Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-07@11:54:24 GMT

«جلوه سوگ» با ۲۳ عنوان برنامه برگزار می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۷۴۵۸۶

در آستانه فرا رسیدن ماه محرم و ایام عزای سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله‌الحسین (ع)، معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برنامه‌های این سازمان با عنوان «جلوه سوگ» را تشریح کرد.

خبرگزاری میزان - طبق اعلام پایگاه خبری تحلیلی فرهنگ و هنر، در آستانه فرا رسیدن ماه محرم و ایام عزای سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله‌الحسین (ع)، سید علیرضا فاطمیان‌پور معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برنامه‌های این سازمان به مناسبت ماه‌های محرم و صفر را تشریح کرد و گفت: این برنامه‌ها در ۲۳ عنوان با شعار «پیچید عطر سیب و نفس تازه کرد شهر» پیش‌بینی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی سوگواره «جلوه سوگ» را اصلی‌ترین برنامه سازمان فرهنگی هنری به مناسبت ماه محرم دانست و گفت: این برنامه در ماه محرم در ۲۲ نقطه از بوستان‌ها و فرهنگ‌سرا‌های مناطق ۲۲ گانه شهر تهران با ۲۴۶ اجرا برگزار می‌شود. اجرای تعزیه، نقالی و پرده‌خوانی با عنوان «تعزیت خورشید»، اجرای آوا‌ها و آیین‌های عزاداری اقوام ایرانی در قالب برنامه «نی ناله»، تجلیل از خانواده معظم شهدا در برنامه «مهرآیین»، توزیع مجموعه پنج جلدی کتاب داستان کودک همراه با مسابقه قصه‌گویی با عنوان «کودکان عاشورایی» و شعارنویسی بر روی شیشه خودرو‌ها در برنامه «نشان حسینی» از بخش‌های این سوگواره است.

بیشتر بخوانید: برای مطالعه معرفى آخرین كتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

فاطمیان‌پور اضافه کرد: ویژه‌برنامه «تکیه» برای تأمین فضای مناسب برگزاری هیئت‌های مذهبی بر اساس شیوه‌نامه‌های بهداشتی برگزار می‌شود و از این طریق فضا‌های روباز مانند محوطه فرهنگ‌سراها، بوستان‌ها، مدارس و امامزاده‌های تهران در اختیار هیئت‌های متقاضی قرار می‌گیرد. متقاضیان می‌توانند با مراجعه به سایت جلوه سوگ به نشانی jelveyesoog.farhangsara.ir و یا تماس با شماره تلفن ۱۸۳۷ برای اعلام درخواست خود اقدام کنند. برنامه‌های آیینی و مردمی میدان امام حسین (ع) نیز طبق روال هر سال برگزار می‌شود که از آن جمله می‌توان به تجمع شیرخوارگان حسینی، مراسم سفره حضرت رقیه (س)، تجمع عزاداران در روز‌های تاسوعا و عاشورا و تجمع افغانستانی‌های مقیم تهران اشاره کرد. همچنین نوزدهمین رویداد فرهنگی «عطر سیب» با هدف تأمین محصولات و خدمات محافل حسینی شهر تهران از ۱۱ تا ۱۷ مرداد ماه در میدان امام حسین (ع) برگزار شد.

وی از برگزاری پانزدهمین دوره مسابقه «نوگلان حسینی» خبر داد و گفت: در این مسابقه دانش‌آموزان سه مقطع ابتدایی، متوسطه اول و متوسطه دوم با رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی به رقابت در زمینه مدیحه‌سرایی می‌پردازند. پویش «علمدار» نیز با تولید و توزیع پرچم و کتیبه برای نصب بر سردر خانه‌ها و خودرو‌های شهروندان داوطلب اجرا می‌شود. همچنین پویش «بلندا» به برپایی هیئت‌های نوجوانان در سطح شهر تهران و اجرای مراسم در کوچه به سبک چهارپایه خوانی و همراه با منبر یک دقیقه‌ای اختصاص دارد. در پویش «روضه‌خوان» نیز خدمات روضه خانگی به صورت حضوری یا مجازی به متقاضیان ارائه می‌شود و همچنین آیین تجلیل از ۱۰ نفر از مفاخر حسینی شهر تهران با عنوان «پرده عشاق» برگزار می‌شود.

معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری به تولید آثار هنری متنوع برای انتشار در فضای مجازی به مناسبت ماه‌های محرم و صفر اشاره کرد و گفت: قطعه «نماهنگ عاشورایی» با صدای سید محسن حسینی، آهنگسازی علی قادری و با شعری از سعید بیابانکی تولید و منتشر می‌شود. «آلبوم آوازی محرم» نیز با خوانندگی سید محسن حسینی، مهدی محمدی، متین رضوانی پور و صادق شیخ‌زاده، دکلمه سید محمدحسین موسوی تبار و با اشعاری از غزاله شریفیان، سید وحید سمنانی، امین اکبری، رضا نوری، سعید تاج محمدی و رضا یزدانی از دیگر محصولات مدیریت موسیقی سازمان فرهنگی هنری خواهد بود.

وی ادامه داد: قسمت تازه کمیک‌موشن «چهل سردار» با موضوع عزاداری سید آزادگان مرحوم ابوترابی‌فرد در ایام اسارت تولید و منتشر می‌شود. همچنین بسته گرافیک محیطی «حسینیه‌ای به وسعت یک شهر» به منظور فضاسازی شهری تولید می‌شود و در پرتابل‌ها و بیلبورد‌های شهری اکران خواهد شد. بسته محصولات مجازی «سلسله موی دوست» نیز به تولید و انتشار محصولات و محتوای فضای مجازی در قالب‌های متنوع اختصاص دارد.

فاطمیان‌پور افزود: پویش «سلام بر حسین (ع)» به منظور ترویج فرهنگ سلام دادن به امام حسین (ع) پس از نوشیدن آب برای مخاطبان کودک اجرا می‌شود و در پایان، نشان «سلام بر حسین» به کودکان مشارکت‌کننده در پویش اهدا خواهد شد. سوگواره «بر مدار حسین (ع)» هم برای نوجوانان برگزار می‌شود و نوجوانان علاقه‌مند می‌توانند در بخش‌های داستان‌نویسی، تعزیه و نقالی به رقابت با یکدیگر بپردازند.

وی در پایان گفت: کانون‌های برگزیده سازمان فرهنگی هنری در قالب برنامه «شهر حسینی» به اجرای فعالیت‌های فرهنگی مذهبی و تولید محتوا برای انتشار در فضای مجازی می‌پردازند.

همچنین برنامه «عشاق‌الحسین (ع)» با هدف انجام فعالیت‌های جهادی در مناطق محروم پیش‌بینی شده و توزیع ارزاق بین محرومان، جمع‌آوری کمک برای تأمین هزینه درمان بیماران نیازمند، طبخ غذا و اطعام کریمانه، تولید و توزیع رایگان ماسک و پرداخت حساب دفتری نیازمندان از بخش‌های آن است.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار فرهنگی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اینجا اخبار فرهنگی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری فرهنگی سازمان فرهنگی سازمان فرهنگی هنری برگزار می شود برنامه ها شهر تهران ماه محرم جلوه سوگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۷۴۵۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب به مثابه پارک برای گشت‌وگذار نیست!

احمد شاکری، نویسنده و منتقد ادبی درباره به خدمت گرفتن رسانه در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب تهران گفت: یکی از وجوه نمایشگاهی و نه فروشگاهی نمایشگاه کتاب می‌تواند ضریب دادن به رسانه یا به خدمت گرفتن رسانه برای کسانی باشد، که در تولید کتاب موثر هستند. سال‌های گذشته تلویزیون، شبکه تلوبیونی کتاب و دیگر رسانه‌ها به صورت فعال در نمایشگاه حضور داشتند. آن‌ها تلاش کردند فضای جامعه در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب رنگ و بوی کتاب و کتاب‌خوانی بگیرد. 

شاکری ادامه داد: لازم است برنامه‌ریزی هنرمندانه صورت بگیرد تا از عموم برای حضور در نمایشگاه دعوت شود. از طرفی، باید کسی که وارد نمایشگاه کتاب می‌شود، نسبت به قبلش متفاوت شده باشد. اینطور نباشد که به پارک رفته است. 

