Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@22:41:48 GMT

صداقت و صراحت؛ سرلوحه کار دولت

تاریخ انتشار: ۲ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۰۲۳۴۱

صداقت و صراحت؛ سرلوحه کار دولت

همزمان با سالروز انفجار دفتر نخست وزیری در هشتم شهریور ۱۳۶۰ خورشیدی و شهادت ۲ یار دیرین امام (ره) و انقلاب و اسوه علم و تقوا، محمد علی رجایی رییس جمهوری و محمد جواد باهنر نخست وزیر که نمونه ای از دولتمردان مردمی بودند و نیز به منظور آشنایی مردم با فعالیت ها و بیان اهداف و برنامه های آینده دولت از دوم تا هشتم شهریورماه به نام «هفته دولت» نامگذاری شده است تا یادآور فداکاری های فرزندان پاک نهاد و گرانقدر انقلاب و احیا کننده روزهای پرشورخدمتگذاری باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وظیفه دولت در مقابل مردم

حضرت علی(ع) بارها به مناسبت های مختلف در خصوص وظایف متقابل دولت و ملت به ایراد سخن پرداختند و در نامه های خود به والیان اسلامی از جمله با مالک اشتر، مطالب ارزنده ای را تبیین کردند. آن حضرت در مقام حاکم به مردم می فرمایند: «ای مردم، همانگونه که من بر شما حقی دارم، شما نیز  بر من حق دارید.» همه ما می‌دانیم که حق همواره منشا تکلیف است. بنابراین از دیدگاه آن حضرت وظایف اصلی و کلان حکومت و دولت در قبال مردم هدایتگری، فقر زدایی و آموزش است.

با توجه به این کلام امیرالمومنین(ع)، دولت‌ اسلامی می بایست در سیاستگذاری‌های‌ خود تنها مصالح‌ امت‌ را به‌طور همگانی‌ و بدون‌ تبعیض‌ درنظر بگیرد. گروه ها، جناح ها و احزاب‌ سیاسی‌ که‌ از توده‌های‌ ملت‌ و از متن‌ جامعه‌ برخاسته‌اند و همگی‌ در راستای‌ اِ‌عتلای‌ کلمه‌ اِسلام‌ و تثبیت‌ اَرکان‌ نظام‌ و در مسیر تأمین‌ مصالح‌ ملی‌ می‌کوشند، می بایست در سیاستگذاری‌های‌ دولت‌ یکسان‌ مد نظر قرار گیرند. هرچند ممکن‌ است‌ که اکثریت‌ دولت‌ را اعضای‌ یک‌ جناح‌ یا یک‌ حزب‌ تشکیل‌ دهند، یا متمایل‌ به‌ آن‌ باشند اما مقتضای‌ حکمت‌ سلیم‌ و عدل‌ مستقیم‌ آن‌ است‌ که‌ در سیاستگذاری‌ها فراجناحی‌ عمل‌ کنند تا همسویی‌ و همگونی‌ همگان‌ در پیشرفت‌ اَ‌هداف‌ سیاسی‌ حکومت‌ اسلامی‌ به‌ بهترین‌ شکل‌ و با تأیید و پشتوانه‌ مردمی‌ فراهم‌ شود و از هرگونه‌ کارشکنی‌ مصون‌ بماند.

با توجه به این مساله یکی از مهمترین وظیفه‌ ها و تعهد دولت‌ در برابر ملت، تأمین‌ رفاه‌ در زندگی‌ همه‌ مردم‌ است که‌ با ایجاد اشتغال‌ و رونق‌ دادن‌ به‌ کشت‌ و کار و صنعت‌ و تجارت‌ و بالا بردن‌ سطح‌ درآمدها و ریشه‌کن‌ ساختن‌ بیکاری، میسر می شود. دولت‌ عادله، علاوه‌بر کوشش‌ در تأمین‌ بودجه‌ لازم‌ برای‌ اِداره‌ کشور در ابعاد مختلف‌ سیاسی، نظامی، فرهنگی‌ و...، باید در فراهم‌ ساختن‌ امکانات‌ مورد نیاز برای‌ رشد اقتصادی‌ کشور، با تمام‌ توان‌ بکوشد.

