Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم از برگزاری کارگاه آموزشی ممنوعیت استفاده از کوسه (کولی) در غذاهای محلی بومگردی‌ها و رستوران‌های محلی توسط مدیریت محیط زیست و با همکاری مدیریت‌های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و ژئوپارک خبر داد.

به گزارش برنا به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد قشم، مهدی زارعی با اعلام این خبر، افزود: این کارگاه و برنامه آموزشی با حضور نمایندگان بیش از 20 اقامتگاه بومگردی و رستوران محلی روستاها و شهرهای پیرامون ذخیره‌گاه زیست‌کره حرا (شامل طبل، سهیلی، گورزین، دهخدا و هفت‌رنگو) برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در این برنامه نکات مهمی پیرامون حفاظت از طبیعت، محیط زیست دریایی و انواع کوسه ماهیان در منطقه به حاضران آموزش داده شد و نکاتی جهت مشارکت در برنامه های حفاظتی ارائه گردید.

معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم افزود: اقامتگاه ها، بومگردی ها و رستوران های محلی از ظرفیت های بی نظیر گردشگری در منطقه هستند و با طبخ و ارائه غذاهای محلی برای مسافران و گردشگران می توانند نقش کلیدی در راستای تعیین رفتار مسئولانه گردشگران و گردشگری پایدار در جزیره زیبای قشم داشته باشند.

زارعی با اشاره به زحمات بیژن فرهنگ دره شوری طی سال های گذشته در جزیره قشم، بیان کرد: در نتیجه این فعالیت ها، سطح آگاهی و درک مردم نسبت به گنجینه ارزشمند دانش بومی و ارزش‌های محیط زیست و حیات وحش جزیره بالا رفته و امروز سطح بالایی از همکاری و مشارکت جامعه محلی جزیره در برنامه‌های محیط زیستی را شاهد هستیم.

وی خاطرنشان کرد: برای رسیدن به توسعه پایدار و متوازن در تمام نقاط جزیره قشم نیازمند همراهی جامعه محلی در عرصه ها و زمینه های مختلف هستیم و خوشبختانه اشتیاق بسیار زیادی جهت مشارکت در برنامه های حفاظتی وجود دارد که نشان دهنده ظرفیت های بی نظیری در این منطقه است.

*ثبت 30 گونه کوسه ماهیان در منطقه جزیره قشم

براساس این گزارش، مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم نیز با اشاره سرفصل های آموزشی این کارگاه، اظهار کرد: در این برنامه آموزشی حساسیت‌های موجود درخصوص کوسه‌ها، استراتژی تولید مثل، صید بی‌رویه، گونه‌های در معرض انقراض کوسه‌ماهیان، تهدیدها و راهکارهای حفاظتی کوسه‌ماهیان، فعالیت‌ها، اقدامات و مطالعات صورت‌گرفته طی سالیان گذشته توسط مدیریت محیط زیست و موسسه کولی‌کر خلیج فارس در راستای حفاظت از کوسه‌ماهیان در استان هرمزگان و جزیره قشم ارائه گردید.

سید محمد هاشم داخته افزود: در این کارگاه همچنین قوانین حفاظتی با هدف جلوگیری از صید بی‌رویه و شکار جانوران ارزشمند طبیعی بالاخص ممنوعیت صید، فروش و ارائه غذاهای محلی کوسه‌ماهیان همچون پودونی با عنایت به قوانین مصوب کشوری، قانون شکار و صید و اصلاحیه‌های بعدی آن و مصوبه شورای عالی محیط زیست درخصوص جرائم نقدی صید و شکار جانوران وحشی به ویژه ممنوعیت صید انواع کوسه‌ماهیان لازم الاجرا می باشد.

وی ادامه داد: جمعیت کوسه‌ماهیان و سپرماهیان در جهان به شدت رو به کاهش بوده و براساس آمار رسمی IUCN و کنوانسیون بین‌المللی تجارت گونه‌های در معرض انقراض گیاهی و جانوری (CITES) بیش از نیمی از همه این گونه‌ها در معرض خطر یا در معرض خطر انقراض هستند.