این نویسنده افزود: ممکن است امسال در نمایشگاه کتاب تهران درباره «طوفان الاقصی» یا «وعده صادق» غرفه‌هایی تدارک شود. زمانی این برنامه‌ها می‌تواند از آمار کمی یک‌ طرفه خارج شود، که بتوان ارزیابی دقیق از نحوه برنامه‌ها داشت. مهم این نیست چند برنامه برگزار می‌کنیم، مهم این است برگزاری برنامه‌ها چه کاری می‌تواند انجام دهد. 

وی در پاسخ به این سوال که ما چه تعریفی از نمایشگاه کتاب تهران داریم، گفت: در گذشته یک نگاه اقتصادی و بازار فروش کلان در حوزه کتاب بر نمایشگاه حاکم بود. یعنی مجموعه‌ای از ناشران و غرفه‌داران بیشتر برای فروش کتاب به نمایشگاه مراجعه می‌کردند و فضا رنگ و بوی اقتصادی داشت. هرچه به زمان کنونی نزدیک می‌شویم، چون ابزارهای جدیدی برای خرید و معرفی کتاب به وجود آمده، جنبه اقتصادی بودن نمایشگاه کتاب تضعیف شده است.   

شاکری با بیان اینکه الان به راحتی می‌توان در سایت‌ها و مجاری مختلف کتاب را معرفی کرد، گفت: دولت پایگاه نمایشگاه مجازی کتاب را ایجاد کرده، که در اقصی نقاط کشور انتخاب، خرید و فروش و معرفی کتاب انجام می‌شود. باید نمایشگاه کتاب تهران به سمت بُعد تعاملی حرکت کند و بجای بخش اقتصادی به نفع بخش فرهنگ، تعامل، ارتقای عملکرد ناشران و ... حرکت کند. یعنی ماهیت فرهنگی نمایشگاه کتاب بر ماهیت اقتصادی‌اش غلبه کند.

این نویسنده در پاسخ به این سوال که آیا اعلام روزانه میزان فروش در نمایشگاه کتاب مصداق اقتصادی بودن نمایشگاه است؟ توضیح داد: بله، البته متولیان نمایشگاه کتاب در گزارش‌های خود فقط به میزان فروش اکتفا نمی‌کنند و مولفه‌های مختلفی نظیر میزان فروش، میزان بازدیدکنندگان از نمایشگاه، رونمایی کتاب و ... را در گزارش‌های خود دخیل می‌کنند. 

وی با بیان اینکه ما هنوز به جنس مطلوب تعاملات نرسیدیم، افزود: مثلاً در نمایشگاه کتاب تهران شاهد برگزاری کلاس آموزشی هستیم. در حالی که در هر جا می‌توان این کلاس را برگزار کرد. سوال این است که این جلسات چه تناسبی با زمان و مکان نمایشگاه کتاب دارد. ما جلسه نقد کتاب برگزار می‌کنیم، در حالی که می‌توان همیشه این نوع جلسات را برگزار کرد. ما هنوز نتوانستیم اتصال بین برنامه‌های فرهنگی و نمایشگاه کتاب را برگزار کنیم. برآوردم این است که هنوز این جلسات سنخیتی با نمایشگاه کتاب ندارد. 

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • مشارکت بین‌نهادی، پیش‌نیاز مشارکت مردمی
  • امکانات جدید رفت‌وآمد به نمایشگاه کتاب | «مشاور کتاب» در کنار بازدیدکنندگان
  • هفته فرهنگی فریدن برگزار می‌شود
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی
  • نمایشگاه کتاب به مثابه پارک برای گشت‌وگذار نیست!
  • اساتید دانشگاه سرآمدان فرهنگی جامعه هستند
  • برگزاری رویدادهای جذاب فرهنگی به مناسبت روز دختر در همدان
  • نمایشگاه کتاب تهران پس از ۳۵ دوره به قوام رسیده است
  • ۱۹ اردیبهشت نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران افتتاح می‌شود
  • آیت‌الله حسینی همدانی: هنوز سران بعضی کشورها که باید در خط مقدم مبارزه با اسرائیل باشند خوابند/ دانشجویان باطن حقوق بشر آمریکایی را نمایان کردند/ هیچ‌کدام از رسانه‌هایشان نمی‌توانند برخورد پلیس را عادی جلوه دهند