Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل افغانستان گفت: شرایط در افغانستان طوری است که طالبان مجبور خواهد شد بحث مذاکره را جدی‌تر بگیرد و دولت رسمی کابل نیز چاره‌ای جز قربانی کردن اشرف غنی ندارد.

پیرمحمد ملازهی، کارشناس مسائل افغانستان در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص پیشروی طالبان در افغانستان و تصرف شهر‌های مهمی، چون هرات و قندهار گفت: یک سوال اساسی در اینجا وجود دارد و آن اینکه آنچه در افغانستان در جریان است آیا در چارچوب توافق دوحه است؟


*طالبان به بخشهایی از" توافق دوحه" پایبند است که به نفعش بوده
وی ادامه داد: در پاسخ به این سوال باید گفت آنچه در کلیت افغانستان رخ می‌دهد خارج از توافق دوحه نیست، اما مهم این است که این توافق دو بخش داشت یک بخش توافق سری و محرمانه بود و محور بخش بعدی این بود که آمریکا نیرو‌های خود را از افغانستان خارج می‌کند و در مقابل طالبان متعهد می‌شود که داعش، القاعده و سایر گروه‌های رادیکال علیه منافع آمریکا و متحدینش مورد عمل نشوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ملازهی ادامه داد: بعد از امضای این توافق نامه آقای خلیل زاد صراحتا عنوان کرد در این مسیر یک دولت موقت ۱۸ ماهه ایجاد خواهد شد که در آن دولت موقت طالبان نقش سیاسی موثری ایفا خواهد کرد.

این کارشناس مسائل افغانستان تصریح کرد:، اما آنچه این روز‌ها در همسایگی ما اتفاق می‌افتد آن است که بخش‌هایی از روند پیش رو در چارچوب توافق دوحه است و بخش‌هایی خارج از آن است، آنجا که در چارچوب توافق است بخش‌هایی است که طالبان احساس کرده قدرت برتر نظامی دارد و لذا دلیلی برای حرکت در چارچوب توافق دوحه ندیده است و از این منظر به دنبال اشغال مراکز استان‌ها رفته است.

وی با اشاره به بخش‌هایی از توافق دوحه گفت: براساس این توافق پیش بینی آن بود که طالبان شهر‌های کوچک و مناطق مرزی را تحت تصرف بگیرد، اما یکباره به سمت اشغال مراکز استان‌ها و شهر‌های بزرگ رفت. دلیل آن نیز این بود که طالبان به این نتیجه رسید آمریکایی‌ها در روند اقدامات آن‌ها دخالتی نخواهند کرد. از سوی دیگر آمریکا نیز تصور می‌کرد اشرف غنی رئیس جمهور تحت فشار‌های سیاسی کنار خواهد رفت، اما غنی این کار را نکرد و لذا این بن بست به وجود آمد و امروز شاهد آن هستیم که طالبان تقریبا نصف مراکز استان‌ها در افغانستان را اشغال کرده است.


*خیزش مردمی در مناطقی چون مزارشریف مانع پیشروی های طالبان خواهد شد
ملازهی موضوع مهمی که می‌تواند سد نسبی در برابر اقدامات طالبان ایجاد کند را خیزش مردم در شمال افغانستان دانست و گفت: به عنوان مثال در مزار شریف که این خیزش شکل منسجم تری به خود گرفته است ممکن است بتواند در برابر پیشروی‌های طالبان موثر باشد.

این کارشناس مسائل افغانستان تصریح کرد: تمام این اتفاقات در کنار یکدیگر حکایت از آن دارد که طالبان در برخی اقدامات خود، توافق دوحه را لحاظ کرده، اما هر جا که به نفع او نبوده آن را نادیده گرفته است.


*اشرف غنی مطابق پیش بینی آمریکائی ها از قدرت کناره گیری نکرد
وی تصریح کرد: اساسا اشرف غنی مطابق پیش بینی آمریکایی‌ها تاکنون کناره گیری نکرده است و او نیز براساس منافع خود نمی‌خواهد بازنده این جنگ باشد و اگر بنای به باختن باشد ترجیح می‌دهد به جای تسلیم در برابر زورگویی آمریکا بازنده یک جنگ باشد.


*گسیل 3هزار نیروی نظامی آمریکا به کابل تا فردا ابزار آمریکا برای تسلط بر افغانستان است
ملازهی در خصوص اعزام ۳۰۰۰ نیروی نظامی آمریکا تا فردا به کابل نیز گفت: این اقدام آمریکایی‌ها در حقیقت به بهانه حمایت از سفارتخانه هایشان صورت می‌گیرد، اما واقعیت این است که این‌ها بهانه آمریکایی‌ها برای تسلط بر افغانستان است والا فرودگاه‌های کابل در اختیار آنهاست و آمریکا به سادگی می‌تواند در طول یک روز چند هزار نیروی خود را به سادگی از افغانستان خارج کند.

