Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آمریکا در یک سال آینده شاهد انتخابات میان دوره ای کنگره خواهد بود که برای بایدن بسیار حیاتی است با توجه به جایگاه شکننده ای که حزب دموکرات در کنگره دارد می تواند موازنه قدرت را به نفع جمهوری خواه هان عوض کند.

«رحمان قهرمانپور»، کارشناس مسائل بین الملل، در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری برنا در خصوص آینده برجام اظهار کرد: به نظر می رسد که پنجره توافق و احیای برجام مدت زیادی باز نخواهد بود، هم در داخل ایران و هم در داخل آمریکا تحولاتی اتفاق افتاده که باعث می شود پنجره احیای برجام برای همیشه باز نماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: آمریکا در یک سال آینده شاهد انتخابات میان دوره ای کنگره خواهد بود که برای بایدن بسیار حیاتی است با توجه به جایگاه شکننده ای که حزب دموکرات در کنگره دارد می تواند موازنه قدرت را به نفع جمهوری خواه هان عوض کند. از طرف دیگر در برخی ایالات ها انتخابات فرمانداری ها را داریم که باز مهم است. به دلیل اینکه در ده سال گذشته هر موقع کاخ سفید در دست دموکرات ها بوده است، در انتخابات فرمانداری ها، دموکرات ها بازنده شدند.

قهرمانپور ادامه داد:  این در شرایطی است که بایدن برای تضعیف طرح زیرساخت ها چقدر تلاش کرد و از طرف دیگر برای تصویب طرح قانون انتخابات با مشکل مواجه است و هنوز نتوانسته آن را تصویب کند. بنابراین وضعیت داخلی آمریکا به گونه ای است که در چند ماه آینده دیگر آمریکا وارد فضای رقابت های انتخاباتی خواهد بود و در فضای رقابتی انتخاباتی قاعدتا بایدن نمی تواند از توافق برجام در مقابل جمهوری خواهان دفاع کند چون فضا سیاسی و دوقطبی خواهد شد و حتی اگر جمهوری خواهان بدانند که این توافق، توافق خوبی است بخاطر برنده شدن در انتخابات سعی خواهند کرد با آن مخالفت کنند.

او متذکر شد: از طرف دیگر ترامپ و طرفدارانش در حزب جمهوری خواه مثل فرماندار فلوریدا و پمپئو و دیگران هم در کنار ترامپ این کمپین رقابت انتخاباتی را آغاز خواهند کرد. بنابراین برای اینکه در فضای انتخاباتی باشند با هر نوع توافقی مخالفت خواهند کرد. در داخل ایران هم اگر نگاه کنیم واقعیت این است که مسئله کرونا و این موج دلتا به یک بحران جدی تبدیل شده و مسئله اصلی ایران، این است که بتواند واکسن وارد کند با توجه به اینکه گفته می شود ممکن است موجی دیگری از بحران کرونا یعنی لامبدا هم وارد ایران شود بنابراین نگرانی مسئولان هم دو چندان است.

این کارشناس مسائل آمریکا تصریح کرد: از طرف دیگر مشکلات اقتصادی و بحث گرانی ها را داریم که برای دولت مهم است و با توجه به اینکه دولت، دولت اصولگرا است و اصولگرایان به طبقات پایین جامعه و اقشار ضعیف تر توجه ویژه ای دارند برایشان مهم است که بتوانند چند ماه آینده کار ملموس و عینی در راستای کمک به این اقشار ضعیف تر انجام دهند. بنابراین دولت آقای رئیسی فعلا با اولویت های جدی تری به نام کرونا و مسئله اقتصادی مواجه است و در این میان هم، بحث عدم اجماع داخلی در مورد برجام در ایران هم وجود دارد همانطور که در آمریکا وجود دارد. لذا در خود ایران هم ممکن است که مسئله برجام بعد از چند ماه نتواند اجماع داخلی ایجاد کند.

