Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین، در ساعت ۱۷ و ۱۱ دقیقه امروز یکشنبه ۲۴ مرداد ماه در بومهن تهران زلزله‌ای به بزرگای ۳.۹ در عمق ۸ کیلومتری رخ داد که به گفته محققان این زمین لرزه در محل تلاقی دو گسل لرزه زای «شمال تهران» و «مشا» رخ داده است.

دکتر علی بیت اللهی، مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در گفتگو با ایسنا با اشاره به جزئیات این زمین لرزه افزود: این زلزله در حدود ۱۰ کیلومتری بومهن در شرق تهران رخ داده است که از مرکز شهر تهران حدود ۴۵ کیلومتری فاصله دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تاکید بر اینکه این زلزله از مرز شرقی شهر تهران حدود ۱۵ کیلومتر فاصله داشته است، اظهار کرد: این نشان می‌دهد که این زمین لرزه به شهر تهران بسیار نزدیک بوده است.

بیت اللهی ادامه داد: مکان یابی رومرکز این زمین لرزه نشان می‌دهد که این زمین لرزه دقیقا بر روی گسل مشا قرار دارد. این در حالی است که در ۳ روز گذشته یعنی روز ۲۱ مرداد ماه درست در همین منطقه زلزله خفیفی با بزرگای ۲.۶ نیز رخ داده است.

مدیر بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی یادآور شد: این دو زلزله که به صورت تصاعدی رو به بزرگی رفته است، به طور واضح نشان دهنده فعالیت گسل مشا در شرق تهران است و به ویژه این فعالیت در نقطه‌ای رخ داده که در محل تلاقی گسل‌ های شمال تهران با مشا است.

به گفته وی، محل تلاقی گسل‌ ها زون‌های بسیار فعال هستند.

بیت اللهی با اشاره به سابقه لرزه خیزی این منطقه گفت: سابقه لرزه خیزی این منطقه نشان می‌دهد که شرق تهران به مراتب فعال است.

وی با بیان اینکه دو رخداد لرزه‌ای ۲.۶ و ۳.۹ که در فاصله زمانی کوتاهی رخ داده است، جای نگرانی دارد، خاطر نشان کرد: تاکید بر این نکته مهم است که در خیلی از مواقع زلزله‌هایی در این زون فعال با این بزرگی رخ داده و زلزله بزرگتری بعد از آن به وقوع نپیوسته است، ولی در بخشی از زلزله‌ها دیده شده که در پیش از زلزله‌های بزرگ، این زلزله‌ها با چنین ریشتری رخ داده است و اگر این روند ادامه دار باشد، جای نگرانی است.

بیت اللهی ادامه داد: اینکه زلزله بزرگتری بعد از این زلزله رخ خواهد داد یا خیر، کسی نمی‌تواند به قطعیت اعلام کند. هم اینکه گفته شود زلزله بزرگتری نمی‌آید، از نظر علمی درست است و هم اینکه بگوییم حتما زلزله بزرگتری می‌آید. در توان دانشی ما نمی‌گنجد، ولی با این روند رخداد لرزه‌ای لازم است هوشیار باشیم، به ویژه آنکه دستگاه‌ها رخداد زلزله کوچکی در این منطقه را ثبت کردند.

وی با بیان اینکه مدت‌های زیادی است که در این منطقه سکون لرزه‌ای حاکم بوده است، گفت: این دو زمینلرزه درست در مجاورت یکدیگر و در یک ناحیه‌ای که دو گسل بزرگ شمال تهران و مشا با یکدیگر تلاقی دارند، بیانگر فعال بودن این زون است و منطقی است که در این زمینه هوشیاری لازم را داشته باشیم.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: گسل زمین لرزه زلزله بزرگتری زمین لرزه رخ داده بیت اللهی شرق تهران زلزله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۲۶۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، نتایج یک پژوهش‌ جدید در بریتانیا نشان می‌دهد که ۲ میلیون نفر در سراسر این کشور همچنان از علایم کووید طولانی رنج می‌برند که ۳۸۱ هزار نفر از این افراد، فعالیت‌های روزانه خود را محدود کرده‌اند.

اداره ملی آمار بریتانیا اعلام کرد که ۳.۳ درصد از افرادی که داده‌هایشان در این پژوهش مورد مطالعه قرار گرفته است، بین ۶ فوریه تا ۷ مارس اعلام کردند که پس از ۴ هفته همچنان دارای علایم کووید هستند.

نتایج این پژوهش که روز پنج‌شنبه ۲۵ آوریل منتشر شده، نشان می‌دهد که ۰.۴ درصد به تعداد افرادی که در ماه مارس ۲۰۲۳ از علایم کووید طولانی رنج می‌بردند افزوده شده است.

کووید طولانی یکی از عوامل افزایش جمعیت غیرفعال در بریتانیا بوده که از زمان همه‌گیری کرونا حدود ۷۰۰ هزار نفر به آن افزوده شده است.

داده‌های این پژوهش نشان می‌دهد ۹.۱ درصد افرادی که بیکار بودند یا به دنبال شغل هم نمی‌گشتند، علائم کووید طولانی را گزارش کرده‌اند که تقریباً سه برابر نرخ آن نسبت به کل جمعیت بریتانیا است.

بر اساس نتایج این پژوهش، پنج درصد از افرادی که در گروه سنی ۴۵ تا ۵۴ سال به بیماری کرونا مبتلا شده‌اند، از علایم کووید طولانی رنج برده‌اند که بیشترین رقم در بین گروه‌های سنی است.

این پژوهش همچنین نشان می‌دهد که نرخ زنانی که علایم بیماری کرونا را گزارش کرده‌اند ۲۰ درصد بیشتر از مردان است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • (ویدئو) وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله
  • وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن | ویدئو
  • زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن را لرزاند
  • زلزله شدید ۶.۹ ریشتری این کشور را لرزاند
  • وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری در ژاپن
  • چالوس دوبار لرزید
  • ثبت ۵ زمین‌لرزه در خوی طی هفته گذشته
  • ثبت ۵ زمینلرزه در خوی طی هفته گذشته
  • زلزله ۳.۱ ریشتری حوالی ازگله در استان کرمانشاه را لرزاند