Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/قم در تمام طول تاریخ مسیحیان زیادی در مدح و ثنای اهل بیت شعر سروده‌اند و محبتشان را ابراز کرده‌اند. خواندن اشعار کسانی که از فرهنگ و دین دیگری بزرگان ما را توصیف می‌کنند یا می‌ستایند جذاب است و می‌تواند ابعادی را به ما نشان دهد که خودمان شاید قادر به دیدنش نباشیم.

کتاب پدر، پسر، روح القدس تألیف محمدضا زائری از انتشارات نشر خیمه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کتاب مجموعه‌ای از اشعار شاعران مسیحی در مدح و ستایش امام‌حسین و حضرت علی است. در این کتاب نمونه‌هایی از عرض ارادت اندیشمندان و شاعران و مسیحی به اهل بیت بیان شده است و ابعادی از عظمت امام حسین که در اشعار و نوشته‌های آن‌ها منعکس شده آمده است. این کتاب تجلیعشق علوی وشچر حسینی در دنیایی فراتر از دنیای اسلام است.
برخی از شاعرانی که آثاری از آنها در این کتاب به چاپ رسیده عبارت‌اند از جرج شکّور، جرج زکی‌الحاج، سعید عقل، خلیل فرحات، ویکتور کک و رشید سلیم الخوری. 
در بخشی از مقدمه کتاب درباره علت نامگذاری آن می‌خوانیم:
در احادیث و روایات ما ذکر شده است که: "ما قال فینا قائل بیت شعر إلا یؤید بروح القدس" یعنی کسی برای اهل‌بیت(ع) شعر نمی‌سراید جز آنکه به مدد الهی جبرئیل یاری شود. شاعران مسیحی نیز اگر برای پدر امت امیرمؤمنان و فرزندش سالار شهیدان شعری سروده و قلمی زده‌اند بی‌تردید مورد عنایت روح القدس قرار گرفته‌اند.
این کتاب گزارشی از آثار عنایت روح القدس برای ستایش پدر و پسر در بیان و زبان نویسندگان و شاعران مسیحی لبنان است. بزرگانی چون جبران خلیل جبران، جرج جرداق، بولس سلامه، سلیمان کتانی و...
و در بخشی از مقدمه آمده است:
زمانی که از عشق و شوق و دلبستگی نویسندگان و شاعران مسیحی به آل‌الله سخن می‌گوییم باید به یاد داشته باشیم که هر یک از ایشان در فرهنگ و فضای خاص خود پرورش یافته‌اند و نباید از آنان بیش از ادای احترام و اعتراف به حقیقت انتظاری داشت. باید این آثار را در همین حد و با همین کارکرد مطالعه کرد و از آن‌ها بهره برد. از جوینده و یابنده مسیحی که در مدح و ثنای امیرمؤمنان یا در سوگ و رثای سالار شهیدان اثری از خود به جای می‌گذارد نباید انتظار تغییر دین و آیین داشت یا توقع فهم و درک همه معارف الهی نمود و از رفتار و گفتار عادی او در چارچوب فرهنگ مسیحی‌اش تعجب کرد. چنین کسی از یک فرهنگ دیگر است با پیشینه‌ها و باورهای بسیار متفاوت و گاه کاملاً متناقض آمده است و همین تضاد و فاصله به آثارش چنین جذابیتی بخشیده است. هر چند نسبت تأثیرپذیری و شرایط روحی و معنوی افراد با هم تفاوت دارد اما به هرحال چنین افرادی معمولاً در تعلق به این فضای فرهنگی متفاوت مشترکند؛ پس نباید از تابلویی که به دیوار اتاق خود زده‌اند یا کتاب دیگری که منتشر کرده‌اند یا سخنان تازه‌ای که می‌گویند تعجب کرد.
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری شاعران مسیحی روح القدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۴۳۰۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی

آقای محمدرضا هراتی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما درباره دستاورد‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: شاخص‌های کتابخانه‌ای در دو سال گذشته در بخش‌های کتابخانه‌های عمومی، منابع، سیار و عضو فعال افزایش یافته است.

