Web Analytics Made Easy - Statcounter

درحالی جداول روزانه حکایت از کاهش نرخ ابتلا در سراسر کشور دارد اما نگاه دقیق‌تر به روند ۱۵ روز گذشته نشان می‌دهد همچنان در مدار صعودی قرار داریم و احتمالاً تا پایان ماه از مرز ۱۰۰۰۰۰ فوتی عبورمی‌کنیم

به‌گزارش مشرق، در شرایطی که ستاد ملی مقابله با کرونا برای مدیریت شرایط تعطیلات ۶ روزه‌ای را تصویب کرده است بررسی‌ها نشان می‌دهد روند صعودی بیماری همچنان ادامه داشته و دستاوردهای احتمالی این تعطیلات در اولین هفته شهریور ۱۴۰۰ مشخص خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این درحالی است که برخی کارشناسان با اشاره به تجارب تعطیلی تیرماه گذشته در مدیریت بحران معتقدند احتمالاً این تعطیلی هم آنطور که ستاد ملی مقابله با کرونا مطرح کرده نیست چون همچنان سیستم حمل و نقل عمومی کشور برای جابه‌جایی جمعیت در استان‌ها فعال است و اگرچه ظاهرا قرار است سختگیری‌های گسترده‌تری نسبت به جابه‌جایی خودروها با پلاک شخصی داشته باشیم، اما نباید منتظر اتفاق بزرگی باشیم و شاهد مثال این پیش‌بینی هم ایجاد ترافیک‌های سنگین قبل از آغاز محدودیت‌ها از همان ساعات اولیه اعلام تعطیلی است.

کارشناسان بهداشت و درمان همچنین تاکید می‌کنند با درنظر گرفتن بستری قابل توجه بیماران در بخش‌های عمومی و عادی در دو هفته گذشته احتمالاً این هفته بازهم شاهد رشد موارد فوتی خواهیم بود هرچند ابهام‌های قابل توجهی نسبت به آمار فوتی‌ها در رسانه‌ها مطرح شده و بعضاً اعلام شده این اعداد را باید در سه ضرب کنیم تا رقم واقعی فوتی‌ها مشخص شود که یکی از نشانه‌ها هم  رکورد شکنی ۵۰ ساله کفن و دفن در بهشت‌زهرای تهران روز جمعه گذشته است چون آمارها نشان می‌دهد ۳۹۰ نفر فوتی در یک روز به‌خاک‌سپرده شده‌اند.

این گروه معتقدند روند افزایش فوتی‌های ناشی از کرونا حتی اگر با ارقام اعلام شده رسمی برابری داشته باشند در چند روز پایانی مرداد ۱۴۰۰ بدون تردید در آستانه ثبت ۱۰۰۰۰۰ فوتی ناشی از کرونا در دوره پاندمی قرار خواهیم گرفت و حتی ممکن است از این مرز عبور کنیم که نشانه‌ای از نادرست بودن آرایش جنگی مقابل ویروس منحوس از همان ابتدا است.

به گفته این گروه بررسی روند تعداد موارد فوتی رسمی اعلام شده روزانه در ۱۵ روز اخیر نشان می‌دهد زمان ثبت موارد فوتی ناشی از کرونا کاهشی معنادار داشته چون در روز نهم مرداد ماه به استناد آمار وزارت بهداشت هر ۵.۰۳ دقیقه یک جواز دفن صادر شده اما یک هفته بعد از آن هر ۳.۷ دقیقه یک فوتی ثبت شده و ۱۵ روز بعد یعنی بیست و سومین روز همین ماه این زمان به رقم ۳.۰۹ دقیقه کاهش یافته  که می‌توان بر همین اساس به واقعیت پیش رو رسید.

برهمین اساس با مقایسه روند بیماری از ابتدای شکل‌گیری پیک پنجم با فعالیت ویروس دلتا می‌بینیم روند بیماری با سرعتی غیرقابل تصور آغاز و بار سنگینی بر دوش کادر درمان قرار گرفت تاجایی که علی‌رغم ورود گروه‌های جهادی به میدان امروز تقریباً بعد از یک ماه که از این پیک گذشته می‌بینیم، برخی مراکز درمانی برای جذب نیروی داوطلب فراخوان داده‌اند و نمونه آن دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان است.

