Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، تصمیم مسئولان وزارت بهداشت در روزهای آخر دولت تدبیر و امید برایی کاهش ظرفیت پذیرش دستیار تخصصی پزشکی، علیرغم شرایط کشور و شیوع ویروس کرونا نگرانی‌های زیادی را در میان داوطلبان این آزمون و مردم ایجاد کرد، تا جایی برخی از فعالان دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی نسبت به این موضوع اعتراض کرده و برای حل مشکل متوصل به نمایندگان مجلس شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

* کاهش ظرفیت آزمون دستیاری مردم را در دسترسی به خدمات پزشکی با مشکل مواجه می‌کند

سجاد اکبری معاون سیاسی اسبق بسیج علوم پزشکی تهران با ابراز نگرانی از این موضوع به خبرنگار فارس گفت: اکنون که کشور در حوزه مسائل بهداشت و درمان با بحران شیوع کرونا و موج پنجم آن دست پنجه نرم می‌کند و کادر درمان به علت کمبود نیروی کافی خسته‌تر از همیشه با تمام توان به مقابله با این بیماری منحوس به پا خاسته است، بهتر می‌توان نقش کلیدی حضور نیروی کارآمد و متخصص را در تامین سلامت جامعه درک کرد.

وی افزود: اما با این وجود در حالی که کشور در شرایط عادی و بدون بحران هم با کمبود پزشک به ویژه پزشک متخصص مواجه است، مسئولین وزارت بهداشت در بحبوحه بحران شیوع موج پنجم کرونا در اقدامی عجیب، ظرفیت پذیرش آزمون دستیاری را در سال 1400 قریب به 20 درصد کاهش داده و این ظرفیت از 4300 نفر در سال 1399 به 3600 نفر در سال 1400 رسیده‌است.

این فعال سابق دانشجویی گفت: پر واضح است که این تصمیم غیرکارشناسی و عجولانه علاوه بر ناامید کردن پزشکان جوان نسبت به آینده شغلی خود موجب تشدید بحران کمبود پزشک و آسیب بیشتر مردم عزیز ایران در دسترسی به خدمات پزشکی می‌گردد. به نحوی که در نتیجه آن باید شاهد طولانی‌تر شدن صف‌های درمانی، کاهش دسترسی به پزشک متخصص، سفرهای درمانی، کاهش کیفیت خدمات پزشکی و... باشیم.

وی از مسئولان دولت‌ جدید می خواهد این موضوع را پیگیری کنند تا به سرعت شاهد اصلاح ظرفیت حداقل به اندازه سال قبل باشیم، تا مردم‌ و‌ کادر درمان در بحران‌کرونا با کمبود نیرو‌ مواجه نشوند.

* معاونت آموزشی وزارت بهداشت جز آزار  آورده ای برای ما نداشته است

علی جعفری یکی از فعالان سابق دانشجویی که هم اکنون پزشک است، هم می گوید: علی رغم همه فشار کاری که در بحران کرونا به ما پزشکان وارد شده، معاونت آموزشی وزارت بهداشت جز اذیت و آزار آورده ای برای ما نداشته است.

وی تاکید می کند: آنها در یک اقدام ناگهانی ظرفیت دستیاری ۴۸ را نسبت به دستیاری۴۷ حدود بیست درصد کاهش دادند. 

جعفری اضافه می کند: با پیگیری دکتر شهریاری رییس کمیسیون بهداشت مجلس و دکتر میرمحمدی نایب رییس کمیسیون و همیچنین کمیسیون اصل نود و نیز شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار شد وزارت بهداشت دوباره ظرفیت همه رشته ها را به دوره ۴۷ برگرداند اما امروز که انتخاب رشته تخصص به پایان می رسد خبری از اعلام ظرفیت جدید و اصلاح آن نیست و این فشار مضاعفی را برای ما ایجاد کرده است.