وی گفت: نهاد کتابخانه‌های عمومی با بیش از سه هزار هشتصد کتابخانه، ۱۲۰ سالن مطالعه و بیش از ۱۲ میلیون نفر عضو و منابع متنوع تخصصی و عمومی، به عنوان بزرگترین شبکه مویرگی فرهنگی کشور، متولی اصلی کتاب و کتابخوانی در سطح کشور است.

وی افزایش ۶۴ باب کتابخانه عمومی، افزایش ۵۰ درصدی کتابخانه‌های سیار، افزایش منابع کتاب کتابخانه‌ها و رشد ۲۴۵ درصدی تعداد عضو فعال کتابخانه‌ها را از دستاورد‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی در ۲ سال گذشته بیان کرد و گفت: کتابخانه‌ها از عضویت و امانت فراتر رفته و خدمات فرهنگی از جمله ۶۰ خدمت در جهت توانمندسازی و بهینه‌سازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان ارایه می‌کنند.

هراتی با بیان اینکه همه کتابخانه‌های عمومی کشور بخش جداگانه کودک و نوجوان دارند و برای گروه‌های خاص نیز برنامه ریزی شده است افزود: در حال تجهیز بخش‌های سالمندان، نابینایان و مادران در کتابخانه‌های عمومی کشور هستیم.

وی اظهار داشت: از این ۱۲ میلیون عضو فعال نزدیک به ۶۰ درصد کودکان و نوجوانان هستند که در همین راستا برنامه‌های گسترده‌ای مانند جشنواره‌ها و جایزه‌های داستان نویسی و قصه گویی، محافل ادبی، پویش‌های کتابخوانی و مسابقات تلویزیونی را برای مخاطب کودک و نوجوان برگزار می‌کنیم.

معاون توسعه نهاد کتابخانه‌های عمومی افزایش ۵۰ درصدی کتابخانه‌های سیار به ویژه در روستا‌ها و نقاط کم برخوردار از دیگر دستاورد‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در ۲ سال گذشته دانست و گفت: در کنار بهره برداری از کتابخانه‌های مرکزی، ۱۳۲ کتابخانه غیر مرکزی شامل ۵۸ کتابخانه شهری و ۷۴ کتابخانه روستایی است.

وی گفت: علاوه بر افتتاح کتابخانه در روستا‌ها جشنواره‌هایی هم برای روستائیان و عشایر مانند جشنواره عشایر با طعم کتاب یا طرح حایی مانند مجموعه کوله کتاب ویژه مناطق صعب العبور را برگزار کردیم که با استقبال خوب مردم آن مناطق مواجه شد.

هراتی با اشاره به اینکه در حال حاضر ایران از لحاظ توسعه شبکه کتابخانه‌ای در بین کشور‌های برتر منطقه قرار دارد افزود: ایران از لحاظ توسعه شبکه‌های کتابخانه‌ای دارای رتبه اول در میان کشور‌های منطقه و در جمع ۲۰ کشور برتر دنیا است.

دیگر خبرها

  • جدیدترین شماره مجله «خیمه» منتشر شد
  • هندی‌ها به نمایشگاه کتاب تهران نمی‌آیند؟
  • میدان شهرت در ایران
  • نهاد کتابخانه‌های عمومی زمینه‌ساز ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی
  • کمرنگ‌شدن نشریات تخصصی نوجوانان از عوامل افت شعر نوجوانان است
  •  برگزاری ششمین جشنواره انتخاب کتاب سال آذربایجان‌غربی
  • نمایشگاه کتاب و آثار خط و نقاشی در هرات
  • چرا شعر نوجوان مورد توجه نیست؟
  • ششمین جشنواره انتخاب کتاب سال آذربایجان‌غربی برگزار می‌شود
  • شهرداری میانه از پیشگامان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است