Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-28@21:56:28 GMT

تاثیر افزایش سن بر روند سوخت و ساز بدن

تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۲۸۵۶۶

تاثیر افزایش سن بر روند سوخت و ساز بدن

برای سال ها اعتقاد عمومی بر این بود که چاقی ناشی از افزایش سن به دلیل تغییر در ساختار متابولیسم و کاهش میزان سوزاندن کالری در بدن ما رخ داده و سوخت و ساز و مصرف انرژی انسان با ورود به میانسالی و پس از آن کاهش می یابد.

به گزارش برنا؛ پس از رسیدن به سن خاصی، بسیاری از ما هر بار که در آینه نگاه می‌کنیم شاهد افزوده شدن لایه‌های چربی به بدنمان بوده و به نوعی با افزایش وزن رو به رو می شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشگران تاکنون اعتقاد داشتند دلیل این موضوع کاهش روند سوخت و ساز بدن در هنگام ورود به میانسالی است. نتایج یک مطالعه جدید که توسط محققان دانشگاه دوک در ایالات متحده انجام شده، نشان می‌دهد که این باور قدیمی، اشتباه بوده و در واقع، متابولیسم ما خیلی زودتر در طول حیاتمان به اوج خود می‌رسد و دیرتر شروع به کاهش می‌کند.

هرمان پونتزر ، استادیار رشته مردم شناسی تکاملی در دانشگاه دوک، در این رابطه می‌گوید: تغییرات فیزیولوژیکی زیادی با افزایش سن در بدن انسان ایجاد می شود. به بلوغ، یائسگی و سایر مراحل زندگی فکر کنید. چیزی که عجیب است این است که زمان مراحل زندگی متابولیک ما با این مراحل عادی مطابقت ندارد.

پژوهشگران برای بررسی روند فراز و فرود متابولیسم بدن در سنین مختلف،  میانگین کالری سوزانده شده توسط بیش از  ۶ هزار و ۶۰۰ نفر را از کودکان یک هفته‌ای تا افراد ۹۵ ساله را از ۲۹ کشور جهان تجزیه و تحلیل کردند. این بررسی و رصد شامل میزان نوشیدن مایعاتی بود که در آن هیدروژن و اکسیژن با اشکال طبیعی سنگین جایگزین شده و سپس اندازه گیری سرعت دفع آن مورد بررسی و توجه قرار گرفت.

پژوهشگران در این مطالعات دریافتند افزایش وزن نوزادان موجب افزایش سوخت و ساز آن ها شده و از سوی دیگر نیازهای انرژی در چند ماه اول زندگی انسان به شدت افزایش پیدا می کند. به این ترتیب مشخص شد در اوج متابولیسم در یک سالگی، نوزادان نسبت به بزرگسالان ۵۰ درصد سریع‌تر نسبت به اندازه بدن خود کالری می سوزانند.

پونتزر در توجیه این شرایط می‌گوید: البته آنها در حال رشد هستند، اما حتی زمانی که این امر را کنترل کنید،  میزان مصرف انرژی آنها بیش از آنچه که از نظر اندازه و ترکیب بدن آنها انتظار دارید افزایش می یابد. در حقیقت چیزی در داخل سلول های بدن نوزادان اتفاق می افتد تا آنها را فعال تر کند و ما هنوز نمی دانیم که این فرایندها چگونه است.

پس از این جهش اولیه ، متابولیسم ما سالانه حدود ۳ درصد کند می شود تا زمانی که به  ۲۰  سالگی می رسیم ، این روند در ۳۰، ۴۰ و ۵۰ سالگی حفظ شده و ثابت می ماند و روند متابولیسم و سوخت و ساز بدن  تنها پس از سن ۶۰ سالگی شروع به کند شدن می کند. در این میان نکته جالب این است که در این شرایط سنی نیز سوخت و ساز بدن با نرخی حدود کمتر از یک درصد در سال کاهش پیدا می کند.

پونتزر در تکمیل توضیحات خود می گوید: با بررسی همه این موارد به این نتیجه می رسیم که متابولیسم و به طور کلی فعالیت هایی که سلول ها انجام می دهند ، در طول عمر به گونه ای تغییر می کند که آن را قبلاً به طور کامل درک نکرده بودیم. شما واقعاً برای دستیابی به این سوالات به یک مجموعه داده بزرگ نیاز دارید.