البته به گفته این گروه مشکلات مربوط به مدیریت شرایط صرفاً منوط به مراکز درمانی نیست؛ چون مشکلات ایجاد شده در گذشته اکنون به‌جایی رسیده که کمبود دارو عاملی برای شکل‌گیری و جولان مافیای داروهای مرتبط به این بیماری در بازار سیاه شناخته شده و دولت سیزدهم دست‌به‌کار شده تا با استفاده از قوانین موجود مانع از فعالیت این گروه باشد. 

تسریع واکسیناسیون تنها راهکار مدیریت شرایط

از سوی دیگر با توجه به شرایط موجود و استناد به شیوه‌نامه‌های درمانی دوره پاندمی کرونا فعلاً بهترین راهکار یا شاید تنها راهکار مهم برای مهار ویروس منحوس و جلوگیری از ایجاد موج‌های بعدی کرونا در سراسر کشور سرعت بخشیدن به روند واکسیناسیون عمومی و رسیدن به سطح ایمنی ۷۰ درصد جامعه است.

برهمین اساس سیدابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در آخرین جلسه ستاد ملی مقابله باکرونا تاکید بر تسهیل و تامین واکسن مورد نیاز کشور از داخل و خارج کرده و ظاهرا برنامه‌ریزی شده تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن و استفاده از ظرفیت‌های موجود نسبت به رسیدن سطح ۷۰ درصدی ایمنی جامعه گام‌های موثری برداشته شود.

این درحالی است که آمارها نشان می‌دهد با اضافه شدن جامعه هدف برای انجام واکسیناسیون از ۱۲ سال به بالا هنوز فاصله زیادی تا رسیدن به این نقطه مقابل مسئولان مربوطه قرار دارد که باید برای این منظور برنامه‌ریزی دقیق‌تری جهت انجام ۲۴ ساعته واکسیناسیون انجام شود، علی‌رغم اینکه در تعطیلات پیش‌رو روند فعالیت مراکز عمومی واکسیناسیون هنوز دقیق اعلام نشده است و جدول ذیل نمایی از شرایط واکسیناسیون براساس دستور رئیس جمهور خواهد بود.

استان آذربایجان غربی/ فوت ۱۲ نفر در شبانه‌روز گذشته

جواد آقازاده با اشاره به گزارش کرونا در شبانه‌روز گذشته اظهار داشت: در شبانه روز گذشته ۱۲ نفر از هم استانی‌ها شامل چهار نفر در ارومیه، دو نفر در تکاب، دو نفر در نقده و همچنین در میاندوآب، خوی، سلماس و شاهین دژ هر کدام یک نفر جان خود را از دست دادند.

وی تصریح کرد: همچنین با ابتلای یک هزار و ۳۹۰ نفر دیگر تعداد مبتلایان در مجموع در استان آذربایجان‌غربی به ۲۱۰ هزار و ۳۱۵ نفر رسید.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی گفت: در شبانه روز گذشته کل بستری سندروم حاد تنفسی یک هزار و ۵۴۵ نفر و بستری مشکوک ۷۵۳ نفر بوده است.

وی افزود: همچنین هم اکنون ۲۶۸ نفر در بخش آی سی یوی بیمارستان‌های استان بستری بوده و ۳۹ نفر نیز تحت دستگاه ونتیلاتور قرار دارند.

آقازاده در ادامه به آمار واکسیناسیون روزانه نیز اشاره کرد و گفت: با واکسیناسیون ۱۲ هزار و ۲۶۵ نفر دیگر آمار کل واکسیناسیون به ۶۱۹ هزار و ۱۷۱ نفر رسید.

استان اصفهان/ ۲۰۰۷ مورد شناسایی جدید

آرش نجیمی در جمع خبرنگاران، با اشاره به آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته، اظهار داشت: در این بازه زمانی تعداد کل موارد نمونه‌گیری شده ویروس کرونا در استان ۵۱۱۷ نفر بودند که  ۲۰۰۷ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان اصفهان به جز شهرستان‌های کاشان و آران و بیدگل شناسایی شدند.

وی افزود: از این تعداد بیمار جدید مبتلا به کرونای شناسایی شده ۴۸۶  نفر در مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بستری شدند همچنین طی این  مدت ۲۶۵ بیمار بهبود یافته از مراکز درمانی ترخیص شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر ۳۲۴۲ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان اصفهان به جز کاشان و آران و بیدگل بستری هستند، گفت: از این تعداد ۴۰۱ بیمار در بخش مراقبت‌های ویژه نگهداری می‌شوند.

