیم شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • رئیسی: بانک هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل خواهند شد | مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم
  • بانک‌هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل خواهند شد/ مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم
  • رئیسی: مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد/ هر چه به نفع مردم و اقتصاد کشور باشد را انجام می‌دهیم حتی اگر عده‌ای مخالفت کنند
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور
  • تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود
  • مشکلات مردم تا پایان برنامه هفتم توسعه کشور مرتفع خواهد شد
  • نخست وزیر اسپانیا در فکر کناره گیری از قدرت
  • تحریف بازدارندگی، سناریوی جدید علیه عملیات وعده صادق/ عبدالحمید می‌خواهد در چارچوب نظام فعالیت کند!
  • از فعالیت تبلیغی علیه نظام تا تشویق نسل جوان به فساد و فحشا
  • مبارزه با فساد شعار اساسی دولت سیزدهم است