Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@20:38:43 GMT

وقایع تاریخی اسلام نباید در حد یک داستان باقی بمانند

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۱۷۲۷۰

وقایع تاریخی اسلام نباید در حد یک داستان باقی بمانند

ایسنا/همدان امام جمعه تویسرکان گفت: وقایع تاریخی و درس‌آموز اسلام نباید در  حد یک داستان باقی بمانند بلکه نکات کاربردی آنها باید وارد متن زندگی مردم شود.

حجت‌الاسلام مرتضی موحدی در گفت‌و گو با ایسنا، با اشاره به فرا رسیدن روز واقعه تاریخی و عظیم "مباهله"، اظهار کرد: وقایع عبرت‌آموز و سرشار از نکته‌های معرفتی در اسلام برای قصه‌گویی صرف نیست بلکه باید ارزش‌های فکری و عملی آنها در جامعه پیاده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه برخی از ما امروز دچار روزمرگی و شعارزدگی در مناسبت‌های اسلامی مانند روز مباهله شده‌ایم و بخش قابل توجهی از مردم از حقایق و نکات این گونه مناسبت‌ها بی‌خبر مانده‌اند، تصریح کرد: یکی از دلایل عقب ماندگی جهان اسلام در برخی زمینه‌ها، نگاه شعاری به مناسبت‌ها و ارزش‌های اسلامی است در حالی‌که اگر این وقایع به صورت عملی احیا شوند شاهد رشد و بالندگی خواهیم بود.

وی با تأکید بر لزوم مطالعه تاریخ اسلام و به ویژه سیره عملی پیامبر اعظم(ص) و ائمه معصومین(علیهم اسلام)، خاطرنشان کرد: ما معتقدیم اسلام برای اداره همه جانبه جوامع بشری برنامه‌های دقیق و جامع دارد و منحصر به برگزاری آیین‌های بزرگداشت میلاد و شهادت نیست.

امام جمعه تویسرکان افزود: پس از گذشت قرن‌ها از نبوت پیامبر اعظم(ص) شاید یکی از مظلومترین چهره‌های تاریخ جهان اسلام خود حضرت محمد(ص) باشد چون ابعاد شخصیتی آن حضرت برای عامع مردم به خوبی ترسیم نشده است.

وی تأکید کرد: معارف کاربردی و وقایع تاریخی اسلام تنها برای قفسه کتابخانه‌ها، حوزه‌های علمیه و محققان نیست بلکه باید زمینه ورود این مباحث به متن زندگی عموم مردم فراهم شود.

به گزارش ایسنا، از نظر مفهوم متداول که در آیه قران به آن اشاره شده، مباهله به معنی نفرین کردن دو نفر به همدیگر است. به این ترتیب که وقتی استدلالات منطقی سودی نداشت، افرادی که با هم درباره یک مسأله مهمّ دینی گفت‌وگو دارند در یک جا جمع می‌شوند و به درگاه خدا تضرّع می‌کنند و از او می‌خواهند که دروغگو را رسوا سازد و مجازات کند، همان کاری که پیامبر اسلام(ص) در برابر مسیحیان نجران کرد، که در آیه 61 سوره آل عمران به آن اشاره شده است.

در این آیه می‌خوانیم «هر گاه بعد از علم و دانشی که به تو رسیده، (باز) کسانی درباره مسیح با تو به ستیز برخیزند، بگو: "بیایید ما فرزندان خود را دعوت کنیم، شما نیز فرزندان خود را، ما زنان خویش را دعوت نماییم، شما نیز زنان خود را، ما از نفوس خود (و کسی که همچون جان ما است) دعوت کنیم، شما نیز از نفوس خود، آنگاه مباهله (و نفرین) کنیم، و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار دهیم"».

