Web Analytics Made Easy - Statcounter

کوه «اتنا» (Etna)، بلندترین و فعال‌ترین آتشفشان قاره اروپا در طول شش ماه اخیر آن قدر فوران کرده که تصاویر ماهواره‌ای از افزایش ارتفاع ۳۰ متری آن خبر می‌دهند.

جوان‌ترین و فعال‌ترین دهانه در بین چهار قله اتنا حالا با ارتفاع ۳۳۵۷ متر از سطح دریا به بلندترین بخش این آتشفشان تبدیل شده و به بالاترین ارتفاع تاریخ خود رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



ارتفاع آتشفشان «اتنا» در شش ماه گذشته ۳۰ متر بیشتر شده است

این افزایش ارتفاع تحت تاثیر ۵۰ فوران اخیر در تاریخ ۱۶ فوریه ۲۰۲۱ (۲۸ بهمن ۱۳۹۹) بوده که شکل آتشفشان را تغییر داده است. دانشمندان در حین آنالیز تصاویری که در تاریخ ۱۳ و ۲۵ ژوئیه (۲۲ تیر و ۳ مرداد) از ماهواره «پلیاد» به دست آمده، توانستند این افزایش چشمگیر ارتفاع را شناسایی کنند. البته این اطلاعات باید با تخمین ۳ متر در نظر گرفته شود.

---

محققان برای اطمینان از یافته خود باید ساختار توپوگرافی یا عارضه‌نگاری مدل‌ها را تصحیح می‌کردند. آن‌ها برای حذف اثرات پوشش ابر و گاز‌های منتشر شذه از دهانه آتشفشان اطلاعات به دست آمده از مدل سطحی دیجیتال (DSM) در تاریخ ۳ مرداد را با داده‌های ۲۲ تیر مقایسه کردند.

دهانه شمال شرقی اتنا بلندترین قله این کوه در ۴۰ سال اخیر بود، اما حالا دهانه جنوب شرقی جای آن را گرفته است. دهانه شمال شرقی پس از فوران ۱۹۸۰ و ۱۹۸۱ به حداکثر ارتفاع ۳۳۵۰ متر رسید. ولی با ریزش لبه‌های دهانه، از ارتفاع آن کاسته شد. ارتفاع دهانه شمال شرقی در تابستان ۲۰۱۸ برابر ۳۳۲۶ متر بود.

گفته می‌شود که کوه اتنا ابتدا در زیر آب قرار داشته و بعد آرام‌آرام به خشکی راه پیدا کرده است. این کوه به مرور با فوران‌های گوناگون ارتفاع خود را افزایش داد و حالا پوشیده از مواد مذابی است که در حدود ۳۰۰ هزار سال گذشته از این کوه فوران کرده و روی آن خشک شده‌اند./ صداوسیما

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۴۵۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زیرسازی ۸۶ کیلومتر راه روستایی در استان اصفهان انجام شد

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد کاظمی اظهار داشت: در سال گذشته در مجموع پروژه‌های احداث، بهسازی و آسفالت راه‌های روستایی، ۸۶ کیلومتر زیرسازی، ۴۰ کیلومتر آسفالت اجرا و همچنین ۷۱ پل با دهانه زیر هشت متر و یک پل با دهانه بالای هشت متر احداث شده است.

وی ادامه داد: در شهرستان سمیرم، پروژه‌های زیر سازی راه روستایی آب ملخ، تکمیل محور زمان کهریز حسن آباد، بهسازی محور خفر – سرباز، قطعه ۲ محور شهید – دزکرد، احداث محور ونک – سولقان، بهسازی و آسفالت سبز آباد و چشمه محمد قلی، تکمیل محور گرموک – هونجان، احداث راه روستایی عقدک، با اجرای ۱۹ کیلومتر زیرسازی راه، ۸ کیلومتر اجرای آسفالت گرم و احداث ۱۱ پل با دهانه زیر هشت متر اجرا شده است.

کاظمی افزود: پروژه‌های روسازی سریجهن – مهاباد، احداث قطعه ۲ سریجهن – مهاباد، بهسازی و آسفالت حیدر آباد- خوش آباد – امامزاده، ابنیه فنی زواره - دره باغ در شهرستان اردستان، ۱۴ کیلومتر زیرسازی راه، هشت پل با دهانه زیر هشت متر احداث شده است.

