Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد غواصی گفت: برخی از موجودات در معرض خطر و به شدت در معرض خطر در حوزه جنوب کشور مشاهده می‌شود. برای مثال گونه لاک پشت سبز در معرض خطر انقراض است. این گونه نه تنها در ایران بلکه در کل جهان در معرض خطر و لاک پشت پوزه عقابی به شدت در معرض انقراض است.

محمد غواصی؛ متخصص زیست شناس دریایی درباره گونه های طبیعی در معرض خطر در سواحل جنوب کشور به خبرنگار برنا گفت: گونه‌های در معرض خطر از طریق فهرست قرمز اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) طبقه بندی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در طبقه بندی این فهرست موجودات در سطوح بررسی نشده NE، اطلاعات کم DD، کمترین نگرانی LC، درنزدیکی تهدید NT، آسیب پذیر VU، در معرض خطر EN، به شدت در معرض خطر CR، انقراض در حیات وحش EW و به طور کلی منقرض شده EX تقسیم می‌شوند.

او افزود: برای مثال خرس پاندا در حیات وحش منقرض شده است اما این خرس در برخی باغ وحش‌های ویژه تحت حفاظت قرار دارد.

غواصی تاکید کرد: برخی از موجودات در معرض خطر و به شدت در معرض خطر در حوزه جنوب کشور مشاهده می‌شود. برای مثال گونه لاک پشت سبز در معرض خطر انقراض است. این گونه نه تنها در ایران بلکه در کل جهان در معرض خطر است و لاک پشت پوزه عقابی به شدت در معرض خطر انقراض است.

این متخصص زیست دریا ادامه داد: گونه‌هایی از کوسه ماهی‌ها، آبسنگ‌های مرجانی و برخی پستانداران دریایی همچون دلفین‌های گوژپشت، پورپویز بدون باله در این فهرست قرار دارند.  

غواصی افزود: عوامل زیادی گونه های در معرض خطر را تحت تاثیر قرار می دهند برای مثال یکی از عوامل جهانی آسیب آبسنگ‌های مرجانی، گرمایش جهانی و تغییرات اقلیمی است که مسئله‌ای مورد توجه در دنیا است. همچنین آلودگی‌های مختلف خصوصاً آلودگی های نفتی باعث تخریب محیط زیست و آسیب به این گونه‌ها به شکل گسترده در سطح منطقه ای می‌شود.

 او درباره  اقدامات برای حفاظت از گونه‌های در معرض خطر گفت: اقدامات متعدد در این زمینه انجام شده است. برای مثال در بین لاکپشت‌ها  به ویژه  لاکپشت پوزه عقابی اقدامات حفاظتی در ابعاد مختلف در حال انجام است. درضمن در زمینه لاک پشت‌ها  و پستانداران دریایی  و آب سنگ‌های مرجانی اقدامات فراوان انجام شده و ادامه دارد.

به گفته  این متخصص در حوزه محیط زیست دریایی پرژه‌های حفاظتی در دنیا به تدوین برنامه‌ها می‌پردازند تا گونه را به شکل مناسب نگهداری کرد.

غواصی اضافه کرد: برنامه حفاظت از گونه‌ها تابع شرایط موجود در منطقه است و با توجه به بسیاری از جوانب از قبیل دسترسی ها، محدودیت ها، هزینه ها و نیروی انسانی و غیره بهترین روش حفاظت انتخاب می شود. لذا ممکن است روش حفاظت از یک گونه واحد در نقاط مختلف جهان متفاوت باشد. برای مثال روش حفاظت از ساحل تخمگذاری لاکپشت‌های دریایی در جزیره قشم با جزیره کیش متفاوت است. 

این متخصص در حوزه محیط زیست دریایی به اهمیت آگاهی رسانی در خصوص گونه های در معرض خطر تاکید کرد و حمایت از پروژه های حفاظتی در این زمینه را بسیار مهم و تاثیرگذار برشمرد.