وی آمار مرگ و میر بیماران مشکوک به کرونا طی ۲۴ ساعت اخیر در استان اصفهان را  ۳۰  نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۲۰ نفر فوت شده کرونا مثبت قطعی بوده است.

استان ایلام/روند افزایشی همچنان نگران کننده است

محمد کریمیان، با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان ایلام، اظهار کرد: تاکنون تعداد ۴۸ هزار و ۴۴۷ نفر بیمار مبتلا به کرونا در کل استان بستری شده‌اند.

وی با بیان آمار بیماران جدید مبتلا به ویروس کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته، افزود: در این بازه زمانی ۲۹۸ مورد مثبت جدید بیماری کرونا در استان شناسایی شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۳۹۳ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان ایلام بستری هستند، تصریح کرد: در ۲۴ ساعت اخیر ۱۰۳ بیمار جدید در بیمارستان‌ها بستری شدند و تاکنون کل آمار بهبود یافته‌ها ۴۵ هزار و ۳۲۹ نفر بوده است.

کریمیان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته سه مورد فوتی ناشی از بیماری کرونا در استان یک مورد در شهرستان سیروان، یک مورد در شهرستان دهلران و یک مورد مربوط به شهرستان چوار گزارش شده است و مجموع فوت شدگان ناشی از کرونا تاکنون ۸۶۸ نفر بوده است.

استان بوشهر/ ۲۸ نفر در وضعیت حاد تنفسی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر  از بستری روزانه بیش از ۱۷۰ بیمار در بخش کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر خبر داد و اظهار داشت: روز گذشته ۱۷۵ بیمار جدید در بخش‌های کرونایی بیمارستان‌های استان بوشهر بستری شدند که از این تعداد ابتلای ۸۴ مورد به کرونا مثبت، قطعی است.

سعید کشمیری با اشاره به اینکه اکنون ۶۵ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند افزود: از این مجموع موارد بستری در بخش‌های ویژه کرونایی، ۲۸ نفر در وضعیت حاد این بیماری قرار دارند.

دبیر ستاد مقابله با کرونا استان بوشهر با اشاره به  ۲۰ مورد فوتی ناشی از ابتلا به کرونا تصریح کرد: ۸ آقا و ۱۲ خانم بین سن ۲۶ تا ۶۸ روز گذشته به سبب ابتلا به کرونا فوت کردند که از جمع ۲۰ فوتی ۹ نفر بدون بیماری زمینه‌ای بوده که نشان دهنده این است که هیچکس در ابتلا به کرونا در امان نیست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: با این ۲۰ فوتی، تاکنون یک‌هزار و ۶۱۳ نفر در استان بوشهر به علت ابتلا به این ویروس جان خود را از دست داده‌اند.

وی با اشاره به اینکه در ۲۴ ساعت گذشته در بخش کرونایی، در درمانگاه سرپایی‌های استان بوشهر به میزان بستری‌ها، بیماران مشکوک به کرونا ویزیت شدند بیان کرد: خوشبختانه در شبانه‌روز گذشته ۲۰۰ بیمار با حال عمومی خوب از بیمارستان‌های استان بوشهر ترخیص شده‌اند، که از این تعداد ۱۳۸ نفر از آنها مثبت قطعی بوده‌اند.

کشمیری با بیان اینکه از آغاز شیوع کرونا تاکنون ۷۵ هزار نفر در استان بوشهر به این ویروس مبتلا شده‌اند تصریح کرد: فقط با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و عدم مسافرت و دورهمی می‌توانیم از این پیک گذر کنیم.

استان خراسان جنوبی/۱۵۵ بیمار جدید شناسایی شد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: روز گذشته ۳۴۳ آزمایش تشخیص کرونا در استان انجام شد که مجموعا ۱۵۵ بیمار جدید شامل ۵۴ بستری و ۱۰۱ مورد سرپایی، شناسایی شدند.

کامبیز مهدی زاده افزود: از این تعداد ۶۲ مورد از بیرجند، خوسف و زیرکوه هر کدام ۲ مورد، درمیان و سربیشه هر کدام ۶ مورد، سرایان ۱۴ مورد، طبس ۲۵ مورد، قاین ۳۰ مورد، نهبندان و فردوس هر کدام ۴ مورد جدید ثبت شد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: همچنین از ۱۱۱۸ تست سریع کرونا ۲۶۹ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان شناسایی شد.

