Web Analytics Made Easy - Statcounter

بازیگر نقش یاور دلنواز در سریال «شب دهم» گفت: در زمان خردسالی بیماری‌ گرفته بودم که با مراجعه به هر دکتری، پدر و مادرم نتیجه‌ای نمی‌گرفتند، مادرم برای شفای من نذر «امام حسین (ع)» کرد و من شفا پیدا کردم و آن بیماری برای همیشه تمام شد.

پرویز فلاحی‌پور در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان پیرامون مجموعه تلویزیونی «شب دهم» به کارگردانی حسن فتحی گفت: سریال «شب دهم» از سریال‌های ماندگار و فراموش‌نشدنی ماه محرم است که در خاطر بسیاری از مردم مانده و در این سال‌ها مدام از شبکه‌های تلویزیونی بازپخش می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مجموعه جزو کار‌های شاخصی است که برای آن زحمت زیادی کشیده شد.

وی با اشاره به اینکه ساخت مجموعه‌هایی با کیفیت «شب دهم» نیازمند تحقیق، پژوهش، دانش و مرارت‌های بسیار است، افزود: برای ساخت چنین سریال‌هایی هم بودجه زیاد و هم زحمت بسیار لازم است. معمولا برای ساخت سریال‌های مناسبتی در ایام محرم، ماه رمضان و ... زمان اندکی صرف پیش‌تولید کار می‌شود و همین سرعت و شتاب بالا برای ساخت مجموعه‌های تلویزیونی به کیفیت نهایی اثر لطمه می‌زند. هرچقدر قصه و فیلمنامه اثر قوی و قابل تامل باشد، تعجیل در پیش‌تولید و تولید اثر تاثیر منفی خواهد گذاشت و به همین دلیل مجموعه‌های ماندگار در عرصه‌های تاریخی و مذهبی اندک است و آن‌چیزی که باید و شاید از آب در نمی‌آید.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده آخرین خبرها از معاونت سیما اینجا کلیک کنید

بازیگر سریال «گل‌های گرمسیری» ضمن تاکید بر اهمیت ساخت مجموعه‌های مناسبتی عنوان کرد: متن «شب دهم» از ماه‌ها قبل آماده بود و تا جایی که خاطرم هست پیش‌تولید آن حدود ۳ ماه زمان برد و انتخاب بازیگران از طرف کارگردان درست و متناسب با نقش بود. به دلیل فرصت کافی در «شب دهم»، تحقیق میدانی و کتابخانه‌ای پیرامون تعزیه و مسائل دیگر برای ایفای نقش یاور دلنواز داشتم.

بهترین بازیگر مرد بیست و نهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر ادامه داد: درباره شخصیت‌های کلاه مخملی با ویژگی‌های خاص آن‌ها که مربوط به زمان‌های قبل است هم به لحاظ تاریخ و هم شخصیتی که چطور زندگی می‌کنند، در چه فرهنگی رشد می‌کردند و سمبل‌های آن‌ها چه چیز‌هایی است تحقیق کردم. پس از آن سعی کردم به نحوی این نقش را بازی کنم که شبیه نقش‌های قبلی که دیده بودیم و مربوط به همان پایگاه اجتماعی بود، نباشد بلکه جدید و حاصل فکر و ذهن من باشد. در آن ایام با حسن فتحی و حتی از آدم‌های قدیمی که سنی از آن‌ها گذشته بود مشورت و از تجربیات آن‌ها بهره بردم. یادم هست به سراغ آدم‌هایی در میدان خراسان و محله طیب که اسم و رسمی داشتند رفتم و به این شکل با تحلیل به نقش نزدیک شدم. وقتی مدام فیلمنامه را بخوانی و با تحلیل به نقش نزدیک شوی قطعا نتیجه کار بهتر خواهد شد.