وی تاکید می کند: نکته تلخ این است که مسئولان معاونت آموزشی وزارت بهداشت، تنها یک هفته بیشتر سر کار نیستند و دغدغه ی ما برای آنها هیچ ارزشی ندارد.

* درخواست دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی برای کاهش ظرفیت آزمون دستیاری تخصصی پزشکی 

این موضوع نگرانی هایی هم برای برخی اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در پی داشته است و در همین راستا حجت الاسلام عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اخیرا در نامه‌ای از سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می خواهد تا در مرحله تکمیل ظرفیت آزمون دستیاری تخصصی پزشکی سال ١٤٠٠ در تمامی رشته‌ها کاهش ظرفیت به نحو مطلوب جبران شود.

وی در این نامه تاکید می کند: توجه به سرانه نیروی انسانی در عرصه سلامت کشور و اتخاذ رویکرد مناسب تنظیم عرضه و تقاضا در نظام آموزش عالی سلامت یکی از موضوعاتی است که همواره مورد تأکید مسئولان عرصه سلامت و سیاستگذاران این حوزه بوده است. ضرورت تمرکز بر توسعه ظرفیت نیروی انسانی با توجه به تجربیات چند سال گذشته در حوزه پاندمی بیماری کرونا، یکی از ادله و شواهد عینی است که همواره باید در تصمیم گیری های این حوزه مدنظر قرار گیرد.

عاملی همچنین نوشته است: پیر شدن بخش عظیمی از جمعیت کشور و در نتیجه، نیاز به رسیدگی ها و مراقبت های پزشکی مخصوص به آنها، از جمله موارد دیگری است که با یک آینده نگری ساده، قابل ارزیابی بوده و لزوم برنامه ریزی به منظور افزایش ظرفیت پذیرش در رشته های مختلف را تایید می‌کند. از طرف دیگر، بر اساس گزارش های واصله معتبر و مورد تأیید مسئولان آن وزارتخانه، سرانه نیروی انسانی در عرصه سلامت کشور نسبت به کشورهای منطقه و جهان از وضعیت مناسبی برخوردار نیست. در این راستا، تصمیم اخیر آن وزارت درخصوص کاهش ظرفیت پذیرش دستیار تخصصی پزشکی، موجب ایجاد نگرانی های زیادی در بین داوطلبان این آزمون، سیاستگذاران نظام آموزش عالی حوزه سلامت کشور و مردم شده است.

* ضرورت انجام اقدامات فوری برای تصحیح ظرفیت‌های پذیرش تمامی رشته‌ها به میزان حداقل دوره گذشته

مجتبی توانگر نماینده مردم تهران در مجلس هم در نامه‌ای مجددا به وزیر بهداشت از کاهش ظرفیت در ۱۹ رشته آزمون دستیاری انتقاد و تاکید می کند که در سریع‌ترین زمان برای تصحیح ظرفیت‌های پذیرش تمامی رشته‌ها به میزان حداقل دوره گذشته یا بیشتر از آن اقدامات مناسب انجام شود.

توانگر در این نامه از بی توجهی به نامه اول خود برای حل مشکل انتقاد و تاکید می کند: متأسفانه با بی‌توجهی و اصرار بر ادامه رویه اشتباه کاهش ظرفیت در 19 رشته مواجه شده‌ایم. این در حالی است طبق دستور سال گذشته شما دستیاران تمامی رشته‌های تخصصی موظف و مکلف به حضور در بخش‌های مقابله با کرونا، ویزیت بیماران کرونایی و کشیک‌های مرتبط با کرونا شده بودند و در واقع تمامی دستیاران رشته‌های مختلف در طول یک سال اخیر با فرسودگی شدید قوای جسمانی و روانی مواجه شده و نیاز به پشتیبانی بیشتری دارند.