وظیفه‌ دیگر دولت‌ در برابر ملت، تعلیم‌ و تربیت‌ به‌صورت‌ فراگیر و فراهم‌ آوردن‌ امکانات‌ پیشرفت‌ به‌سوی‌ مدارج‌ عالیه‌ دانش‌ و ایجاد پژوهشگاه های‌ علمی‌ در تمامی‌ زمینه‌ها است. از این‌رو، تعلیم‌ و تربیت‌ در مراحل‌ ابتدایی‌ باید اِجباری‌ و فراگیر و راه‌ برای‌ همگان‌ برای‌ رسیدن‌ به‌ مدارج‌ بالا باز باشد. همچنین، امکانات‌ آموزشی‌ برای‌ عموم یکسان‌ فراهم‌ شود و این‌ وظیفه‌ دولت‌ است و اگر نهادهای‌ خصوصی‌ در این‌باره‌ اقدام‌ کنند، دولت‌ باید آنان‌ را یاری‌ دهد و شرایط‌ لازم‌ را برایشان‌ مهیا سازد و با نظارت‌ کامل‌ بر عملکرد آنان، از انحرافشان‌ از خط‌ نظام‌ اسلامی‌ جلوگیری‌ کند. پس حق‌ تعلیم‌ یکی‌ از اساسی‌ترین‌ حقوق‌ ملت ها بر دولت ها به شمار می رود که‌ در ارتقأ سطح‌ فرهنگی‌ هر ملت‌ نقش‌ عامل‌ اول‌ را ایفا می‌کند.

اولویت بندی فعلی دولت

در نظام مردم‌سالار دینی، مسوولان پس از کسب آراء مردم در انتخابات، مسوولیت های سنگینی در خدمت به مردم برعهده دارند. بر همین اساس، بدون شک پس از حضور مردم در پای صندوق های رأی و انتخاب رییس جمهوری جدید و انتخاب وزرای خود، دولت وظیفه دارد تا خواست ملت، برای حل مشکلات کشور را در دستور کار خود قرار دهد؛ یعنی رسیدگی به وضعیت قشرهای ضعیف، توجه به روستاها و مناطق فقیر، در نظر گرفتن اولویت ها، برخورد با فساد و با آسیب های اجتماعی، باید در صدر برنامه‌های دولت قرار بگیرد.

البته در شرایط کنونی دولت باید برای حل مشکلات کشور براساس اولویت بندی در مسایل عمل کند؛ یعنی اقتصاد و تولید و عدالت اجتماعی مسایل اساسی کشور و مردم هستند که مجموعه دولت می بایست به آنها متعهد باشد و در اولویت برنامه‌ریزی و اقدام قرار بدهند. پس همانگونه که مقام معظم رهبری فرموده اند، دولت باید «خودشان را متعهّد بدانند اوّلاً به عدالت اجتماعی، به کاهش فاصله‌ فقیر و غنی متعهّد بدانند... ثانیاً مبارزه‌ با فساد؛ بدون رودربایستی، بدون ملاحظه، خودشان را متعهّد بدانند به این که با فساد مبارزه کنند؛ خودشان را متعهّد بدانند به اینکه تولید داخلی را تقویت کنند». همچنین آیت الله خامنه ای مقام معظم رهبری در تبیین این موضوع می فرمایند: «مساله‌ اصلی مردم بیکاری جوان ها است، مساله‌ اصلی مردم معیشت طبقات ضعیف جامعه است، مساله‌ اصلی مردم مافیای وارداتی است که کمر تولید داخلی را می شکند، مساله‌ اصلی مردم سیاست های غلطی است که فلان جوان مبتکر را که می تواند کار انجام بدهد، مأیوس می کند».

