Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جنوب نیوز»
2024-04-26@22:40:54 GMT

11 حمله به کشتی‎های ایران حتی در خلیج فارس

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۲۵۶۹۱

11 حمله به کشتی‎های ایران حتی در خلیج فارس

سفیر ایران در لندن برای اولین بار اعلام کرد تاکنون 11 کشتی ایرانی حتی در خلیج فارس مورد حمله قرار گرفته اند. به گزارش جنوب نیوز، او این موضوع را در مصاحبه با روزنامه انگلیسی فایننشال تایمز مطرح کرد اما به مدت و تاریخ این حملات اشاره ای نکرد.



محسن بهاروند همچنین برای نخستین بار گفت که یک کشتی ایرانی توسط زیردریایی مورد اصابت قرار گرفته است ولی به جزئیات این حادثه از جمله زمان و مکان و نوع کشتی ایرانی نپرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهاروند با اعلام اینکه در طول یک سال گذشته 11 کشتی ایران در دریاها و حتی در خلیج فارس مورد اصابت قرار گرفته است پرسید: چرا کسی حمله به کشتی های ایرانی را محکوم نمی کند؟ چرا انگشت اتهام به سمت کسی نشانه نمی رود؟ وقتی کشتی ایرانی توسط زیر دریایی مورد اصابت قرار می گیرد.

ترجمه این مصاحبه را خبرگزاری ایرنا منتشر کرده است. در ادامه خبر ایرنا آمده است: سفیر ایران ادعای دولت انگلیس در مورد مداخله جمهوری اسلامی در ماجرای حمله به کشتی صهیونیستی « مرسر استریت» در دریای عمان را «ناپخته و شتابزده» توصیف کرد.

  محسن بهاروند که روز دوشنبه به وزارت خارجه انگلیس فراخوانده شده بود به «اندرو انگلند» خبرنگار سیاست خارجی روزنامه فایننشال تایمز گفت: واکنش لندن در این باره و متهم کردن ایران بدون داشتن مدارک و مستنداتی در این زمینه،شتابزده و ناپخته بود. در غرب آسیا تنش های زیادی وجود دارد از یمن و افغانستان گرفته تا سوریه و لبنان،چرا انگلیس باید در این منطقه پرتنش، با شتاب و بدون ارائه مدارک و مستندات ایران را متهم کند؟ در منطقه ما بازیگر تجاوزگری مانند رژیم اسرائیل وجود دارد که هر لحظه آماده است اقدامی علیه سایر کشورها انجام دهد. رژیمی که استاد تجاوزگری به دیگران و متهم کشورهای دیگر در این زمینه است.

وی با بیان اینکه مقام های رسمی در ایران و از جمله سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی هر نوع دخالت ایران در این حادثه را تکذیب و هر نوع انتساب این حمله به تهران را محکوم کرده است خاطر نشان کرد: ایران کشوری است که ثبات در منطقه از جمله مهم ترین اولویت های سیاست خارجی اش است.

این دیپلمات کشورمان همچنین با اشاره به اینکه در طول یک سال گذشته 11 کشتی ایران در دریاها و حتی در خلیج فارس مورد اصابت قرار گرفته است پرسید: چرا کسی حمله به کشتی های ایرانی را محکوم نمی کند؟ چرا انگشت اتهام به سمت کسی نشانه نمی رود؟ وقتی کشتی ایرانی توسط زیر دریایی مورد اصابت قرار می گیرد، وقتی رژیم اسرائیل به طرق مختلف مسئولیت حمله به کشتی های ایران و خرابکاری در تاسیسات هسته ای کشور ما را که می توانست جان هزاران انسان را در معرض خطر قرار دهد، می پذیرد و حتی به آن افتخار می کند، چرا کسی این رژیم را محکوم نمی کند؟

سفیر ایران خاطر نشان کرد: کشته شدن تبعه انگلیس یا هر انسان دیگری باعث تاسف است اما اقدام شتابزده مسئولان انگلیسی در متهم کردن ایران را اشتباه می دانیم. جمهوری اسلامی ایران به دنبال تنش در منطقه نیست چرا که تنش به نفع هیچکس نیست و ایجاد تنش های غیر ضروری در این منطقه حساس کسی را منتفع نخواهد کرد.