وی همچنین ادامه می دهد: سوگمندانه به نظر می‌رسد مصالح کشور و ملت در معاونت آموزشی وزارت متبوع شما تحت تأثیر رفتار انتقام‌جویانه این معاونت ناشی از شکست دعوای آنان با داوطلبان آزمون دستیاری دوره  48 در دیوان عدالت اداری، قرار گرفته است. در شرایطی که اخبار ناامیدکننده‌ی افزایش فرار  نخبگان پزشکی کشور در 2 و 3 سال اخیر و افزایش ناامیدی و مرگ‌های مشکوک دستیاران تخصصی به گوش می‌رسد، شایسته نیست به‌جای بررسی دقیق عوامل این اتفاقات و تلطیف فضای روانی حاکم بر روح و روان جوان‌پزشکان داوطلب رشته‌های تخصصی و دستیاران این رشته‌ها با احترام به حقوق آنان، چنین رفتارهای آزارند‌ه‌ای برخلاف اصل مهم اخلاقی و حقوقی پیش‌بینی‌پذیری و حقوق مکتسبه مبتنی بر انتظارات مشروع از رویه‌های پیشین، صورت بگیرد.

توانگر در پایان نامه خود می نویسد: با توجه به مدت اندک انتخاب رشته این عزیزان خواهشمند است دستور فرمایید در سریع‌ترین زمان در جهت تصحیح ظرفیت‌های پذیرش تمامی رشته‌ها به میزان حداقل دوره گذشته یا بیشتر از آن، اقدام مقتضی صورت گیرد و مایه دلگرمی داوطلبان فراهم شود.

* ورود کمیسیون اصل نود مجلس به بررسی موضوع کاهش ظرفیت پذیرش رشته‌های آزمون دستیاری

با توجه به نگرانی داوطلبان آزمون از شرایط ایجاد و آسیب هایی که این روند می تواند داشته باشد، کمیسیون اصل نود مجلس هم به بررسی موضوع می پردازد.

حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت مجلس با اعلام این خبر و با انتقاد از کاهش ظرفیت پذیرش رشته‌های آزمون دستیاری،  می گوید: پیگیری‌هایی را برای افزایش ظرفیت پذیرش رشته‌های آزمون دستیاری از وزارت بهداشت داشتیم اما با توجه به اینکه در پایان روزهای کاری خود قرار دارند نسبت به این موضوع بی توجهی می کنند.

وی ادامه می دهد: ظرفیت پذیرش نه تنها نباید کاهش پیدا کند بلکه نیاز جدی به افزایش پذیرش در برخی رشته‌ها داریم و با کمبود پزشک متخصص و فوق تخصص در برخی استان‌ها مواجه هستیم.

شهریاری ادامه می دهد: با رئیس کمیسیون اصل نود بحث و گفت و گو کردیم و قرار شد نشستی را با مسئولان وزارت بهداشت برای بررسی موضوع داشته باشد و نتیجه نشست اطلاع رسانی خواهد شد.

* نتایج جلسه کمیسیون اصل نود با معاون آموزشی وزارت بهداشت 

بعد از ورود کمیسیون اصل نود به موضوع، نمایندگان این کمیسیون در جلسه ای با با معاون آموزشی وزارت بهداشت به طرح مسئله پرداختند و حجت الاسلام شجاعی، رئیس کمیسیون اصل 90 در خصوص نتایج این جلسه در توئیتی تاکید کرد: ظرفیت پذیرش آزمون دستیاری سال 1400 نسبت به سال قبل هیچ کاهش ندارد و در مجموع بیشتر از ظرفیت سال قبل می‌شود.

* ظرفیت آموزش دستیاری پزشکی برابر دوره قبل می‌شود

علی خضریان سخنگوی کمیسیون اصل نود هم با اشاره به نشست کمیسیون با معاون آموزشی وزات بهداشت می گوید: در این نشست، ضمن طرح موضوع و اهمیت تامین نیروی پزشک متخصص برای مناطق محروم و تایید این مهم از سوی وزارت بهداشت، مواردی مورد توافق کمیسیون اصل ۹۰ مجلس و وزارت بهداشت و درمان قرار گرفت از جمله اینکه ظرفیت آموزش دستیاری پزشکی در دوره ۴۸ در همه رشته‌ها به مجموع ظرفیت دوره ۴۷ برگردد.

سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس تاکید می کند: البته در کمیسیون تاکید شد چون در مناطق دور دست نیاز به نیروهای متخصص داریم، آموزش نیز با اولویت شهرهای غیر تهران افزایش یابد تا در مجموع به ظرفیت مدنظر برسیم.

خضریان بیان می کند: کمیسیون اصل۹۰ با عنایت به استدلال وزارت بهداشت مبنی بر عدم ضرورت افزایش سهمیه در دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران، اصراری بر افزایش ظرفیت در یک دانشگاه مشخص ندارد، بلکه می‌خواهیم ظرفیت آموزش و خدمت برای مناطق دور دست که نیاز وجود دارد، برای دانشجویان فراهم شود.

وی می گوید: همچنین مقرر شد تا حد امکان ظرفیت پذیرش آزمون دستیاری پزشکی دوره ۴۸ در برخی رشته‌ها بر اساس نیاز وزارت بهداشت و درمان افزایش پیدا کند.

* سردرگمی داوطلبان و عدم تحقق وعده ها برای حل مشکل

موضوع کاهش ظرفیت دستیاری تخصصی پزشکی در برنامه های مختلف تلویزیونی هم مورد بحث قرار گرفت و وعده هایی برای حل مشکل داده شد، اما با توجه به اینکه امروز آخرین روز مهلت داوطلبان است، همچنان خبری از حل موضوع نیست.

تمام برنامه ریزی پزشکان جوان برای انتخاب رشته تخصص، بر مبنای ظرفیت رشته محل های دفترچه انتخاب رشته تخصصی است و علی رغم تاکید نمایندگان مجلس و توافق قبلی و مکتوب وزارت بهداشت با کمیسیون اصل نود، هنوز دفترچه انتخاب رشته تخصص اصلاح نشده. این در حالی است که امروز، انتخاب رشته تخصصی به پایان می رسد.

به گفته یکی از دواطلبان این سردرگمی در ظرفیت ها، موجب مایوسی جمع زیادی از پزشکان جوان نسبت به انتخاب رشته تخصصی شده و تبعا زمینه انصراف از ادامه تخصص در ماه های آتی را در پی خواهد داشت‌ زیرا نمی توانند با علم و اطلاع کامل نسبت به ظرفیت رشته ی مورد علاقه در شهر خودشان،انتخاب رشته کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: وزارت بهداشت انتخاب رشته نمایندگان مجلس پزشکی شورای عالی انقلاب فرهنگی آموزشی وزارت بهداشت ظرفیت آزمون دستیاری معاونت آموزشی وزارت کاهش ظرفیت پذیرش کمیسیون اصل نود تمامی رشته ها برای حل مشکل تخصصی پزشکی پزشک متخصص رشته ها بی توجهی ظرفیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۰۴۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت پرمتقاضی‌ترین رشته های کنکور آغاز شد