بازیگر سریال «یوسف پیامبر» پیرامون این پرسش که آیا در زمینه ساخت مجموعه و فیلم‌هایی با محوریت عاشورا و محرم کم‌کاری شده بیان کرد: نمی‌شود گفت در این زمینه کم‌کاری شده، چون به هر حال هر سال دوستانی هستند که می‌نویسند، می‌سازند و برنامه‌های خاصی در این ایام تولید می‌کنند. اما کاری که همانند «شب دهم» لایق این ماه و ایام باشد کمتر داریم. همه ایرانی‌ها با هر دیدگاه و نگاهی به ماجرای «امام حسین (ع)» و آن از خودگذشتگی‌ها، جوانمردی‌ها و امر به معروف و نهی از منکر‌ها احترام خاصی می‌گذارند. ارادت ویژه‌ای که ایرانی‌ها به سید و سالار شهیدان و یاران او و همچنین آیین این ماه دارند مثال‌زدنی و کاملا مشهود و از زمان‌های دور تاکنون همیشه این مراسمات برگزار شده و می‌شود.

وی در همین راستا بیان کرد: خود من از زمانی که خاطرم هست و از همان کودکی همراه با بزرگ‌تر‌ها به تکیه‌ها و مساجد می‌رفتیم، سیاه می‌پوشیدیم و مراسم و آیین این ایام را برگزار می‌کردیم. به همین علت اهمیت بالا و عشق و علاقه عمیق مردم نسبت به «امام حسین (ع)» و راه و مرام و مسلک ایشان باید در زمینه ساخت فیلم‌هایی در باب واقعه عاشورا حساسیت داشته باشد. باید در طول سال به فکر ساخت چنین فیلم‌هایی بود تا با صرف زمان کافی، انتخاب‌های درست و بودجه کافی از پس ساخت اینگونه فیلم‌ها برآمد.

بازیگر مجموعه تلویزیونی «روشنتر از خاموشی» با بیان اینکه تعجیل در ساخت آثاری با محوریت عاشورا و ایام محرم اشتباه و نقض غرض است و به لحاظ فرهنگی، ادبی و تاریخی این دست فیلم‌ها معتبر نیستند و فراموش می‌شوند عنوان کرد: حداقل شش الی هفت ماه مانده به ایام محرم باید نویسندگان پرمایه و با دانش درامی آماده کنند و کار به کارگردان خوبی سپرده شود و بازیگران حداقل از دو ماه قبل انتخاب شوند تا فرصت کافی برای کار بروی نقش‌های خود داشته باشند. «شب دهم» هر سال پخش می‌شود و با وجود تکرار، اما مردم می‌بینند و برای آن‌ها تکراری نیست. کار فرهنگی و هنری خوب و در شأن نیازمند زمان و آدم‌های متخصص در این حوزه است. امید دارم مدیران ما عنایت و دقت نظر بیشتری داشته باشند تا باز هم شاهد ساخت فیلم‌هایی در خور مقام والای «امام حسین (ع)» باشیم.

فلاحی‌پور در بخشی از صحبت‌های خود به خاطره‌ای ناگفته از زمان کودکی در ایام ماه محرم اشاره کرد و گفت: خاطره‌های خوبی از زمان کودکی و بعد از آن در همین ایام محرم در ذهنم ثبت و مانگار شده است. در این لحظه خاطره‌ای از زمان سیاه پوش شدنم در زمان کودکی یاد می‌آید که تاکنون نگفتم. در زمان خردسالی بیماری‌ای گرفته بودم که با مراجعه به هر دکتری، پدر و مادرم نتیجه‌ای نمی‌گرفتند و کم کم از زنده ماندنم قطع امید شده بود و در نهایت مادرم نذر می‌کند که من سیاه‌پوش «امام حسین (ع)» باشم و زنده بمانم.

