Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-04-30@05:07:47 GMT

افزایش تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور خوب است یا بد؟

تاریخ انتشار: ۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۸۹۴۳۷۱

افزایش تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور خوب است یا بد؟

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در ۴ سال گذشته، هیچ سؤال امتحان نهایی لو نرفته است، گفت: معتقدیم باید سابقه تحصیلی بتواند تمام عیار در گزینش دانشگاه تعیین کننده باشد.  
به گزارش پول نیوز، علیرضا کمرئی معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش، درباره تأثیر ۶۰ درصدی معدل در کنکور ۱۴۰۲ و میزان آمادگی این وزارتخانه، اظهار کرد: یک اتفاق خوبی که در مصوبه اخیر شورای عالی انقلاب وجود دارد، بحث افزایش تأثیر سوابق تحصیلی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه باید میزان یادگیری دانش‌آموزان مورد سنجش قرار گیرد، افزود: در قالب کشور‌های دنیا، سوابق تحصیلی یکی از مبانی تعیین کننده در سنجش و پذیرش دانشگاه‌هاست.

* امتحانات نهایی از اعتبار قابل توجهی برخوردار بوده و دارای روایی است

کمرئی ادامه داد: بر این اساس، تأثیر سوابق تحصیلی اتفاق خوبی است، اما اینکه چقدر باید سهم سوابق تحصیلی باشد، نکته‌ای است که به نوع نگاه ما و مناسباتی که بین دانشگاه و آموزش عمومی وجود دارد، بر می‌گردد.

وی با بیان اینکه امتحانات نهایی از اعتبار قابل توجهی برخوردار بوده و دارای روایی است، گفت: به عبارت دیگر، چیزی که باید بسنجد را می‌سنجد و این موضوع برخلاف کنکور است؛ چرا که کنکور، تکنیک‌های تست‌زنی و مهارت‌های دانش‌آموز در تست‌زنی و میان‌بر زدن‌ها را می‌سنجد و فهم عمیق را نمی‌سنجد.

*سؤالات تشریحی امتحان نهایی، اهداف تحصیلی را می‌سنجد

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه سؤالات تشریحی امتحان نهایی، اهداف تحصیلی را می‌سنجد، اظهار کرد: وقتی که طراح سؤال در مرکز سنجش، سؤالات امتحان نهایی را طرح می‌کند باید اصول سنجش و اندازه‌گیری را رعایت کند یعنی هم از نظر دشواری سؤالات و هم از نظر اهداف درسی باید لحاظ کند.

وی با بیان اینکه وقتی اهداف درسی مورد سنجش قرار می‌گیرد، آزمون پیشرفت تحصیلی نامیده می‌شود، گفت: کنکور مدعی است که آزمون پیشرفت تحصیلی را انجام می‌دهد، در حالی که از نظر ما اینگونه نیست، چون به اهداف تحصیلی توجه ندارد یعنی هرچقدر سؤالات را سخت‌تر طرح کند و بتواند دانش‌آموزان را تفکیک دهد، برایشان مهم است.

* آموزش و پرورش را مقدمه و آماده کننده نیرو برای ورود به دانشگاه نمی‌دانیم

کمرئی با تأکید بر اینکه امتحانات در آموزش و پرورش، ملاک محور است و در کنکور، هنجار محور است، افزود: از نظر ما مهم این است که سابقه تحصیلی بتواند تمام عیار در گزینش دانشگاه تعیین کننده باشد. چون آموزش و پرورش را مقدمه و آماده کننده نیرو برای ورود به دانشگاه نمی‌دانیم.

وی اضافه کرد: اینکه دانش‌آموز باید قابلیت‌هایی را از نظر علمی کسب کند تا در آزمون‌های بعدی در هرجا موفق باشد، یک امر بدیهی است، اما اینکه در خدمت آموزش عالی باشد، مطلقا همچنین تلقی نداریم بلکه معتقدیم آموزش و پرورش اهداف معینی در هر کشوری دارد و آن هم تربیت دانش‌آموزان است. به عبارت دیگر تربیت شهروندانی آگاه با ویژگی‌هایی که در سند تحول است و اگر بتواند به این اهداف دست پیدا کند، کارش را انجام داده است.

* معتقدم سازمان سنجش باید رویکردش را تغییر دهد

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش اضافه کرد: اینکه دانشگاه مایل است از چند درصد از سوابق تحصیلی استفاده کند، امری است که به خودشان بر می‌گردد، اما ما به دنبال این هستیم که تأثیر سوابق تحصیلی بالا باشد و بر این اساس، از این منظر نمی‌توانیم بگوییم ۶۰ درصد زیاد است.