وی افزود: با ۳ مورد فوتی جدید در شبانه روز گذشته در بیماران کرونا فوتی‌های ناشی از این بیماری در خراسان جنوبی به ۱۰۰۷ نفر رسید.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در حال حاضر ۴۲۷ بیمار با علائم حاد تنفسی در بیمارستان‌های خراسان جنوبی بستری هستند که ۲۹۰ نفر کرونا مثبتند و از این تعداد ۲۹ نفر در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند که حال ۲ نفر نامساعد است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: در ادامه عملیات واکسیناسیون کرونا در استان تا امروز ۱۶۶ هزار و ۸۴۴ نفر واکسن نوبت اول و ۳۷ هزار نفر واکسن نوبت دوم را دریافت کردند.

استان زنجان/ وضعیت وخیم است

محمدرضا صائینی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان اظهار داشت: متاسفانه وضعیت کرونایی استان وخیم است و آمار مبتلایان و بستری‌شدگان روزانه در حال افزایش است؛ از سوی دیگر کادر درمان احساس خستگی دارند و آینده معلوم نیست چه اتفاقی رخ دهد.

وی ادامه داد: فقط روز گذشته تست کرونا سرپایی ۶۵۷ نفر از هم استانی‌ها مثبت شده است؛ همینطور روز گذشته ۳۷ نفر از همشهریان ما در بیمارستان بستری شدند؛ تعجب ما این است که برخی از شهروندان اصلا علاقه‌ای به رعایت پروتکل‌های بهداشتی ندارند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان تشریح کرد: از شهروندان عزیز درخواست داریم در وضعیت فعلی فقط در شرایط ضروری از خانه خارج شوند؛ عادی انگاری در استان زنجان موج می‌زند و ما از این موضوع بسیار گلایه داریم. ۵۸۷ نفر از همشهریان عزیز زنجانی در حال حاضر در بیمارستان‌ها بستری هستند و اگر شرایط با این روند پیش برود دیگر جایی برای بستری نخواهیم داشت.

استان سمنان/ "دلتا" در مرکز و غرب استان یکه‌تازی می‌کند

نوید دانائی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان، از بستری شدن ۵۳ بیمار جدید مبتلا به کرونا در جمعیت تحت پوشش این دانشگاه خبر داد و اظهار داشت: از ابتدای بروز و شیوع بیماری کرونا تا کنون ۳۴ هزار و ۸۸۵ بیمار مبتلا به کرونا در جمعیت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شناسایی شده است.

وی با اشاره به تعداد افراد بستری شده با تشخیص قطعی بیماری کرونا گفت: روز گذشته تعداد ۵۳ بیمار جدید مبتلا به کرونا در مرکز و غرب سمنان بستری شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اضافه کرد: در مجموع از ابتدای شیوع کرونا تا کنون تعداد هشت هزار و ۹۲ نفر در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه بستری شدند.

دانائی با اشاره مجموع بیماران سرپایی مبتلا به کرونای شناسایی شده در مرکز و غرب استان سمنان از ابتدای پاندمی تا کنون افزود: در این مدت تعداد ۲۶ هزار و ۷۹۳ بیمار مبتلا به کرونا به صورت سرپایی در مرکز و غرب استان سمنان شناسایی شدند.

وی به آمار افراد بهبود یافته از بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان اشاره کرد و گفت: از ابتدای بروز بیماری کروناتا کنون تعداد ۶ هزار و ۸۴۴ بهبود یافتند.

بر اساس اعلام ستاد مقابله با کرونای استان سمنان نیز، آمار رسمی کرونا در استان سمنان در روز ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ جمع کل محتملین ورود به بیمارستان مشکوک به ابتلا به کرونا ۴۸۳ نفر، جمع کل موارد مثبت مبتلای قطعی ۳۵۹، جمع کل موارد مثبت سرپایی ۲۹۴، جمع کل موارد مثبت بستری ۶۵، جمع کل فوتی‌های مثبت ۳ نفر، جمع کل ترخیص شدگان ۴۸ نفر و جمع کل بستری ۲۰ مردادماه هم قطعی و هم مشکوک ۷۳۸ نفر گزارش شد.