وی ادامه داد: در آن زمان پزشکان خوردن گوشت را برای من قدغن کرده بودند و من نباید به هیچ‌وجه عنوان گوشت می‌خوردم. مادرم تعریف می‌کرد نذری پلوگوشت آورده بودند و من هم با ایما و اشاره به مادرم فهمانده بودم که از آن غذا می‌خواهم. مادرم با وجود منع پزشکان و به خاطر حس مادرانه که طاقت گریه‌های من را نداشت از آن غذا به من داد و نه تنها هیچ اتفاق بدی برای من نیفتاد بلکه برعکس بعد از دو سه روز از آن بیماری رهایی پیدا کردم و مادرم نذرش را ادا کرد. پس از آن همیشه در این ایام سیاه‌پوش «امام حسین (ع)» هستم.

فلاحی‌پور که با سریال «فرشتگان بی بال» به کارگردانی امیرحسین عنایتی در این شب‌ها به قاب تلویزیون برگشته، پیرامون حضور و نقش خود در این مجموعه بیان کرد: من اهل دروغ گفتن به‌خصوص در این ایام نیستم و صادقانه بگویم «فرشتگان بی بال» کار ضعیفی است و قصه اصلی با دو سه قصه دیگر ترکیب و ملغمه بدی ساخته شده است. داستان هم به کادر درمان و هم به زندگی حاج فتاح و داستان‌های دیگر پرداخته و کارگردان و نویسنده به اشتباه خواسته‌اند که در یک سریال ده دوازده قسمتی همه حرف‌های دنیا را بزنند و این غلط است. داستان‌های فرعی باید به خط و تنه اصلی سریال کمک کنند، اما در این مجموعه این اتفاق نیفتاده است. جدای از آن این مجموعه به لحاظ ساختاری، فیلمنامه، شخصیت‌پردازی و ... مشکلات زیادی دارد. متاسفانه خیلی از مجموعه‌ها از همین اشتباه ضربه خورده‌اند و دلیل این روند را متوجه نمی‌شوم. منکر زحمات کشیده شده برای این مجموعه نیستم و قدردان تمامی عوامل و دوستان هستم و امیدوارم مردم این سریال را ببینند و خودشان قضاوت کنند.

بازیگر مجموعه «ترور خاموش» پیرامون این پرسش که چرا با وجود مشکلات گفته شده در این مجموعه بازی کردید توضیح داد: از ابتدا فیلمنامه به این صورت نبود. قصه اولیه درباره حاج فتاح، معتمد محل بود که اهالی محل نذری برای «امام حسین (ع)» می‌کنند و به دلیل اعتماد به حاج فتاح این نذورات در اختیار او قرار می‌گیرد و خاج فتاح نذورات را در انباری می‌گذارد وقتی به آنجا رجوع می‌کنند متوجه می‌شوند تمامی نذورات به سرقت رفته و پس از آن حاج فتاح می‌فهمد که این سرقت توسط داماد وی انجام شده است. این داستان اصلی بود که در ادامه داستانک‌هایی اضافه شد که نه تنها داستان اصلی را تقویت نکرد که به داستان اصلی لطمه زد. این خرده داستان‌ها پس از قرارداد من اضافه شد، هرچند که آن داستان اصلی هم چندان قدرتمند نبود، اما با صحبت‌هایی که با کارگردان و تهیه‌کننده کردم قرار شد آن داستان اصلی را تقویت کنیم.

بازیگر مجموعه تلویزیونی «خانه امن» با اشاره به زحمات کشیده شده برای تولید «فرشتگان بی بال» اظهار کرد: به هر حال برای این مجموعه زحمت کشیده شده و قصدم زیر سوال بردن کسی نیست. مردم ما هم باهوشند و تفاوت سریال خوب و بد را تشخیص می‌دهند. همانطور که الان پس از گذشت سال‌ها مردم هنوز از مجموعه‌هایی، چون «روزی روزگاری»، «شب دهم»، «پس از باران»، سریال شاخص «گل‌های گرمسیری» محمدمهدی عسگرپور با سوژه دفاع مقدس و سریال‌های خوب دیگر صدا و سیما استقبال می‌کنند.