وی ادامه داد: در کنکور، سنجش در ۳، ۴ ساعت صورت می‌گیرد و تمام سرنوشت دانش‌آموز را تعیین می‌کند و این در حالیست که در امتحانات، سنجش در یک ماه انجام شده و یادگیری‌های دانش‌آموزان را می‌سنجد؛ بر این اساس، تأثیر سوابق تحصیلی مشروط بر اینکه اعتبارش تقویت شود و صحت تصحیح و امثالهم که گاهی اوقات نسبت به آن نگرانی مطرح می‌شود که البته جای نگرانی وجود ندارد می‌تواند مبنا در پذیرش دانشگاه قرار گیرد.

کمرئی با تأکید بر اینکه مایل هستیم سهم سوابق تحصیلی بیشتر باشد که اکنون فعلا توافق جمعی روی ۶۰ درصد است، گفت: قبلا سوابق تحصیلی پایه یازدهم هم مطرح بود که در جلسه رأی نیاورد، زیرا همه اعتقاد داشتند که استرس را نباید به پایه‌های بیشتری درباره دانش‌آموزان تعمیم دهیم و پایه دوازدهم مورد اجماع و موافقت قرار گرفت.

وی تصریح کرد: معتقدم سازمان سنجش باید رویکردش را تغییر دهد و اهداف تحصیلی دنبال کند؛ نه سؤالاتی که باعث شبهاتی می‌شود چرا که آن ۴۰ درصد هم باز می‌تواند موجب انحراف ذهنی داوطلبان به سمت مؤسسات کنکور و امثالهم شود.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که «آیا امتحانات به صورت استاندارد برگزار می‌شود»، گفت: آموزش و پرورش این اعتقاد را دارد که مخصوصا در ۳، ۴ سال اخیر که در ارسال سؤالات از حوزه فناوری استفاده کرده و رمزگذاری را انجام می‌دهد، تقلبی صورت نگرفته است چرا که ۲۰، ۳۰ دقیقه قبل از امتحان و برخی اوقات در زمان امتحان، افراد از رمز آگاهی پیدا می‌کنند و رعایت همه جوانب امنیتی می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه در این ۴ سال، هیچ سؤالی لو نرفته است، گفت: قبلا مواردی از لو رفتن سؤالات امتحانی وجود داشت، اما در این ۴ سال گذشته، هیچ سؤالی لو نرفته است چرا که سؤالات ایمن طراحی می‌شود و ارسال هم ایمن هست و در زمان بازگشایی هم نظارت‌ها صورت می‌گیرد.

کمرئی ادامه داد: البته گاهی اوقات دیده شده که یک ربع یا نیم ساعت بعد از برگزاری آزمون، سؤالات در فضای مجازی منتشر شده است؛ در این زمینه هم باید آموزش و پرورش از نظر فنی تجهیز شود، موبایل یاب و دستگاه‌های مورد نیاز در این خصوص و برخی اقدامات تأمینی و امنیتی صورت گیرد تا از این نظر هم نگرانی‌ها را برطرف کنند.

منبع: فارس

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: افزایش تأثیر سوابق تحصیلی سوابق تحصیلی تحصیلی سوابق تحصیلی در کنکور آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش تأثیر سوابق تحصیلی اهداف تحصیلی امتحان نهایی دانش آموزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۹۴۳۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح تغییر زمان آغاز و پایان سال تحصیلی به کجا رسید؟

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس توضیحاتی درباره آخرین وضعیت طرح تغییر زمان آغاز و پایان سال تحصیلی ارائه کرد. - اخبار سیاسی -

حجت الاسلام احمد حسین فلاحی سخنگوی کمیسیون آموزشو تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره آخرین وضعیت طرح «الحاق موادی به قانون تشکیل شوراهای آموزش و پرورش در استانها، شهرستانها و مناطق کشور»، گفت: این طرح به امضای 26 تن از نمایندگان رسیده بود که به کمیسیون آموزش و تحقیقات ارجاع و در این کمیسیون به تصویب رسید و برای بررسی در جلسه علنی تقدیم هیئت رئیسه مجلس شد.

وی افزود: طرح اصلاح تقویم آموزشی درجلسه علنی نیز به تصویب رسیده اما هنوز برای تایید به شورای نگهبان ارسال نشده است.

سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس درباره اهداف تدوین این طرح گفت: این طرح مربوط به تغییر تقویم آموزشی مدارس و گرفتن زمان‌های اضافه و افزایش بهره وری کلاس‌های درس است، همچنین هدف از این طرح افزایش بازدهی و کلاس‌های آموزشی برای دانش آموزان است.

حجت الاسلام فلاحی درباره یکی از مفاد این طرح بیان کرد: در صورتی که مصوبه مجلس به تایید شورای نگهبان برسد، مصوبه قبلی که زمان شروع و پایان سال تحصیلی را دقیقا مشخص کرده بود ملغی می‌شود و اختیارات بیشتری به آموزش و پرورش با توجه به شرایط مختلف آب و هوا داده می‌شود، مثلا مدارس در مناطق سردسیر در نیمه و یا دهه پایانی شهریور ماه و در مناطق گرمسیر از اوایل و نیمه مهر ماه سال تحصیلی آغاز می‌شود.

