Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- بالابودن هزینه‌های تولید تخم مرغ، افزایش قیمت جوجه یک روزه و نیمچه مرغ و واردات آن در لرستان سبب شده تا این روزها تخم مرغ نیز با قیمت بیشتری به سفره مردم برسد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، در حالی که طی ماه‌های اخیر بازار مرغ در استان فراز و نشیب‌های زیادی داشته و گزارش‌های تسنیم خبر از خروج غیرقانونی مرغ لرستان به استان‌های همجواری چون خوزستان را می‌دهد اما نوسانات بازار طیور تنها به اینجا ختم نشد و افزایش قیمت تخم مرغ در هفته اخیر قوز بالا قوزی شد و صدای مردم را درآورد که چرا سریال دنباله دار گرانی‌ها تمامی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرها حاکی از آن است که افزایش قیمت جوجه یک روزه و نیمچه مرغ در یک ماه اخیر علت گرانی تخم مرغ است. افزایش قیمتی که برخی از مسئولان و تولیدکنندگان علت آن را بالارفتن هزینه‌ها می‌دانند و معتقدند اگر برای این موضوع فکری نشود بازار تخم مرغ دچار التهاب خواهد شد.

صحبت‌های متفاوت و ضد و نقیض مسئولان و دست اندرکاران مربوطه اما سوالات و شبهات بسیاری را ایجاد کرد و از آنجا که دقیقا مشخص نیست چه عاملی سبب گرانی جوجه یکروزه و نیمچه مرغ شده به سراغ معاون سازمان جهاد کشاورزی لرستان رفتیم تا علت را جویا شویم که آیا جوجه‌ریزی کم بوده و با کمبود جوجه مواجهیم یا افزایش هزینه‌های تولید قیمت‎ها را بالا برده است؟

تولید کمتر از یک درصدی تخم مرغ در لرستان

ناصر نجیب زاده معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه لرستان وارد کننده تخم مرغ از استان‌های همجوار است، گفت: تولید تخم مرغ در استان کمتر از یک درصد تولیدات کشوری است و حدود 85 درصد تخم مرغ کشور در 10 استان از جمله تهران،البرز، اصفهان و قزوین تولید می‌شود.

نجیب زاده اظهار داشت: مصرف سالانه تخم مرغ در لرستان سالانه حدود 19 هزار تن است که هفت هزار تن آن تولید داخلی و مابقی نیازمان از طریق واردات این محصول به استان تامین می‌شود.

عدم سرمایه‌گذاری علت پایین‌ بودن تولید تخم مرغ در لرستان

وی افزود: علت پایین‌ بودن تولید تخم مرغ در استان عدم سرمایه گذاری در این حوزه است. از آنجا که هزینه‌های سرمایه گذاری در این حوزه بسیار بالاست تمایلی از طرف تولید کنندگان برای انجام این کار دیده نمی‌شود.

قاچاق تخم‌مرغ هر شانه 70 هزار تومان/اجرای طرح تخم‌مرغ بسته بندی قیمت را به 36 هزار تومان کاهش می‌دهد قیمت محصولات پروتئینی در قزوین؛ شنبه 27 دی‌ماه + جدول آغاز توزیع تخم‌مرغ با قیمت 30 تا 33 هزار تومان در تهران

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی لرستان عنوان کرد: البته علت این بی‌علاقگی هم بالابودن هزینه تولید و هم از طرفی ممنوعیت پرداخت تسهیلات به سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در حوزه طیور است چراکه به اندازه کافی در سطح کشور ظرفیت ایجاد شده اما استان ما از غافله جا مانده و تنها 14 واحد تولیدی فعال برای تولید تخم مرغ داریم.

