Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از سخت‌ترین وظایف والدین این است که عادت‌های سالم و مثبتی را در وجود فرزندانشان ایجاد کنند. عادت‌های خوب با تکرار کار‌های مشابه یا یکسان به وجود می‌آیند و برای رشد درست کودکان الزم و ضروری هستند.

اغلب رفتار‌ها و عادت‌هایی که داریم در سال‌های اول زندگیمان شکل می‌گیرد، بنابراین خیلی مهم است که والدین از همان ابتدا عادت‌های صحیح کودکان را به آن‌ها بیاموزند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر خانواده‌ای بنا بر تعریفی که اعضای آن دارند شکل و شمایل متفاوتی دارد. بعضی‌ها به دلیل نوع شغلشان ساعات زیادی از روز نمی‌توانند در کنار هم باشند بنابراین شب‌ها برای این خانواده حکم بخش اصلی ارتباطی را دارد. بعضی دیگر صبح یا ظهر را در کنار هم سپری می‌کنند.

پدر و مادر درخواست‌های مودبانه بچه‌ها را تقویت کنند، نه نالیدن‌ها و فریاد زدن‌هایشان را یا سربه‌سر گذاشتن‌ها و کج‌خلقی‌ها و قهر کردن‌هایشان را. سعی کنند بحث و گفتگو‌های آرامی‌که در بینشان وجود دارد را چند برابر کنند، نه مجادله کردن و پافشاری و جنگیدن‌هایی که گاه و بی‌گاه بینشان به وجود می‌آید.

حسین ابراهیمی مقدم روانشناس و استاد دانشگاه درباره تربیت کودکان گفت: برای کودکان توضیح دهید که بعد از هر فعالیت مثبتی مانند خوردن، شستن دندان‌ها و خوابیدن برای کودکان توضیح دهید، چه نتیجه‌ای می‌گیرن. در وجود آن‌ها احساس آرامش و همچنین آینده نگری ایجاد کنید. در این صورت احساس بهتر، اطمینان خاطر و احساس امنیت درونی بیشتری خواهند داشت.

وی بیان کرد: اگر تمام اعضای خانواده یک مدل رفتاری خاص را در منزل پیاده کنند، ایجاد عادت‌های درست در کودکان ساده‌تر خواهد شد. به این ترتیب که پدر، مادر، خواهر‌ها و برادر‌ها نسبت به وظایف و نقش خود در خانواده آگاه باشند و آن را درست انجام دهند.

وی تصریح کرد: مهم است که نقشی به کودک داده شود و زمینه همکاری او نیز فراهم شود. نکته مهم دیگر در ایجاد عادت‌های خوب این است که اقدامات، روزانه و پایدار باشند؛ یعنی به طور مرتب انجام و تکرار شوند. به عقیده متخصصان ایجاد عادت‌های خوب باعث می‌شود که کودک مستقل بار بیاید.

این روانشناس ادامه داد: پدر و مادر باید عادت‌های خوب را به کودکان خود آموزش دهند و توضیح دهند که چرا برخی از عادت‌ها مضر بوده اند و باید از آن‌ها پرهیز شود. این کار برای والدین بسیار سخت است، اما برای زندگی کودکان ضروری است.

ابراهیمی مقدم در ادامه به برخی از این عادت‌های مثبت اشاره کرد و گفت: پدر و مادربه کودکان خود بگویند که هر روز مطالعه کنند. مطالعه و خواندن، باعث تحریک حواس کودک می‌شود، تبادل دانش ایجاد می‌کند و تمرکز و همدلی کودک را برمی انگیزد.

وی افزود: علاوه بر این باعث می‌شود که کودک به مرور دید وسیع تری نسبت به جهان پیرامون خود داشته باشد. برای مطالعه روزانه، پدر و مادر می‌توانند قبل از خواب یک داستان یا رمان برای کودکشان بخوانند و ادامه داستان را برای شب‌های بعد بگذارند. البته کودک باید علاقه واقعی نشان دهد و اجباری در کار نباشد. این مهارت والدین است که ایجاد علاقه کنند.

این روانشناس به پدر و مادران تاکید کرد: به کودک خود از اهمیت مهم‌ترین وعده غذایی که صبحانه است، اشاره کنند. بدون شک صبحانه اصلی‌ترین و مهم‌ترین وعده غذایی روزانه برای کودکان است. کودکان باید حداقل ۳وعده غذایی اصلی داشته باشند.

وی گفت: صبحانه اولین وعده روزانه است که انرژی لازم را برای شروع روزی دیگر فراهم می‌کند. اگر کودک صبحانه اش را نخورد بدنش دچار بی حالی متابولیک می‌شود. چیزی که در دنیای فناوری به عنوان حالت صرفه جویی در مصرف انرژی شناخته می‌شود. به این ترتیب تمرکز در انجام کار‌های روزانه برای کودک سخت شده و دچار خستگی زودهنگام می‌شود.