او خاطرنشان کرد: ما به تجربه دیدیم که در دولت آقای احمدی نژاد و یا روحانی توافق برجام و یا سیاست هسته ای در همان یکسال اول خیلی تغییر کرده و مورد توجه بود، آقای احمدی نژاد وقتی در سال 84 آمد بحث رفتن پرونده به شورای امنیت مطرح شد و آقای روحانی هم وقتی در سال 92 آمد توافق موقت وین در همان یک سال اول بسته شد. بنابراین می خواهم بگویم که آقای رئیسی هم در داخل حداکثر یکسال فرصت دارد که بتواند حول مسئله برجام یک اجماع ایجاد و توافق را احیا کند. اگر به هر دلیلی احیای توافق به درازا بکشد در آن صورت ممکن است از اولویت و توجه و حساسیت سیاست مداران نسبت به آن کاسته شود به همین دلیل ایجاد اجماع در این مورد دشوارتر بشود. لذا هر دو طرف به نظر می رسد علیرغم نگرانی هایی که دارند، همچنان تلاش می کنند که مذاکرات در اسرع وقت شروع بشود.

قهرمانپور گفت: آقای امیرعبداللهیان هم قبلا اعلام کرده که مذاکرات از همان جایی که متوقف شده ادامه خواهد داشت و آمریکایی ها هم همچنان اصرار می کنند که از مواضع گذشته خود کوتاه نیامدند. لذا باید ببینیم که در یک ماه آینده 6 شهریور تا 6 مهرماه تیم هسته ای ایران شکل می گیرد و راهی وین می شود یا نه؟ 7

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: برنا ایران انتخابات کاخ سفید قانون فرماندار رقابت انتخاباتی مشکلات اقتصادی گرانی دولت اصولگرایان جامعه احمدی نژاد هسته ای شورای امنیت ایران آمریکا توافق هسته ای برجام طرف دیگر ماه آینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۴۳۸۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف

فرارو- این مورخ از سال ۱۹۸۴ میلادی نتیجه تمام انتخابات ریاست جمهوری برگزار شده را به درستی پیش بینی کرده است. او اعلام کرده که برای شکست بایدن در مقابل ترامپ در ماه نوامبر "اشتباهات زیادی باید رخ دهد".

به گزارش فرارو به نقل از دیلی میل، این استاد تاریخ در دانشگاه امریکایی در واشنگتن دی سی سیستمی را ابداع کرده که آن را "سیزده کلید" می‌نامد و کتابی در دهه ۱۹۸۰ میلادی نوشت که این ایده را توضیح می‌داد. او نظریه خود را با الهام از  "ولادیمیر کیلیس" دانشمند روس زلزله شناس مطرح کرده است.

کیلیس پس از وقوع یک زلزله عظیم در ژاپن و زلزله‌ای دیگر در مرکز کالیفرنیا در سال ۲۰۰۳ که در دوره زمانی پیش بینی شده توسط تیم بین المللی وی رخ داده بودند توجهات زیادی را به خود جلب کرد.

 لیچمن می‌گوید تکنیک اش او را قادر می‌سازد نتیجه آرای رای دهندگان را صرفا بر اساس عوامل تاریخی و نه با استفاده از نتایج نظرسنجی ها، تاکتیک‌ها یا رویداد‌های تبلیغاتی ترجیحی نامزد‌ها پیش بینی کند.

علیرغم نتایج نظرسنجی‌ها که نشان می‌دهند بایدن در سطح ملی با مشکل مواجه است و در چندین ایالت نوسانی عقب‌تر از نامزد رقیب اش می‌باشد لیچمن معتقد است که او کماکان رئیس جمهور باقی خواهد ماند و با چالشی جدی مواجه نخواهد بود. او می‌گوید: "برای آن که بایدن در انتخابات متحمل شکست شود خیلی مسائل باید اشتباه پیش بروند".