به هر ترتیب در هفته دولت، قوه مجریه با معرفی عملکرد سالیانه خود در زمینه‌های مختلف و تخصصی در وهله اول میزان اطلاعات مردم را نسبت به عملکرد دولتمردان افزایش می‌دهد و همچنین میزان خودکفایی کشور در عرصه‌های مختلف به مردم معرفی می‌شود و از همه مهمتر اینکه دشمنان ایران اسلامی را مایوس کرده و این پیام را به جهان ارسال می کند که ایران در شرایط تحریمی معطل نمانده و رشد کرده است. 

امروز دولت سیزدهم در حالی بر سر کار آمده است که کشور با مسایل و مشکلاتی چون کرونا، وضعیت سخت معیشت مردم، تحریم ها و ... مواجه است. البته با توجه به شرایط پیش آمده سطح انتظارات از دولت بالا رفته و همه مردم منتظر هستند که وضعیت موجود تغییر کند چراکه دولت سیزدهم دولتی تازه‌نفس، پرانگیزه و از سوی دیگر طبق وعده‌هایی که آیت الله رییسی مطرح کرده، دولت مردمی و فراجناحی است. پس مردم انتظار دارند که وضعیت تا حدودی به سامان شود و هفته دولت می تواند فرصتی باشد تا وزرای تازه انتخاب شده دولت سیزدهم در کنار رییس جمهوری منتخب کار خود را آغاز کنند،آغاز به کاری که مصادف با هفته دولت شده و نوید روزهایی را سرشار از موفقیت و توسعه می دهد.

برچسب‌ها محمدجواد باهنر هفته دولت مقام معظم رهبری دولت ایران دولت سیزدهم محمدعلی رجایی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: محمدجواد باهنر هفته دولت مقام معظم رهبری محمدجواد باهنر هفته دولت مقام معظم رهبری دولت ایران دولت سیزدهم محمدعلی رجایی هفته دولت اصلی مردم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۰۲۳۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!

خبرآنلاین نوشت: حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی در جلسه دوره‌ای خود با وزیران و معاونان رئیس‌جمهور در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، با تأکید بر اینکه اگر مردم از حکومت فاصله گرفتند، اداره جامعه سخت خواهد بود، افزود: ما در دولت دوازدهم با مشکلات ویژه‌ای روبه‌رو بودیم. گویا داعش و ترامپ و کرونا کافی نبود که اقداماتی هم در داخل شد تا دولت را زمین بزنند. در طول ۴ سال دولت دوازدهم به مردم گفتند اگر ما بیاییم مسائل شما را در کوتاه‌مدت حل می‌کنیم. در اقتصاد و سیاست و سیاست خارجی به مردم قول دادند، گفتند برجام دولت قوی می‌خواهد. اما ضربه کاری میزان مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰ پس از انتخابات کم‌رمق مجلس در سال ۱۳۹۸ بود. وقتی مردم کنار زده می‌شوند و در امور کشور مشارکت ندارند، چطور می‌خواهند مشکلات را حل کنند؟

او رمز توفیق برجام را حمایت ۸۰ درصدی مردم از آن عنوان کرد و گفت: تکیه‌گاه ما در مذاکرات برجام مردم بودند. در تمام نظرسنجی‌ها حتی نظرسنجی‌هایی که مخالفین دولت انجام دادند، نشان می‌داد ۸۰ درصد مردم موافق مذاکرات برجام بودند. چون اکثریت مردم پشتوانه برجام بودند، این قانون به تصویب رسید وگرنه نمی‌گذاشتند برجام تحقق پیدا کند. وقتی ۷۳ درصد مردم در انتخابات حضور پیدا کردند معلوم است از دولت منتخب حمایت می‌کنند، وقتی مشارکت زیر ۵۰ درصد شد، مشخص است چه مشکلاتی پیدا می‌کنیم؟ روزی در منطقه افتخار می‌کردیم انتخاباتی با ۸۰ و ۸۴ درصد مشارکت برگزار می‌کنیم، حالا باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم.

گفتنی است که، در سال گذشته کشور‌های گوناگون در منطقه شاهد برگزاری انتخابات بوده‌اند. ایران انتخابات مجلس شورای اسلامی را به تازگی پشت سر گذاشته، عراق پس از ۱۰ سال انتخابات شورای استانی برگزار کرد و پاکستان انتخابات پارلمانی داشت. ترکیه هم یکی از سخت‌ترین انتخابات‌های ۱۰۰ سال اخیر را که منجر به انتخاب دوباره اردوغان به عنوان رئیس‌جمهور بود از سر گذراند.

خبرآنلاین، در گزارشی با عنوان «انتخابات در منطقه جنگ زده؛ از روند نزولی «مشارکت» در ایران تا «صف بلند» رأی دادن در ترکیه / مشارکت در انتخابات پاکستان و عراق چقدر بود؟» به بررسی این انتخابات پرداخته بود که بخشی از آن را در ادامه می‌خوانید؛ «انتخابات پاکستان ماه گذشته در این کشور در شرایطی دشوار برگزار شد. ۴۸ درصد از واجدین شرایط رای دادن، در این انتخابات شرکت کردند. این در حالیست که نرخ مشارکت در انتخابات سال ۲۰۱۸، ۵۱ درصد بوده است. به‌نظر می‌رسد کاهش میزان رای دهندگان به زندانی شدن عمران خان و از هم گسیختن حزبش مرتبط است. پیش از انتخابات هم حزبی‌های عمران خان مجبور شدند به صورت مجزا وارد انتخابات شوند.

آخرین انتخابات پارلمانی که در عراق برگزار شد، از نظر تعداد شرکت‌کنندگان نتوانست دولت عراق را راضی کند. دولت عراق سال ۲۰۲۱ اعلام کرد ۶۶ درصد از واجدین شرایط شرکت در انتخابات پارلمانی، برگه رای گرفته‌اند. البته این به معنای آن نیست که همه آنها پای صندوق‌های رای رفته باشند. اما به‌هر حال کمیسیون انتخابات همان میزان ۶۶ درصد را به‌عنوان مشارکت مردم عراق در انتخابات اعلام کرد.

بیش از ۸۴ و نیم درصد از جمعیت رای‌دهندگان ترکیه در انتخابات سال ۲۰۲۳ شرکت کردند که رقمی چشمگیر به‌نظر می‌رسد. انتخابات ریاست جمهوری ترکیه در ماه مه ۲۰۲۳ همزمان با انتخابات پارلمانی در راستای تعیین رئیس‌جمهور برای یک دوره پنج ساله برگزار شد. اردوغان، که نامزد اصلی حزب عدالت و توسعه بود، برای انتخاب مجدد به عنوان نامزد مشترک ائتلاف خلق، که شامل حزب حرکت ملی و دو حزب کوچک‌تر دیگر است، شرکت کرد. اتحاد ملت، متشکل از شش حزب مخالف از جمله حزب اصلی اپوزیسیون حزب جمهوری خلق، کمال قلیچ‌دار اوغلو رهبر حزب جمهوری خلق را به عنوان نامزد ریاست جمهوری معرفی کرد.»

tags # حسن روحانی سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • جعفرزاده: هر کسی به جز قالیباف رئیس مجلس‬⁩ شود کشور شفاف‌تر اداره می‌شود
  • جعفرزاده ایمن‌آبادی: هر کسی به جز قالیباف رئیس مجلس‬⁩ شود کشور شفاف‌تر اداره می‌شود
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • لزوم اجرای وعده صادق اقتصادی در کشور
  • صداقت و تعامل با مردم مد نظر مسؤولان باشد
  • بهره‌برداری از 1100 مسکن محرومین توسط بسیج سازندگی در خراسان رضوی
  • ادعای علیرضابیگی از مخالفت احمدی‌نژاد با گشت ارشاد
  • طعنه سنگین هاشمی‌طبا به دولت رئیسی
  • فرصت سوزی و خستگی برای امروز کشور ممنوع است
  • رئیس شورای اسلامی شهر سمنان : اداره کل زندان‌ها از حساب شهرداری ۹۰۰ میلیون برداشت با آنکه به شهرداری بدهکار است