//انتهای پیام: 3

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنا طبیعت ایران جهان پستانداران گرمایش جهانی محیط زیست نیروی انسانی قشم زهرا سلیمانی محمد غواصی گونه های در معرض خطر گونه های در معرض خطر شدت در معرض خطر جنوب کشور برای مثال لاک پشت گونه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۱۸۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد

 به گزارش تابناک، سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: «سیر درمان «ارس» تنها پلنگ باغ وحش مشهد با همکاری دامپزشکان و متخصصان در حال انجام است.»

دکتر جواد نباتی،  سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: اواخر سال ۱۴۰۲، لنگش تداوم‌دار در دست این گونه ارزشمند مشاهده شد که علت آن تشنج ارس در ادامه بیماری عصبی اش تشخیص داده شد.

او ادامه داد: در عین حال گرفتن عکس از دست حیوان تحت بیهوشی در دستور کار قرار گرفت و طبق عکس اخذ شده، شکستگی دست چپ ارس مشاهده و توسط رادیولوژیست تایید شد.

سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: با توجه به جوش خوردگی نسبی استخوان و وضعیت خاص حیوان با سابقه تشنج و نظر به طولانی بودن مدت عمل و مراقبت‌های خاص بعد از جراحی که ریسک بالایی دارد تلاش می‌شود تصمیم به این کار ناشی از خرد جمعی دامپزشکان تیم درمان باشد.

نباتی ادامه داد: هر تصمیمی چه عمل جراحی و چه ادامه حیات با این حال خطرات و ریسک‌های خودش را به همراه دارد.

«ارس» توله پلنگ ایرانی است در سال ۱۳۹۱ از متخلفان شکار و صید زنده‌گیری شد و در سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ بود که این گونه ارزشمند که همچنان تنها پلنگ باغ وحش مشهد است، به دلایل نامشخص دچار حملات تشنجی و عصبی شد.

پلنگ ۱۰ ساله ایرانی که آن زمان ۶ سال سن داشت، با حضور تیم تخصصی دامپزشکی و محیط زیست خراسان رضوی عکسبرداری‌های اولیه، سونوگرافی، معاینه کامل و نمونه برداری‌های مختلف شد و انجام ام. آر. آی نیز گام دوم تشخیص بیماری این پلنگ بود که صورت گرفت.

این گونه چندین سال است که سیر درمانش زیر نظر جدی دامپزشکان متخصص و دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد در جریان است.

ابهام در پرونده پزشکی این پلنگ جوان در باغ وحش مشهد، شرایط، محیط نگهداری و فضای زندگی گونه‌های جانوری در این مجموعه، مشکلات و ضعف‌های تغذیه و بهداشت محیط زیست جانوران در کنار غیراستاندارد بودن فضا و ضعف جدی مدیریت و کنترل سلامت گونه‌های مختلف بخشی از مشکلات مورد تاکید اساتید صاحبنظر و متخصصان حیات وحش در سال ۱۳۹۷ بود.

«پلنگ ایرانی» هم اکنون در لیست قرمز اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت (red list) طبقه‌بندی شده و در کنار «اردک سرسفید» جزو گونه‌های در معرض خطر یا (ENDANGERED) به شمار می‌رود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • سامانه بارشی جان دوباره می‌گیرد / در کدام استان‌های کشور بارندگی خواهیم داشت؟
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض/ عکس
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض است | گزارش همشهری از وضعیت عقاب طلایی ایران
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • راهنمای تشخیص کالای اصل از تقلبی | کدام کالاها بیشتر در معرض تقلب هستند؟
  • «حفاظت» به بقای گونه‌ها کمک می‌کند
  • فرمانده نیروی دریایی ارتش: از نخبگانی که در قطب جنوب حضور پیدا کنند، حمایت می کنیم /دولت به دنبال حضور دائمی در قطب جنوب است
  • آیا غذا‌های دریایی سرطان زا هستند؟