نظرسنجی‌هایی که نشان می‌دهند وضعیت ترامپ در سطح ملی و در ایالت‌های کلیدی در حال تغییر جدی است لیچمن را تحت تاثیر قرار نمی‌دهند. او می‌گوید: "آنان مسحور چیز‌های اشتباهی شده اند که همانا نتایج نظرسنجی‌ها است. نخست آن که نتایج نظرسنجی‌هایی که شش تا هفت ماه پیش از انتخابات پیش بینی کنند از نظر من ارزشی معادل صفر دارند. همواره ممکن است یک رویداد فاجعه آمیز به اندازه کافی خارج از محدوده کلید‌ها رخ دهد که می‌تواند بر انتخابات تاثیر بگذارد. در اینجا ما برای اولین بار نه فقط یک رئیس جمهور سابق بلکه یک نامزد اصلی حزب را داریم که محاکمه می‌شود و چه کسی می‌داند که اگر او محکوم شناخته شود که احتمال تحقق این سناریو نیز زیاد است چگونه ممکن است همه چیز تغییر کند".

لیچمن می‌گوید پاندمی کووید – ۱۹ یک رویداد تاریخی بود که او را وادار کرد پیروزی بایدن در انتخابات سال ۲۰۲۰ را پیش بینی کند. او می‌افزاید: "ترامپ فکر می‌کرد کارزار انتخاباتی اولویت و اهمیت بیش تری دارد و به طور اساسی با پاندمی کووید مقابله نکرد. همین موضوع باعث باخت اش شد".

با این وجود، برخی از "کلید"ها به نفع ترامپ عمل می‌کنند. یکی از آن کلید‌ها وجود نامزد سوم است که ممکن است "رابرت اف کندی جونیور" نقش آفرین اصلی ان در رقابت انتخاباتی باشد. دو کلید دیگر مربوط به اقتصاد هستند. علیرغم آن که برخی از اعداد و آمار‌های اقتصادی ممکن است به نفع بایدن باشند، اما او از این نظر هنوز با بهبود رتبه در زمینه محخبوبیت مواجه نبوده است. ناآرامی‌های اجتماعی کلید دیگری می‌باشد که علیه بایدن عمل می‌کند. بسیاری از دانشجویان معترض ضد اسرائیل بایدن را به دلیل حمایت از اقدامات اسرائیل علیه مردم غزه، "جو نسل کُش" خطاب می‌کنند. هم جذابیت رئیس جمهور فعلی و هم کاریزمای رقیب نیز به عنوان یک کلید در نظر گرفته می‌شود و در حالی که بسیاری احساس می‌کنند هر دو نامزد بسیار پیر هستند به نظر می‌رسد سن بیش‌تر بایدن در مقایسه با ترامپ عاملی به ضرر بایدن باشد.

البته لیچمن در سال ۲۰۰۰ میلادی از نظر فنی نتیجه انتخابات امریکا را اشتباه پیش بینی کرد او پیش بینی کرده بود که "ال گور" برنده انتخابات می‌شود. البته لیچمن خود معتقد است که نتیجه آن انتخابات "به سرقت رفت" و می‌گوید ال گور رای مردم را کسب کرده بود. او می‌افزاید: "افراد زیادی هستند که دوست دارند شکست من را ببینند. واقعیت آن است که من یک انسان هستم. در نتیجه، نمی‌توان گفت که سیستم پیش بینی من هرگز دچار خطا نمی‌شود. هیچ چیز در دنیای انسانی کامل و قطعی نیست".

از جمله کلید‌ها در سیستم پیش بینی لیچمن می‌توان به این عوامل اشاره کرد: ماموریت حزب، رقابت، رئیس جمهور مستقر، نامزد سوم، وضعیت اقتصاد در کوتاه مدت، وضعیت اقتصاد در بلند مدت، تغییر سیاست، ناآرامی اجتماعی، رسوایی، شکست نظامی یا شکست در عرصه سیاست خارجی، موفقیت خارجی یا موققیت نظامی، کاریزمای مقام فعلی و کاریزمای رقیب.


دیگر خبرها

  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • واکنش ایلان ماسک به توافق بلندمدت آمریکا با اوکراین
  • لیندسی گراهام خواستار توافق عربستان و اسرائیل شد
  • ضبط برنامه تلویزیونی نامزد‌های انتخابات میان دوره‌ای مجلس
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • بایدن قصد خودکشی داشت!
  • آینده برجام / توافقی صورت می گیرد؟
  • بایدن: زمانی به خودکشی فکر می‌کردم