سرمایه‌گذاری در حوزه مرغ تخم گذار در استان آزاد شد

وی بیان کرد: ظرفیت بالایی برای راه‌اندازی واحدهای تولید مرغ تخم گذار در استان داریم که متاسفانه به علت نبود سرمایه کسی حاضر به سرمایه گذاری در این حوزه نیست. سال گذشته با پیگیری‌هایی که انجام دادیم سرمایه گذاری در حوزه مرغ تخم گذار در استان آزاد شد و به سرمایه گذاران اعلام کردیم و تعدادی هم پای کار آمدند اما نهایتا به دلیل عدم همکاری بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات عملا اتفاقی نیفتاد.

نرخ‌ها تابع استان‌های تولید کننده است

نجیب زاده با بیان اینکه هم اکنون هرشانه تخم مرغ به قیمت حدود 38 هزار تومان به فروش می‌رسد، گفت: چون لرستان تولید کننده این محصول نیست قیمت های تخم مرغ تابعی از استان های تولید کننده است و بنابراین نرخ آنها هرچه باشد ما هم مجبور به خرید هستیم.

معاون سازمان جهاد کشاورزی لرستان اظهار داشت: بالابودن هزینه‌های تولید علت اصلی افزایش قیمت تخم مرغ است. بخش اعظمی از این هزینه ها به بالابودن قیمت نیمچه مرغ برمی‌گردد.

وی تصریح کرد: هم اکنون قیمت جوجه یک روزه و نیمچه مرغ افزایش پیدا کرده چراکه هزینه‌های آب، برق، حمل و نقل نهاده ها و ... مراکز مرغ مادر و واحدهای جوجه کشی بالارفته است. همه این موارد سبب شده که تخم مرغ پا به پای قیمت مرغ گران شود.

گرما مزید بر علت شد

نجیب زاده فصل گرما را مزید بر علت در گرانی تخم مرغ دانست و افزود: با شدت گرفتن گرمای هوا جوجه ریزی با تاخیر انجام می‌شود و تنش گرمایی تولید را تحت تاثیر قرار می دهد و این موارد هم بر افزایش قیمت‌ها موثر است.

معاون سازمان جهاد کشاورزی لرستان در پاسخ به اینکه آیا کرونا و تعطیلی مراکز عرضه جوجه یک روزه و نیمچه مرغ تاثیری بر افزایش قیمت‌ها داشته یا نه عنوان کرد: در لرستان واحد تولیدی نداشته‌ایم که تحت تاثیر کرونا تعطیل شود اما تاخیر در جوجه‌ریزی به علت افزایش هزینه‌ها را داشته‌ایم.

نجیب زاده اساسی ترین راهکار برای تعدیل قیمت تخم مرغ را حمایت از سرمایه گذاران این بخش دانست و خاطر نشان کرد: اگر تسهیلات بانکی برای سرمایه گذاری در ایجاد واحدهای مرغ تخم گذار استان آزاد شود هم اشتغال ایجاد شده و هم تولید افزایش پیدا می‌کند و هم قیمت‌ها متعادلتر خواهند شد.

انتهای پیام/642/ ت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان جهاد کشاورزی لرستان سرمایه گذاری هزینه های تولید تولید تخم مرغ مرغ تخم گذار افزایش قیمت هزار تومان تخم مرغ هزینه ها استان ها قیمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۶۷۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشمندان به کمک نمک، سوپر باتری ارزان قیمت ساختند

به‌دنبال راه‌حلی برای مشکلات باتری گوشی، لپ‌تاپ یا حتی خودروهای الکتریکی هستید؟ محققان مؤسسه علم و فناوری پیشرفته کره جنوبی (KAIST) خبر خوبی برای شما دارند! آن‌ها موفق به ساخت یک باتری هیبریدی سدیم-یون با کارایی بالا شده‌اند که با سرعتی حیرت‌انگیز شارژ می‌شود و از تراکم انرژی فوق‌العاده‌ای برخوردار است.