نماینده همدان در مجلس بیان کرد: درصورت  ارسال این مصوبه به شورای نگهبان و تایید آن از سوی شورا و ابلاغ قانون به دستگاه‌های مربوطه، تقویم آغاز سال تحصیلی از امسال در مناطق مختلف تغییر می‌کند.

متن کامل طرح به شرح ذیل است:

ماده 1 ـ شورای‌عالی آموزش و پرورش موظف است با همکاری وزارت آموزش و پرورش ظرف مدت حداکثر دو سال با رعایت «اصول زمان آموزش» در مبانی نظری تحول بنیادین در نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی و راهکارهای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و بر مبنای اهداف، محتوی و برنامه آموزشی هر پایه تحصیلی نسبت به تعیین و تصویب چهارچوب‌های کلان مدیریت زمان آموزش و تقویم مدارس مشتمل بر موارد زیر اقدام کند:

الف ـ تعیین تعداد روزهای فعالیت آموزشی مدارس به‌تفکیک دوره و پایه

ب ـ تعیین چهارچوب کلی برای تقویم آموزشی معلمان و کارکنان (به‌تناسب دوره تحصیلی)، تعیین میزان ساعات موردنیاز برای فعالیتهای آموزشی و یادگیری به‌تفکیک دوره، پایه، درس، فعالیت تعیین برنامه‌های ثابت مدارس همانند محدوده زمانی برگزاری امتحانات نهایی کشوری

ماده 2 ـ شوراهای آموزش و پرورش استان‌ها موظفند بر مبنای چهارچوب کلان مصوب شورای‌عالی آموزش و پرورش و متناسب با پیشنهاد شورای آموزش و پرورش شهرستانها نسبت به تصویب زمان آغاز و پایان سال تحصیلی و تعیین تعطیلات فصلی و منطقه‌ای اقدام کنند. تعیین زمان امتحانات نهایی و هماهنگ استانی در هرسال تحصیلی در این شورا به تصویب می‌رسد.

تبصره ـ در تعیین آغاز و پایان سال تحصیلی و دیگر تعطیلات به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که حتی‌الامکان آغاز آنها در روز ابتدائی هفته و پایان آنها در روز انتهائی هفته قرار گیرد.

ماده 3 ـ شورای آموزش‌ و پرورش شهرستان موظف است در قالب چهارچوب‌های کلان مصوب شورای‌عالی آموزش‌ و پرورش نسبت به تصویب روزهای فعالیت مدارس در هفته، تعیین ساعت شروع و پایان فعالیت مدارس در هرروز اقدام و مصوبات مربوط را حداقل سه ماه قبل از آغاز سال تحصیلی به مناطق و مدارس ابلاغ کند.

ماده 4 ـ شورای آموزش‌ و پرورش شهرستان می‌تواند در مورد تعطیلات منطقه‌ای و فصلی، آغاز و پایان سال تحصیلی به شورای آموزش‌ و پرورش استان پیشنهاد ارائه کند.

ماده 5 ـ شورای آموزش و پرورش استان و شهرستان در مورد تغییر تعطیلات تابستان و شروع و پایان سال تحصیلی با رعایت چهارچوب‌های کلان تصمیم‌گیری نماید.

ماده 6 ـ در مواقع ضروری و پیش‌بینی‌نشده برای تصمیمگیری در مورد تعطیلی یا بازگشایی مدارس، جلسه شورای آموزش و پرورش (استان و شهرستان) به‌صورت مجازی تشکیل و مصوبات شورای مذکور از طریق دبیر یا رئیس شورا ابلاغ می‌گردد.

ماده 7 ـ قانون بازگشایی مدارس در اول مهرماه هر سال مصوب 1376,06,18 و بند «2» ماده (4) قانون تشکیل شوراهای آموزش و پرورش در استان‌ها، شهرستان‌ها و مناطق کشور مصوب 1372,10,26 با اصلاحات و الحاقات بعدی لغو می‌گردد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تأیید سوابق تحصیلی برای تمام داوطلبان ضروری است
  • فرصت یک‌هفته‌ای داوطلبان کنکور ۱۴۰۳ برای مشاهده و تایید سوابق تحصیلی
  • آغاز فرایند تأیید سوابق تحصیلی داوطلبان کنکور
  • آغاز فرایند مشاهده و تأیید سوابق تحصیلی داوطلبان کنکور
  • فرایند مشاهده و تأیید سوابق تحصیلی داوطلبان کنکور آغاز شد
  • سؤالات امتحانات نهایی سخت بوده است؟
  • طرح تغییر زمان آغاز و پایان سال تحصیلی به کجا رسید؟
  • جزئیات ثبت سفارش کتاب‌های درسی اعلام شد
  • داوطلبان برای ثبت سوابق تحصیلی بر اساس اعلام آموزش و پرورش اقدام کنند
  • سؤالات امتحانات نهایی با هدف ارزشیابی یادگیری طراحی می‌شود