Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ محمودرضا گرجی، سالار بصیری و مرجان حاجی رحیمی اعضای تیم شرکت کننده از ایران در نخستین دوره مسابقات بین‌المللی اختراعات ویژه مخترعان عضو فدراسیون جهانی «ایفیا» توانستند با ساخت وسیله‌ای برای پایش و حفاظت از اشیای موزه‌ای و نسخ خطی در راستای هوشمندسازی موزه‌ها، بین ۸۰۰ گروه شرکت کننده از کشورهای مختلف برای ایران مدال طلا کسب کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخستین دوره مسابقات بین‌المللی اختراعات (ویژه مخترعان عضو فدراسیون جهانی ایفیا) تیرماه امسال به صورت آنلاین در ژنو سوئیس برگزار شد. بنابراین پایلوت موزه ارامنه تهران با همکاری ایکوم ایران، موزه ارامنه تهران به عنوان پایلوت انتخاب شد تا این اختراع در آن اجرا شود.

در نشستی که عصر روز دوشنبه اول شهریور در ساختمان ایکوم ایران برگزار شد، تیم مخترعان، درباره دستگاهی که ساخته بودند، توضیح دادند.

در این نشست علیرضا قلی نژاد، معاون فناوری و کاربردی سازی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری با ابراز خوشحالی از اینکه سرانجام چنین طرحی به نتیجه رسید، گفت: تاکنون گروه‌های زیادی اقدام به چنین کاری کرده‌اند اما همگی نیمه کاره آن را رها کردند و ما بسیار خوشحالیم که یک گروه توانست علاوه بر ساخت این دستگاه در بعد جهانی نیز آن را مطرح کند.

او در ادامه گفت: آنالیز و پایش محیط برای نگهداری از اشیای موزه‌ای و اینکه با چه چیدمانی صورت گیرد، از نکات مهمی است که در این طرح دیده شده است. همین طور از طریق کنترل است که می‌توان موزه را به وضعیت مطلوب‌تر رساند.

در ادامه این نشست، سیداحمد محیط طباطبایی، رئیس کمیته‌های ملی موزه‌های ایران (ایکوم) گفت: در دو سال گذشته موزه‌های جهان به دلیل شیوع کرونا، دچار معضلات بسیاری شدند اما بودند موزه‌هایی که از فناوری‌های روز در فضای مجازی استفاده کردند و توانستند خودشان را سرپا نگه دارند که یکی از این موزه‌ها، موزه ارامنه تهران است.
او اضافه کرد: این طرح یکی از اقدامات رو به جلو در موزه‌های دنیاست و اتفاق خوشایندی است که آن را جوانان ایرانی ساخته‌اند.

در ادامه آلیس شاهمرادیان، موزه ارامنه تهران با اشاره به فعالیت‌های این موزه گفت: ما در موزه ارامنه تمام سعی خود را می‌کنیم که اشیایی که از گذشته به امانت به ما رسیده، در بهترین شرایط نگهداری شود. مثلاً در موزه نسخ خطی ۶۰۰ ساله داریم که شرایط نگهداری آن برای ما اهمیت دارد و از طرفی با ساخت این دستگاه می‌توانیم به هدفمان که حفاظت از اشیای موزه‌ای است بیشتر نزدیک شویم.

عملیات اجرایی نصب و راه اندازی دستگاه برای پایش و حفاظت از اشیای موزه‌ای و نسخ خطی از هفته آینده در موزه ارامنه تهران آغاز می‌شود.

کد خبر 5287491 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: موزه ثبت اختراع ارامنه شورای شهر تهران شهرداری تهران ویروس کرونا وزارت آموزش و پرورش حسین باغگلی پیش بینی وضعیت هوا وضعیت معابر واکسن کرونا کیفیت هوای تهران پلیس راهور خانواده سازمان امداد و نجات هلال احمر قوه قضاییه تهران اشیای موزه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۹۴۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه ریزی نمایشگاه آثار موزه ایران در آذربایجان شرقی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با بیان این که این شست به منظور هماهنگی برای برپایی نمایشگاه آثار نفیس موزه ایران باستان در استان‌ها برگزار می‌شود گفت: از طرف وزارت خانه ۱۱ استان به عنوان استان هدف برای انتقال اموال نفیس موزه ایران باستان، انتخاب شده است و آذربایجان شرقی هم یکی از این استان ها است.

حمزه زاده افزود: اموال مربوط به منطقه آذربایجان به خصوص سکه‌های زرین ضرب تبریز و چینی‌های آبی و سفید که در موزه آذربایجان موجود نیست، از تهران به این موزه منتقل و از روز ۲۹ اردیبهشت که روز جهانی موزه ها است، به نمایش گذاشته می‌شود.

وی ادامه داد: نمایش این آثار نفیس به مدت سه ماه در موزه آذربایجان ادامه خواهد داشت و هموطنان به خصوص هم استانی‌ها می‌توانند از این آثار دیدن کنند.
به گفته حمزه زاده، در روز جهانی موزه ها بازدید از همه موزه‌های استان رایگان است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گفت: در کنار نمایشِ اموال انتقالی از موزه ایران باستان، یافته‌های جدید باستان شناسی استان به خصوص یافته‌های بسیار مهم مربوط به تپه چمن شهرستان لیلان به مدت سه ماه در موزه آذربایجان به نمایش گذاشته می‌شود.

 

دیگر خبرها

  • پائز و یک سورپرایز غیر والیبالی! (عکس)‌
  • موزه مردم شناسی رختشویخانه - زنجان
  • موزه آذربایجان میزبان اشیای تاریخی موزه ایران باستان در روز موزه
  • انتقال اشیای تاریخی موزه ایران باستان به موزه آذربایجان تبریز
  • بازدید ۷۰ هزار نفر از موزه‌ های حرم مطهر رضوی
  • افتتاحیه نمایشگاه «در ستایش سعدی» در موزه خوشنویسی ایران
  • ۷۰ هزار نفر از موزه‌های حرم مطهر رضوی دیدن کردند
  • برنامه ریزی نمایشگاه آثار موزه ایران در آذربایجان شرقی
  • توضیحات شهرداری منطقه ۷ تهران درباره قطع درختان کنار باغ موزه قصر
  • هفتاد اثر موزه شوش، مرمت شد