این بازیگر تئاتر و تلویزیون با اشاره به اینکه خود اثر تبلیغ‌کننده اصلی برای جذب مخاطبان بیشتر است بیان کرد: هر مجموعه و فیلم خوبی که شما ببینید راجع به آن با دوستان، خانواده و همکاران خود حرف می‌زنید و این مهم یکی از ابزار‌های مهم برای دیده‌شدن آثار است. انتقاد من به خود کار است و اهل پنهان کردن نیستم حتی وقتی خودم هم در آن نقش داشته باشم. دوست دارم مردم مجموعه را ببینند و خودشان قضاوت و نقد کنند حتی بازی من را،  من قطعا برای نظر و نگاه مردم ارزش بالایی قائلم.

پرویز فلاحی‌پور در انتها با اشاره به علاقه و حضور در مجموعه‌هایی با موضوع عاشورا خاطرنشان کرد: با کمال در مجموعه‌ای با فیلمنامه و کارگردان خوب بازی می‌کنم و باعث افتخار من است. «امام حسین (ع)» ریشه در عمیق‌ترین اعتقادات من و مردم سرزمینم دارد.

انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار تلویزیون صدا و سیما

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: اخبار تلویزیون صدا و سیما ساخت مجموعه داستان اصلی امام حسین فلاحی پور فیلم هایی مجموعه ها ایام محرم کشیده شد حاج فتاح فیلم ها شب دهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۳۸۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا کشوری مثل مصر سریال «حشاشین» را ساخت؟

نشست نقد و بررسی سریال حشاسین با حضور حجت‌الاسلام مهدی فرمانیان استاد تمام دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی، حجت‌الاسلام سید علی بطحایی مدیر کل پژوهش دانشگاه ادیان و مذاهب، فرقه‌شناس و پژوهشگر جریان‌های اسلامی و مهدی علمی دانشور استادیار ادیان شرق دانشکده ادیان و مذاهب برگزار شد.

بطحایی بحث خود را با موضوع جریان‌های فکری مصر آغاز کرد و گفت: سریال حشاشین نسل جدید را درگیر کرده است. نسل جدید بر خلاف ممانعت‌ها این سریال را دیدند. نظر کلی بنده از سریال همان ضرب المثل معروف است که گفت «بعضی‌ها کج گفتند، اما رج گفتند.» کج گفتنش با آقای دکتر فرمانیان و دانشور است و رج گفتنش با من. رج گفته یعنی برنامه و هدف دارد و کار او روی حساب است. روی جریان‌های فکری، این سریال را ارائه داده است. این سریال را در قد و قواره سریال تاریخی نبینیم بلکه این فیلم، یک نبرد جریانی است که صحنۀ آیندۀ جهان اسلام را تشکیل می‌دهد. نبرد جریان‌های فکری در این اتفاق رخ می‌دهد. به چه معنا؟ جریان شناسی جهان اسلام حوزه مغفولی است. آینده پژوهیِ آن، مغفول‌تر است و از همه مغفول تر، نبرد بین جریان‌هاست که صحنه آینده جهان اسلام را شکل می‌دهد. در مصر و تونس و مغرب و ترکیه همین گونه است. تلاقی جریان‌ها صحنه آینده جهان اسلام را می‌سنجد.

وی افزود: اسلام سنتی خیلی در تلاقی با جریانات وارد نمی‌شود و حاشیه امنی برای خود دارد. روشنفکری هم بدنه‌ی مردمی ندارد و حضور اجتماعی هم نمی‌تواند داشته باشد؛ منتها سه جریانِ اسلام سلفی با قرائت جامعی که دارد و نیز اسلام سیاسی و اسلام سکولار صحنه‌ی آینده جهان اسلام را می‌سازند که باید در حوزه آینده‌پژوهی به آن توجه کنیم تا به مشکلی برنخوریم. 

