Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز، درستی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز در خصوص شرایط واکسیناسیون کرونا در گروه مادران باردار اظهار کرد:در صورت ابتلای شدید به کرونا، میزان بیماری در مادران باردار نسبت به زنان غیرباردار در سن مشابه بیشتر است و به دلیل حفظ ایمنی بیشتر و تا حصول نتیجه و مستندات کافی، بهتر است واکسیناسیون مادران باردار بعد از هفته ۱۲ بارداری انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان اینکه واکسیناسیون به معنای ایجاد ایمنی قطعی نیست و تداوم اقدامات پیشگیری از ابتلا به کرونا لازم است، افزود: مادران باردار در صورت بروز علائم احتمالی ابتلا به بیماری کرونا باید به مراکز بهداشتی و درمانی و یا ارسال کد ۴ به سامانه ۴۰۳۰ جهت اخذ راهنمایی‌های لازم یا حتی تعیین محل مراجعه بررسی وضعیت اقدام کنند.

او اضافه کرد: همه‌ مادران باردار با سن ۳۵ سال و بالاتر، مادران در همه گروه‌های سنی شاغل در بهداشت و درمان، همه مادران باردار در صورتی که همسرانشان در بخش‌های کرونایی و یا مراکز بهداشتی مدیریت کرونا شاغل هستنند، مادران در همه گروه‌های سنی شاغل در گروه‌های شغلی اولویت دریافت واکسن مطابق دستورالعمل‌های واکسیناسیون کشوری، همه مادران با بارداری‌های دوقلو و چند قلو، بارداری با IVF، همه مادران باردار با بیماری زمینه‌ای شامل دیابت، قلبی، فشار خون بالا، مصرف دارو‌های ایمونو ساپرسیو، بیماری مزمن کلیوی، آنمی سیکل سل، پیوند اعضا، سیروز کبدی و آسم در اولویت واکسیناسیون قرار دارند.

او تاکید کرد: به علت خطرناک بودن ابتلا به بیماری کرونا در سه ماهه سوم بارداری، واکسیناسیون مادران واجد شرایط با بارداری ۲۸ هفته و بیشتر در اولویت خواهد بود.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: در صورت تزریق دز اول واکسن قبل از بارداری و یا عدم اطلاع از بارداری در زمان واکسیناسیون توصیه می‌شود پس از مشاوره با مادر و براساس ترجیح  او تزریق دز دوم با واکسن سینوفارم به فاصله ۲۸ روز از تزریق قبلی یا بعد از هفته ۱۲ بارداری صورت پذیرد.

او ادامه داد: فاصله بین واکسن ویروس کرونا با واکسن آنفولانزا یا توام در بارداری حتی الامکان باید ۱۴ روز باشد و همچنین تزریق ایموگلوبولین D تداخلی با واکسن ویروس کرونا ندارد و همانند دستورالعمل‌های ابلاغی سلامت مادران انجام شودو

او اظهار کرد: برای همه‌ مادران باردار شاغل در مراکز بهداشتی و درمانی، درصورت الزام به فعالیت مادران در مراکز بهداشتی و درمانی، تا ۲۸ هفته اول بارداری، محل فعالیت خارج از مراکز سرپایی یا بستری بیماران کرونا باشد و در سن بارداری بعد از ۲۸ هفته، اتخاذ تمهیدات برای دورکاری لازم است.

درستی تاکید کرد: در مادرانی که تحت درمان با دارو‌های ضد انعقادی هستند، تزریق واکسن باید به صورت عمیق در عضله دلتویید انجام شود.

او در پایان یادآور شد: شرایط مادرانی که خواهان تزریق واکسن آسترازینکا هستند باید در کمیته دانشگاهی واکسن مادران باردار بررسی و براساس تصمیم این کمیته اقدام شود و بدیهی است در صورت عدم مجوز استفاده از این واکسن، واکسن سینوفارم تزریق خواهد شد.

انتهای پیام/ک

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: واکسن کرونا دانشگاه علوم پزشکی مراکز بهداشتی مادران باردار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۷۷۸۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم اجتناب از تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون

دکتر زهرا جهانگرد با تاکید بر اینکه تزریق آنتی‌بیوتیک سفتریاکسون فقط باید با تجویز پزشک و صرفاً در بیمارستان (در مکان مجهز به تجهیزات احیاء و تیم متبحر برای انجام عملیات احیاء) انجام شود، گفت: در صورت مصرف دارو در مراکز فاقد تجهیزات، منجر به عوارض دارویی شده، جان بیمار در خطر خواهد بود.

وی افزود: به‌منظور پایش علائم بالینی و تحت‌نظر به‌منظور پایش وقوع عوارض ناخواسته احتمالی، بیماران باید حداقل ۳۰ دقیقه پس از تزریق تحت نظر باشند و در صورت بروز هر گونه علائم و نشانه‌های ازدیاد حساسیت، تزریق دارو قطع و اقدامات حمایتی و درمانی لازم بر اساس علائم بالینی انجام گیرد. 

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فراورده‌های سلامت توصیه کرد: از تجویز و مصرف داروی سفتریاکسون در موارد مصرف تایید نشده و فاقد اندیکاسیون‌های تایید شده و همچنین مصرف خودسرانه و غیرمنطقی دارو‌های آنتی‌بیوتیک از جمله داروی سفتریاکسون اجتناب شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • مادران دارای ریسک بارداری بالا، در محیطی با هوای پاک سکونت کنند
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • هزار حجاج استان سمنان برابر مننژیت واکسینه می‌شوند
  • انجام ۵۲ هزار زایمان در بیمارستان‌های فارس
  • لزوم اجتناب از تجویز و مصرف سرپایی داروی سفتریاکسون
  • فعالیت بیش از ۱۷۰ ماما در مراکز بهداشتی استان یزد
  • اگر واکسن آسترازنکا زده‌اید، بخوانید
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد