Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید فخرالدین افضلی شنبه در گفت‌وگو با ایرنا، اظهار کرد: در استان فارس توانمندی و قابلیت بالایی برای انجام پژوهش وجود دارد، اما متأسفانه از ظرفیت سایر استان‌ها استفاده می شود.
وی در پاسخ به پرسشی درباره انتظارات جامعه دانشگاهی از دولت سیزدهم گفت: تصمیمات دولت جهت برطرف کردن مشکلات و مسائل مربوط به اقشار مختلف جامعه بایستی بر مبنای اصول علمی اتخاذ شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این امر می تواند بسیاری از پیش‌بینی‌ها را به واقعیت نزدیک‌تر کند.
مدیر دفتر فناوری و طرح‌های کاربردی دانشگاه شیراز، افزود: پژوهش‌هایی که در دانشگاه‌ها انجام می‌شود می تواند به تولید، ایجاد اشتغال و در نهایت به توسعه کشور کمک کند. این در حالی است که اقدام اساسی به منظور تسهیل فرآیند پژوهش صورت نمی گیرد.
وی تصریح کرد: اگر کسی بخواهد کارخانه‌ای در شهرک صنعتی راه‌اندازی کند، به مدت ۱۵ سال از معافیت مالیاتی برخوردار می‌شود. در صورتی که معافیت مالیاتی یا تسهیلات قابل توجه دیگری برای قراردادهای پژوهشی در نظر گرفته نمی شود.

آنچه موجب دلسردی دانشگاه‌ها از فعالیت در حوزه پژوهش می‌شود
افضلی ادامه داد: دانشگاه‌ها در حوزه عملیاتی، اختیار کافی ندارند؛ البته منکر این قضیه نمی‌شویم که طی سالهای گذشته در برخی از حوزه‌ها از ظرفیت دانشگاه‌ها و همچنین از تخصص و دانش اساتید استفاده شده و شاهد بازدهی بسیار خوبی از این نوع نگرش نسبت به دانشگاه‌ها بوده ایم اما از دولت انتظار داریم که شرایطی فراهم کند تا تعامل دانشگاه‌ها با جامعه و نهادهای بیرونی بیشتر و قوانین و مقرراتی که در این حوزه وجود دارد تسهیل شود.
وی تأکید کرد: مباحث حقوقی مربوط به قراردادها و مواردی مانند پرداخت حق بیمه و مالیات موجب شده که اساتید تمایل چندانی برای ورود به امر پژوهشی نداشته باشند. زیرا تعداد بسیاری از اساتید فعال در حوزه پژوهش در طول سالهای گذشته با ورشکستگی مواجه شده اند.
افضلی بیان داشت: شرایط نابسامان اقتصادی، وجود موانع قانونی و کسورات قانونی بیش از حدی که به قراردادهای پژوهشی تعلق می گیرد، باعث شده که بسیاری از قراردادهای پژوهشی متحمل ضرر و زیان شوند. در برخی مواقع هم دانشگاه‌ها مجبور می شوند بخشی از بودجه خود را به قراردادهای پژوهشی اختصاص بدهند که این امر هم موجبات دلسردی دانشگاه‌ها از فعالیت در حوزه پژوهشی را فراهم می‌کند.

مانع از مهاجرت استادان دانشگاه شویم
عضو هیات علمی دانشگاه شیراز با بیان اینکه حقوق برخی از اساتید و اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها در شأن آنها نیست، عنوان کرد: متأسفانه در حال حاضر با پدیده مهاجرت اساتید به خارج از کشور مواجه شده‌ایم زیرا اساتیدی که در عرصه علمی فعالیت می‌کنند از حقوق و مزایای کافی برخوردار نیستند؛  از این رو، به صورت جدی نیاز است که مسئولین مربوطه تدابیر لازم را برای ترمیم حقوق و مزایا و رفع دغدغه‌های اساتید اتخاذ کنند و با ایجاد انگیزه در این قشر فرهیخته مانع از مهاجرت آنها به خارج از کشور شوند.
وی با اشاره به اینکه مسائل زیست‌محیطی یکی از مهمترین معضلات کشور در شرایط کنونی است که باید در اولویت‌ کاری دولتمردان قرار بگیرد، گفت: محققان دانشگاهی پژوهش‌های ارزشمندی در این زمینه انجام داده‌اند و نتایج حاصل از این پژوهش‌ها نشان می‌دهد که حل مشکلات زیست‌محیطی از جمله وضعیت بحرانی فرسایش خاک، آلودگی خاک و آب و حتی افزایش بهره وری از آب باید بیش از پیش مورد توجه قرار بگیرد.
افضلی تعاملات بین المللی را راهکاری مؤثر برای برطرف شدن برخی از مشکلات کشور دانست و تصریح کرد: اگر تعاملات بین المللی خوبی داشته باشیم قطعا می توانیم گام‌های بزرگی در مسیر حل مشکلات کشور برداریم. در واقع بخش عمده ای از مسائل زیست محیطی و حتی مشکلات مربوط به مدیریت آب و بحران ریزگردها که منشأ خارجی دارند با تعاملات بین المللی مناسب قابل حل است.
وی افزود: به منظور بهره بردن از تکنولوژی‌های مدرن و روز دنیا نیز باید تعامل و روابط خوبی با سایر کشورها داشته باشیم. زیرا کشورهای توسعه یافته هم خودکفایی در همه زمینه‌ها را نمی پسندند و تلاش می‌کنند تا روابطشان را با کشورها در ابعاد مختلف گسترش دهند تا افزون بر تأمین نیازهایشان در وقت و هزینه خود نیز صرفه‌جویی کنند.

بومی گزینی معیاری برای شایستگی مدیران نیست
افضلی در بخش دیگری از سخنانش به بیان اولویت‌ها برای توسعه استان فارس در دولت سیزدهم پرداخت و یادآور شد: در استان فارس نباید شرایطی فراهم شود که شاهد انقطاع مدیریتی باشیم، نهادها و سازمان‌های استان فارس تا زمانی که از لحاظ علمی ارتقا پیدا نکنند و رویکردی علمی نداشته باشند نمی توانند آن طور که باید در مسیر توسعه استان گام بردارند.
مدیر دفتر فناوری و طرح‌های کاربردی دانشگاه شیراز، با اعتقاد به اینکه بومی‌گزینی بدون در نظر گرفتن شایستگی افراد،سیستم مدیریتی در سازمان‌ها را دچار مشکل می‌کند،گفت: به اعتقاد من در انتخاب مدیران استانی باید شایسته سالاری مورد توجه قرار بگیرد. هیچ نقطه دنیا بومی‌گزینی معیاری برای شایستگی مدیران محسوب نمی شود؛ اگر انتخاب مدیران بر اساس تجربه و تخصص افراد و با رویکرد شایسته‌گزینی باشد بسیاری از مشکلات در ابعاد مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در سطح استان و کشور برطرف خواهد شد.

برچسب‌ها پژوهش دانشگاه شیراز شیراز دانشگاه دولت سیزدهم فارس پروندهٔ خبری نقشه راه فارس در افق ۱۴۰۴

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پژوهش دانشگاه شیراز شیراز پژوهش دانشگاه شیراز شیراز دانشگاه دولت سیزدهم فارس قراردادهای پژوهشی دانشگاه شیراز دولت سیزدهم استان فارس دانشگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۱۰۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: تحریم نوعی جنگ است | در دکترین ما سلاح هسته‌ای وجود ندارد

رئیس دولت سیزدهم گفت: در دکترین ما به هیچ عنوان دسترسی به سلاح هسته‌ای وجود ندارد، اما استفاده از این فناوری در صنعت و پتروشیمی و… دستورکار ما خواهد بود.

سید ابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم در افتتاحیه ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران، گفت: این نمایشگاه نشان‌دهنده آن است که ایران تحریم‌ناپذیر است و هرگز تحریم‌ها در این کشور و با اراده مردم به نتیجه نرسیده و پس از این هم به نتیجه نخواهد رسید.

آنگونه که مهر روایت کرده، وی با بیان اینکه طرح‌های شیطانی منزوی کردن ایران هرگز به نتیجه نخواهد رسید، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با نیروی انسانی کارآمد و با اراده و با ابتکارات و خلاقیت‌ها و با بهره مندی از فناوری‌های نوین می‌تواند در عرصه‌های مختلف برای دنیا نوآوری‌هایی داشته باشد و به جهان عرضه کند.

رئیس دولت سیزدهم افزود: این نمایشگاه نشان‌دهنده آن چیزی است که به دست جوانان عزیزمان در این کشور رقم خورده و تحریم‌ها را به فرصت تبدیل کرده است و این رویداد بزرگ تجاری و اقتصادی نشان‌دهنده آن است که ما توانسته ایم و باز نیز می‌توانیم.

رئیس دولت سیزدهم با بیان اینکه جمهوری اسلامی به عنوان کشور پیشرفته و فناور است، افزود: برای فعالیت اقتصادی و جلوگیری از خام فروشی و صادرات مواد اولیه نیازمند زنجیره کامل در تولید هستیم.

رئیسی با تاکید بر اینکه تولیدات کشاورزی و صنعتی نیازمند نقشه راه است، تصریح کرد: در این نمایشگاه هدف صرفاً دیدن یک محصول نیست، بلکه در کنار آن مذاکره و تحکیم قراردادها است، لذا از دست اندرکاران این نمایشگاه می‌خواهم در مذاکرات و پیگیری‌ها مجدانه کار را دنبال کنند.

