Web Analytics Made Easy - Statcounter

راه‌آهن باید خصوصی‌کردن لکوموتیو‌ها و اجازه به دیگر شرکت‌ها برای خرید و مدیریت لکوموتیو درون شبکه را در دستور کار قرار دهد.

به گزارش خبرگزاری دانشجو، حمل و نقل ریلی را می توان یکی از بنیان‌های پیشرفت کشورهای توسعه یافته دانست، حمل و نقل در هر کشوری نظیر سیستم خون‌رسانی بدنه اقتصادی آن عمل می‌کند که در این بین راه‌آهن در نقش شاهرگ‌های این سیستم است؛ در این بخش‌ مدیریت صحیح، پویا و رو به جلوی حمل و نقل هر کشور رابطه مستقیمی با شکوفایی اقتصادی آن خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای دولت یازدهم، رئیس جمهور منتخب سال 92 تأکید ویژه‌ای در موضوع حمل و نقل ریلی داشت و آن را یکی از مهم‌ترین برنامه‌های دولت خود معرفی کرد.

در دولت یازدهم ابتدا محسن پورسیدآقایی، از سوی عباس آخوندی به مدیریت راه‌آهن منصوب شد‌، در دوران فعالیت محسن پورسیدآقایی در کنار بهبود برخی شاخص‌های آماری راه‌آهن، حادثه تلخ تصادف قطارهای مسافربری در هفتخوان و جان باختن 48 نفر از هموطن رخ داد که پس از این حادثه، پورسیدآقایی از سمت خود استعفا داد در حالی که این انتظار وجود داشت عباس آخوندی نیز از استعفا دهد.

آخوندی روز پنجم آذرماه 95 و پس از وقوع این سانحه، ‌در یکی از مصاحبه‌های خود اعلام کرد: همه خانواده‌ها چه آنهایی که کشته شده‌اند و چه آنهایی که مجروح هستند، زیرپوشش بیمه قرار دارند و از این جهت نگرانی خاصی وجود ندارد.

پس از استعفای پورسیدآقایی که درواقع برای تطهیر آخوندی انجام شد، ‌عباس آخوندی سعید محمدزاده را به مدیریت راه‌‌آهن منصوب کرد‌، وی نیز حدود 2 سال مدیریت شرکت راه‌آهن را بر عهده داشت و ‌در سال 97‌ ترانزیت ریلی به رکورد تقریبی 1.6 میلیون تن در سال رسید.

پس از مدتی اختلاف عباس آخوندی و رئیس‌جمهور وقت (روحانی) شدت گرفت که این اختلافات بیشتر در حوزه مسکن بود، عباس آخوندی - طبق گفته خودش - مسکن مهر را مزخرف می‌دانست و روحانی در یکی از سخنرانی‌هایش درباره آخوندی به اختلافاتش با وی در موضوع مسکن اشاره کرد.

به تدریج زمزمه‌‌های برکناری عباس آخوندی از وزارت‌ راه و شهرسازی مطرح شد که وی در اقدامی پیشگیرانه، خود استعفا کرد تا موضوع به «برکناری» نینجامد.

پس از رفتن عباس آخوندی از وزارت راه و شهرسازی، محمد اسلامی مدیریت این وزارتخانه را بر عهده گرفت؛ 14 اسفند 97 بود که ‌‌‌‌با حکم محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی، سعید رسولی به عنوان سرپرست شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران منصوب شد.

* آمار کاهشی ترانزیت ریلی

یک کارشناس حمل و نقل ریلی در این‌باره می‌گوید: یکی از آمارهایی که در چند سال اخیر در حوزه ریلی نزولی بود‌، ترانزیت ریلی است، در سال 98 ترانزیت ریلی که از جمله امیدهای ارزآوری کشور در دوران تحریم است‌ به 0.6 میلیون تن کاهش یافت و درواقع طی یک سال، به یک‌سومِ سال قبل خود کاهش یافت‌.