دومین و آخرین روز نوبت دوم کنکور ۱۴۰۳ با شرکت بیش نیم میلیون داوطلب در گروه آزمایشی علوم تجربی آغاز شد.   به گزارش ایسنا، نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ برای داوطلبان چهار گروه آزمایشی علوم ریاضی، فنی و علوم انسانی، زبان‌های خارجی و هنر روز گذشته پنجشنبه ۶ اردیبهشت ماه جاری در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد.   دومین و آخرین روز نوبت دوم کنکور نیز با شرکت بیش نیم میلیون (۵۰۱ هزار) داوطلب در گروه آزمایشی علوم تجربی امروز جمعه ۷ اردیبهشت ماه در ۴۱۲ شهر، ۶۲۴ حوزه اصلی و ۱۹۹۳ حوزه فرعی آغاز شد.   در این آزمون در مجموع یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب ثبت‌نام کرده‌اند که ۶۳ درصد آن‌ها زن و ۳۷ درصد مرد هستند. در آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو- معلم نیز ۶۶۰ هزار و ۳۹۳ نفر ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد ۶۶ درصد زن و ۳۴ درصد مرد هستند.   گروه علوم تجربی با بیش از ۵۰۱ هزار داوطلب و گروه علوم ریاضی با بیش از ۱۲۸ هزار داوطلب بیشترین و کمترین تعداد داوطلبین در میان گروه‌های آزمایشی اصلی را به خود اختصاص داده‌اند.   براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور ۱۴۰۳ یکی از مهم‌ترین تغییرات آزمون امسال در مقایسه با سال گذشته است.   آزمون سراسری از سال ۱۴۰۲ فقط برای دروس تخصصی هر یک از گروه‌های آزمایشی برگزار شد. اما دروس عمومی در سابقه تحصیلی داوطلبان وجود داشته و در نمره کل سابقه تحصیلی لحاظ شد.   داوطلبان می‌توانند در یکی از سه گروه اصلی (علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی و علوم انسانی) مختلف در دو نوبت آزمون شرکت کنند، ولی در صورت تغییر گروه آزمایشی در نوبت دوم آزمون، باید گروه مورد نظر را برای پذیرش در دانشگاه (در مرحله انتخاب رشته) انتخاب کنند و امکان انتخاب رشته از هر دو گروه اصلی میسر نیست. البته باید توجه داشته باشند که سوابق تحصیلی کامل مربوط به گروه آزمایشی مورد نظر را نیز باید دارا باشند و درصورتی که در یک یا چند درس، سابقه تحصیلی لازم برای گروه آزمایشی درخواستی را نداشته باشند نمرات آن دروس صفر لحاظ می‌شود.   برای داوطلبانی که برای پذیرش در آزمون پذیرش دانشجو- معلم اعلام علاقه مندی کرده‌اند نیز در گروه آزمایشی مربوطه منحصراً یک کارت ورود به جلسه منتشر شده است. این دسته از داوطلبان باید علاوه بر پاسخگویی به دفترچه‌های سؤالات آزمون اختصاصی مربوط به گروه آزمایشی انتخابی، به دفترچه سوالات اختصاصی آزمون پذیرش دانشجو- معلم نیز پاسخ دهند.   نوبت دوم آزمون سراسری تیر ماه برگزار می‌شود و نمرات کنکور سال گذشته همچنان معتبر است؛ یعنی دو آزمونی که سال گذشته برگزار شد، همچنان نمراتشان معتبر است در مقطعی که قرار است انتخاب رشته صورت بگیرد داوطلبان می‌توانند خودشان نسبت به انتخاب رشته خود اقدام کنند یا به سازمان سنجش اجازه بدهند نمره بالاتری را برای آن‌ها لحاظ کند.   کارنامه اولیه داوطلبان نوبت اول نیمه مرداد ماه جاری اعلام می‌کنیم و همزمان چند روز بعد انتخاب رشته داوطلبان آغاز می‌شود. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • رقابت ۱۲ هزار داوطلب در پنجاه و یکمین دوره آزمون دستیاری پزشکی
  • فرصت انتخاب رشته داوطلبان آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ دوباره تمدید شد
  • امشب آخرین مهلت انتخاب رشته داوطلبان آزمون دکتری سال ۱۴۰۳
  • مهلت انتخاب رشته دکتری امروز به پایان می‌رسد
  • امروز؛ آخرین مهلت انتخاب رشته دانشجویان دکتری
  • مهلت انتخاب رشته دکتری، امروز به پایان می رسد
  • امروز آخرین مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری
  • پنجاه و یکمین آزمون دستیاری پزشکی ۱۳ اردیبهشت برگزار می شود/ افزایش تعداد داوطلبان
  • افزایش تعداد داوطلبان پنجاه و یکمین دوره آزمون دستیاری پزشکی
  • رقابت پرمتقاضی‌ترین رشته های کنکور آغاز شد