Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، علاوه بر کرونا، مشکلات دیگری همانند کمبود داروهای کرونایی داریم ، آن هم کمبود داروهای بیماران خاص  است. سال‌هاست که افراد مبتلا به بیماری‌های خاص به جز مشکلات بیماری با مشکلات دارویی نیز مواجه هستند.  مشکلات آنها  اما در چند سال اخیر بیشتر شده؛ مشکلاتی که ریشه‌های آن به سوء مدیریت و مسائلی مانند تحریم برمی‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینها اما تنها مشکلات تامین داروی کشور نیست و تخصیص ارز برای تامین دارو‌های مورد نیاز از مشکلاتی است که فعالان در حوزه دارو با آن مواجه هستند. تخصیص ارز به تولیدکنندگان دارو، این روز‌ها به کندی و با مشکلاتی همراه است، آن قدر که حتی به گفته افراد مبتلا به بیماری‌های خاص، دارو‌های تولید داخل هم به دلیل تخصیص‌نیافتن ارز و تامین‌نشدن مواد اولیه، نایاب شده است.

داروی کمیاب، اما تمام مشکل بیماران خاص نیست. اگر افراد مبتلا به بیماری خاص دارویی را نیز در داروخانه‌ها پیدا کنند، قیمت‌های نجومی این دارو‌ها آن‌ها را از درمان دور می‌کند. دارو‌های بیماران خاص در حالی نایاب و کمیاب است که در بازار آزاد و در فضای مجازی افرادی به‌راحتی دارو‌ها را به فروش می‌رسانند. حالا مسئولان راه چاره ای کردند و به داد این نوع بیماران رسیده اند.

مشکل اصلی کمبود دارو، برند آن هاست

به گزارش خبرنگار علی فاطمی نائب  رئیس انجمن داروسازان ایران در گفت‌‌وگو باخبرنگار حوزه بهداشت و درمان  اظهار کرد: ما فعلا کمبودی در ارتباط با دارو‌های شیمیایی نداریم و افراد سودجو  می‌خواهند تنها افکار مردم را متذلذل و سرگردان کنند. تولیدات و واردات هم موارد مقطعی نیست و ممکن است تغییر کند .در حالی که مشکلات انسولین و سرم طولانی مدت می‌شود، اما دارو‌های شیمیایی و بیماران خاص هیچ وقت طولانی مدت نمی‌شود.

او گفت:در حال حاضر چیزی مردم را ناراحت می‌کند نبود دارو‌های برند است به دلیل تحریم سخت بدست بیماران خاص می‌رسد. البته در بازار‌های سیاه دارو قاچاقی با برند‌های جعلی به مردم فروخته می‌شود.برخی دارو‌های هندی وجود دارند، اما مردم دنبال دارو‌های آلمانی هستند. بیشتر دارو‌ها تحریم بوده به همین دلیل مردم سرگردان هستند و مجبور می‌شوند به بازار‌های سیاه دارو رجوع کنند. بهتر است مردم به دارو‌های ایرانی اعتماد کرده، مصرف کنند و اصلا درمان بیماران را به تعویق نیندازند.

 محمد اسلامی جویباری رییس انجمن هماتولوژی و آنکولوژی ایران گفت: در حال حاضر حدود ۴۵۰ فوق تخصص هماتولوژی و آنکولوژی در سراسر کشور، مشغول طبابت هستند و مردم ایران در همه استان‌ها می‌توانند تمام خدمات درمانی که یک بیمار سرطانی نیاز دارد را از این متخصصان دریافت کنند. این پیشرفت چشمگیر و ارزشمندی است که در طی سال‌های اخیر به دست آمده است.

او افزود: ثبت کشوری سرطان از سال ۹۴ به صورت کاملا دقیق در حال بررسی است و آمار‌ها مدام در حال به روز شدن هستند، اما آمار دقیقی برای ارائه دادن وجود ندارد، زیرا در تمام شهر‌های ایران، امکانات دقیق غربالگری وجود ندارد و ما نمی‌توانیم آمار کاملا دقیقی ارائه دهیم.

اسلامی جویباری ادامه داد: ما در جریان میزان شیوع برخی سرطان‌ها در بعضی از استان‌ها هستیم، اما برای ارائه دقیق آمار کل استان‌ها به زمان بیشتری نیاز است تا تمام تغییرات اخیر آمار‌ها مورد بررسی قرار گیرد. در ناحیه گنبد کاووس و آذربایجان، سرطان مری بیشتر شایع است و در مازندران، سرطان معده شایع‌تر است.

سرطان معده در بین مردان ایرانی شایع است

این متخصص آنکولوژی گفت: شایع‌ترین سرطان در بین خانم‌ها در حال حاضر در کشور ما سرطان پستان و در بین آقایان، سرطان معده است.