سریال حشاشین به نزاریان شام ارتباط دارد

بطحایی گفت: باید به نکته‌ای توجه شود؛ اگر توجه نکنیم، بقیه تحلیل‌ها فایده نخواهد داشت. چون بعضی می‌گفتند این سریال آمده تا ولایت فقیه یا مهدویت را بزند، اما سرحلقه این سریال این است که چرا مصر این دغدغه را داشت؟ چون نزاریان ارتباطی به مصر ندارد. نزار پس از اینکه از خلیفه نهم عزل می‌شود، مدت کوتاهی به اسکندریه مصر می‌رود و مدتی در آنجا می‌ماند. برای اینکه نشان دهد من حکومت دارم، سکه‌ای ضرب می‌کند که ظاهراً در موزه آقاخان تورنتو نگهداری می‌شود. مدت کوتاهی حکومت می‌کند و بعد لشکری می‌آید و او را می‌کشند؛ بنابراین این سریال به مصر مربوط نیست به لوئانته یا نزاریان شام ارتباط دارد و عمدۀ آن به ایران مرتبط است. مصر به خاطر مصرف داخلی و مخالفت با اسلام سیاسی و آمادگی جهان اسلام به این سریال پرداخت. بعید هم نیست در آینده به دیگر جریان‌ها و فرقه‌ها بپردازند و ما با اسلام سیاسی‌هراسی مواجه شویم. پنج قسمت اولش است که به اسلام سیاسی برخورده است.

مصر لیدر جریان فکری جهان اسلام است

وی با طرح این سؤال که در مصر چه اتفاقاتی افتاد، گفت: باید موج‌های تاریخی مصر را یک مرور کنیم و بعد ببینیم اسلام سنتی و سایر جریان‌های فکری چه واکنشی نسبت به این موج‌ها داشتند. از ۲۲۶ سال قبل در ۱۲۱۳ قمری یا ۱۷۹۸ میلادی که ناپلئون حمله می‌کند و می‌گویند توپ‌های ناپلئون مسلمانان را بیدار کرد، تقریباً ۶ موج مصر را فرا گرفت. مصر با بقیه کشور‌های عربی تفاوت دارد. کشور‌های عربی پول دارند، اما مصر پول ندارد. 

بحطایی ادامه داد: کتابی با نام «مصر از زاویه‌ای دیگر» از خانم جمیله کدیور منتشر شده است. سفرنامه ۳۰۰ صفحه‌ای جریانات فکری را در آن بازه زمانی خوب ریشه‌کاوی کرده است. مصر مهم است. شناخت مصر مهم است. این سرزمین، لیدر جریان فکری جهان اسلام است. از ۲۲۶ سال قبل تا الان جریان اول که تاکنون ادامه دارد، محمدعلی پاشا و طهطاوی بود. کتابی با عنوان «تخلیص الابریز فی تلخیص با‌ریز» نوشته شد. یعنی پاکسازیِ آب را بیاور تا چهره مشعشع پاریس را نشان دهیم. در این کتاب اولین واکنش‌هایی که اسلام نسبت به مدرنیته و حمله ناپلئون دارد و علت عقب ماندگی اسلام را خوب تحلیل کرده است. اینها نسل اول هستند که با سخت‌افزار‌های غرب مواجه می‌شوند که چرا غرب از جهت‌های مختلف جلوتر از ما است. این جریان شکست می‌خورد.

این پژوهشگر فرقه‌ها گفت: نسل دوم امثال سید جمال است که بیداری اسلامی را مشخص می‌کند و عبدُه که اسلام انقلابی و بیداری را مطرح می‌کنند. نسل سوم، با جنگ جهانی اول مواجه می‌شود که سعد زغلول است. در این دوران بریتانیا جدا می‌شود. 