استان قزوین/ کاهش نرخ ابتلا

در شبانه‌روز اخیر آمار مجموع مبتلایان کرونایی استان قزوین از ۸۷ هزار نفر گذشت که از این تعداد حدود ۳۲ هزار نفر در بیمارستان‌های استان بستری شده و ۱۹۷۹ نفر به دلیل شدت علائم فوت کردند. در ضمن آمار موارد محتمل و مشکوک ابتلا به کرونا هم با ۱۰۵ نفر افزایش به ۱۶ هزار و ۴۶۲ نفر رسید که سبب عبور افزایش ۴۹ نفری آمار بستری‌های موقت و عبور آن از مرز ۱۴۰۰ نفر شد. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان قزوین از کاهش محسوس آمار ابتلای کرونایی خبر داد و اظهار داشت: در ۲۴ ساعت اخیر ۷۴۳ بیمار جدید کرونایی در استان قزوین شناسایی شد که این آمار در مقایسه با روز قبل ۳۵ درصد کاهش یافته و ۴۰۱ نفر کمتر از روز گذشته بوده است. 

پیمان نامدار اضافه کرد: همچنین در همین مدت آمار بستری‌های روزانه کرونایی نسبت به روز قبل ۲۴ درصد افزایش یافت و در شبانه‌روز گذشته ۲۳۱ بستری کرونایی جدید در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان قزوین بستری شدند که ۴۴ نفر از روز پیش بیشتر بود. همچنین آمار بیماران بدحال زیر دستگاه کمک‌تنفسی هم ۹.۵ درصد افزایش یافته و در حال حاضر ۳۵ بیمار کرونایی با حال وخیم در بخش مراقبت‌های ویژه بستری هستند. 

دبیر ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونای استان در ادامه از کاهش ۳۰۰ درصدی آمار مرگ‌ومیر کرونایی در استان خبر داد و گفت:‌ در طول ۲۴ ساعت گذشته ۴ بیمار کرونایی بدحال را به دلیل شدت علائم و ضعف جسمانی شدید از دست دادیم که این آمار در مقایسه با روز قبل ۸ نفر کمتر شده بود و امیدواریم همچنان در همین عدد باقی بمانیم.

نامدار ادامه داد: همچنین در ۲۴ ساعت اخیر آمار بهبودیافتگان ما ۴۳ درصد افزایش یافته و طی همین مدت ۱۵۹ بیمار کرونایی با علائم قطعی بهبود و نقاهت از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استان قزوین مرخص شدند که بالاترین رکورد ما در طول یک‌ونیم سال اخیر به شمار می‌رود.

استان کرمان/راهروها و نمازخانه‌های مراکز درمانی مملو از بیمار

در روزهایی که ویروس کرونا بیش از همیشه قربانیانی می‌گیرد بزرگ‌ترین استان کشور وضعیت خوبی نداشته و به گفته زینی‌وند استاندار کرمان این استان، در آستانه وضعیت فوق بحرانی کرونا قرار دارد، ظرفیت بیمارستان‌های استان کرمان تقریباً تکمیل است و در صورت ادامه این روند بیماران باید در راهروهای بیمارستان‌ها بستری شوند.

استاندار کرمان با بیان اینکه ظرفیت تخت‌های آی سی یو در بیمارستان‌های استان کرمان تکمیل است گفت: در بیمارستان افضلی‌پور کرمان تمام راهرو، نمازخانه و زیرزمین مملو از بیمار است و اگر فکری نکنیم دچار فاجعه‌ای مانند مشهد مقدس و دیگر استان‌ها می‌شویم.

البته حجت‌الاسلام والمسلمین علیدادی‌سلیمانی نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه کرمان نیز با بیان اینکه وضعیت استان در مورد شیوع ویروس کرونا متناسب با امکانات موجود نیست اظهار داشت: در شرایط فعلی مواظبت و مبارزه همه جانبه با این ویروس لازم است.

وی با بیان اینکه آرایش جنگی مقابله با کرونا در کشور مناسب نیست و باید جلوی کاستی‌ها گرفته شود گفت: جمعیت درگذشته در کشور بر اثر ابتلا به کرونا روزانه چیزی در حدود ۵۰۰ نفر بوده که خیلی بد است و امیداریم دستوراتی اتخاذ شود که به سرعت روند صعودی بیماری در استان کاهش پیدا کند.

حمیدرضا رشیدی‌نژاد رئیس دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز با بیان اینکه ظرفیت بیمارستان‌های استان تکمیل شده و در مراحل آخر ظرفیت بستری هستیم اظهار داشت: ظرفیت بخش آی سی یو بیمارستان‌های ما کاملاً تکمیل شده و اگر بیماری هم خدمات آی سی یو نیاز داشته باشد در سایر اتاق‌ها این خدمات به وی ارائه می‌شود.