اسلامی در مورد دارو‌های بیماران سرطانی و مسائل مربوط به بیمه آن‌ها افزود: اکثر دارو‌هایی که جزو سیستم فارماکوپه کشور هستند، تحت پوشش بیمه اند، اما دارو‌هایی که جدیدتر هستند متاسفانه وارد لیست فارماکوپه کشور نشده است. تقاضای ما از وزارت بهداشت این است که دارو‌هایی که اثر بخشی اثبات شده‌ای در درمان سرطان دارند را وارد لیست دارویی کند تا افرادی که توانایی مالی تهیه این دارو‌ها را دارند و امکان پوشش دهی توسط بیمه هم برای این دارو‌ها وجود ندارد، بتوانند از بازار رسمی دارو‌ها را تهیه کنند و از روش‌های غیرقانونی مثل بازار آزاد و قاچاق، استفاده نکنند.

داروی اندوکسان در کشور نایاب است

او گفت: ارگان خاصی برای درمان مشکلات روحی بیماران مبتلا به سرطان و خانواده هایشان وجود ندارد و در کشور جای خالی چنین مراکزی کاملا احساس می‌شود.

اسلامی بیان کرد: در حال حاضر با چالش بزرگ کمبود دارو‌های مهم و مورد نیاز بیماران سرطانی مواجه هستیم، زیرا بیمار ناچار است برای تهیه دارو حتی تمام استان‌ها را بگردد تا داروی مورد نیازش را با هزینه بسیار زیاد تامین کند. به طور مثال، داروی اندوکسان که لاین اول درمان سرطان است نایاب است که این موضوع برای ما چالش بزرگی است و به افراد و تیم‌هایی برای کمک به رفع اینگونه مشکلات به شدت نیاز داریم.

این متخصص آنکولوژی ادامه داد: سرطان یک بیماری است که فاکتور‌های متفاوتی در ایجاد آن دخیل هستند، درصد کمی از این فاکتور‌ها ژنتیک و بقیه این فاکتورها، فاکتور‌های قابل پیشگیری هستند.

او در مورد نکاتی که از ابتلا به سرطان جلوگیری می‌کنند گفت: رژیم غذایی مناسب، تحرک و فعالیت بدنی زیاد، اجتناب از مصرف فست فود، مصرف میوه و سبزیجات فراوان، عدم استفاده از الکل و سیگار و قلیان، خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دارو و درمان غذاودارو سرطان خون بیماران خاص حال حاضر وجود ندارد کمبود دارو استان ها دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۶۵۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو

آفتاب‌‌نیوز :

امین افشار، رییس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران در پاسخ به این سوال که این کانون بار‌ها از اهمیت استفاده از شیوه‌های نوین درمان هموفیلی سخن گفته است، مشکل عمده در عدم استفاده از این روش‌ها چیست؟ گفت: متاسفانه دیدگاه جامعی نسبت به این بیماری در کشور وجود ندارد و هزینه‌هایی که برای بیماری هموفیلی می‌شود متنوع است؛ بخشی از هزینه‌های درمان بیماری هموفیلی را بیمه‌های پایه می‌دهند، بخشی دیگر را صندوق صعب العلاج می‌دهد، قسمت دیگر هم از مابه التفاوت ارزی به اسم طرح دارویار پرداخت می‌شود. برخی هزینه‌های دیگر هم از سمت بهزیستی و مراکز توانبخشی تامین می‌شود.

وی اضافه کرد: بنابراین هر ارگانی به بخش خودش نگاه می‌کند و اینگونه می‌پندارند که استفاده از دارو‌های نسل قدیمی تر، هزینه کمتری در بر دارد. درست است که در ظاهر شاید اینگونه باشد، اما در مجموع آن هزینه‌ای که می‌شود با وضعیت درمان بیماران مطابقت ندارد.

بیماران هموفیلی متولی خاصی ندارند

افشار افزود: به طور مثال سازمان غذا و دارو اعلام می‌کند داروی هملیبرا داروی بسیار خوب و اثر بخشی است، اما هزینه بسیار بالایی دارد. این در صورتی است که تنها با نگاهی به مطالعات صندوق صعب العلاج و بیمه سلامت می‌توان دریافت که نسبت به فایبا و فاکتور ۷ در مجموع مصرف هملیبرا به نفع و به صرفه است. ولی چون درگیر بخشی نگری می‌شویم و بیماران هموفیلی متولی خاصی ندارند، باعث می‌شود گا‌ها تصمیماتی گرفته شود که منطقی بر آن حاکم نباشد.

وی یادآور شد: اگر هزینه‌های درمانی، دارویی، توانبخشی و حتی هزینه‌هایی که در زمینه اجتماعی و توانمندسازی بیماران هموفیلی انجام می‌شود درست صورت گیرد، باعث می‌شود، سطح کیفیت بیمار هموفیلی خیلی بالاتر برود.