وی گفت: در سال 1400 مدیریت ارشد راه‌آهن خبر از رشد 30 درصدی ترانزیت ریلی سال 99 نسبت به سال 98 داد، در حالی این آمار نشان‌دهنده آن است که ترانزیت ریلی سال 99، یک‌دوم سال 97 بوده‌ است و باید در دولت سیزدهم با رشد آمار ترانزیت ریلی توجه بیشتری انجام شود.

این کارشناس حمل و نقل ریلی ادامه داد: پیش از آن نیز خبر رشد 220 درصدی سهم ترانزیت ریلی از ترانزیت زمینی کشور اعلام شده بود، که این عدد به خاطر کاهش شدید ترانزیت جاده‌ای و کم شدن مخرج کسر در ترانزیت زمینی بود‌.

وی بیان کرد: در دوران شیوع کرونا به دلیل بسته شدن اغلب گذرگاه‌های جاده‌ای میان کشورها، ترانزیت ریلی رشد قابل توجهی پیدا کرد، به طور مثال روسیه، ترانزیت چین به اروپا از خاک خود را 90 درصد افزایش داد اما این موقعیت در ایران استفاده نشد.

این کارشناس حمل و نقل ریلی تصریح کرد: تناژ بار ریلی حمل شده در کشور که در سال 1397 رقم 50.3 میلیون تن بود، اما در سال 1398 به 46 میلیون تن کاهش یافت که رشد تناژ بار ریلی‌ باید در دولت سیزدهم به صورت جدی دنبال شود.‌

وی بیان کرد: پرداخت مطالبات پیمانکاران تعمیر و نگهداری لکوموتیو با مشکل مواجه است ‌و این موضوع موجب شده است‌ حدود 10 درصد از ناوگان کِشنده‌های ریلی ایران زمینگیر شوند.

وی اضافه کرد: راه‌آهن باید خصوصی‌کردن لکوموتیو‌ها و اجازه به دیگر شرکت ها برای خرید و مدیریت لکوموتیو درون شبکه را در دستور کار قرار دهد.

منبع: خبرگزاری فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: ریل حمل و نقل دولت روحانی ترانزیت ریلی حمل و نقل ریلی ترانزیت ریلی عباس آخوندی میلیون تن راه آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۶۲۷۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش تولید در حوزه کشاورزی لرستان

‌به گزارش خبرنگار مهر، سید عماد شاهرخی روز دوشنبه در جلسه شورای معاونین و مدیران سازمان جهاد کشاورزی لرستان با تأکید بر رعایت تناوب کشت در دیمزارها، اظهار داشت: اگر بتوانیم کشت کاملینا را به‌عنوان جایگزین در دیمزارها توسعه بدهیم علاوه بر تأمین روغن موردنیاز کشور اقتصاد کشاورز هم تأمین می‌شود.

افزایش تولید سیب، انار و زردآلو

وی به تولید سیب قبل از دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: میزان تولید سیب قبل از دولت سیزدهم ۶۵ هزار تن بود درحالی‌که این رقم در دولت سیزدهم به ۷۵ هزار تن رسیده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، بیان کرد: میزان تولید انار قبل از دولت سیزدهم ۵۵ هزار تن بود و در دولت سیزدهم این رقم به ۷۰ هزار تن افزایش پیدا کرد.

شاهرخی به تولید زردآلو در استان هم اشاره کرد و گفت: میزان برداشت سالانه زردآلو از باغات استان تا قبل از دولت سیزدهم دو هزار و ۵۰۰ تن بود، درحالی‌که این رقم در دولت سیزدهم به دو هزار و ۷۰۰ تن افزایش پیدا کرد.

اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای لرستان

وی به میزان برداشت نخود از مزارع استان هم اشاره کرد و افزود: تولید نخود قبل از دولت سیزدهم ۱۶ هزار و ۵۲۷ تن بود درحالی‌که این رقم در دولت سیزدهم به ۴۳ هزار و ۵۹۳ تن افزایش پیدا کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان تولید کل حبوبات استان را قبل از دولت سیزدهم ۶۲ هزار و ۹۴۲ تن عنوان کرد و گفت: در دولت سیزدهم حجم تولیدات حبوبات به ۸۷ هزار و ۴۳۴ هزار تن افزایش پیدا کرد.

