Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-04@20:45:41 GMT

ماسک بزنید حتی اگر واکسینه شدید

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۷۲۶۴۶

ماسک بزنید حتی اگر واکسینه شدید

به گزارش جام جم آنلاین، بر اساس راهنمای رسمی مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، در مورد افراد واکسینه‌ شده که با فرد مبتلا به کووید ۱۹ برخورد کردند، نیازی به قرنطینه یا انجام آزمایش نیست مگر اینکه فرد علائم بیماری داشته باشد.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ ها (CDC) با ظهور نوع دلتا اظهار کرد : افراد واکسینه‌ شده سه تا پنج روز پس از قرار گرفتن در معرض آلودگی تحت آزمایش قرار بگیرید و از ماسک در فضا‌های عمومی داخلی به مدت ۱۴ روز استفاده کنند تا زمانی که نتیجه آزمایش منفی باشد و اگر نتیجه آزمایش مثبت شد، باید قرنطینه شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این راهنما ذکر شده است، افراد واکسینه‌ شده کامل خطر انتقال سارس-کوو۲ به افراد واکسینه‌نشده را کاهش می‌دهند.

جنیفر هورنی، بنیان‌گذار و مدیر برنامه اپیدمیولوژی دانشگاه دلاویر آمریکا گفت: اطلاعات ما نشان می‌دهد، افرادی که هر دو دوز واکسن را دریافت کردند حتی اگر آزمایش آنان مثبت باشد، عمدتا بدون علامت هستند و بیماری را به افرادی که واکسینه نشده‌اند، منتقل نمی‌کنند.

با این حال این مرکز اعلام کرده است، افراد واکسینه‌ شده همچنان باید به مدت ۱۴ روز پس از هرگونه مواجهه با فرد آلوده به ویروس علائم بیماری را کنترل کنند و اگر علائم کووید ۱۹ را تجربه کردند خود را از افراد دیگر جدا کرده و آزمایش کرونا بدهند.

علائم معمول کووید ۱۹ تب، سرفه، مشکلات تنفسی، از دست دادن حس چشایی یا بویایی، احتقان و خستگی است. برخی از علائم کووید ۱۹ ممکن است شبیه علائم سرماخوردگی باشد، به‌ویژه در افرادی که به بیماری خفیف مبتلا می‌شوند.

هورنی تاکید کرد: اگر تب دارید، نشانه ابتلا به سرماخوردگی نیست.

واسیلیوس مارگاریتس، اپیدمیولوژیست دانشگاه والدن در مینیاپولیس می‌گوید: هر فرد با علائم کووید۱۹، صرف‌نظر از وضعیت واکسیناسیون، باید فورا تحت آزمایش قرار گیرد.

مارگاریتس تصریح کرد: باید بلافاصله آزمایش اولیه و یک آزمایش پیگیری پنج تا هفت روز پس از قرار گرفتن در معرض آلودگی نیز انجام شود.

هورنی ادامه داد: مشخص شدن وضعیت شما از لحاظ ابتلا به کووید۱۹ صرف‌نظر از وضعیت واکسیناسیون مهم است.

طبق راهنمای CDC، اگر آزمایش کووید شما مثبت است تا زمانی که علائم دارید (حداقل ۱۰ روز از آخرین آزمایش مثبت کووید شما نگذشته باشد) نباید با افراد دیگر ارتباط برقرار کنید.

کارولین گیل ریفولد، مدیر پیشگیری از عفونت و اپیدمیولوژی بیمارستانی در مرکز پزشکی سی اچ‌ای هالیوود پرسبیتری لس‌ آنجلس توصیه می‌کند: حتی افراد واکسینه‌ شده اگر پس از قرار گرفتن در معرض فرد آلوده علائم نداشته باشد، باید از تعامل با افراد دارای نقص ایمنی و افراد واکسینه‌نشده برای اطمینان از ایمنی همه، خودداری کند.