ایران به دنبال تنش در روابط با انگلیس نیست

معاون سابق حقوقی و بین المللی وزارت امور خارجه کشورمان در پاسخ به این سوال که آیا این حادثه بر روابط ایران و انگلیس تاثیر منفی می گذارد گفت: من در ذهن مسئولان انگلیسی نیستم، اما جمهوری اسلامی ایران به دنبال تنش نیست و اساسا روابط دیپلماتیک را یک فرایند پیچیده می داند که یک اتفاق نمی تواند آن را تحت الشعاع قرار دهد.

بهاروند در پاسخ به این سوال فایننشال تایمز که ایران چه واکنشی را از سوی انگلیس انتظار دارد اظهار داشت: من در این باره پیش بینی نمی کنم اما نکته ای که  روشن است این است که ایران دنبال تنش نیست، اما همزمان در هر سطحی، آمادگی دفاع از منافع خودش را در هر حوزه ای داراست.

مذاکرات برجام در وین در شرایط حاضر در نقطه بدی قرار ندارد

این دیپلمات ارشد ایرانی، در پاسخ به این سوال که آیا این حادثه، بر برجام و مذاکرات وین تاثیر می گذارد، اظهار داشت که برجام فرایند و سازکارهای خود را دارد و ارتباطی بین این حادثه و برجام از نظر ما وجود ندارد، من نظر سایر طرف های موجود در مذاکرات برجام را نمی دانم.اما مذاکرات برجام در وین در شرایط حاضر در نقطه بدی قرار ندارد.

وی پیرامون مذاکرات وین به این روزنامه گفت: مهم ترین مساله در مورد برجام این است که طرفی که از آن خارج شده لازم است به تعهدات خود برگردد. علاوه بر این یکی از مسائل اصلی در مورد مذاکرات وین این است که باید سازکاری طراحی شود که هر کشوری نتواند هر زمان اراده کرد بدون طی کردن مکانیسمهای موجود در برجام علیه آن دست به اقدام یکجانبه بزند و از این توافق خارج شود.

سفیر کشورمان در لندن ادامه داد: کاری که دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا با برجام انجام داد با کاری که صدام حسین در نقض معاهده ۱۹۷۵ الجزایر با ایران انجام داد تفاوتی نداشت. در هر دو مورد، صدام و ترامپ، به صورت یکجانبه و بدون اینکه به مکانیسم های حقوقی حل اختلاف پیش بینی شد در توافقات تن در دهند جنگی نظامی و اقتصادی را به ملت ایران تحمیل کردند. به همین خاطر است که اکنون سوال مردم ایران این است که اگر رئیس جمهوری دیگر مانند ترامپ در آمریکا قدرت را در دست گرفت باید چه کار کرد؟ اگر سه سال دیگر مجددا ترامپ انتخاب شد،چه خواهد شد؟

ایران باید بتواند لغو تحریم ها را به صورت عملیاتی راستی آزمایی کند

وی بیان داشت؛ ایران انتظار دارد که تحریم های اعمالی (از سوی واشنگتن) لغو شود. طرف های دیگر برجام یعنی آمریکا و اروپا از طرح موضوعات دیگر مانند مسائل منطقه ای و موشکی خودداری کنند و علاوه بر اینها ایران بتواند لغو تحریم ها را به صورت عملیاتی راستی آزمایی کند.

بهاروند تصریح کرد: کشورهای غربی باید بدانند که اگر مسائل منطقه ای را بخواهند وارد برجام کنند بی‌شمار موضوعات در این حوزه وجود دارد که قابل حل نیستند و به هیچ نتیجه ای نخواهیم رسید. وی همچنین خاطر نشان کرد که برجام فقط بخش کوچکی از موضوعات متنوع سیاست خارجی ایران است. ایران نمی خواهد برجام سایر موضوعات سیاست خارجی ایران را تحت الشعاع قرار دهد. به همین خاطر من تصور می کنم در کنار تلاش برای احیای متناسب برجام، تکیه بر توان و تولید داخلی از جمله اولویت های ایران به ویژه در دوران ریاست جمهوری آیت الله رئیسی است.