به گزارش گجت نیوز، این نمونه اولیه انقلابی از عنصر سدیم (Na) استفاده می‌کند که ماده‌ای شیمیایی با فراوانی بیش از 1000 برابر لیتیوم (Li) است (عنصر اصلی تشکیل‌دهنده باتری‌های رایج). درضمن، سدیم بسیار ارزان‌تر از لیتیوم هم هست.

به‌طور کلی، باتری‌های سدیم-یون با محدودیت‌هایی مانند خروجی انرژی پایین‌تر، قابلیت ذخیره‌سازی محدود و زمان شارژ طولانی‌تر مواجه هستند. اما طراحی نوآورانه این باتری به رهبری پروفسور جونگ کو کانگ، استاد دانشکده مهندسی و علوم مواد در KAIST، با ادغام مواد آندی (قطب منفی) رایج در باتری‌های معمولی با کاتدهای (قطب مثبت) مورد استفاده در سوپرخازن‌ها در یک سیستم هیبریدی، محدودیت‌های موجود در باتری‌های سدیم-یون را پشت سر گذاشته است. گزارش‌ها حاکی از آن است که این باتری جدید، ظرفیت ذخیره‌سازی بالا و سرعت شارژ و دشارژ فوق‌العاده‌ای را ارائه می‌دهد.

پتانسیل‌های متعدد سوپر باتری نمکی جدید

توسعه این باتری هیبریدی بر بهبود سرعت ذخیره‌سازی انرژی آندهای نوع باتری و افزایش ظرفیت نسبتاً پایین مواد کاتدی نوع سوپرخازن متمرکز بود.

تیم تحقیقاتی KAIST با استفاده از دو چارچوب فلزی-آلی مجزا، موفق به سنتز بهینه باتری‌های هیبریدی شد. این فرآیند منجر به تولید ماده آندی با سینتیک (سرعت واکنش) بهبود یافته و ماده کاتدی با ظرفیت بالا شده است.

گزارش‌ها نشان می‌دهند که دستگاه ذخیره‌سازی انرژی هیبریدی سدیم-یون کاملاً مونتاژ شده، از تراکم انرژی باتری‌های تجاری لیتیوم-یون فراتر می‌رود و با ویژگی‌های تراکم توان سوپرخازن‌ها مطابقت دارد.

پروفسور کانگ می‌گوید این باتری جدید با تراکم انرژی ۲۴۷ وات ساعت بر کیلوگرم و تراکم توان ۳۴۷۴۸ وات بر کیلوگرم، می‌تواند در صنایع مختلفی از جمله خودروهای الکتریکی، وسایل الکترونیکی هوشمند و فناوری‌های هوافضا مورد استفاده قرار بگیرد.

یافته‌های این تحقیق که با همکاری دانشجویان دوره دکتری KAIST، جونگ هوی چوی و دونگ وون کیم انجام شده، با عنوان جذاب «آند دوپ شده سولفید آهن چند ظرفیتی با هدایت‌پذیری پایین بلورینگی و کاتد با سطح ویژه بالا و دوپ‌شده اکسیژن از چارچوب‌های کربنی گرافیتی غنی از نیتروژن متخلخل سه‌بعدی برای ذخیره‌سازی انرژی هیبریدی سدیم-یون با کارایی بالا»، در مجله بین‌المللی Energy Storage Materials منتشر شد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • دانشمندان به کمک نمک، سوپر باتری ارزان قیمت ساختند
  • بازار خودرو روی دور تند گرانی افتاد/ آخرین قیمت پژو، سمند، شاهین، کوییک، دنا و تارا + جدول
  • چرا بورس درجا می‌زند؟!
  • هزینه راه اندازی باشگاه بدنسازی در سال ۱۴۰۳
  • قیمت پراید «عجیب» شد/ گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار
  • قیمت جهانی موادغذایی بالا رفت
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالا‌های وارداتی می‌شود؟
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • دولت مسکن را کالای مصرفی ببیند نه سرمایه‌ای