رئیس اداره نظارت بر ساخت راه‌های فرعی و روستایی تصریح کرد: احداث ۱۲ کیلومتر زیرسازی و ۹ کیلومتر آسفالت گرم و همچنین چهار پل با دهانه زیر هشت متر در شهرستان شهرضا برای اجرای زیر سازی و آسفالت محور هونجان - گرموک (قطعه ۱)، قطعه ۲ محور هونجان - گرموک، احداث محور کهرویه - یحیی آباد، اصلاح سه راهی‌های شهرضا – آباده در سال گذشته انجام گرفت.

وی در خصوص پروژه‌های احداث، بهسازی و آسفالت راه‌های روستایی در شهرستان فریدونشهر نیز خاطر نشان کرد: بهسازی قطعه ۲ میدانک - پشندگان، بهسازی قطعه ۳ میدانک - کیوارستان - پشندگان، بهسازی راههای روستایی فهره و بهرام آباد، بهسازی راه روستایی بن کمر، بهسازی راه روستایی هیران، بهسازی و آسفالت تزره، احداث و بهسازی و آسفالت راههای روستایی شهرستان فریدونشهر، با اجرای ۱۰.۵ کیلومتر زیرسازی، ۳.۵ کیلومتر آسفالت گرم و هشت پل با دهانه زیر هشت متر در سال ۱۴۰۲ صورت گرفت.

کاظمی با اشاره به احداث قطعات سه و چهار محور جندق – مصر شهرستان خور و بیابانک در سال گذشته بیان کرد: برای اجرای این ۲ پروژه ۱۱ کیلومتر زیرسازی، هفت پل با دهانه زیر هشت متر اجرا شد.

رئیس اداره نظارت بر ساخت راه‌های فرعی و روستایی تشریح کرد: اجرای احداث محور حسن آباد – دستگرد و همچنین ادامه محور مزرعه عرب – جندان در شهرستان جرقویه، ۶ کیلومتر زیرسازی راه، پنج کیلومتر آسفالت سیلکت و پنج پل با دهانه زیر هشت متر اجرا شده است.

وی در تشریح پروژه‌های شهرستان اصفهان نیز افزود: پروژه‌های آسفالت راه‌های فرعی و روستایی اصفهان (روران) و همچنین تعریض پل زغمار و اصلاح قوس آن با اجرای چهار کیلومتر زیرسازی راه و آسفالت گرم و احداث یک پل با دهانه بیش از هشت متر انجام شد.

کاظمی ادامه داد: در شهرستان بویین و میاندشت نیز هشت پل با دهانه زیر هشت متر در پروژه‌های بهسازی مغندر – سکان و ابنیه فنی غرب استان (باغ مادی - میلاگرد- حاج بلاغ) اجرا شده است.

رئیس اداره نظارت بر ساخت راه‌های فرعی و روستایی اداره‌کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان اصفهان گفت: در احداث محور سین – دستگرد شهرستان برخوار، ۲ کیلومتر زیرسازی راه و هشت پل با دهانه زیر هشت متر، بهسازی راه‌های روستایی هرمانک - دره الوچه و گرداب شهرستان چادگان، ۶ کیلومتر زیرسازی راه و ۶ پل با دهانه کمتر هشت متر و ۳.۵ کیلومتر آسفالت گرم، زیر سازی راه دسترسی به پل حسین آباد شهرستان خمینی شهر، یک کیلومتر زیرسازی راه و یک پل با دهانه کمتر هشت متر، احداث راه روستایی علی آباد – جمبزه شهرستان دهاقان، ۲ کیلومتر زیرسازی راه و ۳ پل با دهانه کمتر هشت متر و بهسازی محور قلعه میر – قهدریجان در شهرستان فلاورجان، ۲ کیلومتر زیرسازی راه و ۲ پل با دهانه کمتر هشت متر اجرا شده است.

کد خبر 6089663

دیگر خبرها

  • ثبت احوال : مردان سال گذشته بیشتر از زنان فوت کردند
  • اجرای زیرسازی ۸۶ کیلومتر راه روستایی در استان اصفهان
  • مردان سال گذشته بیشتر از زنان فوت کردند
  • بر اساس آمار سازمان ثبت احوال؛ سال گذشته مردان بیشتر فوت کردند
  • فعالیت ۹۱ معدن در استان البرز
  • زیرسازی ۸۶ کیلومتر راه روستایی در استان اصفهان انجام شد
  • بدحالی چند تن از هواداران تراکتور
  • سال گذشته ترانزیت جاده‌ای کشور ۵۸ درصد افزایش یافت
  • افزایش ۵۸ درصد ترانزیت جاده ای کشور در سال گذشته
  • تبریز فقیرترین کلانشهر از نظر هوشمندسازی معابر است