دیپلماسی آمریکا جز توسل به اقدامات زورمدارانه و یکجانبه هنر دیگری ندارد

این دیپلمات ارشد ایرانی در مورد رویکرد دولت بایدن در مورد ایران هم گفت که تغییر قابل توجهی در رویکرد دولت بایدن تا کنون احساس نشده است و دولت بایدن همچنان در حال ادامه تحریم های دوران ترامپ است. سفیر ایران با ذکر این نکته که متاسفانه دولت آمریکا به اعمال تحریم معتاد شده،افزود در سیاست خارجی آمریکا تحریم به عنوان یک راه حل ساده، جایگزین ابتکارات و خلاقیت های دیپلماتیک برای بن بست شکنی در موارد پیچیده شده است. دیپلماسی آمریکا جز توسل به اقدامات زورمدارانه و یکجانبه هنر دیگری ندارد و ابتر و ناتوان است.

بهاروند ادامه داد که آمریکایی ها باید منافع ملی و ایدئولوژیک ایران را در منطقه به رسمیت بشناسند و بدانند که ایران در منطقه موضوع مذاکرات نیست،بلکه ایران خودش یک طرف اصلی و جدی مذاکره در مورد مسائل منطقه است و تا زمانی که منافع ملی،امنیتی، اقتصادی. سیاسی و ایدئولوژیک ایران در منطقه به رسمیت شناخته نشود نمی توان در این باره از گفت و گوهای جدی سخن گفت.

اولویت دیپلماسی ایران کار با همسایگانش است

سفیر ایران در انگلیس در مورد سیاست های منطقه ای ایران نیز با بیان اینکه اولویت دیپلماسی ایران کار با همسایگانش است توضیح داد: اصولا ایران به دنبال تنش صفر در رابطه با همسایگانش است؛ شما تا کنون موردی را نمی توانید پیدا کنید که کشورهای همسایه از ایران درخواست گفت و گو کرده باشند و ایران آن را رد کرده باشد. ایران برای گفت و گو با هیچ کشوری- به جز رژیم اسرائیل و آمریکا در حال حاضر- محدودیتی ندارد.

وی افزود: اصولا ایران به دنبال گفت و گو است تا درک متقابل برای فراهم شدن زمینه های امنیت و رفاه برای مردم منطقه فراهم شود اما متاسفانه برخی از کشورها در منطقه ما به دنبال خرید امنیت از خارج از منطقه هستند.

بهاروند با اشاره به اینکه تجربه نشان داده است امنیت وارداتی دوامی نخواهد داشت افزود: برخی از کشورهای منطقه مذاکره با ایران را منوط به انجام دادن اقداماتی از سوی ایران می دانند که باعث می شود مذاکره ای شکل نگیرد. آنچه که می توانم قاطعانه به شما بگویم این است که ایران هیچ تمایلی به ادامه تنش در منطقه ندارد و تنش های موجود در منطقه را تنش هایی غیر ضروری می داند.

وی خاطر نشان کرد: اگر کشورهایی با اصرار به دنبال تنش آفرینی در منطقه و یا با ایران باشند،ایران به خوبی قادر است در جهت تامین منافع ملی خود اقدامات لازم را در حوزه های مختلف انجام دهد.

سیاسی کردن موضوع زندانیان کمکی به حل مساله نخواهد کرد

سفیر ایران در لندن در مورد سایر موضوعات مطرح در روابط بین ایران و انگلیس از جمله مبادله زندانیان که از سوی روزنامه فایننشال تایمز مطرح شد اظهار داشت: بحث مبادله زندانیان به محض اینکه دولت لندن چراغ سبز نشان دهد انجام خواهد شد، اما مسئولان انگلیسی باید بپذیرند که هر مساله ای را در مسیر خویش دنبال کنند.