به هر حال در خاتمه می توان نتیجه گرفت که بر خلاف تصورات پیشین، افزایش سن موجب کاهش سوخت و ساز بدن نشده و باید در جای دیگری سراغ دلیل چاق شدن در میان سالی و افزایش وزن باشیم.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: وزن سوخت و ساز بدن ایالات متحده بدن انسان کودکان جهان سوخت و ساز انرژی رشد طول عمر سوخت و ساز بدن سالمندی متابولیسم سوخت و ساز بدن افزایش سن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۲۸۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوک شدید به بازار طلا / زیان سکه‌بازان سنگین شد

کاهش قیمت سکه طی یک هفته گذشته نزدیک به ۳ میلیون تومان بود. روند قیمتی بازار نشان می‌دهد که زیان سکه‌بازان در ۷ روز گذشته ۵.۵ درصد بود و هر قطعه سکه امامی به قیمت ۴۲ میلیون و ۴۰۹ هزار تومان رسید.

سکه امامی البته در روز سه‌شنبه، ۴ اردیبهشت‌ماه وارد کانال ۴۱ میلیون تومان شد، اما دوباره به کانال بالاتر بازگشت.

قیمت نیم‌سکه هم یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان، ربع‌سکه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و سکه گرمی ۵۰۰ هزار تومان کاهش قیمت در هفته گذشته داشت.

در حال حاضر هر قطعه سکه امامی ۴۲ میلیون و ۴۰۹ هزار تومان، سکه بهار آزادی ۳۹ میلیون و ۱۹۵ هزار تومان، نیم سکه ۲۴ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان، ربع‌سکه ۱۵ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان و سکه گرمی ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان قیمت دارد.

اما در این میان، زیان خریداران طلا در هفته گذشته در حدود ۸ درصد بود؛ به طوری که هر گرم طلای ۱۸عیار ۳۰۶ هزار تومان کاهش قیمت داشت. در حال حاضر هر گرم طلای ۱۸عیار در بازار ۳ میلیون و ۵۲۳ هزار تومان قیمت دارد. هر مثقال طلا هم ۱۵ میلیون و ۲۵۹ هزار تومان بود.

نادر بذرافشان، رییس اتحادیه طلا و جواهر در همین رابطهه درباره وضعیت یک هفته اخیر بازار سکه و طلا می‌گوید: در هفته‌ای که گذشت، اونس جهانی طلا میانگین ۴۴ کاهش اونس جهانی طلا را داشتیم؛ البته میزان کاهش تا ٨٠ دلار هم رسید، اما نوسانات طی دو روز اخیر، این میزان کاهش را کمتر کرد.

وی متذکر می‌شود: به‌تبع روند نزولی قیمت‌ها در بازار‌های جهانی و همچنین با توجه به آرامش در بازار ارز داخلی و نوسان حداقلی نرخ ارز در داخل و همچنین نبود هیجان در اخبار سیاسی و اقتصادی جهان، بازار سکه و طلای داخلی نیز به‌دور از هرگونه التهاب، روند کاهشی قابل توجهی را تجربه کرده است.

این مقام صنفی در پایان بر رکود حاکم بر بازار و نبود تقاضا تاکید و نسبت به ادامه این روند که از سال گذشته بر بازار حکمفرما شده و از ابتدای سال جاری نیز تشدید شده است، ابراز نگرانی می‌کند.

منبع: خبرآنلاین

tags # قیمت سکه ، قیمت طلا سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟

دیگر خبرها

  • کاهش سهمیه سوخت و تجمع تعدادی از کامیون داران جنوب سیستان و بلوچستان
  • چطور هم وزن کم کنیم و هم از افتادگی پوست جلوگیری کنیم؟
  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • تاثیر آفت‌کش‌ها بر افزایش احتمال پارکینسون
  • (ویدئو) دانش آموزان با سوخت‌بر‌ها به مدرسه می‌روند!
  • تاثیر افزایش دستمزدها در رشد تعداد بیمه‌شدگان
  • شوک شدید به بازار طلا / زیان سکه‌بازان سنگین شد
  • کاهش سهمیه سوخت تراکتورداران مهمترین دغدغه کشاورزان اسدآبادی
  • افزایش تاثیر سوابق تحصیلی در آزمون سراسری سال آینده
  • ریزگردها به ترکیه رسیدند