توصیه‌های CDC برای افراد واکسینه‌ شده نیز صدق می‌کند. این راهنما زمانی می‌تواند تغییر کند که در مورد پوشش واکسن و نحوه ارتباط آن با انواع کووید ۱۹ اطلاعات بیشتری کسب کنیم.

آنتونی فائوچی، مدیر انستیتوی ملی آلرژی و بیماری‌های واگیر آمریکا گفت: دولت فدرال استفاده مجدد از ماسک را در افراد واکسینه‌ شده برای کمک به مهار شیوع مجدد نوع دلتا کرونا اعمال کرده است.

جدیدترین جهش کووید ۱۹ بسیار مسری است و منجر به تعدادی آزمایش مثبت در بین افراد واکسینه‌ شده و تعداد موارد جدی و گاه مرگبار در افراد واکسینه‌نشده، شده است.

برخی از دولت‌های محلی، مانند شهر لس‌آنجلس نیز در مواجهه با افزایش موارد ابتلا به کووید ۱۹ به استفاده دوباره از ماسک در اماکن عمومی داخلی تاکید کردند.

ریفورد گفت: اگرچه واکسن کووید ۱۹ بهترین ابزار ما در مبارزه با ویروس کروناست اما محافظت ۱۰۰ درصدی در برابر ویروس ارائه نمی‌دهد و هنوز نیازمند رعایت برخی از راهبرد‌های کاهش خطر در افراد واکسینه‌شده هستیم. یکی از بهترین اقدامات حفاظتی که فرد می‌تواند انجام دهد، استفاده از ماسک است.

وی ادامه داد: حتی در مواردی که استفاده از ماسک اجباری نیست، افرادی که کاملا واکسینه شدند، باید استفاده از ماسک را در محیط‌های پرخطر و یا هنگام برخورد با افراد دارای نقص ایمنی، ادامه دهند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: واکسیناسیون ماسک دلتا کرونا واکسن کووید ۱۹ افراد واکسینه واکسینه نشده کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۷۲۶۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور

دکتر حسام‌الدین علامه با بیان اینکه آمار و ارقام حاکی از این است که ۱۵ تا ۳۴ درصد دیابتی‌ها در مدت‌زمان بیماری، به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند، افزود: حدود ۱۵ درصد افراد دیابتی به زخم پا دچار می‌شوند و ۱۵ درصد این افراد نیز درجاتی از قطع پا را تجربه می‌کنند.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه زخم‌های مزمن ۳ دسته «عمده» و یک دسته «نادرتر» دارند، اظهار کرد: زخم‌های دیابتی در صدر دسته «عمده» قرار می‌گیرند؛ زخم‌های دیابتی، زخمی است که در صورت کنترل نشدن دیابت در افراد مبتلا به این بیماری در گذر زمان، ابتدا «نوروپاتی» و سپس زخم ایجاد می‌شود. اگر افراد مبتلا به دیابت از پای خود به خوبی مراقبت نکنند، در وهله نخست به «نوروپاتی» یعنی کاهش حس محیطی پا و در وهله دوم به زخم پای دیابتی مبتلا می‌شوند.

وی با بیان اینکه زخم‌های عروقی دومین عامل ابتلا به زخم‌های مزمن هستند، اظهار کرد: زخم‌های عروقی به ۲ دسته «ایسکمیک» (شریانی) و «وریدی» تقسیم می‌شوند. بررسی‌ها بیانگر این است که دیابت یکی از عوامل اصلی ایجادکننده زخم‌های شریانی است. همچنین زخم‌های وریدی به دلایل نارسایی‌های عروق وریدی مانند «واریس» ایجاد می‌شود. چاقی، نارسایی‌های قلبی‌عروقی و برخی از سرطان‌ها که در سیستم «لنف ادم» اختلال ایجاد می‌کنند نیز سبب ابتلا به زخم‌های مزمن وریدی می‌شوند.