وی افزود: ما چندین سال است که برای آزادی یک ایرانی که بیست سال است در انگلیس در زندان به سر می برد، در فرایند قضایی در انگلیس شرکت می کنیم و پذیرفته ایم که یک مساله قضایی را باید در جایگاه آن در سیستم قضایی دنبال کنیم؛ این در حالی است که این ایرانی دربند به مراقبت های روان درمانی نیاز دارد که تا کنون از او دریغ شده است، به همین ترتیب انگلیس هم باید پیگیری مسائل قضایی و حقوقی را در مسیر تخصصی آن دنبال کند و سیاسی کردن چنین موضوعاتی کمکی به حل مسائل نخواهد کرد.

بهاروند افزود: ما در جمهوری اسلامی ایران موضوع زندانیان را بحثی بشر دوستانه می دانیم و به هیچ وجه از این مساله خوشحال نخواهیم بود که افرادی از هر ملیت یا هر نژادی در زندان باشند. به خاطر همین موضع بشر دوستانه بود که دکتر (محمد جواد) ظریف وزیر خارجه ایران،اعلام کرد که ایران حتی با آمریکا به دنبال تبادل همه زندانیان طرفین با یکدیگر است.

منبع: جنوب نیوز

کلیدواژه: حمله به کشتی های ایران ایران به دنبال تنش خلیج فارس مورد اصابت قرار فایننشال تایمز جمهوری اسلامی خاطر نشان سیاست خارجی کشتی ایرانی کشتی ایران سفیر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۲۵۶۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلیج فارس جزو هویت ملی ایران

به گزارش خبرگزاری صداوسیما کیش، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا بی‌نیاز در خطبه‌های نماز جمعه به سالروز اخراج پرتغالی‌ها از تنگه هرمز اشاره کرد و گفت: دشمنان جمهوری اسلامی ایران همواره تلاش کردند با تحریف نام خلیج فارس به اهداف شوم خود در منطقه که تجزیه کشور‌های اسلامی است دست پیدا کنند، اما نه تنها موفق نشدن بلکه با پاسخ قاطع جمهوری اسلامی ایران روبرو شدند.

امام جمعه کیش، افزود: دشمنان بدانند ما به دنبال جنگ و درگیری نیستیم، اما اگر قرار باشد توطئه‌ها و فتنه‌های خود را پیگیری کنند ما برای حفظ استقلال، هویت و عزت ایران اسلامی هرگز کوتاه نخواهیم آمد و آنان را پشیمان خواهیم کرد.

وی به روز جهانی کار و کارگر نیز اشاره کرد و گفت: پیشرفت و شکوفایی کشور مرهون تلاش‌های شبانه روزی کارگران است.

حجت الاسلام والمسلمین بی‌نیاز با بیان اینکه ارتقای سطح زندگی کارگران و ایجاد امنیت شغلی برای آنان از وظایف مسئولان کشور است، افزود: اگرچه تشکر زبانی از کارگران لازم و ضروری است، اما کافی نیست و مسئولان باید با برطرف کردن مشکلات کارگران به آنان توجه ویژه داشته باشند.

وی افزود: اگر امسال به نام سال جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده است به این معناست که همه اقشار جامعه باید به موضوع تولید و کارگران که ستون تولید در کشور هستند توجه ویژه داشته باشند.

امام جمعه کیش با قدردانی از کارگران کیش، گفت: از تامین مسکن، بیمه، حقوق و مزایای کارگران کیش غفلت شده است و امیدواریم مسئولان توجه ویژه‌ای برای برطرف شدن مشکلات کارگران کیش داشته باشند.

وی با اشاره به فرا رسیدن روز معلم، گفت: شهید مطهری از متفکران اسلام شناس و دشمن شناس بود و در شناخت معارف اسلامی به جوانان کمک قابل توجهی کرد.