وی گفت: کشور ظرفیت‌های بسیاری دارد. امروز اگرچه غرب تلاش می‌کند کشور ما به فناوری‌های نوین دسترسی پیدا نکند، اما به لطف خداوند و به برکت تلاش نیروهای ما این دانش در کشور ما بومی شده است. تصور نشود اگر دو دانشمند و متخصصان را تحت فشار قرار دهند، می‌توانند ما را از دسترسی به دانش بازدارند.

رئیس دولت سیزدهم بیان کرد: آنجا که بیشترین فشار دشمن وجود دارد، ما بیشترین موفقیت‌ها را داشتیم؛ برای مثال، در صنایع هسته‌ای و نظامی بیشترین فشار دشمن را داشتیم، در حالی که بیشتر پیشرفت‌ها در همین صنایع اتفاق افتاده است.

وی تصریح کرد: در دکترین ما به هیچ عنوان دسترسی به سلاح هسته‌ای وجود ندارد، اما استفاده از این فناوری در صنعت و پتروشیمی و… دستورکار ما خواهد بود.

رئیسی با بیان اینکه نظام سلطه نمی‌تواند ملت‌های مصمم و دولت‌های مستقل را از پیشرفت بازبدارد، تصریح کرد: دنیا بداند علی رغم خواست نظام سلطه امروز توانایی بسیاری وجود دارد، لذا جوانان می‌توانند با ابتکار، خلاقیت و نوآوری برای ملت خود و کشورهای منطقه و جهان مؤثر باشند.

وی گفت: قدرت نظامی بسیار مهم است، اما قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست. آنچه می‌تواند یک کشور را قدرتمند کند، قدرت تولید، اقتصاد و توانایی برای صادرات است، لذا به تولید کنندگان تاکید می‌کنم امروز در جایگاه تولید قدرت هستید. خط ترانزیتی ایران بسیار به صرفه و مطمئن و با زمان بسیار محدود می‌تواند زمینه‌ای مناسب برای حمل و نقل باشد.

رئیسی با بیان اینکه باید مسأله تجارت با ارزهای ملی گسترش یابد، تصریح کرد: نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران یک کنش جمعی برای رفاه اجتماعی و جهانی از مسیر توسعه تجارت، صادرات و گسترش تعاملات اقتصادی محسوب می‌شود. امیدواریم این نمایشگاه موجب همگرایی، هماهنگی و مشارکت فعالان اقتصادی، تولیدکنندگان، صادرکنندگان و بازرگانان و موجب رشد اقتصادی کشور و منطقه و جهان شود.

رئیس دولت سیزدهم بیان کرد: خداوند همه امکانات را به صورت عادلانه در اختیار بشر قرار داده و می‌توان با فکر و اندیشه، همکاری و همگرایی و هم‌اندیشی، نیاز بشر را رفع کرد و او را به نقطه کمال و رفاه رساند، اما متأسفانه جریان تحریم‌ها نمادهای ظلم به دولت‌ها و ملت‌ها است، نه فقط ظلم به یک ملت بلکه ظلم به تمام ملت‌ها است.

وی با تاکید بر اینکه اگر با ایجاد تنگنا ملتی را از رسیدن به هدف و دستیابی به امکانات محروم کرد، این ظلم به یک اقلیم نیست بلکه به همه ملت‌ها و اقلیم‌ها است، اظهار داشت: تحریم نوعی جنگ است اما نه جنگ نظامی، جنگی که با این ابزار ملتی را از آنچه می‌تواند به آن دست یابد، محروم کند.

رئیسی گفت: در جنگ اراده‌ها ملت ایران اراده کرد که با توکل بر خدا و با اتکا به داشته‌ها و توانایی‌های ملی تحریم‌ها را پشت سر بگذارد، به نحوی که نه ما بلکه سخنگوی کاخ سفید اعلام کند فشارهای حداکثری به جمهوری اسلامی مفتضحانه شکست خورده است.

دیگر خبرها

  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • رئیسی: تحریم نوعی جنگ است | در دکترین ما سلاح هسته‌ای وجود ندارد
  • گام‌های بلند دولت سیزدهم برای رونق اقتصادی در گلستان
  • تدوین آئین‌نامه تاسیس و اداره موزه‌های دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور
  • تکریم چهره ماندگار فلسفه و عرفان در شیراز
  • وعده صادق خروجی دانشگاه‌ها بود
  • دولت برنامه‌ریزی مناسبی برای حمایت از نخبگان دارد
  • کاهش نرخ بیکاری در دولت سیزدهم کاهش چشمگیر داشته است
  • حقوق کارگران ۵۷ درصد بیشتر شده است
  • عزم دولت سیزدهم برای حل مشکل مسکن جدی است