مدیر محیط زیست سازمان منطقه آزاد قشم افزود: طی بررسی‌های بعمل آمده توسط تیم اجرایی و عملیاتی مدیریت محیط زیست و موسسه کولی‌کر خلیج فارس که با مشارکت و حمایت برنامه کمک‌های کوچک تسهیلات محیط زیست جهانی در آب‌های اطراف جزیره قشم دنبال می‌شود، تاکنون 30 گونه از کوسه‌ماهیان و سپرماهیان در معرض خطر انقراض و آسیب‌پذیر در منطقه جزیره قشم و شمال تنگه هرمز ثبت گردیده است.

داخته در پایان افزود: مشارکت و همکاری خوب جامعه صیادی فعال در جزیره قشم یکی از مهمترین نقاط قوت برگزاری این کارگاه و برنامه آموزشی است که بدون همکاری و مشارکت صیادان عملی کردن این برنامه محتمل نخواهد بود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنا امور بین الملل محیط زیست قشم گردشگری مسافران جامعه توسعه پایدار خلیج فارس هرمزگان قانون جانوران جهان تجارت تنگه هرمز منطقه آزاد قشم سازمان منطقه آزاد قشم کوسه ماهیان غذاهای محلی محیط زیست جزیره قشم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۶۰۲۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟

مدیرکل حفاظت محیط زیست قم عوامل موثر در آلودگی هوا و محیط‌زیست این استان را تشریح گرد. - اخبار استانها -

محمدحسین بازگیر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در قم،در رابطه با عوامل مؤثر در آلودگی زمین، هوا و محیط‌زیست در استان، اظهار داشت: قم، یکی از کلان شهرهاست و در کلان شهرها علاوه بر بحث مدیریت شهری و اجتماعی، فعالیت‌های شهری که خود منشأ تولید برخی آلودگی هاست، قرار دارد و این استان به لحاظ طبیعی با بحث ریزگردها و گرد و غبار ناشی از کانون‌های فرسایش یافته اطراف شهر و آلودگی‌های ناشی از سوخت‌های فسیلی، خودروها، کارخانه‌ها، فاضلاب و نابسامانی در حوزه مدیریت پسماند مواجه است.

وی افزود: با توجه به موقعیت اقلیمی و اکولوژی قم، که منطقه ای خشک و بیابانی است میانگین بارش سالانه در استان بسیار کم بوده و جزو استان‌های کم برخوردار در این زمینه است و با توجه به موقعیت مکانی و عبور و مرور انواع خودروها و صنایع هیتوکربنی که آلودگی‌های خاصی دارد و همچنین تولید فولاد و سرب و روی و غیره زمینه ساز و مستعد آلودگی‌های زیست‌محیطی و هوا است که به شکل‌های مختلف در تابستان و زمستان شاهد آن هستیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: در استان، ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های خوبی همچون؛ منطقه حفاظت شده پلنگ درّه که بیش از 30 هزار هکتار است، با پوشش جانوری و گیاهی مناسب و حدود 5 تالاب که در فهرست تالاب‌های ملی کشور است، داریم.

بازگیر عنوان‌ کرد: بخشی از منطقه حفاظت شده کویری، با بیش از 80 هزار هکتار دارای پتانسیل‌های خوب در این استان است؛ پتانسیل‌هایی چون، گنبد نمکی که می‌تواند به یکی از میراث‌های طبیعی_تاریخی استان تبدیل شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برپایی کارگاه آموزشی و تربیتی مضمار در رشت
  • برپایی کارگاه آموزشی و تربیتی مضمار به معنای «میدان و عرصه» در رشت
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • کارگاه آموزشی شعر رضوی به زبان ترکی آذری در شهرستان خوی برگزار شد
  • برگزاری کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان
  • ۶۰ درصد غذا های المپیک پاریس «غیرگوشتی» است
  • ۶۰ درصد غذاهای المپیک پاریس «غیرگوشتی» است
  • کارگاه آموزشی مهارت های زندگی با موضوع پیشگیری از اعتیاد برگزار شد
  • آیین اختتامیه دومین جشنواره ملی دوست من کتاب برگزار می‌شود
  • پاکسازی منطقه نمونه گردشگری بوذرجمهر قاین