امام جمعه کیش، افزود: اگر رهبر معظم انقلاب اسلامی معلمان را افسران پیشرفت کشور معرفی کردند به این دلیل است که تعلیم و تربیت زیربنای پیشرفت کشور است.

حجت الاسلام والمسلمین بی‌نیاز با اشاره به مساعدت‌های سازمان منطقه آزاد و فرهنگیان برای ارتقای آموزش و پرورش کیش، گفت: مدارس و آموزش و پرورش کیش با وجود فعالیت‌های انجام شده همچنان وضعیت مطلوبی ندارند.

وی از مسئولان سازمان منطقه آزاد و آموزش و پرورش کیش خواست نسبت به حل مشکلات معلمان مانند مسکن، حقوق و مزایا توجه جدی‌تری داشته باشند.

امام جمعه کیش با قدردانی از اجرای طرح نور و مقابله با هنجارشکنان در حوزه حجاب و عفاف گفت: حجاب واجب شرعی و واجب سیاسی و قانونی است که باید رعایت شود و چنانچه فردی خلاف قوانین عمل کند باید با او برخورد قانونی شود.

حجت الاسلام والمسلمین بی نیاز گفت: حجاب یک چالش تحمیلی از سوی دشمنان جمهوری اسلامی ایران است و در این حوزه برنامه ریزی کرده‌اند.

وی افزود: دشمنانی که با تحریم‌های اقتصادی فشار‌های زیادی را به کشور و مردم تحمیل کرده‌اند امروز خود را مدافع حقوق زنان و دختران ایران اسلامی معرفی می‌کنند.

امام جمعه کیش با اشاره به شهادت زنان و کودکان در غزه و دستگیری و شکنجه دانشجویان مدافع حقوق بشر در کشور‌های غربی به ویژه آمریکا، گفت: نقشه‌های شوم دشمنان به دلیل پیشرفت‌های زنان مومن و مقاوم ایران اسلامی در عرصه‌های مختلف است پیشرفتی که ضربه سختی را بر تمدن غربی وارد کرده است.

وی به روز ایمنی حمل و نقل هم اشاره کرد و گفت: مردم و مسئولان برای حفظ ایمنی در حمل و نقل جاده‌ای باید بیشتر تلاش کنند.

امام جمعه کیش با اشاره به فرا رسیدن روز شورا‌ها، گفت:مشورت مورد تاکید اسلام و شورا‌ها از ارکان مهم تصمیم‌گیری و اداره کشور هستند.

وی افزود: شورا‌ها باید زمینه مشارکت هرچه بیشتر مردم در اداره امور کشور را فراهم کنند.

حجت الاسلام والمسلمین بی‌نیاز با اشاره به ساختار ویژه شورا‌ها در مناطق آزاد کشور گفت: امیدواریم با افزایش تعامل سازمان منطقه آزاد با شورای شهر کیش شاهد ارتقای کیفیت و سطح زندگی مردم کیش باشیم.

وی با اشاره به فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای، گفت: محیط ورزشی باید با ایمان، جوانمردی، فروتنی و پاکدامنی همراه باشد و ترویج ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای می‌تواند به تحقق این امر در جامعه کمک کند.

دیگر خبرها

  • بیانیه ارتش یمن درباره حمله به پهپاد آمریکایی و یک کشتی انگلیسی
  • خلیج فارس جزو هویت ملی ایران
  • واگذاری استقلال به هلدینگ خلیج فارس جفا به مردم محروم منطقه است
  • حمله به ۱۰۲ کشتی اسرائیلی آمریکایی و انگلیسی در ۲۰۲ روز
  • سمینار «خلیج‌فارس؛ بازیگران منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای» برگزار می شود
  • حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی + جزئیات ۳عملیات دیگر
  • حمله یمن به ناوشکن آمریکایی و کشتی اسرائیلی
  • امدادرسانی به خدمه کشتی تانزانیایی در خلیج‌ فارس
  • خلیج‌فارس و تبعات تغییر اقلیم
  • بانک ذخایر دریایی ایران افتتاح می شود