شاهرخی با اشاره به طرح جهش تولید در دیمزارها اظهار کرد: سال ۱۴۰۰ سطح جهش تولید در دیمزارها ۲۷۰ هزار هکتار بود درحالی‌که سال ۱۴۰۱ این عدد به ۳۵۰ هزار هکتار افزایش پیدا کرد.

وی گفت: سطح زیر کشت در طرح جهش تولید در سال گذشته به ۳۷۰ هزار هکتار افزایش پیدا کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان به جذب ادوات در طرح جهش تولید در دیمزارها هم اشاره کرد و افزود: سال ۱۴۰۱، ۲۵۵ دستگاه با اعتبار ۲۴۲ میلیارد ریال، سال گذشته ۵۳۲ دستگاه با اعتبار ۶۶۹ میلیارد ریال جذب شد که از لحاظ اعتباری ۱۷۷ درصد افزایش و از لحاظ تعداد دستگاه ۱۰۸ درصد افزایش داشته است.

افزایش محصولات کشاورزی

شاهرخی با اشاره به مبارزه با علف‌های هرز در سطح مزارع استان هم ادامه داد: امسال مبارزه با علف‌های هرز در سطح ۲۳۴ هزار هکتار انجام شده که نسبت به سال گذشته ۱۱ درصد افزایش داشته است.

وی گفت: در ۱۰۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان مبارزه با آفت سن انجام شد که نسبت به سال گذشته ۵۶ درصد رشد داشته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با بیان اینکه ۱۴۰۲-۱۴۰۱ شاهد افزایش ۱۴ درصدی محصولات کشاورزی بودیم، گفت: به دنبال این هستیم که تولیدات بخش کشاورزی ظرف برنامه پنج‌ساله ۲۵ درصد افزایش پیدا کند.

شاهرخی به افزایش تولید تخم‌مرغ در استان هم اشاره کرد و گفت: تولید تخم‌مرغ در دولت سیزدهم از هفت هزار تن به ۱۲ هزار تن رسیده و برنامه ما این است که تا پایان دولت این رقم به ۱۸ هزار تن برسد و استان در تولید تخم‌مرغ به خودکفایی برسد.

وی به احیا و مرمت ۸۰ قنات و بهره‌برداری از سه ایستگاه پمپاژ در دولت سیزدهم هم اشاره کرد و افزود: دو ایستگاه پمپاژ دیگر هم ظرف دو ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان احیای ۲۳۹ واحد راکد و بهره‌برداری از ۳۳۰ پروژه بخش کشاورزی را از دیگر اقدامات دولت سیزدهم در لرستان عنوان کرد و گفت: برنامه ما این است که طی یک برنامه ۵ ساله لرستان را به قطب تولید ماهیان خاویاری کشور تبدیل کنیم.

کد خبر 6098821

دیگر خبرها

  • جهش تولید در حوزه کشاورزی لرستان
  • رییس سازمان خصوصی سازی: ۵ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد
  • ۵.۲۲ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد/ واگذاری سهام به ۳۰۰۸ کارگر در دولت سیزدهم
  • کلاف سردرگم فاضلاب شهر بندرعباس با عزم دولت سیزدهم باز شد
  • هزینه‌کرد ۵.۵ میلیارد یورویی دولت سیزدهم برای بهبود وضع هوا و کاهش سوختن گازهای مشعل
  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد
  • سهام ترجیحی ۶۴ هزار نفر از کارگران به نامشان شد+ فیلم
  • هزینه‌کرد ۵.۵ میلیارد یورویی دولت برای بهبود وضع هوا و کاهش فلر
  • دستور رئیسی به بانک ها درباره وام ازدواج، مسکن و اشتغال
  • بخش خصوصی؛ امید ایران توانمند