 مهدی شفیعی سخنگوی دانشگاه علوم‌پزشکی کرمان با اشاره به آخرین آمار استان کرمان از وضعیت موارد مثبت بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا اظهار داشت: تعداد کل موارد بستری مثبت قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان هزار و ۲۱۱ مورد است.

وی با بیان اینکه از این تعداد ۷۱۸ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی کرمان بستری هستند افزود: ۶۱ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، ۲۰۴ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، ۹۳ مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی بم و ۱۳۵ مورد در حوزه دانشکده علوم پزشکی سیرجان تحت درمان قرار دارند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به بستری ۲۲۶ بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمان گفت: تعداد کل موارد بستری مثبت کرونا در استان از ابتدای شیوع کووید ۱۹، تاکنون به ۳۲ هزار ۱۲۵ مورد رسیده است.

وی به فوت ۲۴ بیمار کرونایی دیگر در استان کرمان اشاره کرد و افزود: مجموع جان باختگان کرونا در استان کرمان از ابتدا به ۳ هزار و ۸۸۵ نفر رسیده است.

شفیعی با بیان اینکه آمار واکسن تزریق شده نوبت اول کرونا در استان کرمان ۵۷۱ هزار و ۲۰۸ مورد عنوان کرد و گفت: واکسن تزریق شده نوبت دوم کرونا در استان را ۱۳۱ هزار و ۱۹۴ مورد است.

استان همدان/۲۲۲ نفر بستری در بخش 

دکتر محمد طاهری، اظهار داشت: با شناسایی ۹۸۱ بیمار جدید مبتلا به کرونا در استان، مجموع بیماران بستری مثبت به ۲۱ هزار و ۸۳۱ و بیماران سرپایی مثبت به ۵۸ هزار و ۸۱۶ نفر رسیده است.

وی با بیان اینکه در روز گذشته یک هزار و ۳۵۷ مورد بیمار تنفسی و مشکوک به کرونا به مراکز درمانی و بیمارستان‌های استان مراجعه کردند که ۲۲۲ نفر از مراجعان به بیمارستان‌ها در بخش عادی بستری شدند.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: ۱۸ بیمار مبتلا به کرونا در بخش آی.سی.یو مراکز درمانی استان بستری هستند و در مجموع وضعیت جسمی ۳۹ بیمار بستری در بیمارستان های استان وخیم گزارش شده است.

طاهری درباره آخرین وضعیت بیماران کرونایی در شهرستان‌های استان نیز گفت: شمار بیماران کرونایی بستری از ابتدای همه گیری ویروس کرونا تاکنون در بیمارستان‌های اسدآباد یک هزار و ۴۲، بهار یک هزار و ۱۳۲، تویسرکان یک هزار و ۱۸۰، رزن ۹۰۳، درگزین ۳۱۰ ، فامنین ۳۴۷ و کبودراهنگ یک هزار و ۱۶۲ نفر است.

وی افزود: همچنین تاکنون چهار هزار و ۱۷۸ نفر در ملایر، ۲ هزار و ۶۵۱ نفر در نهاوند و هشت هزار و ۴۲۹ نفر نیز در شهرستان همدان به ویروس کرونا مبتلا و بستری شده‌اند.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان ویروس کرونا واکسن ایرانی کرونا سلامت آمار مبتلایان به کرونا مورد در حوزه دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان بیمار جدید مبتلا به کرونا بیمارستان های استان کرمان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمان رئیس دانشگاه علوم پزشکی بیمار مبتلا به کرونا بیمارستان های استان بخش مراقبت های ویژه مراکز درمانی استان شبانه روز گذشته کرونا در استان تحت پوشش دانشگاه استان بوشهر بیمارستان ها مقابله با کرونا ابتلا به کرونا بیمار کرونایی ناشی از کرونا ۲۴ ساعت گذشته استان اصفهان بیماری کرونا معاون بهداشت مرکز و غرب ۲۴ ساعت اخیر فوتی ناشی ویروس کرونا استان بستری شناسایی شده بستری هستند استان قزوین استان زنجان استان ایلام نشان می دهد حال حاضر شناسایی شد بستری شدند موارد مثبت ۲۴ ساعت بستری شده نفر از هم یک هزار بستری شد کل موارد هزار نفر نفر بوده نفر رسید آی سی یو فوتی ها تا کنون شده اند جمع کل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۲۲۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال

"آموزش، کنترل آسم را بهبود می‌دهد"، شعار راهبردی روز جهانی آسم در سال ۲۰۲۴ است. در واقع بدون صرف وقت پزشکان و آموزش و یادگیری بیماران برای کسب مهارت‌های خودمراقبتی و مشارکت آنان در امور تشخیص، پیشگیری و درمان آسم، مشکلات و پیامدهای این بیماری قابل کنترل نخواهد بود.