روح فرهنگیِ حاکم بر مصر را تفکرات سکولار شکل می‌دهد

وی با اشاره به اینکه از کنار نسل چهارم و پنجم سه جریان شکل می‌گیرد، افزود: یکی پان عربیسم است به سردمداری جمال عبدالناصر. او ناسیولانیست دیکته‌ای و دیکتاتوری است. دوم، حسن البناء است که در همین دوران، شکل‌گیری اسرائیل را شاهدیم. پان‌عربیسم در مصر خودش را خوب نشان می‌دهد. در کنارش طه حسین است که نباید آن را متعلق به گذشته بدانیم. دقیق‌ترین بسته‌ای که درباره سکولاریزم و لیبرالیسم در مصر ارائه می‌شود، متعلق به اوست. در کتاب‌های «فی الأدب الجاهلی»، «فی التاریخ الجاهلی» و «مستقبل الثقافة فی مصر» اندیشه خود را می‌گوید. تکلیف خودش را مدرنیته مشخص می‌کند. به جهان اسلام نسخه می‌دهد که چه قسمت‌هایی از فرهنگ غرب را بگیریم. وزیر امروزین مصر می‌گوید روح فرهنگیِ حاکم بر مصر، طه حسین است.

بطحایی گفت: الان در مصر دوئلی بین اسلام سیاسی و اسلام سکولار است. تقریباً اسلام سنتی جمع شده است. تنها یکی از مشاوران احمد الطیب گفته بود سریال حشاشین به فرقه‌گرایی منتج می‌شود. اسلام سنتی در مصر اسلام کاملاً کنترل شده است. در هر صورت الأزهر واکنش مطلوبی ندارد. اما میدان‌دار در تمام این صحنه‌ها، خالد منتصر و عکاشه است. اینها افراد تأثیرگذاری هستند. پزشک خالد در خیلی از حوزه‌ها وارد شده و سکولاریزم است. او دو سفر به آلمان و هلند می‌رود. می‌گوید واکنش‌ها را نسبت به حشاشین می‌دانم. با مسلمانان هلند که صحبت کردم، از لحاظ لهجه انتقاد کردند،، اما از نظر جریانی می‌گویند، به نظر ما بهترین فیلمی است که توانسته اسلام سیاسی و تکفیری‌ها را منکوب کند.

وی با تصریح بر اینکه خوراک این فیلم کاملاً جریان‌شناسانه است و تاریخی نبینیم، در بیان راهکار گفت:، اما چکار کنیم؟ به ذهنم می‌آید اسلام سنتی و مراجع تقلید باید سکوت کنند، همچنان که خود اسماعیلی‌ها سکوت کردند. صحبت درباره نزاریان باید متولی داشته باشد. ایران جزو تاریخش است، اما درباره حشاشین که مقداری مسئله دارد، نمی‌تواند صحبت کند. باید امثال آقاخان صحبت کنند. ما انتظار داریم وارد صحنه شود. البته آقای داریوش محمدپور از مؤسسه اسماعیلیه واکنشی داشت.

منبع: تسنیم

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • بیوگرافی و اسامی بازیگران سریال خاله خانم
  • توضیحات جبلی درباره ساخت فصل جدید زیرخاکی، نون خ و پایتخت
  • سلمان فارسی؛ روایت درست تاریخ
  • امیرعبداللهیان: رژیم اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک است/ گذشت زمان به قدرت اشغالگر مشروعیت نمی‌بخشد
  • تجدید چاپ مجموعه کتاب «کودکی نامداران»
  • عکس | بازدید رئیس رسانه ملی از پشت صحنه سریال «سلمان فارسی»
  • ساخت سریال‌های جدید «الف ویژه» در دستور کار تلویزیون
  • سریال‌های جدید تلویزیون/ از بدل علی مشهدی تا نمایش توان علمی کشور
  • امام جمعه اهواز: والدین باید تمرین حجاب را در کودکی به فرزندان خود بیاموزند
  • چرا کشوری مثل مصر سریال «حشاشین» را ساخت؟