این کارشناس مسائل افغانستان در خصوص حضور روسیه در افغانستان نیز گفت: در مورد مزار شریف بعضی اخبار به گوش می‌رسد که روس‌ها قول‌هایی به دولت افغانستان دادند تا بتوانند این شهر را در برابر طالبان حفظ کرده و مانع سقوط آن شوند.

*دولت رسمی کابل چاره ای جز قربانی کردن غنی ندارد
وی در پایان این گفتگو خاطرنشان کرد: شرایط در افغانستان طوری است که طالبان مجبور خواهد شد بحث مذاکره را جدی‌تر بگیرد و دولت رسمی کابل نیز چاره‌ای جز قربانی کردن اشرف غنی ندارد تا به این ترتیب راه حل سیاسی برای افغانستان پیدا شود، اما واقعیت آن است که تحولات به قدری وسیع است و بازیگران به اندازه‌ای متنوع و منافع متضاد است که هر لحظه ممکن است اتفاق دیگری بیفتد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ملازهی افغانستان طالبان افغانستان کارشناس مسائل افغانستان چارچوب توافق دولت رسمی کابل آمریکایی ها توافق دوحه اشرف غنی بخش هایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۱۲۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان: سطح دیپلماتیک افغانستان در قزاقستان ارتقا یابد

وزیر خارجه حکومت طالبان در دیدار با معاون نخست‌وزیر قزاقستان خواستار ارتقای سطح نمایندگی دیپلماتیک افغانستان در این کشور شد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «سیریک ژومانگرن» معاون نخست‌وزیر قزاقستان در سفر و «امیرخان متقی» وزیر خارجه حکومت طالبان درباره روابط دوجانبه سیاسی و اقتصادی، تجارت دوجانبه و سرمایه گذاری قزاقستان در افغانستان بحث و تبادل نظر کردند.

متقی در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از نقش تجاری قزاقستان در افغانستان، ابراز امیدواری کرد این کشور در حوزه معدن، راه‌آهن و دولت الکترونیک در افغانستان سرمایه‌گذاری کند.

وزیر خارجه حکومت طالبان همچنین خواستار ارتقای سطح نمایندگی دیپلماتیک افغانستان در این کشور، توسعه روابط و آغاز پروازهای مستقیم کابل و آستانه شد.

معاون نخست‌وزیر قزاقستان نیز خاطرنشان کرد صادرات افغانستان به قزاقستان سه برابر شده است و هیئت فنی این شکور در سفر به کابل نیز درباره سرمایه‌گذاری در راه‌آهن، معادن و سرمایه گذاری مشترک در افغانستان گفتگوهای فنی مفصلی خواهند داشت.

برگزاری نمایشگاه تجاری افغانستان و قزاقستان در کابلافتتاح خانه تجارت قزاقستان در هراتقزاقستان: توسعه افغانستان از رشد افراط‌گرایی جلوگیری می‌کند

وی ضمن ابراز امیدواری برای پرواز مستقیم بین کابل و آستانه گفت در سفر سه روزه خود به افغانستان، نمایشگاه تجاری مشترک افغانستان و قزاقستان را در کابل نیز افتتاح خواهد کرد.

«ذبیح الله مجاهد» سخنگوی هیئت حاکمه افغانستان اواسط فروردین ماه اعلام کرده بود به زودی سه سفیر جدید در کشورهای ازبکستان، قزاقستان و آذربایجان مستقر خواهند شد.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • کابل: هیچ گروه تروریستی در افغانستان فعال نیست
  • بازداشت عضو جمعیت اسلامی افغانستان در کابل
  • افتتاح نمایشگاه بین‌المللی افغان-قزاق در کابل
  • آمریکا مهاجم فرودگاه کابل را به افغانستان منتقل کرده بود
  • به صورت گسترده در جهان پذیرفته شده ایم
  • کمک های بشر دوستانه قزاقستان به کابل رسید
  • افزایش تعاملات دوجانبه کابل و آستانه
  • طالبان: سطح دیپلماتیک افغانستان در قزاقستان ارتقا یابد
  • طالبان: تلاش کابل-مسکو می‌تواند جلوی تهدیدات را بگیرد
  • روسیه: نشست درباره افغانستان باید در هماهنگی با کابل باشد