Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست-رئیس مجلس کشورمان در دیدار همتای ترکیه‌ای خود سطح فعالیت‌ها و مبادلات اقتصادی میان ایران و ترکیه را نامطلوب ارزیابی کرد.

مصطفی شنتوپ رئیس مجلس ملی کبیر ترکیه که برای شرکت در مراسم تحلیف ریاست جمهوری اسلامی ایران به تهران سفر کرده شب گذشته با محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قالیباف در ابتدای این دیدار ضمن ابراز تسلیت جان باختن تعدادی از اتباع ترکیه در حادثه آتش سوزی جنگل‌های این کشور، گفت: وقوع آتش‌سوزی در جنگل‌های ترکیه موضوعی نگران کننده است. امیدواریم که این حادثه با کمترین خسارات ممکن پایان یابد.

وی افزود: این حادثه و مواردی مثل خشکسالی و کم آبی نشان می‌دهد همکاری در موضوعات زیست محیطی می‌تواند در دستورکار دو کشور قرار گیرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه این دیدار با اشاره به کاهش حجم مبادلات اقتصادی دو کشور گفت: اعمال تحریم‌های ظالمانه و همه گیری کرونا موجب کاهش قابل توجه سطح مبادلات تجاری و اقتصادی ایران و ترکیه شده است از این رو مقامات دو کشور باید نسبت به توسعه همکاری‌ها و رفع موانع اهتمام ویژه داشته باشند تا سریعتر به سطح سابق مبادلات برگردیم.

وی رونق بازارچه‌های مرزی و همکاری‌های پولی و مالی را از جمله مهمترین ابزار‌های توسعه دهنده همکاری‌های اقتصادی فیمابین برشمرد.

قالیباف در پایان بر ضرورت تقویت رایزنی‌های سیاسی و همکاری‌های منطقه‌ای ایران و ترکیه تاکید کرد و گفت: همکاری در قالب روند آستانه نشان داد که گفت‌وگو‌های ایران و ترکیه می‌تواند تأمین کننده صلح، ثبات و آرامش ملت‌های منطقه باشد لذا ما از گفت‌وگو‌های منطقه‌ای میان دولت‌ها و مجالس دو کشور استقبال می‌کنیم.

* امیدواریم انتخاب آقای رئیسی مایه برکت و پیشرفت برای ملت ایران باشد

مصطفی شنتوپ رئیس مجلس ملی کبیر ترکیه نیز در این دیدار با تبریک آغاز بکار دولت سیزدهم در ایران گفت: حامل پیام‌های تبریک گرم رئیس جمهور ترکیه به آقای رئیسی هستم. امیدواریم این انتخاب مایه برکت و پیشرفت برای ملت ایران باشد.

وی روابط ایران و ترکیه را فراتر از همسایگی ارزیابی نمود و گفت: روابط ما برادرانه، صمیمانه و فراتر از دوستی‌های دو کشور همسایه است.

مصطفی شنتوپ در ادامه گفت: ما از توسعه روابط دو جانبه و همکاری‌های مجالس دو کشور در مجامع منطقه‌ای و بین المللی پارلمانی استقبال می‌کنیم و معتقدیم گفت‌وگو‌های نمایندگان مجالس می‌تواند موجب تسهیل روابط دولت‌های ایران و ترکیه شود.

رئیس مجلس ترکیه در خصوص کاهش سطح مبادلات اقتصادی ایران و ترکیه بیان داشت: امیدواریم در ادامه سال ۲۰۲۱ همکاری‌های اقتصادی دو طرف به سطح بالاتری برسد. انجام معاملات با ارز‌های ملی و تجارت ترجیحی میان دو کشور به این مهم کمک شایانی خواهد کرد.

مصطفی شنتوپ در پایان گفت: رایزنی ایران و ترکیه در خصوص مبارزه با تروریسم و موضوعات منطقه‌ای از جمله تحولات افغانستان ضروری است. معتقدیم گفت‌وگو‌های دو کشور مانع از دخالت بیگانگان و تامین کننده منافع مردم منطقه است.

باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: ایران و ترکیه مصطفی شنتوپ گفت وگو رئیس مجلس منطقه ای دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۴۴۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه آماده حرکت است / عبور از ایران مشروط به همکاری راه‌آهن

مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان گفت: دومین قطار ترانزیتی افغانستان بعد از تخصیص لکوموتیو کنسرسیوم برای خروج از کشورT امکان حرکت دارد که در ادامه مشروط به همکاری شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی انجام خواهد شد.

به گزارش ایسنا به نقل از ایراف، اداره راه‌آهن افغانستان در شبکه ایکس اعلام کرده است که، دومین قطار ترانزیتی افغانستان از مسیر ایران به مقصد ترکیه آماده‌ی حرکت است.

این اداره با اشاره به همکاری کشورهای همسایه افغانستان آورده است: ما علاوه‌بر انتقال کالاها، قلب‌ها را نیز به یکدیگر متصل می‌کنیم.

این در حالی است که، اولین قطار ترانزیتی افغانستان به مقصد ترکیه در ایستگاه شمتیغ متوقف شده است.

در خصوص این موضوع «مصطفی رضایی» مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان به ایراف گفت: پس از این‌که اولین قطار ترانزیتی افغانستان به ترکیه به دلیل ناهماهنگی شرکت راه‌آهن دو هفته در مرز شرقی کشور گرفتار شد، بر اساس دستور دفتر رئیس‌جمهور، وزیر راه و شهرسازی به موضوع ورود کرد.

وی افزود: همچنین نامه تعیین‌کننده نماینده ویژه وزارت راه و شهرسازی برای آغاز بهره‌برداری تجاری از محور ریلی خواف - هرات با پیگیری‌هایی که نماینده ویژه رئیس‌جمهور در امور افغانستان و استاندار خراسان رضوی انجام دادند، تعیین تکلیف صورت گرفت.

رضایی در ادامه توضیح داد: از این‌رو در روزهای جاری این قطار از نقطه صفر مرزی حرکتش را به سمت مرزهای غربی کشور برای خروج به سمت ترکیه آغاز خواهد کرد.

مدیرعامل کنسرسیوم توسعه ریلی در خصوص قطارهای ترانزیتی بعدی از افغانستان که وارد ایران می‌شود، مطرح کرد: بعد از تخصیص لکوموتیو کنسرسیوم برای خروج از کشور امکان حرکت قطارها است که در ادامه مشروط به همکاری شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی انجام خواهد شد.

رضایی در نهایت خبر داد که در روزهای آتی دومین قطار ترانزیتی هم وارد کشور خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تجلیل از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با رژیم صهیونیستی
  • تقدیر از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با اسرائیل
  • تثبیت جایگاه ایران در منطقه پس از «وعده صادق»
  • دومین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه آماده حرکت است؛ عبور از ایران مشروط به همکاری راه‌آهن
  • دومین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه آماده حرکت است / عبور از ایران مشروط به همکاری راه‌آهن
  • سطح تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار می‌رسد
  • وزیر راه و شهرسازی با نایب‌رئیس دولت امارات دیدار کرد
  • افزایش تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار+ فیلم
  • همکاری با ایران بهترین راه حل بحران انرژی پاکستان است
  • شکست ائتلاف ضدایرانی