Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از مهر، وحید جلال‌زاده، درباره روند مذاکرات ایران و ۱+۴ در دولت سیزدهم، اظهار کرد: همان‌طور که رئیس‌جمهور در زمان انتخابات و در برنامه خود به مجلس مطرح کرد، دولت به دنبال برقراری یک سیاست خارجی متوازن و متعادل با اولویت ارتباط با کشورهای همسایه و آسیا است.

وی بیان کرد: البته تعیین تکلیف مذاکرات موضوع مهمی بوده که از دولت قبل به دولت رئیسی به ارث رسیده است و مذاکرات وین قطعاً باید به سرانجام برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دولت سیزدهم هم همان‌طور که رئیس‌جمهور اعلام کرد، مذاکره را نفی نمی‌کند اما مذاکره بر اساس منافع جمهوری اسلامی ایران دنبال می‌شود. ادامه و استمرار مذاکرات به گونه‌ای دنبال شود که لغو کامل تحریم‌ها و راستی‌آزمایی آن هم به دقت پیگیری شود.

وی تصریح کرد: بر این اساس اولویت اول سیاست خارجی ما در دولت جدید روشن کردن و تعیین تکلیف موضوع مذاکرات است. همچنین ما باید به دوستان خود در منطقه پالس مثبت دهیم و باید با کشورهای همسایه یک رابطه جدی را تعریف کنیم چرا که برخی از این کشورها اعتمادشان را نسبت به ما از دست داده‌اند و می‌گویند که شما به لبخند اروپایی‌ها، کشورهای همسایه و دوستان قدیمی خود را فراموش می‌کنید. لذا ما باید یک اطمینانی به کشورهای همسایه دهیم که اولویت اول سیاست خارجی ما افزایش و ارتقای روابط با کشورهای دوست و همسایه خواهد بود.

جلال‌زاده در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه آیا تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران تغییر می‌کند، گفت: ما روش‌های مختلفی را امتحان کردیم و به اعتقاد بنده قبل از تیم مذاکره‌کننده، تعیین جایگاه مذاکرات اهمیت دارد؛ به این معنا که باید ببینیم آیا وزارت امور خارجه مذاکرات را دنبال خواهد کرد یا شورای عالی امنیت ملی و زمانی که این مسئله مشخص شود، در آن زمان هم تیم مذاکرات معین می‌شود.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در واکنش به سوالی مبنی بر اینکه آیا در کمیته تطبیق چارچوبی برای مذاکرات در نظر گرفته شد، ادامه داد: عراقچی و دیگر تیم مذاکره کننده ما در ۶ دوره مذاکرات وین رفتند و به تعبیر خودشان به ۹۰ درصد آنچه می‌خواستیم رسیدند که به نظر ما مذاکرات وین دستاورد ویژه‌ای برای جمهوری اسلامی ایران نداشته است.

وی بیان کرد: ما در برجام یکسری تعهدات را پذیرفته و یکسری از تعهدات را هم طرف مقابل پذیرفتند اما آنان به تعهدات خود عمل نکردند. اولین حرف ما آن است که آنان باید به تعهدات برجامی خودشان عمل کنند.

جلال‌زاده اظهار کرد: این در حالی است که آمریکا در همین موضوع هم بر خلاف قاعده عمل می‌کند. لغو تحریم تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران یکی از این نمونه‌ها است که طبق قطعنامه ۲۲۳۱ باید سال گذشته برداشته می‌شد اما آمریکا به دلایل واهی از زیر بار انجام این تعهد خود شانه خالی می‌کند و این مسئله نشان می‌دهد که آنان می‌توانند در مسائل دیگر هم همین کار را انجام دهند و باز هم تحریم‌ها را ادامه دهند. بنابراین چارچوب و پلتفرم تیم مذاکره کننده قبلی ما ایراد داشت و اگر یک پلتفرم جدیدی وجود داشته باشد، بنده معتقدم که می‌توانیم غربی‌ها را به اجرای کامل تعهداتشان واداریم.

کد خبر 623372 برچسب‌ها هسته‌ای - برجام هسته‌ای - مذاکرات مجلس شورای اسلامی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: هسته ای برجام هسته ای مذاکرات مجلس شورای اسلامی تیم مذاکره کننده کشورهای همسایه سیاست خارجی هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۴۹۱۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باقری کنی: بریکس برای تحرک کشورهای عضو در چارچوب چندجانبه گرایی ابتکار عمل دارد

به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا باقری در این دیدار گفت، بریکس نشان داد دارای ابتکار عمل برای نقش آفرینی‌ها در صحنه و تحرک کشورهای عضو در چارچوب چند جانبه گرایی است.

طرف چینی نیز در این دیدار ، ضمن محکومیت مجدد حمله رژیم صهیونیستی به سفارت ایران در دمشق ، گفت، از اقدامات ایران در دفاع از حقوق مردم فلسطین تشکر می کنیم و اقدامات ایران در منطقه را شایسته می دانیم. این مقام ارشد چینی افزود، پکن بر این باور است که ایران همواره در خاورمیانه شریک راهبردی است.


در ادامه طرفین به بحث و بررسی موضوعات مورد علاقه طرفین پرداختند.

311311

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899711

دیگر خبرها

  • ببینید | سرکار گذاشتن مردم توسط دولت رئیسی به روایت یک نماینده مجلس
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • درخواست کریمی قدوسی از دولت افغانستان برای بررسی رگ و ریشه اش /سخنگوی سپاه ادعای جنجالی را تکذیب کرد /گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • ضرورت ارتقاء روابط با پاکستان پس از سفر رئیس جمهور
  • بارورسازی ابرهای کشورهای همسایه ربطی به بارش سیل‌آسای ایران ندارد
  • آیا بارورسازی ابرها در کشورهای همسایه باعث بارش سیل‌آسا در ایران شد؟
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • کریمی قدوسی و ادعای سلاح هسته ای!
  • باقری کنی: بریکس برای تحرک کشورهای عضو در چارچوب چندجانبه گرایی ابتکار عمل دارد