او متذکر شد: علاوه بر این موانع بحران‌های دارویی را اضافه کنید، به طور مثال در ماه‌هایی از سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بحران دارویی در کشور داشتیم. این امر باعث شد بیمارانی که سال‌ها از دارو استفاده می‌کردند و مفاصل آن‌ها سالم مانده بود، در این برهه بحران دارویی مفاصل این بیماران نیز دچار مشکل شود.

 تقویم دارویی بیماران هموفیلی را تدوین کنید

رییس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران تاکید کرد: ما بار‌ها درخواست کرده ایم که برنامه تقویم دارویی بیماران هموفیلی را تدوین کنند تا سهمیه دریافت ماهانه داروی بیماران مشخص باشد، چرا که اگر بیمار داروی خود را به موقع دریافت نکند در بدن او خونریزی اتفاق می‌افتد و هر خونریزی اگر درمان نشود و یا دیر درمان شود مفاصل را از بین می‌برد و همه این‌ها هزینه‌ها و تبعات بدی را هم برای فرد بیمار و هم برای دولت دارند.

کم توجهی به دارو‌های جدید هموفیلی

رییس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران درباره حمایت‌های بیمه‌ای از بیماری هموفیلی اظهار کرد: طبق قانون، ۵ بیماری خاص که هموفیلی هم یکی از آن‌ها است، پوشش بیمه‌ای بالایی دارند. ما در این خصوص قدردان دولت هستیم، جمهوری اسلامی ایران با توجه به نگاه معنوی که به حیات انسان‌ها دارد، تا جای ممکن خدمات به بیماران ارائه کرده است و تا جای ممکن هزینه این خدمات رایگان بوده است.

وی افزود: متاسفانه در مورد دارو‌های نوین هموفیلی که وارد بازار می‌شود، سازمان غذا و دارو و شورای عالی بیمه مقداری توجه کمتری نشان داده اند. این دارو‌های جدید که اثر بخشی آن‌ها هم مطالعه شده است و نسبت به دارو‌های قبلی اثربخشی بهتری دارد، تحت پوشش بیمه قرار گرفته نشده است و بیمار مجبور است فرانشیزی را پرداخت کند.

۶۰ درصد بیماران هموفیلی دهک یک تا پنج جامعه هستند

او همچنین بیان کرد: طبق آماری که از اداره وزارت کار داریم، ۶۰ درصد بیماران هموفیلی دهک یک تا پنج جامعه هستند و این افراد توانایی پرداخت فرانشیز دارویی را ندارند. ۱۰۰ میلیون تنها هزینه پایه‌ای است که برای این بیماری می‌شود، اما گا‌ها هزینه‌های این بیماری به میلیارد‌ها تومان نیز می‌رسد.

وی خاطر نشان کرد: ما به شوارای عالی بیمه نامه‌ای نوشتیم و درخواست کردیم که دارو‌های نوین را جزء لیست بیمه قرار دهند. البته منظور این نیست که دارو‌های قدیمی اثر بخشی ندارند. بلکه بیماری هموفیلی بیماری است که باید دارو در تنوع بالایی در اختیار بیماران باشد.

شرایط توزیع دارو در استان‌ها

افشار تصریح کرد: شعار امسال فدراسیون جهانی هموفیلی که کانون هموفیلی ایران هم عضو آن است، دسترسی عادلانه به دارو و درمان برای همه بود. در کشور ما دارو به صورت عادلانه توزیع نمی‌شود.

وی ادامه داد: هر کسی که به پایتخت نزدیک است، می‌تواند از خدمات دارویی و درمانی بهتری بهرمند شود. در استان‌ها هم آن‌هایی که به مرکز استان نزدیک‌تر هستند دسترسی بهتری به دارو دارند. همین رفت و آمد‌ها برای دریافت دارو می‌تواند بیمار هموفیلی را با تبعات خطرناکی روبه رو کند.

او در پایان تاکید کرد: دولت می‌تواند طرحی را برنامه ریزی کند که بیمار هموفیلی در خانه بماند و دارو را در خانه تحویل بگیرد. به این روش می‌توان مصرف بهینه دارو گفت.

منبع: خبرگزاری ایلنا

دیگر خبرها

  • توزیع محموله‌های بزرگ وارفارین در بازار
  • دغدغه بیماران قلبی؛ کمبود وارفارین داریم؟
  • توزیع داروی افسردگی ترازدون پس از تایید سلامت محموله‌های وارداتی جهت رفع کمبود
  • تجویز داروی خارج از این فهرست ممنوع است
  • چالش‌های فراوان بیماران خاص و صعب العلاج در ایران/ وقتی مشکلات بیماران هموفیلی دیده نمی‌شود
  • مصائب بیماران هموفیلی برای تهیه دارو
  • تجویز داروی خارج از فهرست کشوری ممنوع است
  • کشف و ضبط داروی قاچاق و تاریخ گذشته
  • تجربه تلخ بیماران از نسخه الکترونیکی
  • یک فایده جالب داروی کاهش وزن