دکتر مصطفی معین، رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران در پیامی فرا رسیدن بیست و هفتمین سال “روز جهانی آسم”(سه‌شنبه ۱۴۰۳/۲/۱۸) را فرصتی مناسب بمنظور جلب توجه مسئولان و آگاهی بیشتر جامعه به اهمیت بیماری آسم به عنوان شایعترین بیماری مزمن دوران کودکی و نوجوانی و جوانی و شایع‌ترین بیماری‌ تنفسی بزرگسالان، و با هدف مشارکت همگان در کمک به رفع کاستی‌های دارو و درمان و چالش های پیشگیری، کنترل و مراقبت از بیماران دانست.

 به این مناسبت یک همایش علمی و مباحث تخصصی در این زمینه در تهران(بیمارستان میلاد) و توسط شاخه‌های انجمن آسم وآلرژی ایران در چندین استان دیگر برگزار می‌شود.

در ادامه پیام دکتر معین آمده است که هم اکنون بیش از ۳۵۰ میلیون تن از جامعه بشری از علائم تنفسی آسم رنج می‌برند و طبق مطالعات اخیر (۸-۱۳۹۷) انجام گرفته در مرکز تحقیقات ایمونولوژی و آسم و آلرژی، حدود ۱۰/۹ درصد از کودکان و بیش از ۸/۹ درصد از بزرگسالان در ایران دچار این بیماری هستند.

نتایج پژوهش های علمی بین‌المللی نشان می‌دهد که با وجود پیشرفت هایی که در تشخیص و درمان دارویی آسم حاصل شده و میزان مرگ و میر به علت این بیماری کاهش یافته ولی هنوز هم مشکلات تنفسی بیماران در حدود ۵۰ درصد از موارد بخوبی کنترل نشده که علت آن عدم مهارت بیماران در مصرف اسپری‌ها و یا عدم همکاری آن‌ها در مصرف اسپری استروئیدی تجویزه شده توسط پزشکان معالج در ۳۰ تا ۷۰ درصد موارد بوده است.

وی در این خصوص می افزاید: عدم کنترل مطلوب آسم موجب می‌شود که کیفیت زندگی این بیماران و خانواده‌های ایشان از نظر روانی و اجتماعی کاهش یابد و هزینه های مستقیم و غیر مستقیم و سنگین دارو و درمان که بطور میانگین سالانه بالغ بر حدود ۳۰ میلیون تومان(۵۰۰ دلار) برای هر بیمار است، به آن‌ها تحمیل شود. همچنین افراد مبتلا به آسم با افت تحصیلی و غیبت از کلاس درس و یا کار و اشتغال، اختلال در خواب و استراحت، محدودیت در انجام ورزش و فعالیت های روزمره روبرو می‌شوند. عدم کنترل مطلوب بیماری آسم کاستی‌های و علت‌های مختلفی دارد که رفع آن‌ها منوط به اهتمام پزشکان معالج، همکاری بیماران و خانواده های آنان و برنامه ریزی مناسب مسئولان نظام سلامت قرار دارد. بنابراین رفع این کاستی ها نیز در سه محور به شرح زیر ارائه می شود:

الف- رفع علل و کاستی های مربوط به تشخیص، درمان و پیشگیری توسط پزشکان

۱. عدم تشخیص دقیق و به هنگام آسم با وقت گذاری کافی برای بیماران

۲. درمان ناقص (مقدار دارو و طول مدت مصرف) با اسپری های کورتیکواستروئیدی

۳. عدم ارتباط منظم با بیماران و ارزیابی پیشرفت بهبودی با انجام معاینه و آزمون های تنفسی و یا آزمون های حساسیت (آلرژی)

۴. عدم ارائه آموزش و آگاهی به بیماران نسبت به مزمن بودن بیماری و جلب اعتماد و مشارکت آنان در چگونگی مصرف درست داروها در بلند مدت و سالم سازی محیط زندگی

