Web Analytics Made Easy - Statcounter

اکبر رضوانیان با اشاره به اینکه بسیاری از خانه‌های تاریخی به کافه، اقامتگاه و رستوران تبدیل شده است. گفت: خانه‌های تاریخی در وضعیت مناسب برای بهره‌برداری نیستند. در شرایط کنونی بخش قابل توجهی از اماکن و تاسیسات تعطیل شده است.

به گزارش برنا؛ خانه‌های تاریخی و میراثی کشور یکی از سرمایه‌های گردشگری کشور محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال‌های اخیر اقدامات متعدد برای صیانت از خانه‌های تاریخی و گردشگری انجام شده است.

اکبر رضوانیان، نایب رییس جامعه بومگردی کشور و رییس جامعه بوم گردی استان اصفهان درباره آخرین وضعیت خانه‌های تاریخی در بافت فرسوده کاشان به خبرنگار برنا گفت: بنده به کلمه‌ای با عنوان بافت فرسوده باور ندارم. بافت به مجموعه به هم پیوسته اطلاق می‌شود. اگر بافت است پس فرسوده نیست و بنای فرسوده بافت محسوب نمی‌شود.

او درباره آخرین وضعیت خانه‌های تاریخی شهرهایی همچون کاشان، اصفهان، نایین، یزد و ... تاکید کرد: بافت کهن و تاریخی در این شهرها وجود دارد. بخش فرسوده به جایی گفته می‌شود که پیوستگی نداشته و شاخص‌های قدیمی و کهن را ندارد. در سالیان گذشته در بافت تاریخی کاشان اتفاقات مناسب رخ داده است.

نایب رییس جامعه بومگردی کشور ادامه داد: بخشی از فضاهای ارزشمند به ویژه خانه‌ها، کارگاه‌های رنگرزی، کارگاه‌های هنرهای سنتی، به گونه‌های مختلف احیا شد و به گونه‌های مختلف کاربری آن تغییر کرده است. برای مثال  وضو خانه و کتابخانه احیا شده است.

رضوانیان تصریح کرد: بسیاری از خانه‌های تاریخی به کافه، اقامتگاه و رستوران تبدیل شده است. این بناها، بخش‌ها و معماری  با اقتصاد گردشگری پیوند خورده است.

 او گفت: تاکنون هیچ گونه برنامه‌ریزی برای توسعه گردشگری در ایام کرونا انجام نشده است. این در حالی است که کرونا برای بخش گردشگری از اهمیت برخوردار است همچنین جان و روح انسان‌ها اهمیت دارد و برای سلامتی جان و روح انسان‌ها باید تلاش کرد.

به گفته نایب رییس جامعه بومگردی کشور در طول دو سال اخیر بخش گردشگری اولویت قرار داده نشده است.

 رضوانیان با بیان اینکه اگر امکان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در فضای باز مورد توجه قرار بگیرد شامل تمامی بخش‌ها می‌شود، افزود: در بخش گردشگری هم فضای باز مورد توجه قرار گرفته می‌شود. بسیاری از فضاهای تاریخی شامل خانه‌های تاریخی، باغ‌های تاریخی و ... می‌شود و امکان فروش اینترنتی، ظرفیت‌بندی، با رعایت نکات مربوط به پذیرش مورد توجه قرار می‌گیرد. با رعایت پروتکل‌های بهداشتی بخش گردشگری می‌توانست به زندگی خود ادامه دهد.

نایب رییس جامعه بومگردی کشور با بیان اینکه بخش خصوصی برای احیای بافت فرسوده زحمات متعدد را متحمل شده است، تاکید کرد: بخش خصوصی سرمایه گذاری کرده و باید از بخش خصوصی در زمینه کرونا و تعطیلی‌ها هم نظر خواهی کرد و بعد تصمیم‌گیری می‌شد.

او ادامه داد: وضعیت مناسبی در حوزه گردشگری نداریم همچنین در وضعیت مناسب بهره‌برداری از خانه‌های تاریخی نیستیم و بخش قابل توجهی از اماکن و تاسیسات تعطیل شده است. با این تفاسیر فعالیت چندانی این تاسیسات نمی‌توانند انجام داد.

رضوانیان درباره آخرین وضعیت خانه‌های تاریخی ثبت شده در کاشان افزود: بخش خصوصی به شکل فعال وارد عمل شده و از این خانه‌ها صیانت کرده است. بخش خصوصی فعال شده تا بتواند از این طریق دستاورد داشته باشد. اگر این سرمایه‌گذاری در بافت‌های تاریخی بیش از این راکد بماند سرانجام مناسبی پیش بینی نمی‌شود. اغلب این خانه‌ها در دو سال اخیر به دلیل شیوع کرونا تعطیل هستند.

