Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، بارش‌های رگباری اردیبهشت ماه اگرچه خوشحالی کشاورزان را در پی داشت، اما از طرفی دیگر این بارش‌ها خسارات بسیاری را به بخش‌های مختلف روستای دادِران شهرستان درمیان وارد کرد.

قنات روستا که منبع اصلی تأمین آب برای اهالی روستا، زمین های کشاورزی به مساحت حدود ۴۶ هکتار و دام‌های روستا بود، در اثر سیل تخریب شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی سیل، نور امید را دل کشاورزان خاموش می کند

یکی از اهالی روستای دادِران می‌گوید: محصول عمده روستا زرشک بوده و امسال نوبت باردهی درختان است.

او ادامه می‌دهد: سیل باعث تخریب قنات روستا شد و نبود آب ناشی از آن سبب شده است تا بسیاری از درختان و محصولات کشاورزی روستا که حاصل سال‌ها زحمت کشاورزان است از بین برود.

بیشتر بخوانید

احیای دو رشته قنات با کمک بسیج سازندگی در خراسان جنوبی

این کشاورز اهل روستای دادِران عنوان می‌کند: تنها انتظار اهالی این است که مسئولین قدمی مثبت برای روستا بردارند.

اهالی روستا مدتی است خود دست به کار شده اند تا نبض روستا را دوباره به تپش بیاندازند؛ اما توان آن‌ها به تنهایی جوابگو نیست.

در بحران خشکسالی و هوای گرم تابستان بیش از ۱۲۰ خانوار روستای دادِران آب شرب و کشاورزی خود را از این قنات تأمین می‌کردند.

از پیش بینی اعتبار ۵۰۰ میلیونی تا قول بازگشایی ۳ ماهه قنات

محمدی مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: طول قنات دادِران شهرستان درمیان هزار و ۵۰۰ متر است که حدود ۶۰۰ متر از قنات بر اثر سیل خسارت دیده است.

او افزود: از همان ابتدای عملیات مرمت قنوات در استان، عملیات بازگشایی قنات دادِران آغاز شد که تاکنون ۴۰۰ متر آن مرمت شده و تنها ۲۰۰ متر باقی مانده است.

محمدی اظهار کرد: امسال ۵۰۰ میلیون تومان برای قنات دادِاران پیش بینی اعتبار شده است که تاکنون ۵۷ میلیون تومان از این رقم تخصیص پیدا کرده و قابل پرداخت است.

مدیر امور آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به این که این قنات تا ۳ ماه آینده بازگشایی می‌شود تصریح کرد: از اعتبارات امسال نیز حدود ۴۵۰ میلیون تومان برای مرمت قنات پیش بینی شده است.

انتهای پیام/ س

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تأمین آب زمین های کشاورزی محصولات کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۰۷۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت:در راستای اجرای طرح ساماندهی خروج دام، احشام اهالی ۲۴ روستا و آبادی محاط جنگل در گلستان کوچ داده شده است.

به گزارش خبرنگار استان‌های خبرگزاری دانشجو، حمید سلامتی در بازدید از مناطق جنگلی گالیکش در شرق گلستان اظهار کرد: در طرح ساماندهی خروج دام، اراضی به تصرف دولت درآمده و مناطق بعد از خروج دام جنگلکاری می‌شود.

وی افزود: در راستای اجرای طرح ساماندهی خروج دام ۲۴ روستا و آبادی محاط جنگل در گلستان کوچ داده شده و بالغ بر ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار به سطح جنگل‌های استان افزوده شده است. 

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: طرح ساماندهی و خروج دام از جنگل‌ها در روستای عرب کلو و خسرو آباد در سال ۱۳۷۹ شروع شده است.

سلامتی ادامه داد: در روستای عرب کلو ۳۳ خانوار دایم و ۴ خانوار موقت با ۱۹ دامدار حضور داشتند؛ در روستای خسروآباد هم، ۲۶ خانوار دائم و یک خانوار موقت با ۱۲ دامدار حضور داشتند. ۱۲۱ نفر در طرف قرارداد با اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان در روستا‌های این طرح کوچ داده شده است.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: در اجرای این طرح حدود ۷۰۰ هکتار جنگلکاری با گونه‌های پهن برگ و سوزنی برگ شده است که حدود ۳۰۰ هکتار زمین‌های خود روستا و ۴۰۰ هکتار جنگل‌های مخروبه در آن محدوده بوده است. 

سلامتی افزود: با اجرای این طرح بخش۷ وسیعی از جنگل‌های منطقه به دلیل حذف عوامل تخریب مثل حضور دام و خانوار‌های جنگل نشین با جنگلکاری بازسازی و احیا شده است که در توسع‌ها جنگل و حفظ منابع آب و خاک تاثیر بسیار مطلوبی داشته است. 

وی گفت: طرح ساماندهی و خروج دام از جنگل‌ها یکی از طرح‌های خوب بوده است که به دلیل عدم وجود اعتبار تداوم پیدا نکرده است.

طبق گزارش اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان، در این استان شمالی با مساحتی نزدیک به ۲ میلیون هکتار دارای اقلیم معتدل مدیترانه‌ای و دارای سطحی معادل یک میلیون و ۳۳۵ هزار هکتار عرصه‌های منابع طبیعی وجود دارد که ۴۵۲ هزار هکتار آن را عرصه جنگلی هیرکانی است.

دیگر خبرها

  • نابودی طبیعت اهالی روستای چنار رودخان را رنجیده خاطر کرد + فیلم و تصاویر
  • احشام اهالی ۲۴ روستای گلستان از جنگل خارج شد
  • روستایی که سهم لک لک ها شد | لک لک هایی که روستاییان را مجبور به خانه سازی کردند
  • کارگاه آموزشی وسایل نقلیه کشاورزی ویژه رانندگان و کشاورزان فریدنی
  • این لک لک ها اهالی را مجبور به خانه سازی می کنند
  • تخریب ۳۰۰ قنات جنوب سیستان و بلوچستان در سیل اخیر
  • تنها پل چوبی روستای شورکش بر اثر باران سیل آسا تخریب شد + فیلم
  • در این روستا یک شب در سال همه کوفته می خورند | مراسم «اوکوز قوربانی» در روستای اسفنجان شهرستان اسکو
  • آیین گاوکشان 
  • تخلیه فضولات حیوانی رودخانه روستای همای علیا را آلوده کرد + فیلم و تصاویر