این آیه به ضمیمه آیاتی که قبل و بعد از آن نازل شده، نشان می‌دهد که در برابر پافشاری مسیحیان در عقاید باطل خود، از جمله ادعای الوهیت حضرت مسیح(علیه السلام) و عدم کارایی منطق و استدلال در برابر لجاجت آنها، پیامبر(ص) مأمور می‌شود که از طریق مباهله وارد شود، و صدق گفتار خود را از این طریق خاصّ و روحانی به ثبوت برساند، یعنی با آنها مباهله کند تا راستگو از دروغگو شناخته شود.

پیامبر اعظم(ص) با حضور حضرت علی(ع)، حضرت فاطمه(س)، امام حسن مجتبی(ع) و امام حسین(ع) درآیین مباهله با گروهی از مسیحیان شرکت کرد که در نهایت پس از مشاهده عظمت پیامبر و اهل بیتش، مسیحیان از انجام مباهله منصرف شدند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: روز مباهله تاریخ اسلام امام جمعه استانی شهرستانها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۱۷۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توانایی زبان فارسی در گرو این است كه زبان علم باقی بماند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی شیوا، عضو هیئت‌علمی گروه واژه‌گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی در یک گفگوی تلفنی در مورد چگونگی افزایش توان زبان فارسی در ساحت توانمندسازی گنجینه واژگانی گفت: برنامه‌ریزی زبانی یك برنامه‌ریزی سنجیده علمی، حساب شده برای حال و آینده زبان بر اساس داشته‌های زبان است.

او افزود: برای برنامه‌ریزی زبانی باید همپای دانش‌های روز و در حد توان و یا بیشتر باید واژه‌سازی و واژه‌گزینی انجام شود و علم روز را به زبان خودمان بیاموزیم.

شیوا با بیان اینكه توانایی زبان فارسی امروز در گرو این است كه زبان فارسی زبان علم باقی بماند یا اگر كاستی‌هایی در این زمینه وجود دارد برطرف شود تصریح كرد: جلوه‌گاه این برای برنامه‌ریزی زبانی می‌تواند در نهادهایی مانند فرهنگستان زبان و ادب فارسی باشد.

عضو هیئت‌علمی گروه واژه‌گزینی فرهنگستان زبان و ادب فارسی اظهار داشت: اگر زبان فارسی بتواند از عهده تعبیر و اصطلاح‌گزینی برای واژه‌های تخصصی در هر زمینه‌ای برآید می‌توان به ماندگاری درازمدت آن کاملاً امیدوار بود.

*** رخنه زبان بیگانه، زبان را از پویایی باز می‌دارد

وی با اشاره به اینكه امروزه در حوزه علوم جدید بسیاری از اصطلاحات و واژگان وارد زبان فارسی شده است بیان داشت: اگر دروازه‌های زبان را به حال خود رها كنیم و به روی زبان بیگانه گشوده باشد به مرور واژگان بیگانه چنان در زبان رخنه می‌كند كه زبان را از پویایی باز می‌دارد و به وابستگی عادت می‌دهد.

شیوا اذعان داشت: واژه‌سازی یكی از مهم‌ترین اركان در برنامه‌ریزی زبانی است و باعث می‌شود ‌شان زبان حفظ شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حسن تدبیر دانشجویان عمره‌گزار را در اولویت قرار دهید
  • ضرورت اولویت قرار دادن حسن تدبیر دانشجویان عمره‌گزار
  • توانایی زبان فارسی در گرو این است كه زبان علم باقی بماند
  • اعلام اتصال انتهای بولوار دکترحسابی به بزرگراه پیامبر اعظم (ص) در مشهد
  • نقد فیلم مست عشق / شکستی مفتضحانه برای حسن فتحی
  • خیابان پشتیبان بلوار پیامبر اعظم (ص) قم احداث می‌شود
  • آیت‌الله رمضانی: دشمنان می‌خواهند شریعت اسلام را تعطیل کنند
  • مدارا با مردم، یک اصل مهم اسلامی و اصلی برای شهرداری‌ها است
  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد
  • پیامبر منطقه محروم بشاگرد کیست؟! + فیلم