ابراهیمی مقدم مطرح کرد: والدین باید حواسشان به میزان کافی خواب کودکشان باشد. میزان خواب کافی در کودکان به سن آن‌ها بستگی دارد. کودکان بین ۳ تا ۵ سال روزانه بین ۱۰ تا ۱۳ ساعت خواب نیاز دارند. کودکان ۶ تا ۱۳ سال باید بین ۹ تا ۱۱ ساعت بخواند. اگر به میزان کافی نخوابند توانمندی‌های روزانه شان کاهش یافته و ممکن است نتوانند به خوبی فکر کرده و تصمیم درست بگیرند.

وی خاطر نشان کرد: پدر و مادر زمان تماشای تلویزیون یا بازی‌های کامپیوتری را محدود کنند. زمانی به فرزندتان اجازه می‌دهید تلویزیون تماشا کنند یا با گوشی‌های هوشمند یا تبلت مشغول شوند باید مدیریت زمان نیز داشته باشید؛ یعنی این که ساعت مشخصی را برای استفاده از این ابزار مشخص و محدودیت‌هایی را اعمال کنید. به او یاد دهید که نباید تمام وقت خود را صرف بازی‌های کامپیوتری یا تماشای تلویزیون کنند، بلکه باید فعالیت‌های متنوع و مفیدی را تجربه کنند.

ابراهی مقدم در پایان بیان کرد: والدین به ورزش کردن و فعال بودن کودکشان توجه کنند. از همان سنین کودکی می‌توانند فرزندانشان را به انجام فعالیتی خارج از مدرسه تشویق کنند. به عنوان مثال او را تشویق به انجام ورزش‌های رزمی، شنا، رقص، تیراندازی با کمان یا هر فعالیتی که علاقه دارد کنند.

وی ادامه داد: اگر فرزندتان علاقه‌ای به انجام فعالیت‌های جسمی و ورزشی نشان نمی‌دهند او را درکلاس‌هایی مانند آموزش شطرنج، زبان‌های خارجی، کلاس پیانو یا نقاشی ثبت نام کنند. البته تا حد امکان یک فعالیت ورزشی هر چند سبک مانند پیاده روی یا دوچرخه سواری را در برنامه روزانه فرزندشان بگنجانند و به او توضیح دهند این کار برای سلامت وی ضروری است.

رفتار فرزندان آینه تمام قد رفتار والدین است. آن‌ها از رفتار شما کپی برداری می‌کنند و قدرت یادگیری بالایی در این زمینه دارند. عادت‌های خوب با تکرار و مشاهده رفتار اطرافیان کسب می‌شود. با آموزش این عادت‌ها نه تنها والدین خوبی به شمار می‌روید، بلکه انسانی با قلب بزرگ نیز هستید.

در نهایت این که در این راه دلسرد و ناامید نشوید. تربیت و آموزش کودکان راه طولانی و پر پیچ و خمی است و نباید متوقف شوید. آن چه مهم است فرایند و شعور تربیت انسان‌هایی با درک بالا برای دنیای آینده است.

بیشتر بخوانید

روانشناسی فرزندان بر اساس ترتیب تولد/ فرزند چندم خانواده هستید؟ چگونه با مدیریت احساس خود، رفتار کودکان را بهبود ببخشیم؟
انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: والدین کودکان تربیت کودکان رفتار والدین آموزش کودکان عادت های خوب پدر و مادر برای کودک عادت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۵۹۵۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ رئیس اداره اقتصاد درمان دانشگاه علوم پزشکی اراک گفت: براساس دستوالعمل ارائه خدمات ارائه خدمات رایگان به کودکان زیر هفت سال و ابلاغیه وزارت بهداشت در اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت همه خدمات بستری و سرپایی کودکان زیر هفت سال در مراکز دولتی دانشگاهی و بیمارستان‌های دولتی موظف به ارائه کلیه خدمات بستری رایگان هستند.

دکتر طباطبایی افزود: وزیر بهداشت اسفند سال گذشته از خدمات درمانی رایگان برای کودکان زیر هفت سال خبرداد که این طرح در استان از اول اردیبهشت به طور کام در حال اجرا است.

او گفت: در اجرای این طرح بیمارستان‌های دولتی موظفند این خدمات را ارائه دهند و هیچ گونه دریافتی از از بیماران زیر هفت سال نداشته باشند.

به گفته طباطبایی دارندگان بیمه پایه مشمول این طرح هستند و چنانچه بیماری فاقد بیمه پایه باشد، می‌تواند با مراجعه به سازمان بیمه سلامت برای بیمه خود اقدام کند و از مزایای این طرح بهره‌مند شود.

والدین کودکان زیر هفت در صورت مشاهده تخلف در روند اجرای این طرح می‌توانند از طریق تماس با سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت موضوع را در میان بگذارند. 

دیگر خبرها

  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه
  • دو روی سکه معلم بلاگری/کاهش هوش هیجانی دانش آموزان با تولید محتوا از آن‌ها
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • جزئیات جدید از پیدا شدن دختر صحرا؛ پشت‌پرده دزدیده شدن «یسنا» فاش شد!
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟
  • گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه