Web Analytics Made Easy - Statcounter

از مجموع درآمد سالانه طالبان تصور می رود معدنکاری ۴۴۰ میلیون دلار در سال گذشته برای این گروه درآمد به همراه داشته است.

به گزارش ایسنا، گزارش محرمانه ای که به سفارش ناتو تهیه شده است، نشان می دهد گروه طالبان در سال مالی ۲۰۲۰ حدود ۱.۶ میلیارد دلار درآمد داشته است. منبع اصلی تامین مالی طالبان فعالیتهای مجرمانه نظیر قاچاق مواد مخدر و تولید تریاک، اخاذی، گروگانگیری برای دریافت باج و بهره برداری از ذخایر معدنی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از کل درآمد سالانه طالبان در سال ۲۰۲۰، برآورد می شود سهم اقتصاد مواد مخدر غیرقانونی ۴۶۰ میلیون دلار و معدنکاری ۴۴۰ میلیون دلار بوده است. اما برای اداره یک کشور ۱.۶ میلیارد دلار برای طالبان که اکنون تقریبا همه مناطق افغانستان را تصرف کرده، کافی نیست. در حال حاضر بانکها و سازمانهای بین المللی کمکهای مالی خود را قطع کرده اند. در دو دهه گذشته حدود ۸۰ درصد بودجه افغانستان توسط آمریکا و سایر حامیان بین المللی تامین شده که اکنون همه آن ناپدید شده است.

طالبان در مناطق تحت کنترل خود یک نوع مالیات را به اجرا گذاشته که بر اساس بعضی گزارشها، ۱۰ درصد مالیات برداشت و ۲.۵ درصد مالیات دارایی است. این گروه همچنین از کمکهای خیرانه ثروتمندان کشورهای منطقه که به حدود ۲۴۰ میلیون دلار می رسد، بهره می برد.

صندوق بین المللی پول هفته گذشته تصمیم گرفت که افغانستان دیگر به منابع این وام دهنده از جمله بیش از ۳۷۰ میلیون دلاری که قرار بود ماه جاری در اختیار این کشور قرار بگیرد، دسترسی نخواهد داشت. دولت بایدن هم اعلام کرد داراییهای بانک ملی افغانستان در آمریکا برای طالبان که از زمان واقعه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۹ تحت تحریمهای وزارت خزانه داری قرار گرفته است، قابل دسترس نخواهد بود.

طبق گزارش مطبوعات و مقامات افغان سابق، آمریکا حدود ۹.۵ میلیارد دلار از داراییهای متعلق به بانک مرکزی افغانستان را بلوکه کرده است.

آلمان که یکی از حامیان بزرگ افغانستان بود هم کمک توسعه ای ۵۰۰ میلیون دلاری را امسال متوقف کرده است. سایرین هم تهدید کرده اند که اقدام مشابهی را انجام می دهند. اتحادیه اروپا متعهد شده بود ۱.۴ میلیارد دلار در چهار سال آینده کمک بلندمدت و اضطراری فراهم کند اما اکنون منابع مالی مذکور را متوقف کرده است.

بر اساس گزارش اویل پرایس، این تصمیم راحتی نبوده است. توقف کمک روی توانایی طالبان برای حکمرانی تاثیر می گذارد اما تاثیر بزرگتری روی مردم افغانستان خواهد داشت. طبق اعلام کمک نجات بین المللی، حدود ۱۸.۴ میلیون نفر به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند. وضعیت برای آنها دشوارتر خواهد شد. شرکتهای خدمات مالی وسترن یونیون و مانی گرام خدمات دهی به افغانستان را متوقف کرده و منبع امرار معاش خانواده هایی که به پول ارسال شده از خارج کشور بستگی داشت، قطع شده است. بانکهای آمریکایی اکنون منتظر دستورالعمل درباره نحوه عملکرد در قبال بانکهای افغانستان هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: طالبان درآمد معدنی درآمد طالبان میلیارد دلار میلیون دلار بین المللی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۱۹۶۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طالبان: خانه تجارت قزاقستان گامی در توسعه روابط تجاری است

وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان ضمن استقبال از گشایش خانه تجارت قزاقستان در افغانستان تاکید کرد این اقدام گام مثبت و موثر در تحیکم و توسعه روابط تجاری دو کشور است. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «نورالدین عزیزی» وزیر صنعت و تجارت حکومت طالبان در شبکه اجتماعی ایکس اظهار داشت افتتاح خانه تجارت قزاقستان در افغانستان با هدف افزایش حجم و ارزش مبادلات تجاری دو کشور صورت گرفته است.

وی گشایش خانۀ تجارت قزاقستان در افغانستان را گامی مثبت و موثر در تحکیم و توسعۀ روابط تجارتی میان دو کشور عنوان نمود و اظهار داشت: در نتیجه سفر سال گذشته هیئت رسمی کابل و بخش خصوصی به کنفرانس ارتباطات تجاری، نشست‌های تجاری دوجانبه، نمایشگاه محصولات و تولیدات داخلی افغانستان در شهر آستانه، صادرات کابل به قزاقستان افزایش یافته است.

«یوسینتایف» رئیس خانه تجارت قزاقستان در افغانستان، هدف این کشور از گشایش خانه تجارت را افزایش حجم و ارزش مبادلات تجاری میان دو کشور عنوان کرد و افزود قزاقستان علاقمند به گسترش روابط تجاری با امارت اسلامی افغانستان است.

قزاقستان: کشورهای مختلف به برقراری روابط با کابل تمایل دارندایجاد مسیر ریلی جدید؛ محور دیدار مقامات افغانستان و قزاقستانطالبان: سطح دیپلماتیک افغانستان در قزاقستان ارتقا یابد

پیش از این، نورالدین عزیزی به رویترز گفته بود هیئت حاکمه افغانستان با همکاری و مشارکت قزاقستان و ترکمنستان برای ایجاد یک مرکز لجستیکی در هرات با هدف تبدیل شدن به نقطه لجستیکی برای صادرات منطقه به توافق رسیده است.

هیئت حاکمه افغانستان در سه سال گذشته روابط تجاری نزدیکی با قزاقستان و ترکمنستان داشته است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طالبان: مانعی برای اجرای پروژه تاپی در افغانستان وجود ندارد
  • مرتفع شدن مشکل منابع مالی پروژه راه آهن دورود به خرم آباد
  • وقوع انفجار در مرکز ولایت بدخشان افغانستان
  • وقوع انفجار در شمال شرق افغانستان
  • طالبان: خانه تجارت قزاقستان گامی در توسعه روابط تجاری است
  • طالبان: داعش از خاک پاکستان وارد افغانستان می‌شود
  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • دیپلمات‌های طالبان در تهران میزبان تیم ملی فوتسال افغانستان
  • تعامل سازمان همکاری اسلامی با طالبان
  • سهم ۱۹ درصدی آموزش عالی از کل بودجه عربستان/ دولت به دانشگاه‌ها آزادی عمل می‌دهد