او تصریح کرد: این خانه‌ها مرمت شدند اما اگر خالی باشند به سمت تخریب پیش می‌روند. هرچند هم اکنون به دلیل عدم برنامه ریزی صحیح این بافت‌ها به سمت تخریب پیش می‌روند.

نایب رییس جامعه بومگردی کشور ادامه داد:  شاهد سفرهای مردم در روزهای تعطیل هستیم. این سفرها فاقد برنامه‌ریزی بهداشتی است. در حالی که اگر مسافر به گردشگر تبدیل می‌شد، برای گردشگر برنامه‌ریزی انجام می‌شد. برای مثال در کشورهای اطراف اقدامات در زمینه گردشگری با برنامه‌ریزی‌های دقیق و رعایت پروتکل‌های بهداشتی انجام می‌شود. این اقدامات باعث شکل‌گیری سفرهای هدفمند در کشور می‌شود در غیر این صورت  بناهای تاریخی به سمت تخریب پیش می‌رود.

رضوانیان درباره بناهای تاریخی در کاشان تاکید کرد: این بناها از سوی بخش خصوصی تملک شده است. اغلب این بناها رها شده یا تملک آن توسط بخش خصوصی انجام شده است. 

//انتهای پیام: 3

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: گردشگری گردشگری جامعه جامعه استان اصفهان برنا یزد اقتصاد بخش خصوصی سرمایه گذاری بخش خصوصی بوم گردی زهرا سلیمانی خانه های تاریخی کاشان خانه های تاریخی وضعیت مناسب بخش گردشگری برنامه ریزی بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۷۵۷۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ۵ اثر طبیعی شهرستان سپیدان در فهرست آثار طبیعی ملی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، علیرضا سامری گفت: در جلسه شورای ملی ثبت میراث فرهنگی‌تاریخی، طبیعی و حرایم آثار تاریخی کشور که اسفندماه سال ۱۴۰۲ در شیراز برگزار شد، به عنوان اولین آثار طبیعی در شهرستان سپیدان ثبت و در فهرست آثار طبیعی کشور قرار گرفت.

فرماندار سپیدان افزود: درختان چنار کهنسال امامزاده سید نورالدین علوی (ع)، درخت چنار کهنسال محله ملا شهر اردکان، غار طبیعی انگره مینو واقع در روستای انگره بخش مرکزی سپیدان پنج اثر طبیعی هستند که به ثبت ملی رسیده است.

وی با اشاره به اهمیت ثبت و نگهداری از آثار طبیعی گفت: برای حفاظت از آثار ثبت شده که گنجینه‌های طبیعی شهرستان به شمار می‌آیند می بایستی برنامه‌های حفاظتی را زیر نظر کارشناس ثبت آثار طبیعی استان اجرایی کرد تا بتوان این آثار را به عنوان جاذبه‌های گردشگری شهرستان با رویکرد توسعه پایدار و حفظ محیط زیست به بهره برداری رسانید.

علی حبیبی رئیس اداره گردشگری و صنایع دستی و گردشگری سپیدان گفت: از معیار‌های انتخاب درختان قدمت آنها است.

قدمت درختان ثبت شده شهرستان بیش از ۵۰۰ سال بوده و شناسایی و ثبت سایر درختان کهنسال و جاذبه‌های طبیعی دیگر شهرستان نیز در دست اقدام است.

حبیبی نگهداری و حفظ آثار طبیعی و تاریخی را یکی از ضروریات هر جامعه دانست و افزود: با توجه به قوانین جاری کشور هرگونه تخریب و آسیب رسانیدن به این آثار جرم محسوب شده و پیگرد قانونی دارد.

دیگر خبرها

  • امکان ساخت ۴ و نیم میلیون واحد مسکونی جدید در بافت‌های فرسوده
  • امکان ساخت ۴.۵ میلیون واحد مسکونی جدید در بافت‌های فرسوده
  • تعطیلی بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری کاشان
  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • ثبت ۵ اثر طبیعی شهرستان سپیدان در فهرست آثار طبیعی ملی
  • رکورد صدور پروانه در بافت‌های فرسوده شکسته شد
  • رکوردشکنی صدور پروانه در بافت‌های فرسوده
  • احیای خانه های تاریخی با هدف جذب گردشگری در تبریز
  • بافت زنده، ارزشمندوتاریخی شهرندوشن مرمت وبازسازی می‌شود