علامه با بیان اینکه سومین عاملی که منجر به زخم‌های مزمن می‌شود، زخم‌های «فشاری» یا «بستر» هستند؛ افزود: طبیعی است که تعداد سالمندان یک جامعه با افزایش شاخص امید زندگی زیاد می‌شود. در چنین شرایطی، انتظار داریم بیماری‌هایی که منجر به استراحت مطلق سالمندان می‌شود به ویژه در سالمندانی که سکته کرده‌اند و دارای اختلالات حرکتی هستند و یکجانشین شده‌اند، منجر به زخم بستر یا فشاری شود. همچنین افرادی که دارای معلولیت هستند و به ناچار در یک وضعیت خاص قرار می‌گیرند، اغلب دچار زخم مزمن می‌شوند.

مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران درباره زخم‌های مزمن «نادر» نیز گفت: برخی از سرطان‌ها منجر به زخم‌های مزمن می‌شوند که این زخم‌ها جزو موارد نادر زخم‌های مزمن هستند. همچنین برخی از بیماری‌های صعب‌العلاج می‌توانند زخم مزمن ایجاد کنند.

وی با بیان اینکه برآورد‌ها بیانگر این است که حدود ۰.۸ تا ۱.۵ درصد از افراد جامعه به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند، خاطرنشان کرد: آمار و ارقام حاکی از این است که ۱۵ تا ۳۴ درصد از دیابتی‌ها در مدت‌زمان بیماری، به زخم‌های مزمن دچار می‌شوند. در حال حاضر، ۷ میلیون دیابتی در کشور زندگی می‌کنند؛ با توجه به جمعیت ۸۵ میلیون نفری کشور و احتمال ابتلای ۱۵ تا ۳۴ درصدی دیابتی‌ها به زخم پای دیابتی باید گفت به شرط در نظر گرفتن دیابت اثبات شده در حداقل ۷ میلیون نفر از جمعیت کشور، آنگاه حدود ۵۰ درصد از این افراد به «نوروپاتی» مبتلا می‌شوند.

مدیر کلینیک دیابت، زخم و ترمیم بافت سازمان جهاد دانشگاهی علوم‌پزشکی تهران ادامه داد: نوروپاتی منجر به بی‌حسی ناحیه پا می‌شود؛ در نتیجه افراد مبتلا به دیابت نه تنها متوجه تروما و آسیب‌های وارده به پا نمی‌شوند، بلکه فرایند درمان بیماری به دلیل مشکلات حسی و خون‌رسانی نامناسب کاهش می‌یابد.

وی درباره قطع عضو زخم پای دیابتی نیز، گفت: حدود ۱۵ درصد از افراد دیابتی به زخم پا دچار می‌شوند و ۱۵ درصد از این افراد نیز درجاتی از قطع پا را تجربه می‌کنند. درجات قطع عضو زخم پای دیابتی شامل قطع یک بند انگشت تا قطع کامل پا می‌شود. با توجه به جمعیت افراد دیابتی کشور و آمار و ارقام مربوط به قطع عضو زخم پای دیابتی می‌توان گفت، حدود ۲۰۰۰ نفر در کشور به صورت سالانه درجاتی از قطع عضو پا را تجربه می‌کنند.

دیگر خبرها

  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟ / همه چیز درباره سندرم «درِس»
  • فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان
  • ۷ میلیون مبتلا به دیابت در کشور/ آمار زخم‌های مزمن در دیابتی‌ها
  • آمار باورنکردنی بیماران مبتلا به دیابت در کشور
  • علائم فشار خون بالا
  • بیماری مخفی هیتلر / لحظه انفجار تنها نبردناو انگلیسی در جنگ جهانی / خاکسپاری امیلیانو زاپاتا قهرمان مکزیک / تصاویری از زندگی و اعدام موسولینی
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • علائم فشار خون بالا را بشناسید
  • علائم شایع کم کاری تیروئید را بشناسید
  • آن چه علم به تازگی درباره قاعدگی زنان کشف کرده است