۵. عدم تشخیص و درمان بیماری های همزمان مانند چاقی و اضافه وزن، آلرژی بینی و سینوزیت، اکزمای پوست یا رفلاکس معده

۶. توجه نکردن به شرایط خانوادگی، مسایل روانی- اجتماعی و وضعیت اقتصادی بیماران، و تاثیرپذیری آن ها از خرافه‌ها و شایعات و شبه‌علم در اینترنت

ب- رفع علل و کاستی های مربوط به بیماران(و خانواده‌ها) در زمینه نیاز به افزایش آگاهی، یادگیری و رعایت توصیه‌های پزشک معالج و کسب مهارت‌های خودمراقبتی

۱. عدم همکاری بیماران (و خانواده‌ها) در مراجعه منظم به پزشک و مصرف طولانی مدت داروها

۲. عدم مصرف دقیق داروهای استنشاقی و استفاده از ابزار کمک دارویی(آسان‌نفس، دم‌یار...) به شکل درست

۳. نگرانی و یا وحشت از مصرف اسپری های تنفسی بویژه کورتیکواستروئیدهای استنشاقی، تاثیرپذیری از شایعات و شبه‌علم در فضای مجاری

۴. عدم همکاری در پیگیری توصیه های پزشک معالج برای بهداشتی کردن محیط زندگی و پرهیز از مواد آلرژی زا و یا تحریک کننده مانند دود سیگار و اسپند

۵. عدم گزارش دقیق سوابق پزشکی و ابتلا به بیماری های دیگری غیر از آسم به پزشک معالج

۶. مشکلات اقتصادی و عدم تمکن مالی بیماران برای تهیه اسپری‌های دارویی، مراجعه به اورژانس و بستری شدن در بیمارستان

ج- رفع کاستی های مربوط به برنامه ها و اقدامات نظام سلامت و دولت

۱. عدم دسترسی برابر بیماران به مراقبت های بهداشتی اولیه ، پزشکان عمومی و خانواده

۲. عدم دسترسی برابر بیماران به خدمات تخصصی و فوق تخصصی بر پایه نظام ارجاع

۳. عدم دسترسی برابر بیماران به داروها و ابزار بهداشتی و کمک دارویی با توجه به هزینه های سنگین، کمیابی و یا نایابی اسپری‌ها و برخی از داروهای حیاتی

۴. عدم پوشش مطلوب و پاسخگوئی بیمه های درمانی همگانی در سطح کشور

۵. عدم برنامه ریزی ملی از سوی دولت برای کنترل ریزگردها، آلاینده های شیمیایی در قطب های صنعتی و آلودگی هوای کلان‌شهرهای پرترافیک

۶. توجه بیشتر به آلرژی، آسم و سایر بیماری‌های مزمن و حاد تنفسی در برنامه‌های درسی و آموزشی دانشگاه‌ها، ارائه آموزش‌های عمومی در صدا و سیما و شبکه‌های مجازی برای پیشگیری اولیه و نیز جلوگیری از انتشار خرافات و شبه‌علم به‌نام طب اسلامی و سنتی

رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران در این پیام اظهار امیدواری کرده است با اهتمام تمامی استادان، دانشجویان، پژوهشگران، پزشکان، پرستاران، مربیان بهداشت مدارس، مسئولان نظام سلامت و نهادهای مدنی در سطح شبکه ای از نهادهای علمی، تخصصی و اجرایی در بخش‌های دولتی و غیردولتی و با تاکید بر امر "آموزش و یادگیری همگانی" بتوانیم به هدف کنترل آسم در سطح ملّی و ایجاد "جامعه ای سالم و توانمند" نائل شویم.

منبع: قدس آنلاین

دیگر خبرها

  • درمان بیماران سرطانی در مراکز دولتی رایگان است/ نشان‌دار شدن بیش از دو میلیون بیمار خاص
  • تلاش برای دسترسی به داروی مورد نیاز بیماران تالاسمی
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • درختانی که از داخل ساختمان عبور کردند
  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم
  • اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در شهرکرد
  • ثبت پنجمین اهدای عضو طی سالجاری درچهارمحال وبختیاری
  • تسهیل تأمین دارو و واکسن مورد نیاز دامداران و مرغداران لرستانی
  • پنجمین اهدای عضو در چهارمحال و بختیاری همزمان با شهادت امام جعفر صادق(ع)